Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 11 augustus 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
Zomer

Zomerprogramma IJssel Dykes

Donderdag 11 augustus:

Volleybal

Aanvangstijd vanaf 19.30 uur (inloop 19.15 uur)

Locatie: Boxbergerweg 20 te Olst

Graag vooraf aanmelden vóór 8 augustus voor deze activiteit

Op donderdag 11 augustus wordt er volleybal gespeeld bij Heleen Worm. Locatie is Boxbergerweg 20 te Olst; opgave vooraf is niet verplicht, maar wel fijn dit vooraf te weten. Starttijd is 19.30 uur (vanaf 19.15 uur verzamelen). Deelnamekosten voor deze activiteit bedragen € 3,00 en kunnen bij de locatie aan de organisatie worden voldaan. Voor koffie, thee en water wordt gezorgd. Organisatie is in handen van Heleen Worm en Ria van Almelo.

Ook deze zomer zullen op zes donderdagavonden speciale activiteiten worden georganiseerd ter vervanging van de vaste sportavond van de IJssel Dykes. Dit Zomerprogramma is op initiatief van IJssel Dykes en alle vrouwen (lesbisch, bi of hetero) zijn van harte welkom! Start is donderdag 21 juli en het programma wordt afgesloten op donderdag 25 augustus met een gezamenlijke barbecue. Via deze link kun je een overzicht van de activiteiten bekijken. Door te klikken op de naam van de activiteit kom je op de pagina met meer informatie over locatie, verzamel- en starttijden, aanmelden, deelnamekosten en wat je eventueel zelf mee moet nemen.

Alle vrouwen zijn welkom wanneer ze nieuwsgierig zijn naar de sporten uit ons zomerprogramma en graag kennis willen maken met onze sportieve IJsseldykessportclub. Om een inschatting te hebben hoeveel vrouwen per activiteit gaan deelnemen is het verzoek om je aan te melden via ijsseldykes@cocdeventer.nl (ook voor vragen en meer informatie).

---
Second Sunday

Second Sunday: Terborg

Speciale wandeling voor vrouwen

Zondag 14 augustus organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Terborg. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Terborg. Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Terborg eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 17 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn aangelijnd toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50. Deze wandeling is georganiseerd door Gerrie (tel. o6-6082816).

Vanuit station Terborg wandelen we naar Gaanderen, daarna over gedeelten van Klompenpaden deze gaan soms over particulier terrein vandaar dat er geen honden mee mogen. Dan komen we bij landgoed ‘t Maatje dit is een prachtig aangelegd natuur terrein. De wandelaarsters van de 12 km. route gaan na 5 km. richting de pauze plek en wachten hier op de wandelaarsters van de 17 km. route. De 17 km. route gaat nog een stuk door de Slangenburg een mooi stuk bos en na 10 km. richting de pauze plek. Pauze bij het Onland , Rekhemseweg 175. Na de pauze wandelen we gezamenlijk de laatste 7 km. van de route. Deze gaat een stukje door de Wrange een bos, mooie zandpaden en wederom gedeelten van Klompenpaden en daarna door Gaanderen terug naar Terborg.

De Arriva treinen rijden eenmaal per uur vanuit Arnhem Centraal naar Winterswijk. Vertrek vanuit Arnhem Centraal 10.35 uur , aankomst Terborg 11.14 uur. De Arriva treinen rijden eenmaal per uur vanuit Zutphen vertrek 10.06 uur naar Winterswijk en in Winterswijk stap je over in de Arriva trein om 10.50 uur naar Arnhem Centraal aankomst Terborg 11.13 uur.

Kom je met de auto. Adres Stationsweg 18 , 7061 CT Terborg. Zorg dat je op tijd aanwezig bent want we vertrekken om 11.30 uur.

---
film

Gay & Lesbian Film Summer

Iedere dinsdag in juli & augustus

Ook in 2016 organiseert Filmhuis de Keizer in Deventer weer een Gay and Lesbian Film Summer. Dat houdt in dat in juli en augustus op iedere dinsdagavond vanaf 20.30 uur een Roze Film wordt vertoond. Entree is € 8,50 maar COC-leden betalen op vertoon van hun geldige COC-ledenpas € 6,50 (dezelfde vriendenprijs geldt voor degene met een Filmhuis-pas).

Filmoverzicht is te vinden via deze link

film

Komende film: Viva

(Drama 100 minuten - Cuba/Ierland 2015)

Dinsdag 16 augustus 2016: aanvang 20.30 uur 

Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer).

Entree € 8,50 (met COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 6,50)

Viva vertelt het verhaal van Jesus, een jonge kapper die in een nachtclub in Havana werkt waar drag queens optreden en droomt ervan zelf een performer te zijn. Aangemoedigd door zijn mentor, Mama (Luis Alberto García), krijgt Jesus eindelijk zijn kans op het podium te stralen. Maar wanneer zijn vader Angel (Jorge Perugorria) die hij al jaren niet heeft gezien, abrupt opduikt, staat zijn wereld op zijn kop. Vader en zoon botsen over hun tegengestelde verwachtingen van elkaar, maar als de mannen die grote moeite hebben elkaar te begrijpen zich met elkaar verzoenen, wordt Viva een ontroerend en hartverwarmend verhaal.

---
expositie

Expositie in EHC

'Wie Kan Ik Nog Vertrouwen?'

Homoseksueel in nazi-Duitsland en bezet Nederland

Etty Hillesum Centrum – Roggestraat 3 te Deventer

Te zien tot woensdag 31 augustus 2016

Open dinsdag t/m zondag 13.00-16.00 uur – maandag gesloten

Entree € 3,00 - Kinderen jonger dan 12 jaar gratis

Entree COC-leden op vertoon geldige ledenpas gratis!

De tentoonstelling in het Etty Hillesum Centrum laat de gevolgen zien van de vervolging én het verzet van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen in Nederland en Duitsland. Met foto´s, filmfragmenten en documenten wordt een beeld geschetst van het politieke en maatschappelijke klimaat. In interviews vertellen zij zelf hoe ze die tijd hebben beleefd en wat hen is overkomen.

Juist nu in de huidige tijd is het van belang dat mensen ervaren wat er gebeurd is, toen. Wie kan ik nog vertrouwen? is een eerbetoon aan de mannen en vrouwen die zijn vervolgd of verzet hebben gepleegd. Na de oorlog stonden zij alleen met hun herinnering. De door de nazi’s ingevoerde wetgeving bleef nog decennialang bestaan en de homovervolging werd niet erkend. Bij velen onder ons zijn deze feiten onbekend. Kom kijken en luisteren naar hun verhalen!

---
wandelen

Natuurwandeling Frieswijk

Voor de ZondagMiddagSalon

Zondag 28 augustus - Aanvang om 14.00 uur (duur ± anderhalf uur)
Startpunt ‘School van Frieswijk’ (Avegoorseweg 2 te Schalkhaar) 

Nazit bij ZondagMiddagSalon: Fermerie (Muggeplein 9) in Deventer

Zondag 28 augustus organiseren we een mooie wandeling door de natuur van Frieswijk. De wandeling is ongeveer 1.30 uur lang. We starten om 14.00 uur bij de School van Frieswijk! Vanuit Deventer richting Raalte en voor de grote rotonde zie je bordje School van Frieswijk (rechts af). De wandeling is ongeveer vier km. en we denken ongeveer anderhalf uur nodig te hebben. Graag opgeven vóór 27 augustus via 50plus@cocdeventer.nl. Dan houden we rekening met je komst.

---
ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Iedereen van harte welkom!

Zondag 28 augustus 2016: 16.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree gratis

Vanaf 16.00 uur is er weer de de ZondagMiddagSalon. Met mooi zomerweer kunnen we buiten op het terras zitten. Gezellig bijkletsen met elkaar en nieuwe mensen ontmoeten in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!! Entree gratis, maar een vrije bijdrage wordt altijd op prijs gesteld.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

tai chi

IJssel Dykes - Tai Chi

Seizoensopeningsactiviteit

Donderdag 1 september - 20.00 uur (aanwezig om 19.45 uur)
Muziekkoepel Nering Bögel in het Worpplantsoen
Bij slecht weer: TG Gibsonstraat 33 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

Op donderdag 1 september wordt het nieuwe seizoen van de IJssel Dykes geopend met een buitenactiviteit: Laura Stone zal namelijk een les T’ai Chi geven! Locatie is de Muziekkoepel Nering Bögel in het Worpplantsoen, maar bij slecht weer zal de activiteit plaatsvinden aan de TG Gibsonstraat 33 te Deventer. Opgave is niet verplicht, maar wel prettig om vooraf te weten of je mee gaat doen. Starttijd is 20.00 uur en graag om 19.45 uur aanwezig. Deelnamekosten voor deze activiteit bedragen € 5,00 en kunnen bij de locatie aan de organisatie worden voldaan. Organisatie is in handen van Ria van Almelo

oproep

Oproep voor Verhalen

als inspiratie voor Theaterstuk

Jan Dol uit Groningen is van plan om een theaterstuk te maken over discriminatie van homo’s en lesbiennes. Hij is op zoek naar materiaal: persoonlijke verhalen van mensen betreft discriminatie, gebeurtenissen etc. Of Nederlandse verhalen die iets hebben of overeenkomen met films als ‘Brokeback Mountain’ of ‘Freeheld’. Een ieder die denkt iets voor hem te kunnen betekenen kan contact opnemen met Jan Dol via galilei@xs4all.nl of telefoonnummer 06-2046 6716.

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 6 september: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

Sporten

IJssel Dykes - Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Vanaf 8 september weer iedere donderdag

Van 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Van 21 juli t/m 25 augustus is er een speciaal Zomerprogramma (hierover via deze link meer informatie). Vanaf 1 september begint het nieuwe seizoen met een leuke buitenactiviteit, namelijk Tai Chi. Daarna vanaf 8 september weer binnensporten.

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

Men's Club

Men's Club Men Meet Men

Vanaf september weer iedere maand!!

Vrijdag 9 september 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 13 september 2016

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

ladies

Ladies Lounge

Middagcafé voor Vrouwen

zondag 30 oktober 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

Op zondag 30 oktober is er weer Ladies Lounge; een speciaal middagcafé voor vrouwen.  Natuurlijk zorgen we ook bij deze herfsteditie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom!! Entree voor degenen die niet aan de barbecue deelnemen is € 2,-  en voor de hapjes een vrije gift in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

---
---