Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 18 februari 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
film en boek

Roze Film op Vrijdag

Der Kreis (Zwitserland 2014)

Vrijdag 26 februari: aanvang 20.00 uur

De Kleine Keizerin (Centrale Bibliotheek - Brink 70 te Deventer)

Verzoek van de organisatie:

Degene die voorafgaand aan de maandelijkse vrijdagfilm een herinneringsmail wil ontvangen kan het betreffende mail-adres doorgeven aan films@cocdeventer.nl . Dit geldt ook voor mensen die voorheen al zo'n herinneringsmail ontvingen. De bestaande lijst is namelijk door het invoeren van een nieuw computersysteem niet meer toegankelijk. Mensen die het voldoende vinden om alleen deze nieuwsbrief te ontvangen (want ook daarin staan alle aanstaande films vermeld) hoeven geen actie te ondernemen.

Laatste Vrijdag van de maand, dus een Roze Film in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna eventueel nog ergens gezellig nazitten op de Brink. Aanvang film om 20.00 uur (beperkte plaatsen dus vol is vol). De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Zürich, 1958. De jonge leraar Ernst Ostertag valt als een blok voor de travestiet Robi Rapp. Hij raakt vervolgens verscheurd tussen zijn burgerlijke bestaan en zijn toewijding voor homoseksualiteit. Ernst wordt lid van de homo-organisatie ‘Der Kreis’ en doorleeft het hoogtepunt en de uiteindelijke ondergang van de organisatie, welke in heel Europa wordt gezien als de pionier van de homo-emancipatie.
(Drama/ Romantiek: 102 minuten)

---
spigt

Roze Muziektip:

Frédérique Spigt

met Thijs Borsten en Meral Polat

Zondag 21 februari 2016 - Aanvang 15.00 uur

Theatercafé Bouwkunde - Klooster 2-4 te Deventer

Kaarten € 16,50 (Vrienden en CJP € 14,50)

Thijs Borsten ontwikkelde dit concept om artiesten in staat te stellen elkaar muzikaal te ontmoeten en om buiten de gebaande paden van hun eigen genre te treden. Hij componeert voor elke voorstelling nieuwe muziekstukken, maar de artiesten nemen ook hun eigen favoriete nummers mee.

---
Film night

Gay Film Night in Filmhuis de Keizer

Jess & James (Argentinië 2016)

Dinsdag 23 februari 2016: 20.30 uur in Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer). Entree is € 8,50 (voor Filmhuis-leden € 6,50).

Jess heeft een gelukkige jeugd met enkele geheimen, die hij verbergt voor zijn slimme ouders. James woont samen met zijn lichtgeraakte moeder en voelt zich gevangen.
Nadat ze elkaar hebben ontmoet voor een seksafspraak, besluiten ze om een gezamenlijke road trip te gaan maken door Argentinië om Jess zijn van hem vervreemde broer te ontmoeten. Op hun reis krijgen ze te maken met vreemde gebeurtenissen en nemen ze deel aan een triootje, wat de twee dichter tot elkaar brengt. Samen ontdekken ze een nieuwe visie op vrijheid en gelukkig zijn.
(Drama; 92 minuten)

---
ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon 

Gemoedelijk middagcafé

zondag 28 februari - De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur

De ZondagMiddagSalon is nu op (de vierde) zondagmiddag bij De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer! Vrouwen, mannen en iedereen daar tussenin – Gezellig middagcafé voor Iedereen!

Op onze nieuwe locatie lekker ouderwets bijkletsen met elkaar in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

---
kast

Roze Boeken krijgen extra aandacht!

Roze Kast nu op de Tweede Verdieping 

Bibliotheek Centrum - Brink 70 te Deventer

De komende tijd zal er in de Bibliotheek op de begane grond een speciale tafel ingericht zijn met ‘roze’ boeken en dvd’s, waardoor deze beter in het oog springen bij de bezoekers van de bibliotheek. Dit is mede naar aanleiding van de verhuizing van de Roze Kast van de eerste naar de tweede verdieping.
De Roze Kast is een samenwerking van COC Deventer e.o. en de Centrale Bibliotheek Deventer. In de Roze Kast (die overigens niet roze geschilderd is) kun je heel gemakkelijk en overzichtelijk zoeken naar je favoriete titels, de nieuwste boeken of recentste films. Iedereen die lid is van de Openbare Bibliotheek kan titels uit de Roze Kast lenen.

---
MORE

Roze Expositietip - Ferdinand Erfmann

Museum MORE in Gorssel

Een unieke overzichtstentoonstelling over leven en werk van Ferdinand Erfmann (1901-1968). Deze uiterst excentrieke kunstenaar mag beschouwd worden als Nederlands beste naïeve schilder. Erfmann, afkomstig uit een theaterfamilie, bouwde obsessief aan een oeuvre vol variétéartiesten, travestieten, prostituées en acrobaten. Maar ook baadsters, altijd stevig gebouwde vrouwen, beeldde Erfmann bewonderend af. Erfmanns artistieke erfenis, een wereld bevolkt door prachtige mythische figuren,  is te zien in Museum MORE t/m 29 mei 2016.

---
Sporten

IJssel Dykes - Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Iedere donderdag: 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

---
Robert Long

Roze Theatertip - Robert Long

Musical over zijn liedjes en zijn leven

Met Paul Groot en Jeremy Baker

Vrijdag 26 februari 2016 - Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in Apeldoorn - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 34,00

Vrijdag 4 maart 2016 - Aanvang 20.00 uur

Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2 in Deventer -Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 28,50

Douze

Eurovisietip - Douze Points!

Songfestival in Vogelvlucht

Douze Points en de Hoogtepunten uit 60 jaar Eurovisie Songfestival Het Eurovisie Songfestival is populairder dan ooit! In dit kleurrijke theaterconcert wordt u meegenomen langs zestig jaar hoogtepunten uit het Europees Songfestival. Geniet van de bekende nummers en vergeten juweeltjes.

Vrijdag 4 maart 2016 - Aanvang 20.00 uur

Schouwburg Lochem; Oosterwal 22 in Lochem - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 28,50

Vrijdag 8 april / Aanvang 20.00 uur

Deventer Schouwburg; Leeuwenbrug 2 in Deventer – Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 21,00

Woensdag 11 mei / Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in ApeldoornKaarten voor deze voorstelling vanaf € 27,00

Men's Club

Men's Club Men Meet Men

Nu iedere tweede vrijdag

Vrijdag 11 maart 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Op vrijdag 11 maart 2016 (dus de tweede vrijdag van de maand) is van 20.00 tot 24.00 uur (dus ’s avonds) voor de tweede keer de Men Meet Men in De Fermerie (en dat is voor sommigen al een vertrouwd adres). Bovendien is de ruimte ook voor minder-validen goed toegankelijk. De entree is voor iedereen € 2,00.

Second Sunday

Second Sunday: Lijnwandeling Lochem-Ruurlo

Speciale wandeling voor vrouwen

Zondag 13 maart 2016. Vanaf 11.30 uur NS-station Lochem (Twente-Syntus)

Meer informatie: Jetty (06-34701941)

Zondag 13 maart organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen van Lochem naar Ruurlo. Er wordt vertrokken om 11.30 uur vanaf NS-station Lochem (Twente-Syntus). Het is een lijndwandeling en uiteindelijk zal de wandeling bij station Ruurlo eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 17 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

Cabaret

 

Roze Cabarettip - Richard Groenendijk

Met de Mantel der Liefde

Zaterdag 2 april 2016 - Aanvang 20.00 uur

Schouwburg Lochem; Oosterwal 22 in Lochem - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 25,00

Woensdag 6 april 2016 - Aanvang 20.00 uur

Deventer Schouwburg; Leeuwenbrug 2 te Deventer - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 21,50

Ladies Lounge

Ladies Lounge

met optreden van Femmes Vintage

zondag 29 mei 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

De Ladies Lounge wordt gehouden wanneer er een vijfde zondagmiddag in de maand is. De locatie is nu: De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer!

Deze middag een speciaal optreden van Femmes Vintage vanaf 17.30 uur!!  

Zondag 29 mei 2016 is er vanaf 16.00 uur in De Fermerie een speciaal middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de Ladies Lounge gaat door tot 19.00 uur!!