Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 10 maart 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
Men's Club

Men's Club Men Meet Men

Nu iedere tweede vrijdag

Vrijdag 11 maart 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Op vrijdag 11 maart 2016 (dus de tweede vrijdag van de maand) wordt van 20.00 tot 24.00 uur de Men's Club 'Men Meet Men' gehouden in De Fermerie (en dat is voor menigeen al een vertrouwd adres). Bovendien is de ruimte ook voor minder-validen goed toegankelijk. De gelegenheid om bij te praten met oude bekenden of nieuwe mannen te leren kennen. De DJ zal zorgen voor passende sfeermuziek, natuurlijk is de bar open en er worden diverse snacks geserveerd. Net zoals voorheen zal men er alles aan doen om er wederom een gezellige, gemoedelijke en relaxte avond van te maken, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00.

---
cursiefjes

Cursiefjes in de Kroeg

met o.a. Karin Giphart 

Zondag 13 maart – Aanvang 14.30 uur – Entree gratis
Deelnemende cafés zijn Goesting (Brink 15) – De Hip (Brink 21) – St. Tropez (Brink 28) – Floors (Brink 37) – De Heks (Brink 63)

Op zondag 13 maart zullen vijf auteurs en columnisten in vijf verschillende café´s in het centrum van Deventer acte de présance geven. Karin Giphart één van de schrijvers die op deze zondagmiddag samen met vier collega’s van café naar café trekt. Waar? Op de Brink het grote plein in het centrum van Deventer. Iedereen is van harte welkom! Kies voor jouw favoriete café en geniet! Ieder half uur zie je een nieuwe schrijver of columnist.

---
Second Sunday

Second Sunday: Lijnwandeling Lochem-Ruurlo

Speciale wandeling voor vrouwen

Zondag 13 maart 2016. Vanaf 11.30 uur NS-station Lochem (Twente-Syntus)

Meer informatie: Jetty (06-34701941)

Zondag 13 maart organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen van Lochem naar Ruurlo. Er wordt vertrokken om 11.30 uur vanaf NS-station Lochem (Twente-Syntus). Het is een lijndwandeling en uiteindelijk zal de wandeling bij station Ruurlo eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 17 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

---
lezing

Lezing Hans Goedkoop

over schrijfster Renate Rubenstein

Vrijdag 18 maart – Bibliotheek Centrum (Brink 70)
Aanvang 20.00 uur – Entree € 5,00 (incl. koffie/thee)
Bovendien een Duits wijntje of biertje in de pauze!
Voor COC leden gratis, maar aanmelden is noodzakelijk vanwege beperkt aantal plaatsen.

Op vrijdag 18 maart organiseert COC Deventer i.s.m. de Openbare Bibliotheek Deventer een Lezing van Hans Goedkoop. Onderwerp van deze lezing is het leven en werk van Renate Rubenstein. COC-leden hebben op vertoon van hun geldige ledenpas gratis toegang tot deze lezing (wel vooraf aanmelden via deze link in verband met beperkte plaatsen).

Hans Goedkoop over Renate Rubenstein

De Nederlands historicus en literatuurcriticus is vooral bekend als presentator van Andere Tijden, een geschiedenisprogramma van de NTR/VPRO. In 2015 verscheen zijn boek Iedereen was er. Een feest voor Renate Rubinstein. Met een scherp oor voor het materiaal schetst Hans Goedkoop het portret van een schrijfster op haar hoogtepunt, van haar gevierde gasten en tenslotte van de geest die het gezelschap schaterend bijeenhield. Een portret dat net zo lichtvoetig en verrukkelijk is als de avond zelf.

Renate Rubinstein is geboren in Berlijn, met haar ouders gevlucht en in Nederland de oorlog doorgekomen. Toen en later, als columniste, is zij een spiegel geweest van Duits-Nederlandse spanningen.

---
Lentesalon

LenteSalon - De Ontmoeting

Speciale 40plus-Salon voor iedereen uit Gelderland en Overijssel

Zondag 20 maart 2016 – start 14.00 uur

Roze Stadswandeling start om 13.00 uur

Het Roze Huis (St. Anthoniusplaats 1 te Nijmegen)

Danscafé Marcus Antonius (St. Anthoniusplaats 15 te Nijmegen)

Georganiseerd door de Damessalon, Zondagmiddag Herensalon en de Roze 50-plusgroep van het COC Nijmegen

Op zondag 20 maart wordt de jaarlijkse dag georganiseerd waar alle gasten van de dames- en herensalons uit Gelderland en Overijssel elkaar kunnen ontmoeten. Dit jaar is dat in Nijmegen in Het Roze Huis en in het tegenovergelegen Danscafé Marcus Antonius. Vanaf 14.00 uur een middag met workshops, zang, muziek, beeldende kunst en voorafgaand een roze stadswandeling.

De middag over ontmoeting start om 14.00 uur. Aanmelden graag voor 18 maart via info@cocnijmegen.nl o.v.v. naam en aantal personen. Dan weten we ongeveer op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

De toegang voor alle activiteiten is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. De consumpties zijn voor eigen rekening. Tijdens het programma worden er borrelhapjes geserveerd. Voor wie later graag meer dan hapjes wil eten: er zijn veel restaurantjes in de directe omgeving.

---
Porject

Verhalen van Transgender Ouderen van Levensbeling

Geef steun aan dit project!

Project van Roze 50+ en Empowerment Foundation Crowdfunding vanaf € 5,00 per aandeel

Transgender ouderen…. Bestaan die ook al?

Transgender is een containerbegrip voor mensen die zich niet, of niet helemaal, thuis voelen in de geslachtsrol die past bij de uiterlijke geslachtskenmerken van hun geboorte. Zo zijn er mannen voor wie het toereikend is om af en toe, maar wel vaak in het verborgene, vrouwenkleding aan te trekken. Maar er zijn ook transgenders die zeer beslist vinden dat zij in het verkeerde lichaam zijn geboren en om die reden hoe dan ook naar dat geslacht over willen gaan. Weer anderen zitten tussen beide uitersten in. Bijvoorbeeld mannen die als vrouw leven, maar geen geslachtsaanpassing willen of kunnen ondergaan. Kortom, een zeer diverse, kleurrijke groep mensen, maar ook een groep waar helaas nog veel vooroordelen over bestaan en die veel te vaak te maken krijgt met onbegrip, pesterijen en geweld. Daar willen wij wat aan doen!

Hoe?
Door hun levensverhalen te verzamelen en die te delen met de rest van de wereld! Dat doen we in een boek, een documentaire en een informatieve website. Hierdoor krijgen transgenders niet alleen stem en gezicht, maar draagt het project bij aan meer kennis en begrip voor transgender ouderen. In dit project , werken we samen met mensen uit de Transgender Community, TNN, Uitgeverij Xanten, schrijfster/fotograaf Eveline van de Putte (auteur van o.a het veel besproken Stormachtig Stil, levensverhalen van Roze ouderen, en filmmaakster Kim Bras (haar documentaire TransAnders won publieksprijs 2015 TranScreenfilmfestival).

Meer informatie over deze Crowdfunding op de website van COC Deventer

---
Sporten

IJssel Dykes - Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Iedere donderdag: 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---
sponsor

Sponsor Videoclip´Natuurlijk´

met Karin Giphart en Michelle Courtens 

Project van Voor De Kunst Crowdfundingsactie vanaf € 10,00

Natuurlijk, een videoclip met Ellie Lust, Karin Giphart en Michelle Courtens

Geef je vrouw een innige kus als jullie op het station staan en zij voor een week weggaat. De conducteur, die het ziet, zal glimlachen, want mensen leven op in de buurt van liefde.

Dat is de eerste zin van het nummer Natuurlijk. Een liefdeslied. Over een maatschappij waarin we elkaar het gunnen om gelukkig te zijn. Karin Giphart en Michelle Courtens hebben het nummer gemaakt om weer even te voelen hoe ze het eigenlijk zouden willen. Niemand minder dan Ellie Lust, het Roze Lieverdje van 2016, doet mee, omdat sommige momenten zo wezenlijk van belang zijn. Daar werkt zij graag aan mee. Meer info op de website van COC Deventer.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

MORE

Roze Expositietip - Ferdinand Erfmann

Museum MORE in Gorssel

Een unieke overzichtstentoonstelling over leven en werk van Ferdinand Erfmann (1901-1968).  Erfmanns artistieke erfenis, een wereld bevolkt door prachtige mythische figuren,  is te zien in Museum MORE t/m 29 mei 2016.

Cabaret

Roze Caberettip - Sara Kroos

Doorgefokt

Vrijdag 18 maart - Aanvang 20.00 uur

Schouwburg Lochem - Oosterwal 22 in Lochem 

Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 24,50

‘Doorgefokt´ is de nieuwe, hilarische voorstelling van Sara Kroos, waarin ze het ene moment tot het randje gaat of erover, en het andere moment weet te ontroeren. Kroos is een echte publiekslieveling, ze staat dan ook al vijftien jaar voor volle, enthousiaste zalen. Met recht één van de grappigste vrouwen van het land!

Jong en Out

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-Jongerenmiddag (t/m 18 jaar)

Zaterdag 19 maart: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid (Gasthuisplein 11 te Zwolle)

Maandelijkse bijeenkomst voor jongeren (iedere derde zaterdag). Jong&Out Zwolle is, net als alle Jong&Out activiteiten, alcoholvrij. Er is altijd een volwassen begeleider aanwezig. De toegang is gratis, soms betaal je wel wat voor de activiteit of voor het eten en drinken.

film en boek

Roze Film op Vrijdag

Five Dances (VS 2013)

Vrijdag 25 maart: aanvang 20.00 uur

De Kleine Keizerin (Centrale Bibliotheek - Brink 70 te Deventer)

Laatste Vrijdag van de maand, dus een Roze Film in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna eventueel nog ergens gezellig nazitten op de Brink. Aanvang film om 20.00 uur (beperkte plaatsen dus vol is vol). De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Joep

Roze Caberettip - Joep Onderdelinden

Taart

Vrijdag 25 maart - Aanvang 20.30 uur

Theatercafé Bouwkunde - Klooster 2-4 Deventer
Entreeprijs € 16,00 (Vrienden en CJP/Student € 14,50)

Zin in een feestje? Kom dan naar Taart! Joep is 50; een leeftijd die schreeuwt om een lied, een ABC’tje en een diavoorstelling. Toch? Of toch niet? Zijn hoofd zit behoorlijk vol, hij kan slecht filteren en zijn lontje is behoorlijk kort. Kortom; ís 50 wel de kers op zijn taart?

Taart is een komische, muzikale solo over ons geploeter en ons constante ‘moeten’. Joep overdondert je met herkenbare verhalen. Zijn irritaties over het leven in de grote stad; zijn hypochondrie, zijn tuinhuis met hysterische Ruigpootuilen, goedkope stedentrips, horrorwandelaars en mensonvriendelijke Schotse Hooglanders die opdoemen wanneer je er echt niet om gevraagd hebt.

Joep maakte eerder 5 solovoorstellingen en de komedie Boer Wil Betere Vrouw. Hij werd door pers en publiek geroemd om zijn hilarische, beeldende manier van vertellen. Ook is hij bekend van zijn rol als Postbode Siemen in de VPRO-serie Zaai.

ZondagMiddagSalon

Middagcafé gericht op de oudere bezoeker, maar iedereen is van harte welkom!!

 

zondag 27 maart - De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer -  16.00  tot 19.00 uur

De ZondagMiddagSalon is nu op (de vierde) zondagmiddag bij De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer! Vrouwen, mannen en iedereen daar tussenin – Gezellig middagcafé voor Iedereen!

Op onze nieuwe locatie lekker ouderwets bijkletsen met elkaar in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

Film night

Gay Film Night in Filmhuis de Keizer

Baby Steps (Taiwan/VS 2016)

Dinsdag 29 maart 2016: 20.30 uur in Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer).

Entree is € 8,50 (Op vertoon COC-ledenpas en voor Filmhuis-leden € 6,50).

Tate en zijn Taiwanese vriend Danny zijn al een tijdje samen en willen graag een baby’tje. Danny’s moeder in Taipeh is hier faliekant tegen. Het idee dat haar al zo lang gewenste kleinkind door een draagmoeder op de wereld moet komen, dat is toch niet uit te leggen aan haar vriendinnen?
Ze vindt het al zo moeilijk dat hij homo is. Als de twee vastbesloten zijn, besluit ze het dan maar zelf te regelen. Ze vliegt naar LA en gaat op zoek naar een geschikte draagmoeder, terwijl ze de relatie van haar zoon met Tate negeert, want ze ziet haar jongen eigenlijk veel liever met een Chinees meisje en waarom dan niet met die draagmoeder.
(Drama; 102 minuten)

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 2 april: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

Café Oké biedt hen een gezellige plek waar ze zichzelf kunnen zijn en elkaar kunnen ontmoeten. Bijna de helft van de vrijwilligers van Café Oké behoort zelf tot de doelgroep. Ook mensen zonder lichamelijke of verstandelijke beperking zijn welkom bij Café Oké, mits ze zich open stellen naar de doelgroep van deze activiteit.

Cabaret

 

Roze Cabarettip - Richard Groenendijk

Met de Mantel der Liefde

Zaterdag 2 april 2016 - Aanvang 20.00 uur

Schouwburg Lochem; Oosterwal 22 in Lochem - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 25,00

Woensdag 6 april 2016 - Aanvang 20.00 uur

Deventer Schouwburg; Leeuwenbrug 2 te Deventer - Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 21,50

Douze

Eurovisietip - Douze Points!

Songfestival in Vogelvlucht

Douze Points en de Hoogtepunten uit 60 jaar Eurovisie Songfestival Het Eurovisie Songfestival is populairder dan ooit! In dit kleurrijke theaterconcert wordt u meegenomen langs zestig jaar hoogtepunten uit het Europees Songfestival. Geniet van de bekende nummers en vergeten juweeltjes.

Vrijdag 8 april / Aanvang 20.00 uur

Deventer Schouwburg; Leeuwenbrug 2 in Deventer – Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 21,00

Woensdag 11 mei / Aanvang 20.00 uur

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in ApeldoornKaarten voor deze voorstelling vanaf € 27,00

cabaret

Roze Caberettip - Yola Rienstra

Drukt Haar Snor

Vrijdag 22 april - Aanvang 20.15 uur 

Hoftheater Raalte - Voorhof 2 in Raalte 

Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 17,00

Droogkomische liedjes en ijzersterke mimiek

In haar derde One Womanshow neemt Yora Rienstra alles wat als ‘normaal’ wordt gezien op de hak. Want wat als je net even anders bent?! Yora Rienstra is op haar best: hilarische scènes wisselen hoogstpersoonlijke verhalen af. Met haar droogkomische liedjes, ijzersterke mimiek, absurde humor en rake typeringen neemt ze, als een ware ontdekkingsreiziger, zichzelf en haar nieuwe omgeving onder de loep.

Ladies Lounge

Ladies Lounge

met optreden van Femmes Vintage

zondag 29 mei 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

De Ladies Lounge wordt gehouden wanneer er een vijfde zondagmiddag in de maand is. De locatie is nu: De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer!

Deze middag een speciaal optreden van Femmes Vintage vanaf 17.30 uur!!  

Zondag 29 mei 2016 is er vanaf 16.00 uur in De Fermerie een speciaal middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de Ladies Lounge gaat door tot 19.00 uur!!