Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 30 november 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
maatjes

Oproep Maatjes

voor LHBT-Asielzoekers

Het COC Deventer is een jaar geleden gestart met Cocktail, een maatjesproject waar LHBT-ers worden gekoppeld aan LHBT-asielzoekers in Deventer e.o. Inmiddels hebben we al gesprekken gevoerd met 30 asielzoekers en zijn er matches gerealiseerd.

Doel is om de asielzoeker uit zijn/haar isolement te halen en samen leuke dingen te ondernemen. Ook zijn er landelijk gezamenlijke bijeenkomsten waar ze andere LHBT-asielzoekers kunnen ontmoeten.

Lijkt je dit zinvol en leuk om te doen? Stuur een mail naar cocktail@cocdeventer.nl

PS: we zijn vooral op zoek naar jongere maatjes (meeste asielzoekers zijn tussen 18-30 jaar) en vrouwen die Frans spreken.

---
COC

Koning bezocht 70-jarig COC

Open brief van COC-voorzitter

Open Brief van Tanja Ineke (Voorzitter COC Nederland) aan alle bestuursleden en vrijwilligers van het COC:

Beste mensen,

Afgelopen dinsdag bracht Koning Willem-Alexander een bezoek aan COC Nederland, ter gelegenheid van ons 70-jarig bestaan. Een historisch bezoek, want het was de eerste keer dat een gekroond staatshoofd een officieel bezoek bracht aan de LHBT-gemeenschap in Nederland, en waarschijnlijk zelfs in de wereld.

Ik heb het bezoek ervaren als bijzonder eervol en als een grote steun in de rug voor LHBT’s in Nederland en de wereld op de weg naar acceptatie en gelijke rechten. Het is een erkenning voor wat we als COC in de afgelopen 70 jaar samen hebben bereikt, en het onderstreept dat er nog veel werk moet worden verzet.

>>>Lees de rest van de brief op onze website >>>

---
TT

COC Deventer derde bij Nationaal COC Songfestival

Triple Trouble zet sterke act neer

Het duo Het Verdriet van Drenthe heeft namens COC Groningen & Drenthe zaterdagavond 26 november het Nationaal COC Songfestival gewonnen. Ook COC Deventer deed het goed: de meiden van Triple Trouble behaalden met ‘We’re Standing Tall’ uiteindelijk de derde plaats; net een paar puntjes achter COC Nijmegen dat tweede werd. Het 22e COC Songfestival vond dit jaar in het ZIMIHC Theater Stefanus in Utrecht plaats.

Het duo Het Verdriet van Drenthe bestaat uit Tim Meijerink op gitaar en Albert Meijer zang. Hun uiterst komische en zelfgemaakte nummer ‘Blieb Blieb’ gaat over een supermarktliefde. De titel verwijst naar het geluid dat de scanner van de kassa maakt. Erg aanstekelijk want halverwege zat het publiek al luidkeels mee te ‘Bliebliepen’. Volgens jurylid Wouter Hamel blijkt hieruit maar weer dat een lied niet heel ingewikkeld in elkaar hoeft te steken: gitaar en zang, leuke tekst, goede interactie met het publiek en je bent de winnaar.

Triple Trouble bestaande uit leading lady (en uit Deventer afkomstige) Alice en geflankeerd door Christel en Martine mochten als laatste van de dertien deelnemers hun lied zingen. En dat deden ze vol passie want het publiek ging uit hun dak. Het lied ‘We’re Standing Tall’ kende een rustige begin, maar kwam daarna helemaal los. Het trio beleefde nog spannende dagen voor het festival aangezien er backing vocals op de muziekband stonden en dat is volgens het reglement niet toegestaan. In allerijl werd de muziekband aangepast en de stempartijen gewijzigd. Bij de puntentelling leek het in het begin alsof COC Deventer rechtstreeks voor de winst ging; de hoogste ‘Twaalf punten’ bleven maar onze richting op gaan. Maar halverwege werden we toch ingehaald door het aanstekelijke liedje ‘Blieb Blieb’ die de koppositie niet meer uit handen gaf.

Volgende jaar dus voert de Songfestivalkaravaan naar het Hoge Noorden en wellicht is COC Deventer dan wel weer van de partij. Alice, Martine en Christel; heel erg bedankt voor jullie fantastische prestatie en hopelijk gaan we het nummer nog vaker horen want dat verdiend het!

---
GGD

Wereld AIDS dag

Inloopspreekuur bij GGD IJsselland

donderdag 1 december 2016

Op donderdag 1 december is het WereldAidsDag. Daarom organiseert de afdeling Seksuele gezondheid van GGD IJsselland op deze dag een speciaal inloopspreekuur.

Dit inloopspreekuur is alleen bedoeld voor twee specifieke doelgroepen die meer risico lopen op een soa en/of hiv, namelijk: jongeren t/m 22 jaar en mannen die seks hebben met mannen. Bezoekers van dit inloopspreekuur kunnen zich gratis laten testen op soa en hiv en eveneens gratis laten vaccineren tegen Hepatitis B. Een afspraak maken is niet nodig.

Het inloopspreekuur op 1 december is op twee GGD locaties:

13:00 – 16:00 uur: Schurenstraat 8A in Deventer

13:00 – 20:00: uur: Zeven Alleetjes 1 in Zwolle

---
oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 3 december: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

---

COC in de klas.nl

Voorlichtingssite voor jongeren

Dit is een website van het COC Twente-Achterhoek. Daar is een groep actief van 30 voorlichters die jaarlijks zo’n 200 lessen geven op middelbare scholen en op het mbo. Het idee voor de site is ontstaan doordat lhbt-jongeren soms met vragen zitten die ze niet zo makkelijk tijdens de les kunnen stellen, omdat ze anders meteen uit de kast komen.

Over COCindeklas.nl

Het COC Twente-Achterhoek wil met COCindeklas.nl jongeren helpen die vragen hebben over hun seksuele of genderidentiteit. Vijf karakters, waaronder Thijs, spelen de hoofdrol. Ze leiden de bezoeker door de site aan de hand van hun eigen verhaal dat je op de homepage kunt lezen.

---
Sporten

IJssel Dykes - Naast Sportavond nu ook Wandelgroep 

start Gymzaal 'De Duivengang'

Nu ook IJssel Dykes Wandelgroep!!

Op donderdagavond wordt, naast het sporten in de zaal, ook gewandeld door de IJssel Dykes. Voor vrouwen die niet in staat zijn om in de zaal te sporten of het gewoon leuk vinden om met elkaar te wandelen. De aanvangsttijd en startplaats is gelijk aan het sporten in de zaal en dus om 19.45 uur in de sportzaal aan de Duivengangspassage. We lopen ongeveer een uur en eindigen bij de zaal of voor de nazit in het Burgerweeshuis.

Van 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

Roze Cabarettip - Purper

Purper's Vier Jaargetijden

Donderdag 3 december: Schouwburg Lochem – Oosterwal 22 te Lochem - 20.00 uur

Donderdag 8 december: Hanzehof Theaterzaal – Coehoornsingel 1 te Zutphen - 20.00 uur

Ze waren het niet van plan. Purper was voltooid verleden tijd. Maar het publiek wil lachen, wil mooie liedjes, wil Purper. En dus keren Erik, Frans en Alfred terug! Kort en hevig, zoals de seizoenen. Met een nieuw programma, muzikaal multitalent Diederick Ensink in de gelederen en een paar ‘gouwe ouwen’ op het repertoire. Vier heren in rok. Dat wordt feest.

met: Frans Mulder, Alfred van den Heuvel, Erik Brey en Diederick Ensink

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Second Sunday

Second Sunday - Ruurlo

Speciale wandeling voor vrouwen

zondag 11 december 2016

Startlocatie en -tijd: NS-station Ruurlo (via Arriva) 11.30 uur

Zondag 11 december organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Ruurlo. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Ruurlo (via Arriva). Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Ruurlo eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn aangelijnd toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50. Deze wandeling is georganiseerd door Els  (06-22616727)

Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 13 december 2016

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

jong

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-jongeren t/m 18 jaar

Zaterdag 17 december: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid – Gasthuisplein 11 in Zwolle

In Zwolle is er elke derde zaterdagmiddag van de maand een activiteit voor LHBT-jongeren. Jong&Out is het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

Roze Theatertip - De Lankmoedigen

Theatergroep Oostpool

zaterdag 17 december 2016

Deventer Schouwburg – Leeuwenbrug 2 te Deventer

Aanvang 20.30 uur – entreeprijs € 20,00

Regisseur en toneelschrijver Joeri Vos rondt na ‘De Onrendabelen’ en ‘Fresh Young Gods’ zijn succesvolle Goede Bedoelingen-drieluik af; satires over mensen uit verschillende milieus en hun uiteenlopende ‘wereld-verbeterende’ ideeën.

‘De Lankmoedigen’ speelt zich af rond het ziekenhuisbed van Hansje, transgender en dramatherapeute. Ze is in coma geslagen op een terrein van hufterproofcontainers, een prestigeproject van de gemeente. Terwijl Hansje en de dokters in het ziekenhuis vechten voor haar leven, verandert het persoonlijke drama buiten het ziekenhuis in een mediarel. Vertegenwoordigers van de gaycommunity, extreemrechtse buurtbewoners en rellerige antiracisten grijpen het incident aan om hun stokpaardjes onder de aandacht te brengen. gemeenteambtenaren – en vrienden van Hansje – doen wat ze kunnen, terwijl de regie hen door de vingers glipt.

film

Gay Film Night: Beautiful Something

(Drama 79 minuten - VS 2016)

dinsdag 27 december 2016

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat: 20.30 uur

Gay Film Night (vierde dinsdag van de maand)

Korting op vertoon geldige COC-ledenpas

Filmhuis de Keizer blijft op de laatste dinsdag van de maand een Gay Film Night organiseren. In december is dat Beautiful Something (2016). Entree is € 8,50 (op vertoon geldige COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 6,50).

ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Jaren '70 documentaire

Zondag 22 januari 2017: 16.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree gratis

Zondag 22 januari is er vanaf 16.00 uur weer de maandelijkse ZondagMiddagSalon! Voor de liefhebbers wordt een VPRO-documentaire gedraaid over Coming-Out in de jaren ’70.

Deze middag wordt georganiseerd door de 50plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!! De toegang is gratis, maar een vrije bijdrage aan de organisatie wordt op prijs gesteld.

Let op: vanwege de Kerstdagen komt de Salon in december te vervallen.

ladies

Ladies Lounge

Middagcafé voor Vrouwen

zondag 29 januari 2017 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

Op zondag 29 januari is er weer Ladies Lounge; een middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk zorgen we ook bij deze wintereditie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de entree is € 2,-. Daarnaast is voor de hapjes iedere vrije gift welkom in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

---
---