Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 12 mei 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
Men's Club

Men's Club Men Meet Men

Nu iedere tweede vrijdag

Vrijdag 13 mei 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Op vrijdag 13 mei 2016 (dus de tweede vrijdag van de maand) wordt van 20.00 tot 24.00 uur de Men's Club 'Men Meet Men' gehouden in De Fermerie (en dat is voor menigeen al een vertrouwd adres). Bovendien is de ruimte ook voor minder-validen goed toegankelijk. De gelegenheid om bij te praten met oude bekenden of nieuwe mannen te leren kennen. De DJ zal zorgen voor passende sfeermuziek, natuurlijk is de bar open en er worden diverse snacks geserveerd. Net zoals voorheen zal men er alles aan doen om er wederom een gezellige, gemoedelijke en relaxte avond van te maken, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00.

---
idahot

Roze Koeken tegen Homofobie

tijdens 'IDAHOT'

 

Dinsdag 17 mei 2016 is het 'IDAHOT': de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie. Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit officieel van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Daarom vragen organisaties jaarlijks sinds 2003 wereldwijd aandacht voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan.

Deventer is sinds 2007 een Homovriendelijke gemeente. Dit wordt ondersteund door een subsidie van het ministerie van OWC. Om dit te benadrukken zal wethouder Jan Jaap Kolkman van de PvdA (portefeuillehouder WMO) dinsdag 17 mei om 9.45 uur de regenboogvlag hijsen bij Woon- en Zorgcentrum Humanitas. Niet alleen onder jongeren vraagt COC Deventer hiervoor aandacht, maar ook onder ouderen. Werkgroep 50Plus van COC Deventer trakteert daarom de hen bevriende ‘Roze Loper’ zorginstellingen in Deventer op een roze koek bij de koffie. Dat gebeurd zowel in Humanitas en Ludgerus. Wie weet sluiten andere zorgorganisaties in Deventer zich bij hen aan zodat in 2017 elke zorginstelling kan zeggen: “Deventerkoek? Ik ga voor roze! ”

---
ALV

Speciale Ledenvergadering

Over toekomst COC Deventer e.o.

Woensdag 25 mei 2016: 20.00 - 22.00 uur (open vanaf 19.30 uur)

Locatie Buurthuis Raambuurt - Werfstraat 1 te Deventer

Hierbij nodigt het bestuur van COC Deventer e.o. je uit voor de algemene ledenvergadering (ALV) op woensdag 25 mei 2016 van 20.00 – 22.00 uur. Koffie en thee staan klaar vanaf 19.30 uur. De locatie van de vergadering is Buurthuis Raambuurt - Werfstraat 1 te Deventer en is goed toegankelijk voor minder validen.

Dit wordt een andere ledenvergadering dan normaal. In plaats van het bespreken van de jaarverslagen van de werkgroepen, willen we het hebben over de toekomst. Het bestuur en de coördinatoren van de werkgroepen willen tijdens deze ledenvergadering met alle leden brainstormen over hoe we meer structuur en inhoud kunnen geven aan de activiteiten van onze werkgroepen. Naar aanleiding van stellingen gaan we bespreken wat nodig is voor de versteviging van de vereniging!

De reden hiervoor is dat de huidige ontwikkelingen in de samenleving nog steeds vragen om een actieve vereniging die opkomt voor de belangen van LHBT-ers. Of het nu gaat om het maatjesproject voor LHBT asielzoekers, de voorlichting op scholen of het aansturen van zorginstellingen voor oudere LHBT-ers.

Wellicht ben je in het verleden benaderd om een actieve rol te spelen in één van de werkgroepen of het bestuur. Misschien heb je overwogen om dit aan te gaan of twijfel je nog. Graag horen we tijdens deze bijeenkomst alle twijfels en overwegingen om te kijken of we samen kunnen komen tot een vereniging gevuld met enthousiaste mensen. Dus komt allen!

---
enquete

Internet-enquête

Leefsituatie Roze-50plussers

Zondag 22 mei – De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer)
Aanvang 14.30 uur – Voorafgaand aan de ZondagMiddagSalon
Bar van De Fermerie al geopend vanaf 14.00 uur
ZondagMiddagSalon begint vanaf 16.00 uur

Eind 2015 bracht het Sociaal Cultureel Planbureau het rapport: “55-plussers en seksuele oriëntatie” uit dat handelt over de leefsituatie van roze ouderen. De werkgroep 50-plus van COC Deventer wil dit onderzoek ook uitvoeren, maar dan toegespitst op het verzorgingsgebied van COC Deventer. Doel is het opdoen van ideeën om lichamelijk, sociaal en psychisch gezond oud te worden en hoe gemeente en COC hierbij kunnen ondersteunen.

In dit kader verzorgen we voorafgaand aan de 50plus-salon van zondag 22 mei een bijeenkomst over dit thema. Hier zal Eveline van de Putte (auteur van het boek “Stormachtig Stil”, dat ook handelt over roze ouderen) een inleiding houden. Daarna gaat D66-Tweede Kamerlid Pia Dijkstra verder in op dit onderwerp. Wij nodigen u hiervoor van harte uit.

Daarnaast vragen wij u mee te doen aan onze internetenquête. Die enquête is te vinden via deze link. Mocht u andere roze ouderen kennen, wilt u hen dan ook op deze enquête wijzen? (Wij verzoeken u de enquête niet meer dan één keer in te vullen.) Ook niet 50-plussers kunnen de enquête invullen (zij kunnen natuurlijk een mening hebben over de situatie van roze 50-plussers).

De uitkomsten van dit onderzoek presenteren wij (dit najaar) aan de beleidsmakers en uitvoerders van de zorg alsmede aan vertegenwoordigers van zorgopleidingen in ons verzorgingsgebied.

Uw antwoorden worden volledig anoniem verwerkt en vervolgens gerapporteerd.

Heeft u nog vragen dan kunt u die mailen naar enquête-50plus@cocdeventer.nl .

---
ZondagMiddagSalon

Thema-Middag Leefsituatie 50plussers

zondag 22 mei - vanaf 14.30 uur

Bar geopend vanasf 14.00 uur

MiddagSalon van 16.00  tot 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer') 

Zondag 22 mei is het weer ZondagMiddagSalon! Voorafgaand is er een informatie-bijeenkomst rondom de internet-enquête over de leefsituatie van roze 50plussers in onze regio. In dit kader verzorgen we voorafgaand aan de 50plus-salon van zondag 22 mei een bijeenkomst over dit thema. Hier zal Eveline van de Putte (auteur van het boek “Stormachtig Stil”, dat ook handelt over roze ouderen) een inleiding houden. Daarna gaat D66-Tweede Kamerlid Pia Dijkstra verder in op dit onderwerp. Vanwege deze middag is de bar van De Fermerie al geopend vanaf 14.00 uur.

Vanaf 16.00 uur begint de ZondagMiddagSalon. Gezellig op de nieuwe locatie lekker bijkletsen met elkaar in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

---
Ladies Lounge

Ladies Lounge

met optreden van Femmes Vintage

zondag 29 mei 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

De Ladies Lounge wordt gehouden wanneer er een vijfde zondagmiddag in de maand is. De locatie is nu: De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer!

Deze middag een speciaal optreden van Femmes Vintage vanaf 17.30 uur!!  

Zondag 29 mei 2016 is er vanaf 16.00 uur in De Fermerie een speciaal middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de Ladies Lounge gaat door tot 19.00 uur!!

---
Sporten

IJssel Dykes - Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Iedere donderdag: 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Jong en Out

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-Jongerenmiddag (t/m 18 jaar)

Zaterdag 21 mei: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid (Gasthuisplein 11 te Zwolle)

Maandelijkse bijeenkomst voor jongeren (iedere derde zaterdag). Jong&Out Zwolle is, net als alle Jong&Out activiteiten, alcoholvrij. Er is altijd een volwassen begeleider aanwezig. De toegang is gratis, soms betaal je wel wat voor de activiteit of voor het eten en drinken.

cursiefjes

Roze Kinderwens - Speeddate

Regio Oost- en Zuid-Nederland

Vrijdag 27 mei van 20.00 tot 22.30 uur
Locatie wordt per mail aan deelnemers bekend gemaakt
Deelname € 15,00 (plus € 1,50 reserveringskosten)

Ben je homo, lesbisch, bi of single? Heb je een kinderwens? Ben je op zoek naar een co-ouder of een donor, of wil je donorvader worden? Woon je in een van de regio’s Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant of Limburg?  Kom dan naar deze eerste kinderwens-speeddate van stichting Meer dan Gewenst in Nijmegen! (Donoren die wat verder weg wonen zijn ook van harte welkom!)

Je voert op die avond 5 tot 10 gesprekken met andere wensouders. ‘Speed’ staat voor korte gesprekken, en snel beslissen of jullie mailadressen uit gaan wisselen. Daarna ga je uiteraard heel ‘slow’ verder, om de juiste keuze te kunnen maken.

pride

Grachtenparade in Alkmaar

Hoogtepunt van Alkmaar Pride

Zaterdag 28 mei 2016: 14.00 uur start Bierkade 14a te Alkmaar

Als feestelijke afsluiter zal zaterdag 28 mei de Alkmaarse Grachtenparade voor de zesde keer plaatsvinden. Dit evenement is gedurende deze zes jaar uitgegroeid tot het hoogtepunt van de Roze Week en wordt vanuit het hele land en zelfs daarbuiten bezocht. De grachtenparade is er om diversiteit te vieren en dit op een feestelijke manier uit te kunnen dragen! De parade vertrekt om 14:00 vanaf de Bierkade en komt rond 16:00 aan bij het Waagplein. Ellie Lust, bekend van “Wie is de mol” gaat het startschot geven van de grachtenparade om 14:00 uur.

MORE

Roze Expositietip - Ferdinand Erfmann

Museum MORE in Gorssel

Een unieke overzichtstentoonstelling over leven en werk van Ferdinand Erfmann (1901-1968).  Erfmanns artistieke erfenis, een wereld bevolkt door prachtige mythische figuren,  is te zien in Museum MORE t/m 29 mei 2016.

film

Gay Film Night in Filmhuis de Keizer

Those People (VS 2015)

Dinsdag 31 mei 2016: aanvang 20.30 uur 

Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer).

Entree € 8,50 (met COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 6,50).

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 4 juni: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

Café Oké biedt hen een gezellige plek waar ze zichzelf kunnen zijn en elkaar kunnen ontmoeten. Bijna de helft van de vrijwilligers van Café Oké behoort zelf tot de doelgroep. Ook mensen zonder lichamelijke of verstandelijke beperking zijn welkom bij Café Oké, mits ze zich open stellen naar de doelgroep van deze activiteit.

seminar

Verscheurd organiseert Seminar 

Homoseksualiteit & Geloof

donderdag 9 juni - De Wijngaard (Wilhelminalaan 3 te Zutphen)

Bijeenkomst vanaf 20.00 uur - Aanmelden verplicht

Open gesprekken over homoseksualiteit en geloven. Dat is het doel van Verscheurd, een initiatief van christenen die zelf van dichtbij met homoseksualiteit te maken hebben.  Op donderdag 9 juni  organiseert Verscheurd in Zutphen een regionaal seminar over homoseksualiteit. Een seminar voor iedereen met vragen over homoseksualiteit en geloven. De toegang is gratis, opgeven kan via deze link .

Second Sunday

Second Sunday: Rondwandeling Goor

Speciale wandeling voor vrouwen

Zondag 12 juni 2016. Vanaf 11.30 uur NS-station Goor (Twentye-Syntus)

Meer informatie: Marlies 06-24217585 (Carin)

Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 14 juni 2016

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

wandeling

Stadswandeling Ter Borch

Beleef de Deventer binnenstad door schildersogen

Zondag 26 juni 2016: aanvang 13.30 uur voor de Waag te Deventer 

Eindpunt om 16.00 uur bij de ZondagMiddagSalon in De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer)

Op zondag 26 juni wordt onder begeleiding van Charel van Dijk een interessante stadswandeling ondernomen. Uitganspunt is het onlangs verschenen boek van hem over de schilder Gerard Ter Borch die in de 17e eeuw in Deventer woonde en werkte.

---

Weekcartoon COC Deventer

Verbod op Regenboogvlag bij Songfestival

Iedere week maakt huistekenaar ReinArt een speciale cartoon voor de website van COC Deventer. Meer cartoons zijn te vinden via www.reinartcartoons.nl/