Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2 november 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
wortel

Maartje Wortel

Literaire avond i.v.m. Nederland Leest

COC-leden gratis toegang op vertoon geldige ledenpas!!

vrijdag 4 november 2016

Bibliotheek Centrum – Brink 70 te Deventer 

Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

Het thema van Nederland Leest 2016 is democratie. Op de vraag of Maartje Wortel daar iets mee zou kunnen doen, kregen we het antwoord: ‘Ik zal eens nadenken’. Als we tijdens de lezing niets over democratie horen, is dat een democratische keus van Maartje en dat sluit dan weer mooi aan bij het thema.

Vorig jaar was de bekende schrijfster Maartje Wortel helaas verhinderd; daarom is de Bibliotheek Deventer nu extra blij met haar komst naar Deventer.

Maartje Wortel werd op 26 oktober 1982 geboren in Eemnes, woont en werkt in Amsterdam. Ze publiceerde korte verhalen in de literaire tijdschriften Passionate Magazine, De Brakke Hond en De Gids. Haar columns verschenen in NRC Next en Trouw. Maartje Wortel debuteerde in 2009 met de verhalenbundel “Dit is jouw huis” bij De Bezige Bij. In 2014 verscheen eveneens bij de Bezige Bij het goed onthaalde “IJstijd”.

In 2015 vond Maartje dat er iets moest gebeuren. Ze stapte over naar Das Mag, haar nieuwe uitgever. Daar verschenen “Er moet iets gebeuren” en “Goudvissen en Beton”.

Toegang: COC-leden gratis | € 5,- voor leden bibliotheek en Vereniging Deventer Literair | € 7,50 voor niet-leden.

---
MTH

Algemene Ledenvergadering

Jaarplannen 2017

Dinsdag 15 november: vanaf 20.00 uur

Bibliotheek Centrum – Brink 70 te Deventer

Download het Jaarplan 2017 hier

De jaarplannen van bestuur en werkgroepen voor 2017 worden besproken tijdens de Najaarsledenvergadering van COC Deventer. Ook de begroting komt aan bod. Verder kunnen leden en belangstellenden meepraten over het beleid van de vereniging voor de toekomst. Let wel; alleen leden van COC Deventer hebben stemrecht, dus denk aan de lidmaatschapskaart!

Om 20.00 uur begint de vergadering in de Annie MG Schmidtzaal in de Bibliotheek Centrum (bibliotheek is geopend aan de hoofdingang) en duurt tot 22.00 uur. Daarna is er gelegenheid om nog wat na te discussiëren of gezellig een drankje te nemen. Koffie en thee is gratis voorafgaand en tijdens de vergadering.

Toelichting op de agenda en verdere vergaderstukken kun je hier downloaden. Ook kun je de stukken opvragen via via info@cocdeventer.nl.

 

Rapportage Internet-enquête

50plus doelgroep

Dit voorjaar hebben diverse personen de internetenquête van de Werkgroep 50plus van COC Deventer ingevuld. De samenstellers zijn nu zover klaar met de rapportage. Hierbij als bijlage deze rapportage.

Binnenkort wordt dit rapport besproken binnen de Werkgroep Diversiteit van de gemeente Deventer. Daar wil men onderzoeken hoe hiermee verder te gaan. De wens is dat de gemeenten binnen ons verzorgingsgebied in hun ouderenbeleid meer aandacht besteden aan LHBT’s . Datzelfde geldt voor de zorgopleidingen en –instellingen binnen ons verzorgingsgebied.

Ook bij de eigen achterban gaan men verder met de uitkomsten van dit rapport. Zeer binnenkort start de Werkgroep 50pus met een maatjesproject de “Roze vriendendienst”. Degene die via de enquête heeft aangegeven dat hij of zij hiervan op de hoogte wilt blijven, krijgt binnenkort hierover verder bericht.

---
Men's Club

Men's Club Men Meet Men

Voor Homo- en Bimannen (18+)

Vrijdag 11 november 2016: 20.00 - 24.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree € 2,00

Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Mannen opgelet!!! Op vrijdag 11 november 2016 is van 20.00 tot 24.00 uur weer de Men´s Club Men Meet Men in De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer). Speciaal voor homo- en bimannen vanaf 18 jaar!

De DJ zal zorgen voor passende sfeermuziek, natuurlijk is de bar open en er worden diverse snacks geserveerd. Ook de Video/Loungeruimte is geopend.

Opnieuw een gezellige, gemoedelijke en relaxte avond, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00. De Fermerie is ook voor minder-validen goed toegankelijk.

---
Sporten

IJssel Dykes - Naast Sportavond nu ook Wandelgroep 

start Gymzaal 'De Duivengang'

Nu ook IJssel Dykes Wandelgroep!!

Op donderdagavond wordt, naast het sporten in de zaal, ook gewandeld door de IJssel Dykes. Voor vrouwen die niet in staat zijn om in de zaal te sporten of het gewoon leuk vinden om met elkaar te wandelen. De aanvangsttijd en startplaats is gelijk aan het sporten in de zaal en dus om 19.45 uur in de sportzaal aan de Duivengangspassage. We lopen ongeveer een uur en eindigen bij de zaal of voor de nazit in het Burgerweeshuis.

Van 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---
oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 5 november: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

---
Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 8 november 2016

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

---
tip

Roze Theatertip - Moeders & Zonen

Met o.a. Anne-Wil Blankers, Freek Bartels en Paul de Leeuw

donderdag 3 november 2016

Deventer Schouwburg – Leeuwengrug 2 te Deventer

Aanvang 20.00 uur - entreeprijs € 30,00

Toneelgrootheid Anne Wil Blankers en all-round entertainer Paul de Leeuw staan voor het eerst samen op de planken. In de Broadway-hit ‘Mothers and Sons’ maken we kennis met Katherine, die op bezoek gaat bij Cal, de ex-partner van haar aan aids overleden zoon. Cal is inmiddels getrouwd met een andere man en heeft een kind. Vervuld van boosheid, jaloezie, rouw en liefde voor haar zoon, gaat Katherine de confrontatie met Cal aan. De ontmoeting met Cal is het startpunt van dit moderne stuk van Terrence McNally over de veranderde betekenis van familie en de helende kracht van vergeving. Een mooi en meeslepend Broadway-drama met scherpe humor.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Second Sunday

Second Sunday

Speciale wandeling voor vrouwen

zondag 13 november 2016

Startlocatie en -tijd: NS-station Delden (via Twente Syntus) 11.30 uur

Zondag 13 november organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Delden. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Delden (via Twente Syntus). Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Delden eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn aangelijnd toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

Deze wandeling is georganiseerd door Marlies (06-24217585)

jong

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-jongeren t/m 18 jaar

Zaterdag 19 november: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid – Gasthuisplein 11 in Zwolle

In Zwolle is er elke derde zaterdagmiddag van de maand een activiteit voor LHBT-jongeren. Jong&Out is het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

song

Nationaal COC Songfestival

Ook COC Deventer doet mee!

Zaterdag 26 november: vanaf 20.00 uur

ZIMIHC Theater Stefanus – Braziliëdreef 2 te Utrecht

COC Midden-Nederland organiseert op zaterdag 26 november a.s. de 22ste editie van het Nationaal COC Songfestival. Deze muzikale avond zal deze avond worden gehouden in ZIMIHC Theater Stefanus in Utrecht. COC Deventer zal tijdens dat festival vertegenwoordigd worden door Triple Trouble met het lied´We´re Standing Tall´. Kaarten à 16.00 voor het Nationaal COC Songfestival 2016 zijn gemakkelijk online te koop.

ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Singletjesmiddag

Zondag 27 november 2016: 16.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree gratis

Zondag 27 november is er vanaf 16.00 uur weer de maandelijkse ZondagMiddagSalon! DJ-Sjors zal weer singletjes gaan draaien op verzoek, dus zoek de bakken met vinyl maar na.

Deze middag wordt georganiseerd door de 50plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!! De toegang is gratis, maar een vrije bijdrage aan de organisatie wordt op prijs gesteld.

film

Gay Film Night: Kater

(Drama 114 minuten - Oostenrijk 2016)

dinsdag 29 november 2016

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat: 20.30 uur

Gay Film Night (vierde dinsdag van de maand)

Korting op vertoon geldige COC-ledenpas

Filmhuis de Keizer blijft op de laatste dinsdag van de maand een Gay Film Night organiseren. In november is dat Kater (2016). Entree is € 8,50 (op vertoon geldige COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 6,50).

ladies

Ladies Lounge

Middagcafé voor Vrouwen

zondag 29 januari 2017 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

Op zondag 29 januari is er weer Ladies Lounge; een middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk zorgen we ook bij deze herfsteditie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de entree is € 2,-. Daarnaast is voor de hapjes iedere vrije gift welkom in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

---