Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 13 oktober 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
Men's Club

Men's Club Men Meet Men

Voor Homo- en Bimannen (18+)

Vrijdag 14 oktober 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Mannen opgelet!!! Op vrijdag 14 oktober 2016 is van 20.00 tot 24.00 uur weer de Men´s Club Men Meet Men in De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer). Speciaal voor homo- en bimannen vanaf 18 jaar!

De DJ zal zorgen voor passende sfeermuziek, natuurlijk is de bar open en er worden diverse snacks geserveerd. Ook de Video/Loungeruimte is geopend.

Opnieuw een gezellige, gemoedelijke en relaxte avond, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00. De Fermerie is ook voor minder-validen goed toegankelijk.

---

Roze Cabarettip

Claudia de Breij 

Oudejaarsconference (Try-Out)

donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober

Theater Orpheus – Churchillplein 1 te Apeldoorn

Aanvang 20.00 uur (Rabobankzaal)- entreeprijs € 25,00

Claudia de Breij heeft dit jaar de eer te beurt om de Oudejaarsconference te verzorgen voor de VARA die op Oudejaarsavond te zien zal zijn op NPO 1. De gebeurtenissen van het jaar 2016 zal de inhoud van de voorstelling bepalen. Het is vervolgens aan Claudia om daar een eigen draai aan te geven.

---
vlag

Coming-Out-Dag 2016

Regenboogvlag op diverse locaties in Deventer

Op diverse plekken in Deventer werd vanwege Internationale Coming Out Dag op dinsdag 11 oktober de regenboogvlag gehesen, o.a. bij de Bibliotheek, de Waag en het Stadhuis. Bij dit laatste gebouw hing de vlag weliswaar in omgekeerde volgorde, maar de betrokkenheid vanuit de gemeente was er vast niet minder om. Hiermee wil Deventer, net als talrijke andere gemeenten in Nederland, laten zien solidair te zijn met de LHBT-doelgroep.

---

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-jongeren t/m 18 jaar

Zaterdag 15 oktober: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid – Gasthuisplein 11 in Zwolle

In Zwolle is er elke derde zaterdagmiddag van de maand een activiteit voor LHBT-jongeren. Jong&Out is het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

---
RENT

Roze Musicaltip - RENT (M-Lab)

Wegens succes opnieuw in het theater

woensdag 19 oktober 2016

Theater Orpheus – Churchillplein 1 te Apeldoorn

Aanvang 20.00 uur (Koning Willem Alexanderzaal)- entreeprijs € 25,50

RENT is de succesvolle musical van M-Lab die opnieuw op de planken verschijnt. Het was de laatste productie van het M-Lab voor de sluiting van dit laboratorium voor muziektheater. De productie kwam na 15 jaar terug naar Nederland en verkocht razendsnel uit. Komend seizoen is RENT van M-Lab in Theater Orpheus te zien.

RENT is gebaseerd op de opera La Bohème van Puccini en vertelt het verhaal van een groep jonge kunstenaars uit de jaren ‘80. Voor hen betekende het HIV-virus nog standaard een doodvonnis. De kunstenaars krijgen te maken met armoede, relaties, verslaving en verlies. Ze proberen hun leven te vatten in beeld, woorden en muziek. Welke keuzes zou u maken wanneer u wist dat uw dagen geteld waren? Acht vrienden leren elkaar in een jaar tijd een belangrijke les: leven voor vandaag!

---
Sporten

IJssel Dykes - Naast Sportavond nu ook Wandelgroep 

start Gymzaal 'De Duivengang'

Nu ook IJssel Dykes Wandelgroep!!

Op donderdagavond wordt, naast het sporten in de zaal, ook gewandeld door de IJssel Dykes. Voor vrouwen die niet in staat zijn om in de zaal te sporten of het gewoon leuk vinden om met elkaar te wandelen. De aanvangsttijd en startplaats is gelijk aan het sporten in de zaal en dus om 19.45 uur in de sportzaal aan de Duivengangspassage. We lopen ongeveer een uur en eindigen bij de zaal of voor de nazit in het Burgerweeshuis.

Van 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---
ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Kooroptreden o.l.v. Ton Zwartkruis

Zondag 23 oktober 2016: 16.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree gratis

Zondag 23 oktober is er vanaf 16.00 uur weer de maandelijkse ZondagMiddagSalon! Deze keer wordt, rond 17.00 uur, de middag opgeluisterd met een optreden van het amateurmannenkoor ‘Dit is’t’ o.l.v. Ton Zwartkruis.

Het optreden van het koor zal ruim een half uur duren en is voor iedereen gratis toegankelijk. Het repertoire van het mannenkoor is gevarieerd: van klassiek tot pop. Vooraf en na het optreden van het mannenkoor is er volop gelegenheid om elkaar aan de bar te ontmoeten en bij te kletsen.

Deze middag wordt georganiseerd door de 50plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!! De toegang is gratis, maar een vrije bijdrage aan de organisatie wordt op prijs gesteld.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

MTH

Miss Travestie Holland

in Rotterdam

Zondagmiddag 23 oktober: vanaf 15.00 uur

Villa Thalia (Kruiskade 31 te Rotterdam) Entree 10.00 (Drags vrije toegang)

Wie wordt Miss Travestie Holland 2016?

De Nationale verkiezing Miss Travestie Holland (MTH) is dit jaar groter dan ooit! Ook de horeca in Nederland heeft zich ingezet om mee te werken aan de verkiezing van MTH door Nationaal een eigen travestie verkiezing te organiseren. Deze kandidaten hebben zich als Miss gepresenteerd en hebben ook hun beste Act neergezet. De winnaressen uit deze verkiezingen zijn automatisch geplaatst in de Finale MTH 2016.

film

Gay Film Night: Taekwondo

(Drama 105 minuten - Argentinië 2016)

dinsdag 25 oktober 2016

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat: 20.30 uur

Gay Film Night (vierde dinsdag van de maand)

Korting op vertoon geldige COC-ledenpas

Filmhuis de Keizer blijft op de vierde dinsdag van de maand een Gay Film Night organiseren. In oktober is dat You’ll Never Be Alone (2016). Entree is € 8,50 (op vertoon geldige COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 6,50).

magic

Roze Magictip

Hans Klok - House of Horror 

vrijdag 28 oktober 2016 - 20.00 uur

zaterdag 29 oktober 2016 - 20.00 uur

zondag 30 oktober 2016 - 14.00 uur

zondag 30 oktober 2016 - 19.00 uur

Theater Orpheus – Churchillplein 1 te Apeldoorn

Koning Willem Alexanderzaal - entreeprijs € 39,00

Hans Klok laat het spoken in Theater Orpheus Flikkerende kroonluchters en geesten die ongeremd over het toneel dwalen. Volledig in het zwart geklede vrouwen die achter gordijnen vandaan schieten. Het klaaglijk gehuil van een baby en een akelige mist die uit de catacomben van ons mooie theater naar boven trekt. Het spookt in Theater Orpheus wanneer Hans Klok zijn voorstelling House of Horror speelt. Durft u er bij te zijn?

ladies

Ladies Lounge

Femke en Lielian Flageolet

zondag 30 oktober 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

Op zondag 30 oktober is er weer Ladies Lounge; een middagcafé voor vrouwen. Tijdens deze middag is er een speciaal optreden van het duo Femke en Lielian Flageolet bij de Ladies Lounge. Deze zangeressen begeleiden zichzelf; Femke Flageolet op gitaar/accordeon en Lielian Flageolet op drums. Muziek van toen en nu, van gipsy tot jazz, poppy tot caribisch en van smart tot fun.

Natuurlijk zorgen we ook bij deze herfsteditie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de entree is € 2,-. Daarnaast is voor de hapjes iedere vrije gift welkom in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

tip

Roze Theatertip - Moeders & Zonen

Met o.a. Anne-Wil Blankers, Freek Bartels en Paul de Leeuw

donderdag 3 november 2016

Deventer Schouwburg – Leeuwengrug 2 te Deventer

Aanvang 20.00 uur - entreeprijs € 30,00

Toneelgrootheid Anne Wil Blankers en all-round entertainer Paul de Leeuw staan voor het eerst samen op de planken. In de Broadway-hit ‘Mothers and Sons’ maken we kennis met Katherine, die op bezoek gaat bij Cal, de ex-partner van haar aan aids overleden zoon. Cal is inmiddels getrouwd met een andere man en heeft een kind. Vervuld van boosheid, jaloezie, rouw en liefde voor haar zoon, gaat Katherine de confrontatie met Cal aan. De ontmoeting met Cal is het startpunt van dit moderne stuk van Terrence McNally over de veranderde betekenis van familie en de helende kracht van vergeving. Een mooi en meeslepend Broadway-drama met scherpe humor.

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 5 november: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 8 november 2016

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

Second Sunday

Second Sunday

Speciale wandeling voor vrouwen

zondag 13 november 2016

Startlocatie en -tijd: NS-station Delden (via Twente Syntus) 11.30 uur

Zondag 13 november organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Delden. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Delden (via Twente Syntus). Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Delden eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn aangelijnd toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

Deze wandeling is georganiseerd door Marlies (06-24217585)

---