Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 20 oktober 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Kooroptreden o.l.v. Ton Zwartkruis

Zondag 23 oktober 2016: 16.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree gratis

Zondag 23 oktober is er vanaf 16.00 uur weer de maandelijkse ZondagMiddagSalon! Deze keer wordt, rond 17.00 uur, de middag opgeluisterd met een optreden van het amateurmannenkoor ‘Dit is’t’ o.l.v. Ton Zwartkruis.

Het optreden van het koor zal ruim een half uur duren en is voor iedereen gratis toegankelijk. Het repertoire van het mannenkoor is gevarieerd: van klassiek tot pop. Vooraf en na het optreden van het mannenkoor is er volop gelegenheid om elkaar aan de bar te ontmoeten en bij te kletsen.

Deze middag wordt georganiseerd door de 50plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!! De toegang is gratis, maar een vrije bijdrage aan de organisatie wordt op prijs gesteld.

---
love

Love is Love goes Deventer

Spontane actie n.a.v. anti-homoflyercampagne

vrijdag 21 oktober 2016

Café Persee – Brink 32 te Deventer 

Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

Wow… Na Amsterdam Oost & Amsterdam West is er nu ook een spontaan LOVE=LOVE flyeractie in Deventer! 5000 gesponsorde flyers worden nu gedrukt & vrijdagavond 21 oktober verspreid vanaf het centrale plein in Deventer, de Brink en vandaar uit worden alle zijstraten meegepakt!

Afspreekplaats – om 20.00 uur – is dan ook de Brink en wel Persee op de Brink 32.

5000 liefdesflyers is fantastisch, maar natuurlijk kunnen er nog veel meer liefdesbrieven verspreid worden!

Meer informatie over deze spontane actie is te vinden via Facebook.

---
MTH

Miss Travestie Holland

in Rotterdam

Zondagmiddag 23 oktober: vanaf 15.00 uur

Villa Thalia (Kruiskade 31 te Rotterdam) Entree 10.00 (Drags vrije toegang)

Wie wordt Miss Travestie Holland 2016?

De Nationale verkiezing Miss Travestie Holland (MTH) is dit jaar groter dan ooit! Ook de horeca in Nederland heeft zich ingezet om mee te werken aan de verkiezing van MTH door Nationaal een eigen travestie verkiezing te organiseren. Deze kandidaten hebben zich als Miss gepresenteerd en hebben ook hun beste Act neergezet. De winnaressen uit deze verkiezingen zijn automatisch geplaatst in de Finale MTH 2016.

---
film

Gay Film Night: Taekwondo

(Drama 105 minuten - Argentinië 2016)

dinsdag 25 oktober 2016

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat: 20.30 uur

Gay Film Night (vierde dinsdag van de maand)

Korting op vertoon geldige COC-ledenpas

Filmhuis de Keizer blijft op de vierde dinsdag van de maand een Gay Film Night organiseren. In oktober is dat You’ll Never Be Alone (2016). Entree is € 8,50 (op vertoon geldige COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 6,50).

---
ladies

Ladies Lounge

Femke en Lielian Flageolet

zondag 30 oktober 2016 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

Op zondag 30 oktober is er weer Ladies Lounge; een middagcafé voor vrouwen. Tijdens deze middag is er een speciaal optreden van het duo Femke en Lielian Flageolet bij de Ladies Lounge. Deze zangeressen begeleiden zichzelf; Femke Flageolet op gitaar/accordeon en Lielian Flageolet op drums. Muziek van toen en nu, van gipsy tot jazz, poppy tot caribisch en van smart tot fun.

Natuurlijk zorgen we ook bij deze herfsteditie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de entree is € 2,-. Daarnaast is voor de hapjes iedere vrije gift welkom in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

---
Sporten

IJssel Dykes - Naast Sportavond nu ook Wandelgroep 

start Gymzaal 'De Duivengang'

Nu ook IJssel Dykes Wandelgroep!!

Op donderdagavond wordt, naast het sporten in de zaal, ook gewandeld door de IJssel Dykes. Voor vrouwen die niet in staat zijn om in de zaal te sporten of het gewoon leuk vinden om met elkaar te wandelen. De aanvangsttijd en startplaats is gelijk aan het sporten in de zaal en dus om 19.45 uur in de sportzaal aan de Duivengangspassage. We lopen ongeveer een uur en eindigen bij de zaal of voor de nazit in het Burgerweeshuis.

Van 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---
magic

Roze Magictip

Hans Klok - House of Horror 

vrijdag 28 oktober 2016 - 20.00 uur

zaterdag 29 oktober 2016 - 20.00 uur

zondag 30 oktober 2016 - 14.00 uur

zondag 30 oktober 2016 - 19.00 uur

Theater Orpheus – Churchillplein 1 te Apeldoorn

Koning Willem Alexanderzaal - entreeprijs € 39,00

Hans Klok laat het spoken in Theater Orpheus Flikkerende kroonluchters en geesten die ongeremd over het toneel dwalen. Volledig in het zwart geklede vrouwen die achter gordijnen vandaan schieten. Het klaaglijk gehuil van een baby en een akelige mist die uit de catacomben van ons mooie theater naar boven trekt. Het spookt in Theater Orpheus wanneer Hans Klok zijn voorstelling House of Horror speelt. Durft u er bij te zijn?

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

tip

Roze Theatertip - Moeders & Zonen

Met o.a. Anne-Wil Blankers, Freek Bartels en Paul de Leeuw

donderdag 3 november 2016

Deventer Schouwburg – Leeuwengrug 2 te Deventer

Aanvang 20.00 uur - entreeprijs € 30,00

Toneelgrootheid Anne Wil Blankers en all-round entertainer Paul de Leeuw staan voor het eerst samen op de planken. In de Broadway-hit ‘Mothers and Sons’ maken we kennis met Katherine, die op bezoek gaat bij Cal, de ex-partner van haar aan aids overleden zoon. Cal is inmiddels getrouwd met een andere man en heeft een kind. Vervuld van boosheid, jaloezie, rouw en liefde voor haar zoon, gaat Katherine de confrontatie met Cal aan. De ontmoeting met Cal is het startpunt van dit moderne stuk van Terrence McNally over de veranderde betekenis van familie en de helende kracht van vergeving. Een mooi en meeslepend Broadway-drama met scherpe humor.

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 5 november: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 8 november 2016

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

Men's Club

Men's Club Men Meet Men

Voor Homo- en Bimannen (18+)

Vrijdag 11 november 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Mannen opgelet!!! Op vrijdag 11 november 2016 is van 20.00 tot 24.00 uur weer de Men´s Club Men Meet Men in De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer). Speciaal voor homo- en bimannen vanaf 18 jaar!

De DJ zal zorgen voor passende sfeermuziek, natuurlijk is de bar open en er worden diverse snacks geserveerd. Ook de Video/Loungeruimte is geopend.

Opnieuw een gezellige, gemoedelijke en relaxte avond, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00. De Fermerie is ook voor minder-validen goed toegankelijk.

Second Sunday

Second Sunday

Speciale wandeling voor vrouwen

zondag 13 november 2016

Startlocatie en -tijd: NS-station Delden (via Twente Syntus) 11.30 uur

Zondag 13 november organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Delden. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Delden (via Twente Syntus). Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Delden eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn aangelijnd toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

Deze wandeling is georganiseerd door Marlies (06-24217585)

jong

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-jongeren t/m 18 jaar

Zaterdag 19 november: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid – Gasthuisplein 11 in Zwolle

In Zwolle is er elke derde zaterdagmiddag van de maand een activiteit voor LHBT-jongeren. Jong&Out is het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

---