Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 17 november 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
TT

Triple Trouble voor COC Deventer

naar het Nationaal COC Songfestival

Zaterdag 26 november - ZIMIHC Theater Stefanus – Braziliëdreef 2 te Utrecht

Festival begint om 20.00 uur - Kaarten € 16,00 (verkrijgbaar via internet of bij Primera)

Op zaterdag 26 november doet het trio Triple Trouble met het eigen geschreven nummer “We’re Standing Tall” namens COC Deventer e.o. mee aan het Nationaal COC Songfestival! De drie meiden Christel, Martine en Alice hebben na maanden hard werken echt iets moois neergezet. We hopen dat veel mensen vanuit Deventer en omstreken Triple Trouble (en uiteraard alle andere kandidaten) steunen in Utrecht? Meer informatie over het festival en de kaartverkoop is te vinden via deze link.

COC Midden-Nederland organiseert op zaterdag 26 november a.s. de 22ste editie van het Nationaal COC Songfestival. Deze muzikale avond zal deze avond worden gehouden in ZIMIHC Theater Stefanus in Utrecht. COC Deventer zal tijdens dit festival vertegenwoordigd worden door Triple Trouble met het lied´We´re Standing Tall´. De vakjury bestaat uit Esther Hart, Wouter Hamel, Linda Wagenmakers en burgemeester van Utrecht Jan van Zanen. De presentatie is in handen van Goedemorgen Nederland-presentatrice Maaike Timmerman.

---

Informatiebijeenkomst

Wensouderschap

Zaterdag 19 november – Start programma om 13.00 uur

Cygnus Gymnasium – Vrolikstraat 8 te Amsterdam

Zaal open om 12.45 uur – Einde programma 17.15 uur; daarna borrel

Deelname € 15,00 (plus € 1,50 reserveringskosten)

Op zaterdagmiddag 19 november 2016 organiseren we een wensouderbijeenkomst bedoeld voor lesbische stellen, homostellen en singles met een kinderwens. Het wordt een combinatie van veel informatie, het stellen van vragen en het uitwisselen van gedachten. Ervaringsdeskundigen zullen hun verhaal vertellen, en er zal aandacht zijn voor de juridische kant en wat er uit onderzoek naar roze gezinnen blijkt. De bijeenkomst is bedoeld voor LHB’s met een kinderwens, maar ook  hetero’s die een roze gezin willen zijn van harte welkom!

---
jong

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-jongeren t/m 18 jaar

Zaterdag 19 november: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid – Gasthuisplein 11 in Zwolle

In Zwolle is er elke derde zaterdagmiddag van de maand een activiteit voor LHBT-jongeren. Jong&Out is het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

---

Roze Cabarettip- Sara Kroos

Doorgefokt

Dinsdag 22 november: vanaf 20.00 uur - € 25,50

Hanzehof Theaterzaal – Coehoornsingel 1 te Zutphen

In haar hilarische voorstelling gaat cabaretière Sara Kroos het ene moment tot het randje of erover en weet ze het andere te ontroeren. ‘Doorgefokt’ gaat over de menselijke weeffouten, mankementen die wij allemaal herkennen. Kroos constateert dat we als mens zijn doorgefokt. Iedereen heeft wel een eigen afwijking. Eigenlijk zijn we allemaal een beetje ‘stuk’ en daar kunnen we maar beter om lachen. Kroos is in ‘Doorgefokt’ weer genadeloos, scherp en ontwapenend, maar bovenal enorm grappig.

---
ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Singletjesmiddag

Zondag 27 november 2016: 16.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree gratis

Zondag 27 november is er vanaf 16.00 uur weer de maandelijkse ZondagMiddagSalon! DJ-Sjors zal weer singletjes gaan draaien op verzoek, dus zoek de bakken met vinyl maar na.

Deze middag wordt georganiseerd door de 50plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!! De toegang is gratis, maar een vrije bijdrage aan de organisatie wordt op prijs gesteld.

---
Sporten

IJssel Dykes - Naast Sportavond nu ook Wandelgroep 

start Gymzaal 'De Duivengang'

Nu ook IJssel Dykes Wandelgroep!!

Op donderdagavond wordt, naast het sporten in de zaal, ook gewandeld door de IJssel Dykes. Voor vrouwen die niet in staat zijn om in de zaal te sporten of het gewoon leuk vinden om met elkaar te wandelen. De aanvangsttijd en startplaats is gelijk aan het sporten in de zaal en dus om 19.45 uur in de sportzaal aan de Duivengangspassage. We lopen ongeveer een uur en eindigen bij de zaal of voor de nazit in het Burgerweeshuis.

Van 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

sunshine

The Sunshine Boys

Kees Hulst & André van Duin

vrijdag 25 november 2016

Theater Orpheus (Rabobankzaal) te Apeldoorn

Rabobankzaal vanaf 20.00 uur - Entree € 34,50

André van Duin & Kees Hulst spelen Willie en Louis: ooit de grootste namen binnen de variété. Nu, tien jaar later, willen ze nog één keer terugkeren. Samen, in een grote televisieshow. De heren gingen echter in onmin uit elkaar tien jaar terug en hebben elkaar niet één keer meer gesproken.  Zullen ze samen nog dat felbegeerde hoogtepunt in hun carrière herleven? The Sunshine Boys is een hilarische komedie die het verhaal vertelt over eenzaamheid en vriendschap.

song

Nationaal COC Songfestival

Ook COC Deventer doet mee!

Zaterdag 26 november: vanaf 20.00 uur

ZIMIHC Theater Stefanus – Braziliëdreef 2 te Utrecht

COC Midden-Nederland organiseert op zaterdag 26 november a.s. de 22ste editie van het Nationaal COC Songfestival. Deze muzikale avond zal deze avond worden gehouden in ZIMIHC Theater Stefanus in Utrecht. COC Deventer zal tijdens dat festival vertegenwoordigd worden door Triple Trouble met het lied´We´re Standing Tall´. Kaarten à 16.00 voor het Nationaal COC Songfestival 2016 zijn gemakkelijk online te koop.

film

Gay Film Night: Kater

(Drama 114 minuten - Oostenrijk 2016)

dinsdag 29 november 2016

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat: 20.30 uur

Gay Film Night (vierde dinsdag van de maand)

Korting op vertoon geldige COC-ledenpas

Filmhuis de Keizer blijft op de laatste dinsdag van de maand een Gay Film Night organiseren. In november is dat Kater (2016). Entree is € 8,50 (op vertoon geldige COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 6,50).

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 3 december: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

Roze Cabarettip - Purper

Purper's Vier Jaargetijden

Donderdag 3 december: Schouwburg Lochem – Oosterwal 22 te Lochem - 20.00 uur

Donderdag 8 december: Hanzehof Theaterzaal – Coehoornsingel 1 te Zutphen - 20.00 uur

Ze waren het niet van plan. Purper was voltooid verleden tijd. Maar het publiek wil lachen, wil mooie liedjes, wil Purper. En dus keren Erik, Frans en Alfred terug! Kort en hevig, zoals de seizoenen. Met een nieuw programma, muzikaal multitalent Diederick Ensink in de gelederen en een paar ‘gouwe ouwen’ op het repertoire. Vier heren in rok. Dat wordt feest.

met: Frans Mulder, Alfred van den Heuvel, Erik Brey en Diederick Ensink

Second Sunday

Second Sunday - Ruurlo

Speciale wandeling voor vrouwen

zondag 11 december 2016

Startlocatie en -tijd: NS-station Ruurlo (via Arriva) 11.30 uur

Zondag 11 december organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Ruurlo. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Ruurlo (via Arriva). Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Ruurlo eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn aangelijnd toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50. Deze wandeling is georganiseerd door Els  (06-22616727)

Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 13 december 2016

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

Roze Theatertip - De Lankmoedigen

Theatergroep Oostpool

zaterdag 17 december 2016

Deventer Schouwburg – Leeuwenbrug 2 te Deventer

Aanvang 20.30 uur – entreeprijs € 20,00

Regisseur en toneelschrijver Joeri Vos rondt na ‘De Onrendabelen’ en ‘Fresh Young Gods’ zijn succesvolle Goede Bedoelingen-drieluik af; satires over mensen uit verschillende milieus en hun uiteenlopende ‘wereld-verbeterende’ ideeën.

‘De Lankmoedigen’ speelt zich af rond het ziekenhuisbed van Hansje, transgender en dramatherapeute. Ze is in coma geslagen op een terrein van hufterproofcontainers, een prestigeproject van de gemeente. Terwijl Hansje en de dokters in het ziekenhuis vechten voor haar leven, verandert het persoonlijke drama buiten het ziekenhuis in een mediarel. Vertegenwoordigers van de gaycommunity, extreemrechtse buurtbewoners en rellerige antiracisten grijpen het incident aan om hun stokpaardjes onder de aandacht te brengen. gemeenteambtenaren – en vrienden van Hansje – doen wat ze kunnen, terwijl de regie hen door de vingers glipt.

ladies

Ladies Lounge

Middagcafé voor Vrouwen

zondag 29 januari 2017 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

Op zondag 29 januari is er weer Ladies Lounge; een middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk zorgen we ook bij deze herfsteditie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de entree is € 2,-. Daarnaast is voor de hapjes iedere vrije gift welkom in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

---
---