Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 28 januari 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
film en boek

Roze Film op Vrijdag

Perfect Obedience (Mexico 2014)

Vrijdag 29 januari: aanvang 20.00 uur

Laatste Vrijdag van de maand, dus een Roze Film in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna eventueel nog ergens gezellig nazitten op de Brink. Aanvang film om 20.00 uur (beperkte plaatsen dus vol is vol). De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

De 13-jarige Julian zal op een streng katholiek seminarie klaargestoomd worden tot priester. Het doel van de opleiding is het bereiken van de perfecte gehoorzaamheid, aan God en aan het gezag van de kerk-hiërarchie. Maar de schijn van orde en deugdzaamheid blijkt een dun laagje vernis. (Drama; 99 minuten)

---
Ladies Lounge

Ladies Lounge

Gezellige middag voor vrouwen

zondag 31 januari 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

Let op: De Ladies Lounge wordt gehouden wanneer er een vijfde zondagmiddag in de maand is. De locatie is nu: De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer!

Zondag 31 januari 2016 is er vanaf 16.00 uur in De Fermerie een speciaal middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de Ladies Lounge gaat door tot 19.00 uur!!

---
kast

Roze Boeken krijgen extra aandacht!

Roze Kast nu op de Tweede Verdieping 

Bibliotheek Centrum - Brink 70 te Deventer

De komende tijd zal er in de Bibliotheek op de begane grond een speciale tafel ingericht zijn met ‘roze’ boeken en dvd’s, waardoor deze beter in het oog springen bij de bezoekers van de bibliotheek. Dit is mede naar aanleiding van de verhuizing van de Roze Kast van de eerste naar de tweede verdieping.
De Roze Kast is een samenwerking van COC Deventer e.o. en de Centrale Bibliotheek Deventer. In de Roze Kast (die overigens niet roze geschilderd is) kun je heel gemakkelijk en overzichtelijk zoeken naar je favoriete titels, de nieuwste boeken of recentste films. Iedereen die lid is van de Openbare Bibliotheek kan titels uit de Roze Kast lenen.

---
theater

Theatertip - Toneelgroep Oostpool

They Are Just Kids

Donderdag 28 januari 2016 – Aanvang 20.00 uur

Deventer SchouwburgLeeuwenbrug 2 te Deventer

Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 19,00

Soulmates Smith & Mapplethorpe Judith van den Berg, Ludwig Bindervoet en Matthijs van de Sande Bakhuyzen

In 2010 verscheen Patti’s boek ‘Just Kids’, haar requiem voor de in 1989 aan aids overleden fotograaf Robert Mapplethorpe. Regisseur Marcus Azzini liet zich inspireren door het leven en werk van de twee soulmates en maakte met ‘They are just kids’ geen bewerking van het boek, maar een reconstructie van het bestaan dat rockster Smith en topfotograaf Mapplethorpe leidden. Een voorstelling die je raakt door de schoonheid van zielsverwantschap en de pijn van onvermijdelijk afscheid.

---
Rad

Roze Theatertip: Rad van Fortuin

Bellevue Theaterproducties

Zaterdag 30 januari 2016: aanvang 20.30 uur

Theatercafé Bouwkunde (Klooster 2-4 te Deventer) 

Toegang € 16.00 - Vrienden en CVJP € 14,50 

Wanda, een honderd-procent-verantwoordelijk-voor-haar-eigen-succes-vrouw, wordt ontslagen. In plaats van het te delen met haar man, houdt ze de schijn op. Elke ochtend om tien voor half negen stapt ze in haar gele Mercedes, rijdt een paar rondjes op de ring en gaat naar een karaokebar.

De bar is van haar kindertijdvriendin Robin, die tegenwoordig alleen nog maar gekleed gaat in glitter, soms met snor. Hun toevallige hereniging voert ze terug naar wie ze waren toen het leven nog bijna geheel voor hen lag.

Voor Wanda is de bar een even afschrikwekkend als bevrijdend tijdsvacuüm. Ze wil ineens een medley van Dolly Parton zingen. De karaokeballetjes dansen op haar woorden. Robin valt als een blok voor Wanda, maar Wanda weet in haar nieuwe werkloze identiteit niet meer wie ze is, of was. Alles waar ze ooit zeker van was, is niet zeker.

Rad van Fortuin schopt op vrolijk pijnlijke wijze het beeld dat we van onszelf hebben en de bouwstenen die we daarvoor gebruiken onderuit. Eclectisch, poëtisch en over wat een geslaagd leven nu eigenlijk is.

---
voorlichting

Enthousiaste Voorlichters gezocht

Iets voor jou misschien?

COC Deventer ondersteunt een veilige sfeer op school actief door gastlessen te verzorgen over seksuele diversiteit. Dit doen we het hele schooljaar door! Mail naar voorlichting@cocdeventer.nl als je gastlessen wil op jouw school.

Er zijn altijd enthousiaste mensen nodig om deze gastlessen te kunnen geven. Wil je ook een bijdrage leveren aan een veilige school voor iedereen? Meld je aan als voorlichter in de klas bij voorlichting@cocdeventer.nl.

Meer informatie over het geven van voorlichting is te vinden via de Vacaturepagina op onze site.

---
Sporten

IJssel Dykes - Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Iedere donderdag: 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---
coc

COC Nederland stelt omgangsregels op

Tijdends Algemene Ledenvergadering

Tijdens de Algemene Vergadering van COC Nederland, waarin alle COC-verenigingen plaats hebben, is op 28 november 2015 een reeks Omgangsregels opgesteld. Het COC wil graag een veilige plek bieden aan iedereen (bezoekers, deelnemers, vrijwilligers, medewerkers) en daarbij hoort een respectvolle, collegiale, integere omgang met elkaar welke is gericht op een positieve, verantwoordelijke samenwerking.

De regels ziin te vinden op de website van COC Deventer e.o.

---
Cabaret

Roze Cabarettip - Richard Groenendijk

Met de Mantel der Liefde

Vrijdag 5 februari 2016 - Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in Apeldoorn - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 22,50

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Bijbel

Queer de Bijbel Lezen

Workshop in Penninckshuis

Dinsdag 9 en 16 februari 2016: aanvang 20.00 uur (open vanaf 19.30 uur)

Het Penninckshuis (Brink 89 te Deventer) - Toegang € 5.00

De avonden zijn op de dinsdagen 9 en 16 februari van 20.00 tot 21.45 uur in het Penninckshuis, (Brink 89 te Deventer). De begeleiding is aan Sigrid Coenradie, predikante van het Penninckshuis, een vrijzinnige geloofsgemeenschap.
De avonden kunnen afzonderlijk worden gevolgd: 9 februari het Oude Testament en 16 februari het Nieuwe Testament. Deze workshops zijn een onderdeel van het in oktober 2015 gestarte project Vroom en Vrolijk, een samenwerkingsverband van de Protestantse gemeente Deventer, COC Deventer en geloofsgemeenschap het Penninckshuis.

carol

Roze Filmtip - Carol

met o.a. Cate Blanchett

Donderdag 11 t/m zondag 14 februari - diverse aanvangstijden

Luxor Filmtheater Zutphen (Houtmarkt 64 te Deventer)

New York, begin jaren 50. Therese Belivet werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk.

Men's Club

Men's Club Men Meet Men

Nu iedere tweede vrijdag

Vrijdag 12 februari 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Op vrijdag 12 februari 2016 (dus de tweede vrijdag van de maand) is van 20.00 tot 24.00 uur (dus ’s avonds) voor de tweede keer de Men Meet Men in De Fermerie (en dat is voor sommigen al een vertrouwd adres). Bovendien is de ruimte ook voor minder-validen goed toegankelijk. De entree is voor iedereen € 2,00.

Second Sunday

Second Sunday: Lijnwandeling Oosterbeek-Arnhem

Speciale wandeling voor vrouwen

Zondag 14 februari 2016. Vanaf 11.45 uur NS-station Oosterbeek

Meer informatie: Evelien (06-24197348)

Zondag 14 februari 2016 organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen van Oosterbeek naar Arnhem. Er wordt vertrokken om 11.45 uur vanaf NS-station Oosterbeek. Het is een lijnwandeling en uiteindelijk zal de wandeling bij station Arnhem eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

spigt

Roze Muziektip:

Frédérique Spigt

met Thijs Borsten en Meral Polat

Zondag 21 februari 2016 - Aanvang 15.00 uur

Theatercafé Bouwkunde - Klooster 2-4 te Deventer

Kaarten € 16,50 (Vrienden en CJP € 14,50)

Thijs Borsten ontwikkelde dit concept om artiesten in staat te stellen elkaar muzikaal te ontmoeten en om buiten de gebaande paden van hun eigen genre te treden. Hij componeert voor elke voorstelling nieuwe muziekstukken, maar de artiesten nemen ook hun eigen favoriete nummers mee.

Film night

Gay Film Night in Filmhuis de Keizer

Jess & James (Argentinië 2016)

Dinsdag 23 februari 2016: 20.30 uur in Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer). Entree is € 8,50 (voor Filmhuis-leden € 6,50).

Jess heeft een gelukkige jeugd met enkele geheimen, die hij verbergt voor zijn slimme ouders. James woont samen met zijn lichtgeraakte moeder en voelt zich gevangen.
Nadat ze elkaar hebben ontmoet voor een seksafspraak, besluiten ze om een gezamenlijke road trip te gaan maken door Argentinië om Jess zijn van hem vervreemde broer te ontmoeten. Op hun reis krijgen ze te maken met vreemde gebeurtenissen en nemen ze deel aan een triootje, wat de twee dichter tot elkaar brengt. Samen ontdekken ze een nieuwe visie op vrijheid en gelukkig zijn.
(Drama; 92 minuten)

Robert Long

Roze Theatertip - Robert Long

Musical over zijn liedjes en zijn leven

Met Paul Groot en Jeremy Baker

Vrijdag 26 februari 2016 - Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in Apeldoorn - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 34,00

Vrijdag 4 maart 2016 - Aanvang 20.00 uur

Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2 in Deventer -Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 28,50

ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon 

Gemoedelijk middagcafé

zondag 28 februari - De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur

De ZondagMiddagSalon is nu op (de vierde) zondagmiddag bij De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer! Vrouwen, mannen en iedereen daar tussenin – Gezellig middagcafé voor Iedereen!

Op onze nieuwe locatie lekker ouderwets bijkletsen met elkaar in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!