Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 29 juli 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
ladies

Ladies Lounge

DJ-Leidy & Barbecue

zondag 31 juli 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00 (Deelnemers BBQ € 10,00 inclusief entree)

Rond 17.00 uur Oproep voor deelname aan filmproject (informatie hieronder te lezen)

Op zondag 31 juli is er weer Ladies Lounge; een speciaal middagcafé voor vrouwen.  Discjockey Leidy zal zorgen voor muziek waar op lekker gedanst kan worden. Verder wordt er een barbecue georganiseerd waaraan je kan deelnemen voor € 10,00. Hiervoor krijg je vlees, salades en stokbrood. Bovendien is er ook een vegetarische barbecue aanwezig.

Natuurlijk zorgen we ook bij deze zomereditie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom!! Entree voor degenen die niet aan de barbecue deelnemen is € 2,- (deelneemsters aan de barbecue betalen € 10,00 en daar zit de entreeprijs al bij in) en voor de hapjes een vrije gift in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

spel

Vrouwen gezocht voor toneelles

Voor Afstudeervoorstelling 'Bet van Beeren'

Op zondag 31 juli zal Kathenka Woudenberg tijdens de Ladies Lounge rond 17.00 uur even de aandacht vragen van de aanwezige vrouwen in de Fermerie (Mauggeplein 9 te Deventer). Zij zoekt namelijk vrouwen uit Deventer en omgeving die willen meespelen in haar afstudeervoorstelling aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in het voorjaar van 2017.

Oproep van Kathenka Woudenberg Voor mijn stage en afstudeervoorstelling aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in het voorjaar van 2017, zoek ik vrouwen uit Deventer en omstreken, die willen meespelen. Je krijgt toneellessen en we gaan Gouwe Ouwen zingen, liefdesscènes uit films naspelen en plezier hebben. Uiteindelijk maken we met elkaar een voorstelling geïnspireerd op Bet van Beeren. Een vrouw uit het Amsterdam van de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw. Het leven was voor haar iets onvoorwaardelijks. Ze had het hart op de juiste plek maar was ook regelmatig ten prooi aan dat hart.

Tijd en dag van repeteren nader te bepalen als we voor het eerst bij elkaar komen, half september 2016. Opgeven kan via communicatie@cocdeventer.nl.

---
expositie

Expositie in EHC

'Wie Kan Ik Nog Vertrouwen?'

Homoseksueel in nazi-Duitsland en bezet Nederland

Etty Hillesum Centrum – Roggestraat 3 te Deventer

Woensdag 3 t/m dinsdag 30 augustus 2016

Open dinsdag t/m zondag 13.00-16.00 uur – maandag gesloten

Entree € 3,00 - Kinderen jonger dan 12 jaar gratis

Entree COC-leden op vertoon geldige ledenpas gratis!

De tentoonstelling in het Etty Hillesum Centrum laat de gevolgen zien van de vervolging én het verzet van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen in Nederland en Duitsland. Met foto´s, filmfragmenten en documenten wordt een beeld geschetst van het politieke en maatschappelijke klimaat. In interviews vertellen zij zelf hoe ze die tijd hebben beleefd en wat hen is overkomen.

Juist nu in de huidige tijd is het van belang dat mensen ervaren wat er gebeurd is, toen. Wie kan ik nog vertrouwen? is een eerbetoon aan de mannen en vrouwen die zijn vervolgd of verzet hebben gepleegd. Na de oorlog stonden zij alleen met hun herinnering. De door de nazi’s ingevoerde wetgeving bleef nog decennialang bestaan en de homovervolging werd niet erkend. Bij velen onder ons zijn deze feiten onbekend. Kom kijken en luisteren naar hun verhalen!

Opening woensdag 3 augustus door Stephan Sanders

20.00 uur – Lezing in de Bibliotheek (Brink 70 te Deventer)

21.00 uur – Opening Tentoonstelling in het Etty Hillesum Centrum

Tijdens de opening op 3 augustus zal Stephan Sanders, columnist, schrijver en radiopresentator, een korte lezing houden. Sanders is bekend van artikelen en columns in Vrij Nederland, De Volkskrant en NRC Handelsblad. Verder is hij programmamaker/presentator van radioprogramma’s bij VPRO Radio en de Humanistische Omroep.

Uitnodiging

Expositie 'Wie Kan Ik Nog Vertrouwen?'

Graag nodigen wij u uit voor de opening van de expositie: "Wie kan ik nog vertrouwen" op woensdag 3 augustus in Deventer.

19.30 uur: Inloop met koffie/thee bibliotheek Deventer (Brink 70)

20.00 uur: Inleiding op de expositie door Stephan Sanders, columnist en schrijver

21.00 uur: Opening expositie in het Etty Hillesum Centrum

21.10 uur: Expositie bekijken onder genot van drankje en hapje

We hopen u te mogen ontvangen, met vriendelijke groet

 

COC afdeling Deventer & Etty Hillesum Centrum Deventer

---
film

Gay & Lesbian Film Summer

Iedere dinsdag in juli & augustus

Ook in 2016 organiseert Filmhuis de Keizer in Deventer weer een Gay and Lesbian Film Summer. Dat houdt in dat in juli en augustus op iedere dinsdagavond vanaf 20.30 uur een Roze Film wordt vertoond. Entree is € 8,50 maar COC-leden betalen op vertoon van hun geldige COC-ledenpas € 6,50 (dezelfde vriendenprijs geldt voor degene met een Filmhuis-pas).

Filmoverzicht is te vinden via deze link

film

Komende film: Inside The Chinese Closet

(Drama 72 minuten - Nederland/China 2015)

Dinsdag 26 juli 2016: aanvang 20.30 uur 

Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer).

Entree € 8,50 (met COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 6,50)

Inside the Chinese Closet vertelt het verhaal van Andy en Cherry die op zoek zijn naar liefde en geluk in het levendige Shanghai. Beiden zijn ze homoseksueel, maar hun families eisen van hen een heteroseksueel huwelijk én een kind. Andy is dag en nacht op zoek naar een lesbische vrouw met wie hij kan trouwen en een kind kan krijgen. Via zijn online zoektochten en ondergrondse huwelijksmarkten ontmoet hij allerlei vrouwen, maar de juiste laat nog op zich wachten. Cherry is al getrouwd met een homoseksuele man. Zij hoeft alleen nog maar een baby, maar die ‘zoektocht’ blijkt ingewikkelder dan ze had gedacht. Zullen Andy en Cherry hun eigen geluk en seksuele geaardheid ontkennen om tegemoet te komen aan de wensen van de maatschappij? Gedurende de film botsen zij met de verwachtingen van hun ouders, van hun liefdespartners en van de partners van het verstandshuwelijk. De verhalen van Andy en Cherry vormen een afspiegeling van het moderne China en laten zien waar homo’s in de huidige Chinese samenleving tegen aan lopen.

---
Zomer

Zomerprogramma IJssel Dykes

Donderdag 4 augustus:

Mini-Golf USA

Aanvangstijd vanaf 19.30 uur (inloop 19.15 uur)

Locatie: Withagenweg 17 te Wilp (Pitch & Putt)

Graag vooraf aanmelden vóór 1 augustus voor deze activiteit

Op donderdag 4 augustus staat in het teken van Minigolf USA. Locatie is Pitch & Putt (Golf  Bussloo) aan de Withagenweg 17 te Wilp; opgave vooraf is noodzakelijk vanwege de organisatie. Starttijd is 19.30 uur (vanaf 19.15 uur verzamelen). Deelnamekosten voor deze activiteit bedragen € 5,00 en kunnen bij de locatie aan de organisatie worden voldaan. Gebruik horeca voor of na de activiteit is voor eigen rekening. Organisatie is in handen van Joke van Schaik.

Ook deze zomer zullen op zes donderdagavonden speciale activiteiten worden georganiseerd ter vervanging van de vaste sportavond van de IJssel Dykes. Dit Zomerprogramma is op initiatief van IJssel Dykes en alle vrouwen (lesbisch, bi of hetero) zijn van harte welkom! Start is donderdag 21 juli en het programma wordt afgesloten op donderdag 25 augustus met een gezamenlijke barbecue. Via deze link kun je een overzicht van de activiteiten bekijken. Door te klikken op de naam van de activiteit kom je op de pagina met meer informatie over locatie, verzamel- en starttijden, aanmelden, deelnamekosten en wat je eventueel zelf mee moet nemen.

Alle vrouwen zijn welkom wanneer ze nieuwsgierig zijn naar de sporten uit ons zomerprogramma en graag kennis willen maken met onze sportieve IJsseldykessportclub. Om een inschatting te hebben hoeveel vrouwen per activiteit gaan deelnemen is het verzoek om je aan te melden via ijsseldykes@cocdeventer.nl (ook voor vragen en meer informatie).

---
wandelen

Natuurwandeling Frieswijk

Voor de ZondagMiddagSalon

Zondag 28 augustus - Aanvang om 14.00 uur (duur ± anderhalf uur)
Startpunt ‘School van Frieswijk’ (Avegoorseweg 2 te Schalkhaar) 

Nazit bij ZondagMiddagSalon: Fermerie (Muggeplein 9) in Deventer

Zondag 28 augustus organiseren we een mooie wandeling door de natuur van Frieswijk. De wandeling is ongeveer 1.30 uur lang. We starten om 14.00 uur bij de School van Frieswijk! Vanuit Deventer richting Raalte en voor de grote rotonde zie je bordje School van Frieswijk (rechts af). De wandeling is ongeveer vier km. en we denken ongeveer anderhalf uur nodig te hebben. Graag opgeven vóór 27 augustus via 50plus@cocdeventer.nl. Dan houden we rekening met je komst.

---
ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Iedereen van harte welkom!

Zondag 28 augustus 2016: 16.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree gratis

Vanaf 16.00 uur is er weer de de ZondagMiddagSalon. Met mooi zomerweer kunnen we buiten op het terras zitten. Gezellig bijkletsen met elkaar en nieuwe mensen ontmoeten in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!! Entree gratis, maar een vrije bijdrage wordt altijd op prijs gesteld.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Second Sunday

Second Sunday: Terborg

Speciale wandeling voor vrouwen

Zondag 14 augustus organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Terborg. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Terborg. Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Terborg eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 17 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn aangelijnd toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50. Deze wandeling is georganiseerd door Gerrie (tel. o6-6082816).

tai chi

IJssel Dykes - Tai Chi

Seizoensopeningsactiviteit

Donderdag 1 september - 20.00 uur (aanwezig om 19.45 uur)
Muziekkoepel Nering Bögel in het Worpplantsoen
Bij slecht weer: TG Gibsonstraat 33 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

Op donderdag 1 september wordt het nieuwe seizoen van de IJssel Dykes geopend met een buitenactiviteit: Laura Stone zal namelijk een les T’ai Chi geven! Locatie is de Muziekkoepel Nering Bögel in het Worpplantsoen, maar bij slecht weer zal de activiteit plaatsvinden aan de TG Gibsonstraat 33 te Deventer. Opgave is niet verplicht, maar wel prettig om vooraf te weten of je mee gaat doen. Starttijd is 20.00 uur en graag om 19.45 uur aanwezig. Deelnamekosten voor deze activiteit bedragen € 5,00 en kunnen bij de locatie aan de organisatie worden voldaan. Organisatie is in handen van Ria van Almelo

oproep

Oproep voor Verhalen

als inspiratie voor Theaterstuk

Jan Dol uit Groningen is van plan om een theaterstuk te maken over discriminatie van homo’s en lesbiennes. Hij is op zoek naar materiaal: persoonlijke verhalen van mensen betreft discriminatie, gebeurtenissen etc. Of Nederlandse verhalen die iets hebben of overeenkomen met films als ‘Brokeback Mountain’ of ‘Freeheld’. Een ieder die denkt iets voor hem te kunnen betekenen kan contact opnemen met Jan Dol via galilei@xs4all.nl of telefoonnummer 06-2046 6716.

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 6 september: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

Sporten

IJssel Dykes - Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Vanaf 8 september weer iedere donderdag

Van 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Van 21 juli t/m 25 augustus is er een speciaal Zomerprogramma (hierover via deze link meer informatie). Vanaf 1 september begint het nieuwe seizoen met een leuke buitenactiviteit, namelijk Tai Chi. Daarna vanaf 8 september weer binnensporten.

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

Men's Club

Men's Club Men Meet Men

Vanaf september weer iedere maand!!

Vrijdag 9 september 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 13 september 2016

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

---
---