Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 22 december 2016

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
docu

Documentaire tijdens ZondagMiddagSalon (januari 2017)

met beelden COC in Deventer in jaren ´70

Vanwege de Kerstdagen is er helaas geen ZondagMiddagSalon in December, maar we vestigen alvast de aandacht op de Salon van zondag 22 januari. Dan wordt namelijk een documentaire vertoond met unieke beelden van het COC in Deventer in de jaren ´70.

Zeer aan te bevelen voor iedereen die interesse heeft voor de geschiedenis van de homo-emancipatie is de documentaire die vertoond wordt deze middag. Het betreft een aflevering uit de VARA-documentaire ‘Op Zoek Naar …’ uit 1977. In deze documentaire gaan twee homoseksuale mannen op zoek naar discriminatie in Nederland en Deventer speelt hierin een belangrijke rol. Zo zijn er opnames te zien uit 1976 van ‘De Bokking’ (COC-café in die tijd in Deventer) en vele vrijwilligers die in de jaren ’70 actief waren. Naast een mooi tijdsbeeld dus ook herkenning voor degene die de periode heeft meegemaakt. Chris Breman, die ook in de documentaire is te zien, zal een korte inleiding verzorgen en ook krantenartikelen en brieven ter inzage meenemen.

Deze ZondagMiddagSalon is voor iedereen vrij toegankelijk op zondag 22 januari vanaf 16.00 uur in De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer)! Deze middag wordt georganiseerd door de 50plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!! De toegang is gratis, maar een vrije bijdrage aan de organisatie wordt op prijs gesteld.

---
Sporten

IJssel Dykes - ook tijdens de Feestdagen 

Zaalsporten en Wandelen

Op donderdagavond wordt, ook tijdens de feestdagen, als gewoonlijk gesport en gewandeld door de IJssel Dykes. Voor vrouwen die niet in staat zijn om in de zaal te sporten of het gewoon leuk vinden om met elkaar te wandelen. De aanvangsttijd en startplaats is gelijk aan het sporten in de zaal en dus om 19.45 uur in de sportzaal aan de Duivengangspassage. We lopen ongeveer een uur en eindigen bij de zaal of voor de nazit in het Burgerweeshuis.

Van 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---
COC

Roze Vriendendienst 50plus

Maatjes voor oudere LHBT'ers

Eenzaamheid kan op de loer liggen bij roze ouderen. Uit landelijk onderzoek blijkt dat met name roze ouderen die in een afhankelijkheidssituatie zijn terecht gekomen, bijvoorbeeld in verzorgingshuizen, kampen met een isolement en terugkeren in de kast. In deze situatie kan het fijn zijn als er een regelmatig contact is met iemand uit de doelgroep. Een maatje, die weet van je situatie en met wie je af en toe iets kunt ondernemen of voor zo maar een gesprek bij een kopje koffie.

Wil je een maatje, neem dan contact met ons op via vriendendienst@cocdeventer.nl. Dan helpen wij zoeken.

Wil je maatje worden, meld je aan via hetzelfde adres vriendendienst@cocdeventer.nl!

Werkgroep 50plus COC Deventer

---
maatjes

Oproep Maatjes

voor LHBT-Asielzoekers

Het COC Deventer is een jaar geleden gestart met Cocktail, een maatjesproject waar LHBT-ers worden gekoppeld aan LHBT-asielzoekers in Deventer e.o. Inmiddels hebben we al gesprekken gevoerd met 30 asielzoekers en zijn er matches gerealiseerd.

Doel is om de asielzoeker uit zijn/haar isolement te halen en samen leuke dingen te ondernemen. Ook zijn er landelijk gezamenlijke bijeenkomsten waar ze andere LHBT-asielzoekers kunnen ontmoeten.

Lijkt je dit zinvol en leuk om te doen? Stuur een mail naar cocktail@cocdeventer.nl

PS: we zijn vooral op zoek naar jongere maatjes (meeste asielzoekers zijn tussen 18-30 jaar) en vrouwen die Frans spreken.

---
stal

De Stal Voor Iedereen

Roze Kerststal in Tilburg

Op maandag 26 december 2016 is de eerste Wintereditie van Roze Maandag. Daarom staat er op het terras van Café de Lollipop in Tilburg een bijzondere kerststal. Een kerststal waarin iedereen plaats kan nemen en zichzelf kan laten fotograferen. Niet als Jozef en Maria, maar als Jozef en Jozef. Zonder wijzen uit het oosten, maar mét drag queens. Stichting Roze Maandag presenteert: de kerststal voor iedereen.

---
---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

TT

Filmavond met Kerstdiner

Transgendergroep Nijmegen

De Klinker – Van Broeckhuysenstraat 46 in Nijmegen

Donderdag 29 december – Inloop vanaf 16.30; eten om 19.00 uur

Het is inmiddels een traditie geworden voor de Transgendergroep in Nijmegen: tussen Kerst en Nieuwjaar komen we weer samen in de Klinker voor een veganistische maaltijd gevolgd door een hartverwarmende film. Voor het koken willen we wel weten hoeveel mensen er komen, dus geef je op voor 23 december op info@transgendernijmegen.nl! De film die we gaan kijken is Transamerica, waarin Bree Osbourne nog maar één handtekening verwijderd is van haar geslachtsoperatie. Dan krijgt ze te horen dat ze een zoon heeft en haar therapeut eist dat ze vóór de operatie de confrontatie met hem aangaat. Ze haalt hem op uit de gevangenis in New York en samen maken ze een bijzondere reis door Amerika.

Het diner en de film zijn gratis, je moet wel je eigen drankjes betalen.

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 7 januari: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

Second Sunday

Second Sunday - Arnhem

Speciale wandeling voor vrouwen

zondag 8 januari 2017

Startlocatie en -tijd: NS-station

Zondag 8 januari 2017 organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Arnhem. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Arnhem. Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Arnhem eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn aangelijnd toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50. Deze wandeling is georganiseerd door Evelien (06-24187348) en Sanne (06-14425470).

Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 10 januari 2017

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

jong

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-jongeren t/m 18 jaar

Zaterdag 21 januari 2017: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid – Gasthuisplein 11 in Zwolle

In Zwolle is er elke derde zaterdagmiddag van de maand een activiteit voor LHBT-jongeren. Jong&Out is het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Jaren '70 documentaire

Let op: vanwege de Kerstdagen komt de Salon in december te vervallen!

Zondag 22 januari 2017: 16.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree gratis

Zondag 22 januari is er vanaf 16.00 uur weer de maandelijkse ZondagMiddagSalon! Deze middag wordt georganiseerd door de 50plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!! De toegang is gratis, maar een vrije bijdrage aan de organisatie wordt op prijs gesteld.

Zeer aan te bevelen voor iedereen die interesse heeft voor de geschiedenis van de homo-emancipatie is de documentaire die vertoond wordt deze middag. Het betreft een aflevering uit de VARA-documentaire ‘Op Zoek Naar …’ uit 1977. In deze documentaire gaan twee homoseksuale mannen op zoek naar discriminatie in Nederland en Deventer speelt hierin een belangrijke rol. Zo zijn er opnames te zien uit 1976 van ‘De Bokking’ (COC-café in die tijd in Deventer) en vele vrijwilligers die in de jaren ’70 actief waren. Naast een mooi tijdsbeeld dus ook herkenning voor degene die de periode heeft meegemaakt. Chris Breman, die ook in de documentaire is te zien, zal een korte inleiding verzorgen en ook krantenartikelen en brieven ter inzage meenemen.

ladies

Ladies Lounge

Middagcafé voor Vrouwen

zondag 29 januari 2017 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

Op zondag 29 januari is er weer Ladies Lounge; een middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk zorgen we ook bij deze wintereditie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de entree is € 2,-. Daarnaast is voor de hapjes iedere vrije gift welkom in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

film

Gay Film Night: Beautiful Something

(Drama 79 minuten - VS 2016)

dinsdag 31 januari 2017

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat: 20.30 uur

Gay Film Night (laatste dinsdag van de maand)

Korting op vertoon geldige COC-ledenpas

Filmhuis de Keizer blijft op de laatste dinsdag van de maand een Gay Film Night organiseren. In januari is dat Beautiful Something (2016). Entree is € 8,50 (op vertoon geldige COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 6,50). Gay Film Night in december gaat niet door.

---
cartoon

Cartoon van de Week - ReinArt 

Roze Vriendendienst voor 50plussers

 

---