Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 25 februari 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
film en boek

Roze Film op Vrijdag

Der Kreis (Zwitserland 2014)

Vrijdag 26 februari: aanvang 20.00 uur

De Kleine Keizerin (Centrale Bibliotheek - Brink 70 te Deventer)

Laatste Vrijdag van de maand, dus een Roze Film in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna eventueel nog ergens gezellig nazitten op de Brink. Aanvang film om 20.00 uur (beperkte plaatsen dus vol is vol). De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Zürich, 1958. De jonge leraar Ernst Ostertag valt als een blok voor de travestiet Robi Rapp. Hij raakt vervolgens verscheurd tussen zijn burgerlijke bestaan en zijn toewijding voor homoseksualiteit. Ernst wordt lid van de homo-organisatie ‘Der Kreis’ en doorleeft het hoogtepunt en de uiteindelijke ondergang van de organisatie, welke in heel Europa wordt gezien als de pionier van de homo-emancipatie. (Drama/ Romantiek: 102 minuten)

Verzoek van de organisatie:

Degene die voorafgaand aan de maandelijkse vrijdagfilm een herinneringsmail wil ontvangen kan het betreffende mail-adres doorgeven aan films@cocdeventer.nl . Dit geldt ook voor mensen die voorheen al zo'n herinneringsmail ontvingen. De bestaande lijst is namelijk door het invoeren van een nieuw computersysteem niet meer toegankelijk. Mensen die het voldoende vinden om alleen deze nieuwsbrief te ontvangen (want ook daarin staan alle aanstaande films vermeld) hoeven geen actie te ondernemen.

---
ZondagMiddagSalon

Gemoedelijk middagcafé

zondag 28 februari - De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer -  16.00  tot 19.00 uur

De ZondagMiddagSalon is nu op (de vierde) zondagmiddag bij De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer! Vrouwen, mannen en iedereen daar tussenin – Gezellig middagcafé voor Iedereen!

Op onze nieuwe locatie lekker ouderwets bijkletsen met elkaar in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

---
cursiefjes

Cursiefjes in de Kroeg

met o.a. Karin Giphart 

Zondag 13 maart – Aanvang 14.30 uur – Entree gratis
Deelnemende cafés zijn Goesting (Brink 15) – De Hip (Brink 21) – St. Tropez (Brink 28) – Floors (Brink 37) – De Heks (Brink 63)

Op zondag 13 maart zullen vijf auteurs en columnisten in vijf verschillende café´s in het centrum van Deventer acte de présance geven. Karin Giphart één van de schrijvers die op deze zondagmiddag samen met vier collega’s van café naar café trekt. Waar? Op de Brink het grote plein in het centrum van Deventer. Iedereen is van harte welkom! Kies voor jouw favoriete café en geniet! Ieder half uur zie je een nieuwe schrijver of columnist.

---
lezing

Lezing Hans Goedkoop

over schrijfster Renate Rubenstein

Vrijdag 18 maart – Bibliotheek Centrum (Brink 70)
Aanvang 20.00 uur – Entree € 5,00 (incl. koffie/thee)
Bovendien een Duits wijntje of biertje in de pauze!
Voor COC leden gratis, maar aanmelden is noodzakelijk vanwege beperkt aantal plaatsen.

Op vrijdag 18 maart organiseert COC Deventer i.s.m. de Openbare Bibliotheek Deventer een Lezing van Hans Goedkoop. Onderwerp van deze lezing is het leven en werk van Renate Rubenstein. COC-leden hebben op vertoon van hun geldige ledenpas gratis toegang tot deze lezing (wel vooraf aanmelden via deze link in verband met beperkte plaatsen).

Hans Goedkoop over Renate Rubenstein

De Nederlands historicus en literatuurcriticus is vooral bekend als presentator van Andere Tijden, een geschiedenisprogramma van de NTR/VPRO. In 2015 verscheen zijn boek Iedereen was er. Een feest voor Renate Rubinstein. Met een scherp oor voor het materiaal schetst Hans Goedkoop het portret van een schrijfster op haar hoogtepunt, van haar gevierde gasten en tenslotte van de geest die het gezelschap schaterend bijeenhield. Een portret dat net zo lichtvoetig en verrukkelijk is als de avond zelf.

Renate Rubinstein is geboren in Berlijn, met haar ouders gevlucht en in Nederland de oorlog doorgekomen. Toen en later, als columniste, is zij een spiegel geweest van Duits-Nederlandse spanningen.

---
Sporten

IJssel Dykes - Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Iedere donderdag: 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---
Robert Long

Roze Theatertip - Robert Long

Musical over zijn liedjes en zijn leven

Met Paul Groot en Jeremy Baker

Vrijdag 26 februari 2016 - Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in Apeldoorn - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 34,00

Vrijdag 4 maart 2016 - Aanvang 20.00 uur

Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2 in Deventer -Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 28,50

Nostalgische avond theater
In Robert Long wordt het rijke oeuvre van Long op mooie wijze vertolkt door Paul Groot en Leen Jongewaard, met vrolijkheid, hilariteit, af toe lekker cynisch, maar ook prettig lichtvoetig. Robert Long is de muziek waar een hele generatie mee is opgegroeid. Speciaal voor deze generatie brengen Paul Groot en Jeremy Baker een nostalgische avond theater dat de tijd van toen laat herleven.

---
cabaret

Roze Caberettip - Yola Rienstra

Drukt Haar Snor

Vrijdag 4 maart - Aanvang 20.30 uur

Theatercafé Bouwkunde - Klooster 2-4 te Deventer

Kaarten voor deze voorstelling € 16,00 (Vrienden en CJP/Student € 14,50)

Zaterdag 5 maart - Aanvang 20.00 uur

Schouwburg Lochem - Oosterwal 22 in Lochem 

Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 16,50

Vrijdag 22 april - Aanvang 20.15 uur 

Hoftheater Raalte - Voorhof 2 in Raalte 

Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 17,00

Droogkomische liedjes en ijzersterke mimiek

In haar derde One Womanshow neemt Yora Rienstra alles wat als ‘normaal’ wordt gezien op de hak. Want wat als je net even anders bent?! Yora Rienstra is op haar best: hilarische scènes wisselen hoogstpersoonlijke verhalen af. Met haar droogkomische liedjes, ijzersterke mimiek, absurde humor en rake typeringen neemt ze, als een ware ontdekkingsreiziger, zichzelf en haar nieuwe omgeving onder de loep.

Yora Rienstra won in 2009 de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival (zowel de jury– als de publieksprijs). Ze was op tv te zien bij o.a. DWDD als Jeanet van Boer Aad (Boer zoekt vrouw), De Slimste Mens, Toren C, De Dino Show en Divorce. Op Radio 2 presenteert ze op zondagavond haar eigen wekelijkse programma Ha! Die Yora.

---
Douze

Eurovisietip - Douze Points!

Songfestival in Vogelvlucht

Douze Points en de Hoogtepunten uit 60 jaar Eurovisie Songfestival Het Eurovisie Songfestival is populairder dan ooit! In dit kleurrijke theaterconcert wordt u meegenomen langs zestig jaar hoogtepunten uit het Europees Songfestival. Geniet van de bekende nummers en vergeten juweeltjes.

Vrijdag 4 maart 2016 - Aanvang 20.00 uur

Schouwburg Lochem; Oosterwal 22 in Lochem - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 28,50

Vrijdag 8 april / Aanvang 20.00 uur

Deventer Schouwburg; Leeuwenbrug 2 in Deventer – Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 21,00

Woensdag 11 mei / Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in ApeldoornKaarten voor deze voorstelling vanaf € 27,00

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

---
MORE

Roze Expositietip - Ferdinand Erfmann

Museum MORE in Gorssel

Een unieke overzichtstentoonstelling over leven en werk van Ferdinand Erfmann (1901-1968).  Erfmanns artistieke erfenis, een wereld bevolkt door prachtige mythische figuren,  is te zien in Museum MORE t/m 29 mei 2016.

Men's Club

Men's Club Men Meet Men

Nu iedere tweede vrijdag

Vrijdag 11 maart 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Op vrijdag 11 maart 2016 (dus de tweede vrijdag van de maand) is van 20.00 tot 24.00 uur (dus ’s avonds) voor de tweede keer de Men Meet Men in De Fermerie (en dat is voor sommigen al een vertrouwd adres). Bovendien is de ruimte ook voor minder-validen goed toegankelijk. De entree is voor iedereen € 2,00.

Second Sunday

Second Sunday: Lijnwandeling Lochem-Ruurlo

Speciale wandeling voor vrouwen

Zondag 13 maart 2016. Vanaf 11.30 uur NS-station Lochem (Twente-Syntus)

Meer informatie: Jetty (06-34701941)

Zondag 13 maart organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen van Lochem naar Ruurlo. Er wordt vertrokken om 11.30 uur vanaf NS-station Lochem (Twente-Syntus). Het is een lijndwandeling en uiteindelijk zal de wandeling bij station Ruurlo eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 17 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

Cabaret

Roze Caberettip - Sara Kroos

Doorgefokt

Vrijdag 18 maart - Aanvang 20.00 uur

Schouwburg Lochem - Oosterwal 22 in Lochem 

Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 24,50

‘Doorgefokt´ is de nieuwe, hilarische voorstelling van Sara Kroos, waarin ze het ene moment tot het randje gaat of erover, en het andere moment weet te ontroeren. Kroos is een echte publiekslieveling, ze staat dan ook al vijftien jaar voor volle, enthousiaste zalen. Met recht één van de grappigste vrouwen van het land!

Film night

Gay Film Night in Filmhuis de Keizer

Baby Steps (Taiwan/VS 2016)

Dinsdag 29 maart 2016: 20.30 uur in Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer).

Entree is € 8,50 (Op vertoon COC-ledenpas en voor Filmhuis-leden € 6,50).

Tate en zijn Taiwanese vriend Danny zijn al een tijdje samen en willen graag een baby’tje. Danny’s moeder in Taipeh is hier faliekant tegen. Het idee dat haar al zo lang gewenste kleinkind door een draagmoeder op de wereld moet komen, dat is toch niet uit te leggen aan haar vriendinnen?
Ze vindt het al zo moeilijk dat hij homo is. Als de twee vastbesloten zijn, besluit ze het dan maar zelf te regelen. Ze vliegt naar LA en gaat op zoek naar een geschikte draagmoeder, terwijl ze de relatie van haar zoon met Tate negeert, want ze ziet haar jongen eigenlijk veel liever met een Chinees meisje en waarom dan niet met die draagmoeder.
(Drama; 102 minuten)

Joep

Roze Caberettip - Joep Onderdelinden

Taart

Vrijdag 25 maart - Aanvang 20.30 uur

Theatercafé Bouwkunde - Klooster 2-4 Deventer
Entreeprijs € 16,00 (Vrienden en CJP/Student € 14,50)

Zin in een feestje? Kom dan naar Taart! Joep is 50; een leeftijd die schreeuwt om een lied, een ABC’tje en een diavoorstelling. Toch? Of toch niet? Zijn hoofd zit behoorlijk vol, hij kan slecht filteren en zijn lontje is behoorlijk kort. Kortom; ís 50 wel de kers op zijn taart?

Taart is een komische, muzikale solo over ons geploeter en ons constante ‘moeten’. Joep overdondert je met herkenbare verhalen. Zijn irritaties over het leven in de grote stad; zijn hypochondrie, zijn tuinhuis met hysterische Ruigpootuilen, goedkope stedentrips, horrorwandelaars en mensonvriendelijke Schotse Hooglanders die opdoemen wanneer je er echt niet om gevraagd hebt.

Joep maakte eerder 5 solovoorstellingen en de komedie Boer Wil Betere Vrouw. Hij werd door pers en publiek geroemd om zijn hilarische, beeldende manier van vertellen. Ook is hij bekend van zijn rol als Postbode Siemen in de VPRO-serie Zaai.

Cabaret

 

Roze Cabarettip - Richard Groenendijk

Met de Mantel der Liefde

Zaterdag 2 april 2016 - Aanvang 20.00 uur

Schouwburg Lochem; Oosterwal 22 in Lochem - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 25,00

Woensdag 6 april 2016 - Aanvang 20.00 uur

Deventer Schouwburg; Leeuwenbrug 2 te Deventer - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 21,50

Ladies Lounge

Ladies Lounge

met optreden van Femmes Vintage

zondag 29 mei 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

De Ladies Lounge wordt gehouden wanneer er een vijfde zondagmiddag in de maand is. De locatie is nu: De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer!

Deze middag een speciaal optreden van Femmes Vintage vanaf 17.30 uur!!  

Zondag 29 mei 2016 is er vanaf 16.00 uur in De Fermerie een speciaal middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de Ladies Lounge gaat door tot 19.00 uur!!