Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 8 december 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---

Roze Theatertip - De Lankmoedigen

Theatergroep Oostpool

zaterdag 17 december 2016

Deventer Schouwburg – Leeuwenbrug 2 te Deventer

Aanvang 20.30 uur – entreeprijs € 20,00

Er zijn twee vrijkaarten te verloten voor deze voorstelling via COC Deventer! Laat een reactie achter op de Facebook-site van COC Deventer en je maakt kans op deze vrijkaarten!

Regisseur en toneelschrijver Joeri Vos rondt na ‘De Onrendabelen’ en ‘Fresh Young Gods’ zijn succesvolle Goede Bedoelingen-drieluik af; satires over mensen uit verschillende milieus en hun uiteenlopende ‘wereld-verbeterende’ ideeën.

‘De Lankmoedigen’ speelt zich af rond het ziekenhuisbed van Hansje, transgender en dramatherapeute. Ze is in coma geslagen op een terrein van hufterproofcontainers, een prestigeproject van de gemeente. Terwijl Hansje en de dokters in het ziekenhuis vechten voor haar leven, verandert het persoonlijke drama buiten het ziekenhuis in een mediarel. Vertegenwoordigers van de gaycommunity, extreemrechtse buurtbewoners en rellerige antiracisten grijpen het incident aan om hun stokpaardjes onder de aandacht te brengen. gemeenteambtenaren – en vrienden van Hansje – doen wat ze kunnen, terwijl de regie hen door de vingers glipt.

---
maatjes

Oproep Maatjes

voor LHBT-Asielzoekers

Het COC Deventer is een jaar geleden gestart met Cocktail, een maatjesproject waar LHBT-ers worden gekoppeld aan LHBT-asielzoekers in Deventer e.o. Inmiddels hebben we al gesprekken gevoerd met 30 asielzoekers en zijn er matches gerealiseerd.

Doel is om de asielzoeker uit zijn/haar isolement te halen en samen leuke dingen te ondernemen. Ook zijn er landelijk gezamenlijke bijeenkomsten waar ze andere LHBT-asielzoekers kunnen ontmoeten.

Lijkt je dit zinvol en leuk om te doen? Stuur een mail naar cocktail@cocdeventer.nl

PS: we zijn vooral op zoek naar jongere maatjes (meeste asielzoekers zijn tussen 18-30 jaar) en vrouwen die Frans spreken.

---
COC

Uitreiking KIWA-keurmerk

aan Ludgerus in Deventer

Woon- en Zorgcentrum Ludgerus – Karel de Grotelaan 1 te Deventer

Dinsdag 13 december – Bijeenkomst vanaf 10.00 uur

Samen actief wonen met zorg is het motto van Ludgerus. Nu mag daar ook aan toegevoegd worden: Ludgerus respecteert ieders identiteit en respecteert deze binnen haar organisatie. Sinds 2014 was Ludgerus al in het bezit van de `Roze Loper’. Door gesprekken met bewoners en personeel is opnieuw een lovend rapport over de organisatie samen gesteld.

Om dit te onderstrepen overhandigt Ralph Kleinbussink van 50Plus COC Deventer het officiële KIWA keurmerk Seksuele- en Gender Diversiteitsbeleid aan de bewoners. Deze uitreiking vindt plaats op dinsdag 13 december om 10.00 uur in de Grote Zaal van Ludgerus. Aansluitend wordt er nog gezellig koffie gedronken onder het genot van confetti-koeken. Iedereen is van harte welkom aan Karel de Grotelaan 1 in Deventer.

---
Sporten

IJssel Dykes - Naast Sportavond nu ook Wandelgroep 

start Gymzaal 'De Duivengang'

Nu ook IJssel Dykes Wandelgroep!!

Op donderdagavond wordt, naast het sporten in de zaal, ook gewandeld door de IJssel Dykes. Voor vrouwen die niet in staat zijn om in de zaal te sporten of het gewoon leuk vinden om met elkaar te wandelen. De aanvangsttijd en startplaats is gelijk aan het sporten in de zaal en dus om 19.45 uur in de sportzaal aan de Duivengangspassage. We lopen ongeveer een uur en eindigen bij de zaal of voor de nazit in het Burgerweeshuis.

Van 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---
COC

Nieuwe tarvieven COC-lidmaatschap

Geldend vanaf 2017

Op de Algemene Vergadering van COC Nederland afgelopen zaterdag 26 november in Leiden is besloten het contributietarief te verhogen. In 2009 is er voor het laatst een aanpassing geweest. Er is lange tijd geen rekening gehouden met inflatie en toenemende kosten voor de verenigingen. Als er wel was geïndexeerd, dan was het gewone tarief uitgekomen op € 47,50. Nu is gekozen voor een beperkte stijging die uitkomt op 6%. Bedragen zijn afgerond op 0 of 50 cent.

Hieronder vinden jullie de nieuwe tarieven:

Gewoon tarief € 42,50 (oud tarief) € 45,00 (vanaf 2017)

Gereduceerd tarief/Jongerentarief € 25,00 (oud tarief) € 26,50 (vanaf 2017)

Eind december worden de facturen en ledenpassen verstuurd voor 2017.

---
Second Sunday

Second Sunday - Ruurlo

Speciale wandeling voor vrouwen

zondag 11 december 2016

Startlocatie en -tijd: NS-station Ruurlo (via Arriva) 11.30 uur

Zondag 11 december organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Ruurlo. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Ruurlo (via Arriva). Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Ruurlo eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn aangelijnd toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50. Deze wandeling is georganiseerd door Els  (06-22616727)

---
Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 13 december 2016

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

---

Roze Cabarettip - Purper

Purper's Vier Jaargetijden

Donderdag 8 december: Hanzehof Theaterzaal – Coehoornsingel 1 te Zutphen - 20.00 uur

Ze waren het niet van plan. Purper was voltooid verleden tijd. Maar het publiek wil lachen, wil mooie liedjes, wil Purper. En dus keren Erik, Frans en Alfred terug! Kort en hevig, zoals de seizoenen. Met een nieuw programma, muzikaal multitalent Diederick Ensink in de gelederen en een paar ‘gouwe ouwen’ op het repertoire. Vier heren in rok. Dat wordt feest.

met: Frans Mulder, Alfred van den Heuvel, Erik Brey en Diederick Ensink

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

jong

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-jongeren t/m 18 jaar

Zaterdag 17 december: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid – Gasthuisplein 11 in Zwolle

In Zwolle is er elke derde zaterdagmiddag van de maand een activiteit voor LHBT-jongeren. Jong&Out is het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

film

Gay Film Night: Beautiful Something

(Drama 79 minuten - VS 2016)

dinsdag 27 december 2016

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat: 20.30 uur

Gay Film Night (vierde dinsdag van de maand)

Korting op vertoon geldige COC-ledenpas

Filmhuis de Keizer blijft op de laatste dinsdag van de maand een Gay Film Night organiseren. In december is dat Beautiful Something (2016). Entree is € 8,50 (op vertoon geldige COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 6,50).

TT

Filmavond met Kerstdiner

Transgendergroep Nijmegen

De Klinker – Van Broeckhuysenstraat 46 in Nijmegen

Donderdag 29 december – Inloop vanaf 16.30; eten om 19.00 uur

Het is inmiddels een traditie geworden voor de Transgendergroep in Nijmegen: tussen Kerst en Nieuwjaar komen we weer samen in de Klinker voor een veganistische maaltijd gevolgd door een hartverwarmende film. Voor het koken willen we wel weten hoeveel mensen er komen, dus geef je op voor 23 december op info@transgendernijmegen.nl! De film die we gaan kijken is Transamerica, waarin Bree Osbourne nog maar één handtekening verwijderd is van haar geslachtsoperatie. Dan krijgt ze te horen dat ze een zoon heeft en haar therapeut eist dat ze vóór de operatie de confrontatie met hem aangaat. Ze haalt hem op uit de gevangenis in New York en samen maken ze een bijzondere reis door Amerika.

Het diner en de film zijn gratis, je moet wel je eigen drankjes betalen.

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 7 januari: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Jaren '70 documentaire

Zondag 22 januari 2017: 16.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree gratis

Zondag 22 januari is er vanaf 16.00 uur weer de maandelijkse ZondagMiddagSalon! Voor de liefhebbers wordt een VPRO-documentaire gedraaid over Coming-Out in de jaren ’70.

Deze middag wordt georganiseerd door de 50plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!! De toegang is gratis, maar een vrije bijdrage aan de organisatie wordt op prijs gesteld.

Let op: vanwege de Kerstdagen komt de Salon in december te vervallen.

ladies

Ladies Lounge

Middagcafé voor Vrouwen

zondag 29 januari 2017 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

Op zondag 29 januari is er weer Ladies Lounge; een middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk zorgen we ook bij deze wintereditie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de entree is € 2,-. Daarnaast is voor de hapjes iedere vrije gift welkom in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

cartoon

Cartoon van de Week - ReinArt 

Schade Regenboogzebrapad door ontgroening

 

---