Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 6 oktober 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
tip

Roze Theatertip - Moeders & Zonen

Met o.a. Anne-Wil Blankers, Freek Bartels en Paul de Leeuw

vrijdag 7 oktober en zaterdag 8 oktober 2016

Theater Orpheus – Churchillplein 1 te Apeldoorn

Aanvang 20.00 uur (Rabobankzaal)- entreeprijs € 29,00

 

donderdag 3 november 2016

Deventer Schouwburg – Leeuwengrug 2 te Deventer

Aanvang 20.00 uur - entreeprijs € 30,00

Toneelgrootheid Anne Wil Blankers en all-round entertainer Paul de Leeuw staan voor het eerst samen op de planken. In de Broadway-hit ‘Mothers and Sons’ maken we kennis met Katherine, die op bezoek gaat bij Cal, de ex-partner van haar aan aids overleden zoon. Cal is inmiddels getrouwd met een andere man en heeft een kind. Vervuld van boosheid, jaloezie, rouw en liefde voor haar zoon, gaat Katherine de confrontatie met Cal aan. De ontmoeting met Cal is het startpunt van dit moderne stuk van Terrence McNally over de veranderde betekenis van familie en de helende kracht van vergeving. Een mooi en meeslepend Broadway-drama met scherpe humor.

---
bijvrouw

Theatertip

Mijn (Bij)Vrouw

vrijdag 7 oktober 2016

Theatercafé Bouwkunde – Klooster 2-4 te Deventer

Aanvang 20.30 uur – Entree €16,00; Vrienden/CJP/student  €14,50

Raymi Sambo, Ritzah Statia en Sabrina van Halderen

Een liefdevolle zedenthriller en ode aan de polygamie.

Nederland is het enige land ter wereld dat adverteert met ‘second love’. Toch vinden wij het hebben van meerdere vrouwen abnormaal en veroordelen anderen, zoals Caribische mannen, die naast hun officiële echtgenote nog andere vrouwen hebben. Maar is het hebben van een bijvrouw echt zo vreemd? En zijn wij in staat om met meerdere mensen tegelijkertijd een liefdesverhouding te hebben, want is monogamie nature of nurture?

---
boek

Kinderboeken-Spektakel

met o.a. Mark Haayema

Zondag 9 oktober - Deventer Schouwburg vanaf 11.00 uur 
Lezing Mark Haayema om 13.30 uur (toegang gratis)

Mark Haayema is mede bekend door ‘Joep!’

Over de lotgevallen van een schaapje dat anders is

Mark Haayema is geboren in 1985 in Hardenberg. Hij woont en schrijft tegenwoordig in Amsterdam. In 2011 verscheen zijn eerste prentenboek ‘De held van alle helden’ (Gottmer). Daarna volgden ‘Joep!’ (Gottmer), ‘De vriendelijke draak’ (Azul Kids) en ‘Oma, mag ik mijn pop terug?’ (Azul Kids). Naast kinderboeken schrijft Mark theatervoorstellingen voor onder anderen Herman van Veen en Kikker. Ook is hij als acteur en poppenspeler te zien (geweest) in bijvoorbeeld Sesamstraat, Woezel & Pip en Alfred J. Kwak, Het Klokhuis, Koekeloere, War Horse en Ja zuster, nee zuster.

---
Second Sunday

Second Sunday: Damespad Nijmegen-Beek

Speciale wandeling voor vrouwen

zondag 9 oktober 2016

Ontvangst vanaf 10.30 uur bij Restaurant In-Credible – Hertogstraat 1 te Nijmegen

Keuze tussen Fietsen (stuurloos – 40/60 km.) of Wandelen (15 km.)

Zondag 9 oktober organiseert Second Sunday een fietstocht/wandeling voor vrouwen rondom Nijmegen over het Damespad Gelderland. De ontvangst is tussen 10.30 uur en 12.00 uur bij Restaurant In-Credible, Hertogstraat 1 te Nijmegen.

De Wandeling: Het Damespad Gelderland organiseert i.s.m. de vrouwenwandelgroep Second Sunday een bijzondere wandeling door de Ooijpolder. Het wordt een heerlijke nazomerwandeling van 15 km. die uitgezet werd door Marlies en Evelien.

De Fietstocht: Henny en Leida van de vrouwenfietsclub Stuurloos hebben op deze dag twee mooie fietsroutes uitgezet: 60 km en 40 km. De routes lopen deels over dezelfde wegen opdat de vrouwen elkaar onderweg nog ergens kunnen ontmoeten bij een kopje koffie met gebak of zo. We fietsen door het prachtige rivierenland.

---
vlag

Coming-Out-Dag 2016

Regenboogvlag op diverse locaties in Deventer

dinsdag 11 oktober 2016

Humanitas - Ludgerus - Gemeentehuis

Op dinsdag 11 oktober is het Internationale Coming-Out Dag. De regenboogvlag zal wapperen op verschillende plekken in Deventer (bijvoorbeeld bij Humanitas en Ludgerus). Ook bij het Stadhuis aan het Grote Kerkhof wordt de regenboogvlag gehesen.

Wethouder Jan Jaap Kolkman vindt het belangrijk dat iedereen hier zichzelf kan zijn en zich veilig voelt. “Op school, op straat, in de sport of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert deze vrijheid en steunt de mensen die soms nog moeten vechten tegen vooroordelen.”

---
Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 11 oktober 2016

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

---
Men's Club

Men's Club Men Meet Men

Voor Homo- en Bimannen (18+)

Vrijdag 14 oktober 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

De DJ zal zorgen voor passende sfeermuziek, natuurlijk is de bar open en er worden diverse snacks geserveerd. Net zoals voorheen zal men er alles aan doen om er wederom een gezellige, gemoedelijke en relaxte avond van te maken, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00. Deze ruimte is ook voor minder-validen goed toegankelijk.

---
Sporten

IJssel Dykes - Naast Sportavond nu ook Wandelgroep 

start Gymzaal 'De Duivengang'

Nu ook IJssel Dykes Wandelgroep!!

Op donderdagavond wordt, naast het sporten in de zaal, ook gewandeld door de IJssel Dykes. Voor vrouwen die niet in staat zijn om in de zaal te sporten of het gewoon leuk vinden om met elkaar te wandelen. De aanvangsttijd en startplaats is gelijk aan het sporten in de zaal en dus om 19.45 uur in de sportzaal aan de Duivengangspassage. We lopen ongeveer een uur en eindigen bij de zaal of voor de nazit in het Burgerweeshuis.

Van 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Roze Cabarettip

Claudia de Breij 

Oudejaarsconference (Try-Out)

donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober

Theater Orpheus – Churchillplein 1 te Apeldoorn

Aanvang 20.00 uur (Rabobankzaal)- entreeprijs € 25,00

Claudia de Breij heeft dit jaar de eer te beurt om de Oudejaarsconference te verzorgen voor de VARA die op Oudejaarsavond te zien zal zijn op NPO 1. De gebeurtenissen van het jaar 2016 zal de inhoud van de voorstelling bepalen. Het is vervolgens aan Claudia om daar een eigen draai aan te geven.

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-jongeren t/m 18 jaar

Zaterdag 15 oktober: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid – Gasthuisplein 11 in Zwolle

In Zwolle is er elke derde zaterdagmiddag van de maand een activiteit voor LHBT-jongeren. Jong&Out is het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

RENT

Roze Musicaltip - RENT (M-Lab)

Wegens succes opnieuw in het theater

woensdag 19 oktober 2016

Theater Orpheus – Churchillplein 1 te Apeldoorn

Aanvang 20.00 uur (Koning Willem Alexanderzaal)- entreeprijs € 25,50

RENT is de succesvolle musical van M-Lab die opnieuw op de planken verschijnt. Het was de laatste productie van het M-Lab voor de sluiting van dit laboratorium voor muziektheater. De productie kwam na 15 jaar terug naar Nederland en verkocht razendsnel uit. Komend seizoen is RENT van M-Lab in Theater Orpheus te zien.

RENT is gebaseerd op de opera La Bohème van Puccini en vertelt het verhaal van een groep jonge kunstenaars uit de jaren ‘80. Voor hen betekende het HIV-virus nog standaard een doodvonnis. De kunstenaars krijgen te maken met armoede, relaties, verslaving en verlies. Ze proberen hun leven te vatten in beeld, woorden en muziek. Welke keuzes zou u maken wanneer u wist dat uw dagen geteld waren? Acht vrienden leren elkaar in een jaar tijd een belangrijke les: leven voor vandaag!

ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Met optreden van Mannenkoor

Zondag 23 oktober 2016: 16.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree gratis

Vanaf 16.00 uur is er weer de de ZondagMiddagSalon. Deze keer wordt de middag opgeluisterd met een optreden van Mannenkoor ´Dit Is ´T´ o.l.v. Ton Zwartkruis. Gezellig bijkletsen met elkaar en nieuwe mensen ontmoeten in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!! Entree gratis, maar een vrije bijdrage wordt altijd op prijs gesteld.

MTH

Miss Travestie Holland

in Rotterdam

Zondagmiddag 23 oktober: vanaf 15.00 uur

Villa Thalia (Kruiskade 31 te Rotterdam) Entree 10.00 (Drags vrije toegang)

Wie wordt Miss Travestie Holland 2016?

De Nationale verkiezing Miss Travestie Holland (MTH) is dit jaar groter dan ooit! Ook de horeca in Nederland heeft zich ingezet om mee te werken aan de verkiezing van MTH door Nationaal een eigen travestie verkiezing te organiseren. Deze kandidaten hebben zich als Miss gepresenteerd en hebben ook hun beste Act neergezet. De winnaressen uit deze verkiezingen zijn automatisch geplaatst in de Finale MTH 2016.

film

Gay Film Night: Taekwondo

(Drama 105 minuten - Argentinië 2016)

dinsdag 25 oktober 2016

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat: 20.30 uur

Gay Film Night (vierde dinsdag van de maand)

Korting op vertoon geldige COC-ledenpas

Filmhuis de Keizer blijft op de vierde dinsdag van de maand een Gay Film Night organiseren. In oktober is dat You’ll Never Be Alone (2016). Entree is € 8,50 (op vertoon geldige COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 6,50).

ladies

Ladies Lounge

Femke en Lielian Flageolet

zondag 30 oktober 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

Op zondag 30 oktober is er weer Ladies Lounge; een middagcafé voor vrouwen. Tijdens deze middag is er een speciaal optreden van het duo Femke en Lielian Flageolet bij de Ladies Lounge. Deze zangeressen begeleiden zichzelf; Femke Flageolet op gitaar/accordeon en Lielian Flageolet op drums. Muziek van toen en nu, van gipsy tot jazz, poppy tot caribisch en van smart tot fun.

Natuurlijk zorgen we ook bij deze herfsteditie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de entree is € 2,-. Daarnaast is voor de hapjes iedere vrije gift welkom in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 5 november: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

---