Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 8 september 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
Men's Club

Men's Club Men Meet Men

Vanaf september weer iedere maand!!

Vrijdag 9 september 2016: 20.00 - 24.00 uur

Met Speciale Openingsact!!

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Na de zomerstop begint op vrijdag 9 september 2016 weer van 20.00 tot 24.00 uur de Men Meet Men in De Fermerie. Om het nieuwe seizoen te vieren zal er tijdens deze avond een opwindende Openings-Act plaatsvinden (zie foto).
Voor de rest zullen we de avond als vanouds inrichten. De DJ zal zorgen voor passende sfeermuziek, natuurlijk is de bar open en er worden diverse snacks geserveerd. Net zoals voorheen zal men er alles aan doen om er wederom een gezellige, gemoedelijke en relaxte avond van te maken, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00. Deze ruimte is ook voor minder-validen goed toegankelijk.

---
Sporten

IJssel Dykes - Naast Sportavond nu ook Wandelgroep 

start Gymzaal 'De Duivengang'

Vanaf 8 september weer iedere donderdagavond

Naast Zaalsporten nu ook IJssel Dykes Wandelgroep!!

In het nieuwe seizoen wordt, naast het sporten in de zaal, de donderdagavond uitgebreid met een wandelgroep; voor vrouwen die niet in staat zijn om in de zaal te sporten of gewoon willen wandelen. De aanvangsttijd en startplaats is gelijk aan het sporten in de zaal en dus om 19.45 uur in de sportzaal aan de Duivengangspassage. We lopen ongeveer een uur en eindigen bij de zaal of voor de nazit in het Burgerweeshuis.

Van 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---
jazz

IJssel Jazz - Wouter Hamel

Gratis Festival in Gorssel

Zondag 11 september - vanaf 13.00 uur
Optreden Wouter Hamel om 15.15 uur (Rabobankpodium)

IJsselJazz is een jaarlijks jazzfestival in de Nederlandse plaats Gorssel, dat sinds 2006 elk tweede weekend in september plaatsvindt. Het jazz- en bluesfestival heeft in de afgelopen jaren landelijke bekendheid gekregen en trekt zo’n 18.000 muziekliefhebbers. Vanaf diverse podia in het dorp presenteert Stichting IJsselJazz jaarlijks een keur aan artiesten van (inter-)nationale bodem. Het festival is vrij toegankelijk.

WOUTER HAMEL & BAND

Hamel studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht ‘Lichte Muziek en Zang’ en hield zijn eindexamenconcert in 2001. Na het winnen van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours in 2005 was hij te zien op televisie in verschillende programma’s, onder andere in Barend & Van Dorp, Mooi! Weer De Leeuw, De Wereld Draait Door, Pauw & Witteman en Linda’s Zomerweek.

Meer informatie over IJssel Jazz en het hele programma is te vinden via de website van IJssel Jazz.

---
Second Sunday

Second Sunday: Vorden

Speciale wandeling voor vrouwen

Zondag 11 september organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Vorden. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Vorden. Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Vorden eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 16 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn aangelijnd toegestaan.

Deelnamekosten bedragen € 0,50. Deze wandeling is georganiseerd door Jetty (06-34701941)

---
Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 13 september 2016

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

---

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-jongeren t/m 18 jaar

Zaterdag 17 september: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid – Gasthuisplein 11 in Zwolle

In Zwolle is er elke derde zaterdagmiddag van de maand een activiteit voor LHBT-jongeren. Jong&Out is het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

tip

Roze Theatertip - Moeders & Zonen

Met o.a. Anne-Wil Blankers, Freek Bartels en Paul de Leeuw

vrijdag 7 oktober en zaterdag 8 oktober 2016

Theater Orpheus – Churchillplein 1 te Apeldoorn

Aanvang 20.00 uur (Rabobankzaal)- entreeprijs € 29,00

 

donderdag 3 november 2016

Deventer Schouwburg – Leeuwengrug 2 te Deventer

Aanvang 20.00 uur - entreeprijs € 30,00

Toneelgrootheid Anne Wil Blankers en all-round entertainer Paul de Leeuw staan voor het eerst samen op de planken. In de Broadway-hit ‘Mothers and Sons’ maken we kennis met Katherine, die op bezoek gaat bij Cal, de ex-partner van haar aan aids overleden zoon. Cal is inmiddels getrouwd met een andere man en heeft een kind. Vervuld van boosheid, jaloezie, rouw en liefde voor haar zoon, gaat Katherine de confrontatie met Cal aan. De ontmoeting met Cal is het startpunt van dit moderne stuk van Terrence McNally over de veranderde betekenis van familie en de helende kracht van vergeving. Een mooi en meeslepend Broadway-drama met scherpe humor.

ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Iedereen van harte welkom!

Zondag 25 september 2016: 16.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree gratis

Vanaf 16.00 uur is er weer de de ZondagMiddagSalon. Met mooi zomerweer kunnen we buiten op het terras zitten. Gezellig bijkletsen met elkaar en nieuwe mensen ontmoeten in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!! Entree gratis, maar een vrije bijdrage wordt altijd op prijs gesteld.

mm

Roze Theatertip

Marc-Marie Huijbregts - Getekend

maandag 26 en dinsdag 27 september 2016

Theatercafé Bouwkunde – Klooster 2-4 te Deventer

Aanvang 20.30 uur – Entree €19,00; Vrienden/CJP/student  €17,50

Marc-Marie Huijbregts Getekend (Try-out)

Marc-Marie is terug. Eerder dan hij zelf had gedacht. Hij kon niet langer wachten. Heeft dingen te vertellen. Over zijn omgeving, zijn familie, zijn werk en over zijn leven. Het leven dat ons allemaal tekent. Ook Marc-Marie. Hij is getekend.

Deze voorstelling speelt op twee dagen! Let bij het bestellen goed op de datum van uw keuze!

film

Gay Film Night: You'll Never Be Alone

(Drama 81 minuten - Chili 2016)

dinsdag 27 september 2016

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat: 20.30 uur

Gay Film Night (vierde dinsdag van de maand)

Korting op vertoon geldige COC-ledenpas

Filmhuis de Keizer blijft op de vierde dinsdag van de maand een Gay Film Night organiseren. In september is dat You’ll Never Be Alone (2016). Entree is € 8,50 (op vertoon geldige COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 6,50).

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 1 oktober: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

Roze Cabarettip

Claudia de Breij 

Oudejaarsconference (Try-Out)

donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober

Theater Orpheus – Churchillplein 1 te Apeldoorn

Aanvang 20.00 uur (Rabobankzaal)- entreeprijs € 25,00

Claudia de Breij heeft dit jaar de eer te beurt om de Oudejaarsconference te verzorgen voor de VARA die op Oudejaarsavond te zien zal zijn op NPO 1. De gebeurtenissen van het jaar 2016 zal de inhoud van de voorstelling bepalen. Het is vervolgens aan Claudia om daar een eigen draai aan te geven.

ladies

Ladies Lounge

optreden van Femke Flageolet

zondag 30 oktober 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

Op zondag 30 oktober is er weer Ladies Lounge; een middagcafé voor vrouwen. Tijdens deze middag is er een speciaal optreden van de multi-instrumentale Femke Flageolet bij de Ladies Lounge. Zij begeleidt haar zang met gitaar, accordeon , toeters etc. van gipsy tot jazz, poppy tot caribisch en van smart tot fun.

Natuurlijk zorgen we ook bij deze herfsteditie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de entree is € 2,-. Daarnaast is voor de hapjes iedere vrije gift welkom in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

---
---