Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 25 juni 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
wandeling

Stadswandeling Ter Borch

Beleef de Deventer binnenstad door schildersogen

Zondag 26 juni 2016: aanvang 13.30 uur voor de Waag te Deventer 

Eindpunt om 16.00 uur bij de ZondagMiddagSalon in De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer)

Let op: Maximale aantal aanmeldingen is bereikt, maar deze wandeling is ook zelfstandig te doen met het boekje van Charel van Dijk (te koop o.a. bij VVV Deventer).

Op zondag 26 juni wordt onder begeleiding van Charel van Dijk een interessante stadswandeling ondernomen. Uitganspunt is het onlangs verschenen boek van hem over de Deventer schilder Gerard Ter Borch die in de 17e eeuw in Deventer woonde en werkte.

Deventer kent een rijke geschiedenis. Tijdens de Hanze speelt zij een rol van betekenis in het handelsysteem in een gebied van Londen naar Novgorod en van Brugge naar Bergen. In de 17e-eeuw is deze roemrijke periode weliswaar voorbij, maar de stad maakt de gevolgen van de reformatie mee, het ervaart hevig de strijd tussen de Spanjaarden en de Staatse troepen en decennia later staat Bommen Berend aan de stadspoort. Het is een periode dat enkele regentenfamilies het voor het vertellen hebben.

In die tijd woont de schilder Gerard ter Borch in Deventer. Met de stadswandeling in het boek ‘Wandelen door het 17e-eeuwse Deventer met de schilder Gerard ter Borch’ beleef je iets van het leven in die periode en na afloop weet je wat de bijzondere kwaliteiten van de meester-schilder zijn. De wandeling is 2,6 km. en duurt 2,5 uur.

ZondagMiddagSalon

Zondag 26 juni -

MiddagSalon van 16.00  tot 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer') - tevens eindpunt van de Stadswandeling

Na de stadswandeling begint vanaf 16.00 uur de ZondagMiddagSalon. Gezellig bijkletsen met elkaar en nieuwe mensen ontmoeten in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!! Entree gratis, maar een vrije bijdrage wordt altijd op prijs gesteld.

---
Zomer

Zomerprogramma IJssel Dykes bekendgemaakt!

Fietsen, Wandelen, Mini-Golf, Volleybal, Line Dance & Barbecue

Ook deze zomer zullen op zes donderdagavonden speciale activiteiten worden georganiseerd ter vervanging van de vaste sportavond van de IJssel Dykes. Dit Zomerprogramma is op initiatief van IJssel Dykes en alle vrouwen (lesbisch, bi of hetero) zijn van harte welkom! Start is donderdag 21 juli en het programma wordt afgesloten op donderdag 25 augustus met een gezamenlijke barbecue. Via deze link kun je een overzicht van de activiteiten bekijken. Door te klikken op de naam van de activiteit kom je op de pagina met meer informatie over locatie, verzamel- en starttijden, aanmelden, deelnamekosten en wat je eventueel zelf mee moet nemen.

Alle vrouwen zijn welkom wanneer ze nieuwsgierig zijn naar de sporten uit ons zomerprogramma en graag kennis willen maken met onze sportieve IJsseldykessportclub. Om een inschatting te hebben hoeveel vrouwen per activiteit gaan deelnemen is het verzoek om je aan te melden via ijsseldykes@cocdeventer.nl (ook voor vragen en meer informatie).

---
film

Gay and Lesbian Film Summer

Iedere dinsdag in juli & augustus

Ook in 2016 organiseert Filmhuis de Keizer in Deventer weer een Gay and Lesbian Film Summer. Dat houdt in dat in juli en augustus op iedere dinsdagavond vanaf 20.30 uur een Roze Film wordt vertoond. Entree is € 8,50 maar COC-leden betalen op vertoon van hun geldige COC-ledenpas € 6,50 (dezelfde vriendenprijs geldt voor degene met een Filmhuis-pas).

Filmoverzicht is te vinden via deze link

---
Sporten

IJssel Dykes - Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Iedere donderdag: 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

Tot donderdag 14 juli wordt nog binnen gesport. Daarna volgt een speciaal Zomerprogramma (hierover via deze link meer informatie).

---
film

Gay Film Night in Filmhuis de Keizer

Strike a Pose (VS 2015)

Dinsdag 28 juni 2016: aanvang 20.30 uur 

Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer).

Entree € 8,50 (met COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 6,50).

Strike a Pose (Nederland 2016)

In 1990 worden zeven jonge dansers door Madonna gecast voor haar spraakmakende Blond Ambition Tour. Hun reis wordt vastgelegd in een van de meest succesvolle documentaires ooit: Truth or Dare – In Bed with Madonna (1991).

Al gauw groeien Madonna’s trotse dansers uit tot iconen van seksuele vrijheid. Wild, onbezonnen en amper twintig, laten ze de wereld zien wat het betekent om jezelf te durven zijn. Als zelfverklaarde moeder van haar dansers gebruikt Madonna de film om haar boodschap over homorechten en de strijd tegen aids te verkondigen.

Nu, 25 jaar later, nemen de dansers ons mee terug achter de schermen en onthullen ze de werkelijkheid over hun levens tijdens en na de tour. Strike a Pose is een aangrijpende film over het overwinnen van schaamte en het gevecht dat nodig is om te zijn wie je bent.

Regisseur Reijer Zwaan was elf toen hij In Bed with Madonna voor het eerst in de bioscoop zag. Vijfentwintig jaar later maakte hij met vriendin en co-regisseur Ester Gould (A Strange Love Affair with Ego) plannen om de dansers weer op te gaan zoeken.

(Documentaire; 85 minuten)

---
vakantieweek

Vrouwen-Vakantieweek

met Zomerfeest

Dinsdag 19 t/m zondag 24 juli - Zomerfeest zaterdag 23 juli

Boerderij De Diek'n - Dijkumerweg 2 te Zeerijp (Groningen)

Beleef een heerlijk ontspannen tijd samen met andere vrouwen op een prachtige locatie. Er kan van alles en niets hoeft. Lekker eten, drinken en plezier maken. Op het programma staan o.a kampvuur met muziek, Kookworkshop, wandeling Damespad Groningen, Talentenjacht ‘Women Got Talent en natuurlijk een groots Zomerfeest met taps en dansfeest. En de hottub staat in het weekend ook klaar! De organisatie is in handen van LaFemme050 en zoals de naam al aangeeft: women only!

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Second Sunday

Second Sunday: Varsseveld

Speciale wandeling voor vrouwen

Zondag 10 juli 2016. Vanaf 11.30 uur NS-station Varsseveld 

Meer informatie volgt binnenkort.

ladies

Ladies Lounge

DJ-Leidy & Barbecue

zondag 31 juli 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

Op zondag 31 juli is er weer Ladies Lounge; een speciaal middagcafé voor vrouwen.  Discjockey Leidy zal zorgen voor muziek waar op lekker gedanst kan worden. Verder wordt er een barbecue georganiseerd waaraan je kan deelnemen voor € 10,00. Hiervoor krijg je vlees, salades en stokbrood. Bovendien is er ook een vegetarische barbecue aanwezig.

Natuurlijk zorgen we ook bij deze zomereditie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom!! Entree voor degenen die niet aan de barbecue deelnemen is € 2,- (deelneemsters aan de barbecue betalen € 10,00 en daar zit de entreeprijs al bij in) en voor de hapjes een vrije gift in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

 

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 6 september: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

Men's Club

Men's Club Men Meet Men

Vanaf september weer iedere maand!!

Vrijdag 9 september 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 13 september 2016

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

---
---