Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 5 mei 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
ALV

Speciale Ledenvergadering

Over toekomst COC Deventer e.o.

Woensdag 25 mei 2016: 20.00 - 22.00 uur (open vanaf 19.30 uur)

Locatie Buurthuis Raambuurt - Werfstraat 1 te Deventer

Hierbij nodigt het bestuur van COC Deventer e.o. je uit voor de algemene ledenvergadering (ALV) op woensdag 25 mei 2016 van 20.00 – 22.00 uur. Koffie en thee staan klaar vanaf 19.30 uur. De locatie van de vergadering is Buurthuis Raambuurt - Werfstraat 1 te Deventer en is goed toegankelijk voor minder validen.

Dit wordt een andere ledenvergadering dan normaal. In plaats van het bespreken van de jaarverslagen van de werkgroepen, willen we het hebben over de toekomst. Het bestuur en de coördinatoren van de werkgroepen willen tijdens deze ledenvergadering met alle leden brainstormen over hoe we meer structuur en inhoud kunnen geven aan de activiteiten van onze werkgroepen. Naar aanleiding van stellingen gaan we bespreken wat nodig is voor de versteviging van de vereniging!

De reden hiervoor is dat de huidige ontwikkelingen in de samenleving nog steeds vragen om een actieve vereniging die opkomt voor de belangen van LHBT-ers. Of het nu gaat om het maatjesproject voor LHBT asielzoekers, de voorlichting op scholen of het aansturen van zorginstellingen voor oudere LHBT-ers.

Wellicht ben je in het verleden benaderd om een actieve rol te spelen in één van de werkgroepen of het bestuur. Misschien heb je overwogen om dit aan te gaan of twijfel je nog. Graag horen we tijdens deze bijeenkomst alle twijfels en overwegingen om te kijken of we samen kunnen komen tot een vereniging gevuld met enthousiaste mensen. Dus komt allen!

---
enquete

Internet-enquête

Leefsituatie Roze-50plussers

Zondag 22 mei – De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer)
Aanvang 14.30 uur – Voorafgaand aan de ZondagMiddagSalon

Eind 2015 bracht het Sociaal Cultureel Planbureau het rapport: “55-plussers en seksuele oriëntatie” uit dat handelt over de leefsituatie van roze ouderen. De werkgroep 50-plus van COC Deventer wil dit onderzoek ook uitvoeren, maar dan toegespitst op het verzorgingsgebied van COC Deventer. Doel is het opdoen van ideeën om lichamelijk, sociaal en psychisch gezond oud te worden en hoe gemeente en COC hierbij kunnen ondersteunen.

In dit kader verzorgen we voorafgaand aan de 50plus-salon van zondag 22 mei een bijeenkomst over dit thema. Hier zal Eveline van de Putte (auteur van het boek “Stormachtig Stil”, dat ook handelt over roze ouderen) een inleiding houden. Daarna gaat D66-Tweede Kamerlid Pia Dijkstra verder in op dit onderwerp. Wij nodigen u hiervoor van harte uit.

Daarnaast vragen wij u mee te doen aan onze internetenquête. Die enquête is te vinden via deze link. Mocht u andere roze ouderen kennen, wilt u hen dan ook op deze enquête wijzen? (Wij verzoeken u de enquête niet meer dan één keer in te vullen.) Ook niet 50-plussers kunnen de enquête invullen (zij kunnen natuurlijk een mening hebben over de situatie van roze 50-plussers).

De uitkomsten van dit onderzoek presenteren wij (dit najaar) aan de beleidsmakers en uitvoerders van de zorg alsmede aan vertegenwoordigers van zorgopleidingen in ons verzorgingsgebied.

Uw antwoorden worden volledig anoniem verwerkt en vervolgens gerapporteerd.

Heeft u nog vragen dan kunt u die mailen naar enquête-50plus@cocdeventer.nl .

---
oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 7 mei: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

Café Oké biedt hen een gezellige plek waar ze zichzelf kunnen zijn en elkaar kunnen ontmoeten. Bijna de helft van de vrijwilligers van Café Oké behoort zelf tot de doelgroep. Ook mensen zonder lichamelijke of verstandelijke beperking zijn welkom bij Café Oké, mits ze zich open stellen naar de doelgroep van deze activiteit.

---
muziek

Roze Muziektip -

Frédérique Spigt

The Medicine Show

Zaterdag 7 mei - 20.30 uur - Theatercafé Bouwkunde (Klooster 2-4 Deventer)
Entreeprijs € 17,50 (Vrienden en CJP/Student € 16,00)

The Medicine Show was in Het Oude Westen in het Amerika van de 19e eeuw een geliefd fenomeen. Het reizende gezelschap bestond uit verhalenvertellers, goochelaars, muzikanten en niet te vergeten een dokter, of beter gezegd een charlatan, die tonic verkocht tegen alle denkbare ziektes en ongemakken: hoofdpijn, kiespijn, gewrichtspijn, de dokter wist raad met zijn magische elixir, zoals Frédérique raad weet met uw zielenpijn.

THE MEDICINE SHOW presents: Frédérique Spigt is een muziekprogramma (folk/country/blues) gelardeerd met diverse theatrale elementen. In ‘Goodbye Eleanor’ bent u getuigen van het afscheid van een hoer. En tijdens het beluisteren van ‘The Great Grim Reaper’ hoeft u de dood niet meer te vrezen en kunt u er gerust een dansje op wagen. Spigt leerde voor de gelegenheid zelfs een goocheltruc van Hans Klok.

---
Second Sunday

Second Sunday: Rondwandeling Doetinchem

Speciale wandeling voor vrouwen

Zondag 8 mei 2016. Vanaf 11.40 uur NS-station Doetinchem (Arriva) - Bus Zeddam waar de wandeling start.

Zondag 8 mei organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Doetinchem. Startpunt is Arriva-Station Doetinchem bij Busstation bus 24 richting Zeddam. Daarna nemen we de bus naar Zeddam, waar de wandeling zal beginnen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Eindpunt is Busstation Zeddam – Bus 24 naar Doetinchem. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

Meer informatie: Jetty (06-34701941)                                              

We starten in Doetinchem en gaan met de bus naar Zeddam. Daar wandelen we daar de Hettenheuvel wandeling. De wandeling gaat door het Bergherbos over de Hettenheuvel met uitzicht over akkers en kleine dorpen. Het is het glooiende land van Montferland met veel bos paden. De pauze houden we bij restaurant ’t Peeske in Beek. Daarna gaan we weer het bos in richting Zeddam waar we na het passeren van veel bankjes de molen uit de 15e eeuw van Zeddam zien verschijnen. Honden zijn aangelijnd toegestaan!

---
Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 10 mei 2016

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

---
Men's Club

Men's Club Men Meet Men

Nu iedere tweede vrijdag

Vrijdag 13 mei 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Op vrijdag 13 mei 2016 (dus de tweede vrijdag van de maand) wordt van 20.00 tot 24.00 uur de Men's Club 'Men Meet Men' gehouden in De Fermerie (en dat is voor menigeen al een vertrouwd adres). Bovendien is de ruimte ook voor minder-validen goed toegankelijk. De gelegenheid om bij te praten met oude bekenden of nieuwe mannen te leren kennen. De DJ zal zorgen voor passende sfeermuziek, natuurlijk is de bar open en er worden diverse snacks geserveerd. Net zoals voorheen zal men er alles aan doen om er wederom een gezellige, gemoedelijke en relaxte avond van te maken, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00.

---
Sporten

IJssel Dykes - Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Iedere donderdag: 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Geen sportavond op donderdag 5 mei (Hemelvaart)

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Jong en Out

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-Jongerenmiddag (t/m 18 jaar)

Zaterdag 21 mei: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid (Gasthuisplein 11 te Zwolle)

Maandelijkse bijeenkomst voor jongeren (iedere derde zaterdag). Jong&Out Zwolle is, net als alle Jong&Out activiteiten, alcoholvrij. Er is altijd een volwassen begeleider aanwezig. De toegang is gratis, soms betaal je wel wat voor de activiteit of voor het eten en drinken.

ZondagMiddagSalon

Thema-Middag Leefsituatie 50plussers

zondag 22 mei - vanaf 14.30 uur

MiddagSalon van 16.00  tot 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer') 

Zondag 22 mei is het weer ZondagMiddagSalon! Voorafgaand is er een informatie-bijeenkomst rondom de internet-enquête over de leefsituatie van roze 50plussers in onze regio. In dit kader verzorgen we voorafgaand aan de 50plus-salon van zondag 22 mei een bijeenkomst over dit thema. Hier zal Eveline van de Putte (auteur van het boek “Stormachtig Stil”, dat ook handelt over roze ouderen) een inleiding houden. Daarna gaat D66-Tweede Kamerlid Pia Dijkstra verder in op dit onderwerp.

Vanaf 16.00 uur begint de ZondagMiddagSalon. Gezellig op de nieuwe locatie lekker bijkletsen met elkaar in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

cursiefjes

Roze Kinderwens - Speeddate

Regio Oost- en Zuid-Nederland

Vrijdag 27 mei van 20.00 tot 22.30 uur
Locatie wordt per mail aan deelnemers bekend gemaakt
Deelname € 15,00 (plus € 1,50 reserveringskosten)

Ben je homo, lesbisch, bi of single? Heb je een kinderwens? Ben je op zoek naar een co-ouder of een donor, of wil je donorvader worden? Woon je in een van de regio’s Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant of Limburg?  Kom dan naar deze eerste kinderwens-speeddate van stichting Meer dan Gewenst in Nijmegen! (Donoren die wat verder weg wonen zijn ook van harte welkom!)

Je voert op die avond 5 tot 10 gesprekken met andere wensouders. ‘Speed’ staat voor korte gesprekken, en snel beslissen of jullie mailadressen uit gaan wisselen. Daarna ga je uiteraard heel ‘slow’ verder, om de juiste keuze te kunnen maken.

pride

Grachtenparade in Alkmaar

Hoogtepunt van Alkmaar Pride

Zaterdag 28 mei 2016: 14.00 uur start Bierkade 14a te Alkmaar

Als feestelijke afsluiter zal zaterdag 28 mei de Alkmaarse Grachtenparade voor de zesde keer plaatsvinden. Dit evenement is gedurende deze zes jaar uitgegroeid tot het hoogtepunt van de Roze Week en wordt vanuit het hele land en zelfs daarbuiten bezocht. De grachtenparade is er om diversiteit te vieren en dit op een feestelijke manier uit te kunnen dragen! De parade vertrekt om 14:00 vanaf de Bierkade en komt rond 16:00 aan bij het Waagplein. Ellie Lust, bekend van “Wie is de mol” gaat het startschot geven van de grachtenparade om 14:00 uur.

Ladies Lounge

Ladies Lounge

met optreden van Femmes Vintage

zondag 29 mei 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

De Ladies Lounge wordt gehouden wanneer er een vijfde zondagmiddag in de maand is. De locatie is nu: De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer!

Deze middag een speciaal optreden van Femmes Vintage vanaf 17.30 uur!!  

Zondag 29 mei 2016 is er vanaf 16.00 uur in De Fermerie een speciaal middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de Ladies Lounge gaat door tot 19.00 uur!!

MORE

Roze Expositietip - Ferdinand Erfmann

Museum MORE in Gorssel

Een unieke overzichtstentoonstelling over leven en werk van Ferdinand Erfmann (1901-1968).  Erfmanns artistieke erfenis, een wereld bevolkt door prachtige mythische figuren,  is te zien in Museum MORE t/m 29 mei 2016.

film

Gay Film Night in Filmhuis de Keizer

Those People (VS 2015)

Dinsdag 31 mei 2016: aanvang 20.30 uur 

Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer).

Entree € 8,50 (met COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 6,50).

seminar

Verscheurd organiseert Seminar 

Homoseksualiteit & Geloof

donderdag 9 juni - De Wijngaard (Wilhelminalaan 3 te Zutphen)

Bijeenkomst vanaf 20.00 uur - Aanmelden verplicht

Open gesprekken over homoseksualiteit en geloven. Dat is het doel van Verscheurd, een initiatief van christenen die zelf van dichtbij met homoseksualiteit te maken hebben.  Op donderdag 9 juni  organiseert Verscheurd in Zutphen een regionaal seminar over homoseksualiteit. Een seminar voor iedereen met vragen over homoseksualiteit en geloven. De toegang is gratis, opgeven kan via deze link .

wandeling

Stadswandeling Ter Borch

Beleef de Deventer binnenstad door schildersogen

Zondag 26 juni 2016: aanvang 13.30 uur voor de Waag te Deventer 

Eindpunt om 16.00 uur bij de ZondagMiddagSalon in De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer)

Op zondag 26 juni wordt onder begeleiding van Charel van Dijk een interessante stadswandeling ondernomen. Uitganspunt is het onlangs verschenen boek van hem over de schilder Gerard Ter Borch die in de 17e eeuw in Deventer woonde en werkte.

Weekcartoon COC Deventer

Deventer wil ook een Regenboog-Zebrapad

Iedere week maakt huistekenaar ReinArt een speciale cartoon voor de website van COC Deventer. Meer cartoons zijn te vinden via www.reinartcartoons.nl/