Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 22 september 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon 'Singletjes'

Iedereen van harte welkom!

Zondag 25 september 2016: 16.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree gratis

Vanaf 16.00 uur is er weer de de ZondagMiddagSalon. Met mooi zomerweer kunnen we buiten op het terras zitten. Gezellig bijkletsen met elkaar en nieuwe mensen ontmoeten in een gemoedelijke sfeer. Bovendien worden er weer singletjes gedraaid uit de jaren '60, '70 en '80 dus zoek je favoriete vinyl maar op uit de collectie. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!! Entree gratis, maar een vrije bijdrage wordt altijd op prijs gesteld.

---
Sporten

IJssel Dykes - Naast Sportavond nu ook Wandelgroep 

start Gymzaal 'De Duivengang'

Nu ook IJssel Dykes Wandelgroep!!

Op donderdagavond wordt, naast het sporten in de zaal, ook gewandeld door de IJssel Dykes. Voor vrouwen die niet in staat zijn om in de zaal te sporten of het gewoon leuk vinden om met elkaar te wandelen. De aanvangsttijd en startplaats is gelijk aan het sporten in de zaal en dus om 19.45 uur in de sportzaal aan de Duivengangspassage. We lopen ongeveer een uur en eindigen bij de zaal of voor de nazit in het Burgerweeshuis.

Van 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---
mm

Roze Theatertip

Marc-Marie Huijbregts - Getekend

maandag 26 en dinsdag 27 september 2016

Theatercafé Bouwkunde – Klooster 2-4 te Deventer

Aanvang 20.30 uur – Entree €19,00; Vrienden/CJP/student  €17,50

Marc-Marie Huijbregts Getekend (Try-out)

Marc-Marie is terug. Eerder dan hij zelf had gedacht. Hij kon niet langer wachten. Heeft dingen te vertellen. Over zijn omgeving, zijn familie, zijn werk en over zijn leven. Het leven dat ons allemaal tekent. Ook Marc-Marie. Hij is getekend.

Deze voorstelling speelt op twee dagen! Let bij het bestellen goed op de datum van uw keuze!

---
film

Gay Film Night: You'll Never Be Alone

(Drama 81 minuten - Chili 2016)

dinsdag 27 september 2016

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat: 20.30 uur

Gay Film Night (vierde dinsdag van de maand)

Korting op vertoon geldige COC-ledenpas

Filmhuis de Keizer blijft op de vierde dinsdag van de maand een Gay Film Night organiseren. In september is dat You’ll Never Be Alone (2016). Entree is € 8,50 (op vertoon geldige COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 6,50).

You’ll Never Be Alone (Chili 2016)
De 18-jarige Pablo is student aan een dansacademie en woont met zijn vader Juan in een arbeidersbuurt in Santiago. Zijn vader maakt lange dagen bij een mannequinfabriek en dat komt Pablo wel goed uit, want dan kan hij lekker zijn gang gaan. Hij houdt ervan zich te kleden in drag en komt graag in de gay clubs. Hij is verliefd op zijn jeugdvriend Felix, maar deze durft er niet voor uit te komen. In de buurt wordt Pablo vaak geplaagd en op een avond wordt hij nagezeten door twee bekenden en wordt zwaar mishandeld en belandt in coma in het ziekenhuis. Zijn vader is diep geschokt en komt erachter dat de verzekering nauwelijks iets vergoed. Juan wilde net investeren in de fabriek en moet nu de medische kosten betalen. Hij staat er alleen voor en merkt dat de maatschappij ook voor hem wreed is. Hij maakt een wanhopige keuze want hij wil dat er goed voor zijn zoon wordt gezorgd.

---
tip

Roze Theatertip - Moeders & Zonen

Met o.a. Anne-Wil Blankers, Freek Bartels en Paul de Leeuw

vrijdag 7 oktober en zaterdag 8 oktober 2016

Theater Orpheus – Churchillplein 1 te Apeldoorn

Aanvang 20.00 uur (Rabobankzaal)- entreeprijs € 29,00

 

donderdag 3 november 2016

Deventer Schouwburg – Leeuwengrug 2 te Deventer

Aanvang 20.00 uur - entreeprijs € 30,00

Toneelgrootheid Anne Wil Blankers en all-round entertainer Paul de Leeuw staan voor het eerst samen op de planken. In de Broadway-hit ‘Mothers and Sons’ maken we kennis met Katherine, die op bezoek gaat bij Cal, de ex-partner van haar aan aids overleden zoon. Cal is inmiddels getrouwd met een andere man en heeft een kind. Vervuld van boosheid, jaloezie, rouw en liefde voor haar zoon, gaat Katherine de confrontatie met Cal aan. De ontmoeting met Cal is het startpunt van dit moderne stuk van Terrence McNally over de veranderde betekenis van familie en de helende kracht van vergeving. Een mooi en meeslepend Broadway-drama met scherpe humor.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 1 oktober: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

boek

Kinderboeken-Spektakel

met o.a. Mark Haayema

Zondag 9 oktober - Deventer Schouwburg vanaf 11.00 uur 
Lezing Mark Haayema om 13.30 uur (toegang gratis)

Mark Haayema is mede bekend door ‘Joep!’

Over de lotgevallen van een schaapje dat anders is

Mark Haayema is geboren in 1985 in Hardenberg. Hij woont en schrijft tegenwoordig in Amsterdam. In 2011 verscheen zijn eerste prentenboek ‘De held van alle helden’ (Gottmer). Daarna volgden ‘Joep!’ (Gottmer), ‘De vriendelijke draak’ (Azul Kids) en ‘Oma, mag ik mijn pop terug?’ (Azul Kids). Naast kinderboeken schrijft Mark theatervoorstellingen voor onder anderen Herman van Veen en Kikker. Ook is hij als acteur en poppenspeler te zien (geweest) in bijvoorbeeld Sesamstraat, Woezel & Pip en Alfred J. Kwak, Het Klokhuis, Koekeloere, War Horse en Ja zuster, nee zuster.

Second Sunday

Second Sunday: Nijmegen

Speciale wandeling voor vrouwen

Zondag 11 september organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Vorden. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Vorden. Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Vorden eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 16 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn aangelijnd toegestaan.

Deelnamekosten bedragen € 0,50. Deze wandeling is georganiseerd door Jetty (06-34701941)

Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 11 oktober 2016

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

Roze Cabarettip

Claudia de Breij 

Oudejaarsconference (Try-Out)

donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober

Theater Orpheus – Churchillplein 1 te Apeldoorn

Aanvang 20.00 uur (Rabobankzaal)- entreeprijs € 25,00

Claudia de Breij heeft dit jaar de eer te beurt om de Oudejaarsconference te verzorgen voor de VARA die op Oudejaarsavond te zien zal zijn op NPO 1. De gebeurtenissen van het jaar 2016 zal de inhoud van de voorstelling bepalen. Het is vervolgens aan Claudia om daar een eigen draai aan te geven.

Men's Club

Men's Club Men Meet Men

Voor Homo- en Bimannen (18+)

Vrijdag 14 oktober 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

De DJ zal zorgen voor passende sfeermuziek, natuurlijk is de bar open en er worden diverse snacks geserveerd. Net zoals voorheen zal men er alles aan doen om er wederom een gezellige, gemoedelijke en relaxte avond van te maken, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00. Deze ruimte is ook voor minder-validen goed toegankelijk.

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-jongeren t/m 18 jaar

Zaterdag 15 oktober: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid – Gasthuisplein 11 in Zwolle

In Zwolle is er elke derde zaterdagmiddag van de maand een activiteit voor LHBT-jongeren. Jong&Out is het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

ladies

Ladies Lounge

Femke en Lielian Flageolet

zondag 30 oktober 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

Op zondag 30 oktober is er weer Ladies Lounge; een middagcafé voor vrouwen. Tijdens deze middag is er een speciaal optreden van het duo Femke en Lielian Flageolet bij de Ladies Lounge. Deze zangeressen begeleiden zichzelf; Femke Flageolet op gitaar/accordeon en Lielian Flageolet op drums. Muziek van toen en nu, van gipsy tot jazz, poppy tot caribisch en van smart tot fun.

Natuurlijk zorgen we ook bij deze herfsteditie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de entree is € 2,-. Daarnaast is voor de hapjes iedere vrije gift welkom in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

---
---
---