Bezoek de homepage van onze internetsite!
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 27 november 2013

(Klik op de naam van de activiteit of de bijbehorende afbeelding wanneer je meer wilt weten)

Meer weten over dit artikel

Café Face It weer geopend!!

Vanaf donderdag 28 november

Afgelopen weken heeft het bestuur in samenwerking met Politie Oost Nederland, District IJsselland - IJsselland Zuid onderzoek gedaan naar de misstanden in café Face It. Inmiddels is de omvang duidelijk geworden: in de voorbije maanden hebben groepen mensen in verschillende samenstellingen zich buiten openingstijden tegoed gedaan aan de drankvoorraad van ons café. Ook een aantal vrijwilligers van de bar was hierbij betrokken. Het bestuur heeft daarom het volgende besloten: deze week ontvangen alle betrokkenen een brief van het bestuur met de voor hen van toepassing zijnde maatregel. Dit varieert van officiële waarschuwingen en tijdelijke ontzeggingen tot langdurige ontzeggingen van de toegang tot ons pand. De betrokken barmedewerkers worden uit hun functie gezet.

Nu het onderzoek is afgerond kunnen de deuren weer open. Het bestuur is blij dat met de aanwas van nieuwe barvrijwilligers de bezetting van de verschillende avonden goed geregeld kan worden. Iedereen is van harte welkom om weer gezellig langs te komen en er staan leuke activiteiten op het programma. Op onze website, op Facebook en in deze nieuwsbrief kun je lezen wat wanneer te doen is.

Binnenkort wordt café Face It opgeknapt; heb je zin om te verven of wat andere klusjes te doen dan ben je van harte welkom. Er volgt nog een aparte oproep maar vind je het leuk om mee te doen dan kun je je alvast aanmelden bij Martijn (via barcoordinator@cocdeventer.nl). 

Meer weten over deze film?

Film op vrijdag:

Private Romeo (2011)

Amerikaanse film met homo-thema

Vrijdag 29 november: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homoseksueel thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig door naar COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Meer weten ver deze Men-Meet-Men-avond?

Men Meet Men: 'Heerlijk Avondje'  

Speciaal voor homo- en bimannen (18+)

Maandag 2 december: 20.00 uur in COC-café Face It (Brink 64a te Deventer)

Op maandagavond 2 december 2013 wordt in café Face It (Brink 64a te Deventer) weer een avond speciaal voor homo- en bi- jongens en mannen vanaf 18 jaar en ouder georganiseerd. Deze Men’s-Only-Avond is getiteld ‘Men Meet Men’ en het thema is deze keer ‘Heerlijk Avondje’! Dus surprises, gedichten,pepernoten en wie weet… speciaal bezoek!! Het café op de begane grond heeft een gemoedelijke sfeer en beneden in de kelder is het wat intiemer en mag er gerookt worden.

De DJ zal zorgen voor passende sfeermuziek, er zijn VJ presentaties, natuurlijk is de bar open en er worden diverse snacks geserveerd. Tevens is de lounge- & relaxruimte geopend. Net zoals bij de vorige avonden zal men er alles aan doen om er wederom een gezellige en gemoedelijke avond van te maken, dus kom en beleef het mee!! Deze speciale avond is geopend van 20.00 tot 01.00 uur (na 24.00 uur geen toegang meer!). De entreeprijs bedraagt € 2,00. COC-leden hebben vrije toegang op vertoon van hun geldige lidmaatschapskaart.

Room in Rome

Film op vrijdag:

Room in Rome (2010)

Spaanse film met lesbisch thema

Vrijdag 6 december: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig door naar COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Carrington

Classic Filmmiddag: Carrington (1995)

Britse film met o.a. Emma Thompson

Zondag 15 december: 15.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

Derde zondag van de maand in het winterseizoen (oktober t/m maart), dus een film met een roze thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 15.00 uur; café geopend vanaf 16.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Snertmiddag

ZondagMiddagSalon 'Snert-Middag met Smartlappen'

met 'De Jongens van de Reisvereniging'

Zondag 15 december: 16.00 uur in COC-café Face It (Brink 64a te Deventer)

Vaste prik in December: Snertmiddag met smartlappen. Deze keer wordt het optreden verzorgd door de ons bekende ‘De Jongens van de Reisvereniging’ uit Zwolle. Natuurlijk staat ook op het menu de oude vertrouwde erwtensoep!! Optreden is gratis, voor de snert wordt een kleine bijdrage gevraagd.

De ZondagMiddagSalon wordt iedere derde zondag gehouden en iedereen die houdt van gemoedelijke sfeer zonder harde muziek is van harte welkom. Het COC-café is geopend vanaf 16.00 en blijft doorlopend open tot ‘s avonds het Zondagcafé begint. Deze middag wordt georganiseerd soor de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom!

Meer weten over de IJssel Dykes?

Sporten met de IJssel Dykes

Iedere donderdag van 19.45 tot 21.00 uur

Gymzaal 'De Duivengang' - Broederenstraat 1 te Deventer

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer; een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, voetbalt of volleybalt in het centrum van Deventer. We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar drinken na afloop van de training. Donderdag 28 november weer een gezellige nazit in het vertrouwde COC-café!!

Meer weten over deze activiteit

COC Deventer neemt deel aan Nationaal COC-songfestival  

Marco Mensink zingt 'Dans Je Met Me Mee'

Op zaterdag 30 november wordt in Maastricht het 19e Nationaal COC-Songfestival georganiseerd. Net als vorig jaar in Delft zal ook in 2013 COC Deventer van de partij zijn.

De kandidaat van dit jaar is Marco Mensink en dat is geen onbekende op het songfestivalpodium, want in 2007 deed hij ook al mee namens COC Deventer. In dat jaar trad hij op met een hele band; deze keer wordt hij begeleidt door pianist Kees Kuiper. Kees is ook de tekstschrijver en componist van het nummer ‘Dans Je Met Me Mee’ en met deze ballade hoopt het tweetal op het Nationaal COC-songfestival hoge ogen te gooien. Het is al sinds 1998 dat COC Deventer (toen nog COC IJsselstreek geheten) het festival won en menigeen kan het in Deventer gehouden COC-songfestival van 1999 nog goed herinneren.

Wandeling 8 december

Vrouwenwandelgroep Second Sunday 

Zondag 8 december: IJsselvallei vanuit Zutphen

Zondag 8 december organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen van Zutphen naar Deventer. Er wordt vertrokken om 11.30 uur vanaf NS station Zutphen (verzamelen in de Stationshal). Het is een lijnwandeling (van punt A naar B), dus uiteindelijk zal de wandeling bij station Deventer eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 17 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 1,00.

Meer informatie bij Gerda (06-42177736).

hideous women

Toneelgroep Oostpool speelt Hideous Wo(men)

Experimenele soap over de zelfloze mens

Vrijdag 29 november: 20.30 uur - Entreeprijs € 17,50

'Deventer Schouwburg' (Leeuwenbrug 2 te Deventer) 

In Hideous (wo)men vindt in een televisiestudioachtig laboratorium een experiment plaats met mensen zoals wij. Mensen die personen proberen te zijn. Mensen die mannen of vrouwen spelen. Mensen die denken dat ze uit één stuk bestaan maar in werkelijkheid niet meer zijn dan een opeenvolging van fragmenten. Want als het onwrikbare zelf een fundamentele vergissing blijkt en de illusie onze natuurlijke toestand is, welke onwaarheden kunnen wij als moderne mens dan loslaten en welke zullen we nooit kunnen missen?
Hideous (wo)men is, net als Small World en BIMBO, onderdeel van de serie Visual Statements, een reeks beeldende voorstellingen over de spektakelmaatschappij en de rol van de beeldcultuur in het leven van vandaag.

Meer weten over Whydonate?

Lancering whydonate app

Ook COC Deventer doet mee

Per 30 september zet COC Deventer de mobiele app whydonate in voor het ontvangen van donaties. COC Deventer speelt hiermee in op de bewegingen in de huidige markt van smartphones, apps en social media. Aangezien men steeds meer doet op de smartphone, is mobiel zichtbaar zijn nu nog belangrijker voor organisaties die (mede) afhankelijk zijn van donaties. Via whydonate gaat COC Deventer daarom ook projecten waar zij geld voor nodig heeft communiceren en donateurs de mogelijkheid bieden om hun social media in te zetten om ervoor te zorgen dat meer potentiële donateurs worden bereikt.

Zet ook deze activiteit alvast in je agenda!

Documentairemiddag

Documentairemiddag:

Drie Roze documentaires

Zondag 16 februari 2014: in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

13.00 uur: The Celluloid Closet

15.00 uur: Silent Stories

16.30 uur: We Were Here

Derde zondag van de maand in het winterseizoen (oktober t/m maart) is Classic Fim Sunday, met deze keer drie interessante documentaires met een roze thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang eerste documentaire om 13.00 uur, maar het is niet noodzakelijk om alle documentaires te zien. Entree is gratis, maar wees er op tijd bij want vol is vol. COC-café geopend vanaf 16.00 uur. De filmmiddagen zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.