Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 10 juni 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
Men's Club

Men's Club Men Meet Men

In juni op zaterdagavond!!

Met speciale Men-Meet-Men-Market!

Zaterdag 11 juni 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Seizoensafsluiter en deze keer op zaterdagavond!! Op 11 juni 2016 is van 20.00 tot 24.00 uur de Men Meet Men in De Fermerie. De DJ zal zorgen voor passende sfeermuziek, natuurlijk is de bar open en er worden diverse snacks geserveerd. Net zoals voorheen zal men er alles aan doen om er wederom een gezellige, gemoedelijke en relaxte avond van te maken, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00.

We willen graag het seizoen afsluiten met een ‘Men-Meet-Men-Market’. Dus mocht je nog mooie, grappige, spannende of ondeugende spullen voor mannen op zolder hebben liggen; neem deze mee. Wellicht kun je er iemand mee blij maken of het omruilen voor een ander ‘hebbedingetje’.

‘Men’s Club – Men Meet Men’ houdt na deze avond even een zomerstop in de maanden juli en augustus. De eerstvolgende ‘Men Meet Men-bijeenkomst’ is op vrijdag 9 september!

---
Zomer

Zomerprogramma IJssel Dykes bekendgemaakt!

Fietsen, Wandelen, Mini-Golf, Volleybal, Line Dance & Barbecue

Ook deze zomer zullen op zes donderdagavonden speciale activiteiten worden georganiseerd ter vervanging van de vaste sportavond van de IJssel Dykes. Dit Zomerprogramma is op initiatief van IJssel Dykes en alle vrouwen (lesbisch, bi of hetero) zijn van harte welkom! Start is donderdag 21 juli en het programma wordt afgesloten op donderdag 25 augustus met een gezamenlijke barbecue. Via deze link kun je een overzicht van de activiteiten bekijken. Door te klikken op de naam van de activiteit kom je op de pagina met meer informatie over locatie, verzamel- en starttijden, aanmelden, deelnamekosten en wat je eventueel zelf mee moet nemen.

Alle vrouwen zijn welkom wanneer ze nieuwsgierig zijn naar de sporten uit ons zomerprogramma en graag kennis willen maken met onze sportieve IJsseldykessportclub. Om een inschatting te hebben hoeveel vrouwen per activiteit gaan deelnemen is het verzoek om je aan te melden via ijsseldykes@cocdeventer.nl (ook voor vragen en meer informatie).

 

---
film

Gay and Lesbian Film Summer

Iedere dinsdag in juli & augustus

Ook in 2016 organiseert Filmhuis de Keizer in Deventer weer een Gay and Lesbian Film Summer. Dat houdt in dat in juli en augustus op iedere dinsdagavond vanaf 20.30 uur een Roze Film wordt vertoond. Entree is € 8,50 maar COC-leden betalen op vertoon van hun geldige COC-ledenpas € 6,50 (dezelfde vriendenprijs geldt voor degene met een Filmhuis-pas).

Filmoverzicht is te vinden via deze link

---
Roosen

Adelheid Roosen in Synagoge

Vanwege 20-jarig bestaan EHC

Woensdag 23 juni 2016 Vanaf 20.00 uur (inloop 19.30 uur)

Synagoge aan de Golstraat 3 te Deventer - Entree € 5,00

Het Etty Hillesum Centrum viert haar 20-jarig bestaan met een inspirerend cadeau over ‘Beter Samen Leven’ voor iedereen in Deventer. Wie kunnen we hiervoor beter vragen dan Adelheid Roosen? Ze is bevlogen theatermaakster in voortdurende zoektocht naar het kantelen van het perspectief dat wij hebben op de Ander, de ogenschijnlijke vreemde. Ze komt op donderdag 23 juni in de synagoge aan de Golstraat.

Het EHC is heel blij met de komst van Adelheid Roosen naar Deventer. Als er iemand inspirerend en eigenzinnig kan vertellen over samenleven, is zij dat wel. Beginnend met de film ‘Mam’ over het contact met haar dementerende moeder, trekken we daarna, figuurlijk, de wijken in en zien we waar we gezamenlijk uitkomen. Gespreksleider is Ita van Dijk.

Wil je hierbij zijn? Dit kan, graag zelfs! Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 5,00; aanmelden kan via administratie@ettyhillesumcentrum.nl of 0570-641003. De avond begint om 20.00 uur in de synagoge aan de Golstraat, inloop 19.30 uur.

---
Second Sunday

Second Sunday: Rondwandeling Goor

Speciale wandeling voor vrouwen

Zondag 12 juni 2016. Vanaf 11.30 uur NS-station Goor (Twentye-Syntus)

Meer informatie: Marlies 06-24217585 (Carin)

Zondag 12 juni organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Goor. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Goor. Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Goor eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 17 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

---
Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 14 juni 2016

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

Telefonische info via Els (0570 – 64 91 27) of Yvonne (0570 – 59 18 18)

Orpheus wil de problematiek van homo-/biseksualiteit in man-vrouwrelaties bespreekbaar maken en richt zich op mensen in een man-vrouwrelatie zoals huwelijk, man-vrouwpartnerschap of samenwonen van een man en een vrouw, maar ook op hen die dit overwegen en op alle anderen die zich verwant voelen met deze problematiek.

---
Sporten

IJssel Dykes - Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Iedere donderdag: 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

Tot donderdag 14 juli wordt nog binnen gesport. Daarna volgt een speciaal Zomerprogramma (hierover via deze link meer informatie).

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Jong en Out

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-Jongerenmiddag (t/m 18 jaar)

Zaterdag 18 juni: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid (Gasthuisplein 11 te Zwolle)

Maandelijkse bijeenkomst voor jongeren (iedere derde zaterdag). Jong&Out Zwolle is, net als alle Jong&Out activiteiten, alcoholvrij. Er is altijd een volwassen begeleider aanwezig. De toegang is gratis, soms betaal je wel wat voor de activiteit of voor het eten en drinken.

wandeling

Stadswandeling Ter Borch

Beleef de Deventer binnenstad door schildersogen

Zondag 26 juni 2016: aanvang 13.30 uur voor de Waag te Deventer 

Eindpunt om 16.00 uur bij de ZondagMiddagSalon in De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer)

Op zondag 26 juni wordt onder begeleiding van Charel van Dijk een interessante stadswandeling ondernomen. Uitganspunt is het onlangs verschenen boek van hem over de schilder Gerard Ter Borch die in de 17e eeuw in Deventer woonde en werkte.

ZondagMiddagSalon

Zondag 26 juni - MiddagSalon van 16.00  tot 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer') 

Na de stadswandeling begint vanaf 16.00 uur de ZondagMiddagSalon. Gezellig bijkletsen met elkaar en nieuwe mensen ontmoeten in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!! Entree gratis, maar een vrije bijdrage wordt altijd op prijs gesteld.

film

Gay Film Night in Filmhuis de Keizer

Strike a Pose (VS 2015)

Dinsdag 28 juni 2016: aanvang 20.30 uur 

Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer).

Entree € 8,50 (met COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 6,50).

ladies

Ladies Lounge

Summertime

zondag 31 juli 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

Zondag 31 juli 2016 wordt van 16.00 tot 19.00 uur in De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) een speciaal middagcafé voor vrouwen georganiseerd. Natuurlijk wordt bij deze Ladies Lounge ook gezorgd voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak! Entree is € 2,- en voor de hapjes een vrije gift in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

 

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 6 september: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

---