Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 5 februari 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
Bijbel

Queer de Bijbel Lezen

Workshop in Penninckshuis

Dinsdag 9 en 16 februari 2016: aanvang 20.00 uur (open vanaf 19.30 uur)

Het Penninckshuis (Brink 89 te Deventer) - Toegang € 5.00

De avonden zijn op de dinsdagen 9 en 16 februari van 20.00 tot 21.45 uur in het Penninckshuis, (Brink 89 te Deventer). De begeleiding is aan Sigrid Coenradie, predikante van het Penninckshuis, een vrijzinnige geloofsgemeenschap.
De avonden kunnen afzonderlijk worden gevolgd: 9 februari het Oude Testament en 16 februari het Nieuwe Testament. Deze workshops zijn een onderdeel van het in oktober 2015 gestarte project Vroom en Vrolijk, een samenwerkingsverband van de Protestantse gemeente Deventer, COC Deventer en geloofsgemeenschap het Penninckshuis.

---
kast

Roze Boeken krijgen extra aandacht!

Roze Kast nu op de Tweede Verdieping 

Bibliotheek Centrum - Brink 70 te Deventer

De komende tijd zal er in de Bibliotheek op de begane grond een speciale tafel ingericht zijn met ‘roze’ boeken en dvd’s, waardoor deze beter in het oog springen bij de bezoekers van de bibliotheek. Dit is mede naar aanleiding van de verhuizing van de Roze Kast van de eerste naar de tweede verdieping.
De Roze Kast is een samenwerking van COC Deventer e.o. en de Centrale Bibliotheek Deventer. In de Roze Kast (die overigens niet roze geschilderd is) kun je heel gemakkelijk en overzichtelijk zoeken naar je favoriete titels, de nieuwste boeken of recentste films. Iedereen die lid is van de Openbare Bibliotheek kan titels uit de Roze Kast lenen.

---
Men's Club

Men's Club Men Meet Men

Nu iedere tweede vrijdag

Vrijdag 12 februari 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Op vrijdag 12 februari 2016 (dus de tweede vrijdag van de maand) is van 20.00 tot 24.00 uur (dus ’s avonds) voor de tweede keer de Men Meet Men in De Fermerie (en dat is voor sommigen al een vertrouwd adres). Bovendien is de ruimte ook voor minder-validen goed toegankelijk. De entree is voor iedereen € 2,00.

---
Cabaret

 

Roze Cabarettip - Richard Groenendijk

Met de Mantel der Liefde

Vrijdag 5 februari 2016 - Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in Apeldoorn - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 22,50

Zaterdag 2 april 2016 - Aanvang 20.00 uur

Schouwburg Lochem; Oosterwal 22 in Lochem - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 25,00

Woensdag 6 april 2016 - Aanvang 20.00 uur

Deventer Schouwburg; Leeuwenbrug 2 te Deventer - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 21,50

Met zijn vorige solovoorstelling ‘Alle Dagen’ won Richard Groenendijk de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling van het seizoen. Sindsdien kwam zijn carrière in een stroomversnelling en is hij een bekend gezicht op t.v. In ‘Mantel der Liefde’ kijkt hij kritisch naar de wereld van nu; van het geloof tot onze verzorgingsstaat, en spaart daarbij zichzelf en zijn eigen ‘ego’ geen moment.
“Groenendijk is vilein en oprecht” zegt het NRC. Want niet alleen de hilarische verhalen met familieanekdotes, carrièrediepte- en hoogtepunten en de vele kleurrijke figuren die hij tegenkomt in het dagelijks leven, passeren de revue. Moeiteloos combineert hij die lach met de aangrijpende oorlogsgeschiedenis van zijn vriend Marko.

---
carol

Roze Filmtip - Carol

met o.a. Cate Blanchett

Donderdag 11 t/m zondag 14 februari - diverse aanvangstijden

Luxor Filmtheater Zutphen (Houtmarkt 64 te Deventer)

New York, begin jaren 50. Therese Belivet werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk.

---
voorlichting

Enthousiaste Voorlichters gezocht

Iets voor jou misschien?

COC Deventer ondersteunt een veilige sfeer op school actief door gastlessen te verzorgen over seksuele diversiteit. Dit doen we het hele schooljaar door! Mail naar voorlichting@cocdeventer.nl als je gastlessen wil op jouw school.

Er zijn altijd enthousiaste mensen nodig om deze gastlessen te kunnen geven. Wil je ook een bijdrage leveren aan een veilige school voor iedereen? Meld je aan als voorlichter in de klas bij voorlichting@cocdeventer.nl.

Meer informatie over het geven van voorlichting is te vinden via de Vacaturepagina op onze site.

---
Sporten

IJssel Dykes - Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Iedere donderdag: 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

---
Second Sunday

Second Sunday: Lijnwandeling Oosterbeek-Arnhem

Speciale wandeling voor vrouwen

Zondag 14 februari 2016. Vanaf 11.45 uur NS-station Oosterbeek

Meer informatie: Evelien (06-24197348)

Zondag 14 februari 2016 organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen van Oosterbeek naar Arnhem. Er wordt vertrokken om 11.45 uur vanaf NS-station Oosterbeek. Het is een lijnwandeling en uiteindelijk zal de wandeling bij station Arnhem eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

spigt

Roze Muziektip:

Frédérique Spigt

met Thijs Borsten en Meral Polat

Zondag 21 februari 2016 - Aanvang 15.00 uur

Theatercafé Bouwkunde - Klooster 2-4 te Deventer

Kaarten € 16,50 (Vrienden en CJP € 14,50)

Thijs Borsten ontwikkelde dit concept om artiesten in staat te stellen elkaar muzikaal te ontmoeten en om buiten de gebaande paden van hun eigen genre te treden. Hij componeert voor elke voorstelling nieuwe muziekstukken, maar de artiesten nemen ook hun eigen favoriete nummers mee.

Film night

Gay Film Night in Filmhuis de Keizer

Jess & James (Argentinië 2016)

Dinsdag 23 februari 2016: 20.30 uur in Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer). Entree is € 8,50 (voor Filmhuis-leden € 6,50).

Jess heeft een gelukkige jeugd met enkele geheimen, die hij verbergt voor zijn slimme ouders. James woont samen met zijn lichtgeraakte moeder en voelt zich gevangen.
Nadat ze elkaar hebben ontmoet voor een seksafspraak, besluiten ze om een gezamenlijke road trip te gaan maken door Argentinië om Jess zijn van hem vervreemde broer te ontmoeten. Op hun reis krijgen ze te maken met vreemde gebeurtenissen en nemen ze deel aan een triootje, wat de twee dichter tot elkaar brengt. Samen ontdekken ze een nieuwe visie op vrijheid en gelukkig zijn.
(Drama; 92 minuten)

film en boek

Roze Film op Vrijdag

Der Kreis (Zwitserland 2014)

Vrijdag 26 februari: aanvang 20.00 uur

Laatste Vrijdag van de maand, dus een Roze Film in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna eventueel nog ergens gezellig nazitten op de Brink. Aanvang film om 20.00 uur (beperkte plaatsen dus vol is vol). De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Zürich, 1958. De jonge leraar Ernst Ostertag valt als een blok voor de travestiet Robi Rapp. Hij raakt vervolgens verscheurd tussen zijn burgerlijke bestaan en zijn toewijding voor homoseksualiteit. Ernst wordt lid van de homo-organisatie ‘Der Kreis’ en doorleeft het hoogtepunt en de uiteindelijke ondergang van de organisatie, welke in heel Europa wordt gezien als de pionier van de homo-emancipatie.
(Drama/ Romantiek: 102 minuten)

Robert Long

Roze Theatertip - Robert Long

Musical over zijn liedjes en zijn leven

Met Paul Groot en Jeremy Baker

Vrijdag 26 februari 2016 - Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in Apeldoorn - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 34,00

Vrijdag 4 maart 2016 - Aanvang 20.00 uur

Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2 in Deventer -Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 28,50

ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon 

Gemoedelijk middagcafé

zondag 28 februari - De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur

De ZondagMiddagSalon is nu op (de vierde) zondagmiddag bij De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer! Vrouwen, mannen en iedereen daar tussenin – Gezellig middagcafé voor Iedereen!

Op onze nieuwe locatie lekker ouderwets bijkletsen met elkaar in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

Douze

Eurovisietip - Douze Points!

Songfestival in Vogelvlucht

Douze Points en de Hoogtepunten uit 60 jaar Eurovisie Songfestival Het Eurovisie Songfestival is populairder dan ooit! In dit kleurrijke theaterconcert wordt u meegenomen langs zestig jaar hoogtepunten uit het Europees Songfestival. Geniet van de bekende nummers en vergeten juweeltjes.

Vrijdag 4 maart 2016 - Aanvang 20.00 uur

Schouwburg Lochem; Oosterwal 22 in Lochem - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 28,50

Vrijdag 8 april / Aanvang 20.00 uur

Deventer Schouwburg; Leeuwenbrug 2 in Deventer – Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 21,00

Woensdag 11 mei / Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in ApeldoornKaarten voor deze voorstelling vanaf € 27,00

Ladies Lounge

Ladies Lounge

Gezellige middag voor vrouwen

zondag 29 mei 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

De Ladies Lounge wordt gehouden wanneer er een vijfde zondagmiddag in de maand is. De locatie is nu: De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer!

Zondag 29 mei 2016 is er vanaf 16.00 uur in De Fermerie een speciaal middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de Ladies Lounge gaat door tot 19.00 uur!!