Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 3 januari 2017

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
film

Let op: Gay Film Night op dinsdag 3 januari

Uitgestelde film van december (vanwege feestdagen)

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat: 20.30 uur

Gay Film Night - Korting op vertoon geldige COC-ledenpas

Filmhuis de Keizer vertoond als uitzondering op de eerste dinsdag van januari de Gay Film Night van december (niet vertoond vanwege de feestdagen). Entree is € 8,50 (op vertoon geldige COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 6,50).

Beautiful Something (VS 2016)

Tijdens een lange broeierige nacht in Philadelphia zijn vier mannen op zoek naar contact en identiteit. De ontmoetingen die volgen leiden niet alleen tot seksuele escapades maar ook tot een nieuw zelfinzicht. Beautiful Something is een autobiografisch verhaal van regisseur en scenarioschrijver Joseph Graham die verschillende kanten van het homo-zijn laat zien. Intense seks-scenes worden afgewisseld met intieme gesprekken over liefde en hunkering. (Drama; 79 minuten) 

Het is mogelijk kaarten te kopen en te reserveren via deze link.

---
MMM

Nieuwe locatie voor Men Meet Men

Kelderbar Vrijmetselaarsloge

Rijkmanstraat 10 – 7411 GB Deventer - Aanvang 20.00 uur

Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Lift naar de kelder aanwezig - Tevens aparte rookruimte

Heugelijk nieuws voor de bezoekers van de Mannenavond Men Meet Men. Er is een nieuwe locatie gevonden waar op de tweede vrijdag van de maand de bijeenkomst van homo- en bi-seksuele mannen kan plaatsvinden. In het gebouw van de Vrijmetselaarsloge aan de Rijkmanstraat te Deventer is een gezellig kelderbarretje gevestigd. Hier wordt op 13 januari en op 10 februari 2017 de Men’s Club – Men Meet Men gehouden. De gelijkenis met de oude kelderbar in het voormalige COC-café is aanwezig, dus hopelijk voelt het voor menigeen vertrouwd aan. Mocht deze nieuwe locatie bevallen, dan is verlenging na de twee proefmaanden mogelijk. 

Op vrijdag 13 januari 2017 is er dus weer een bijeenkomst van Men’s Club Men Meet Men. In de kelderbar mogen onze eigen mensen de bar beheren, dus dat zijn vertrouwde gezichten. Ook wordt er gezorgd voor hapjes en lekkere muziek. Gelegenheid om bij te praten met oude bekenden of nieuwe gezichten te leren kennen. Via de zij-ingang kan men naar binnen van 20.00 tot 24.00 uur. Net zoals voorheen zorgt de organisatie voor een gezellige en gemoedelijke avond, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00.

---
oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 7 januari: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

---
Second Sunday

Second Sunday - Arnhem

Speciale wandeling voor vrouwen

zondag 8 januari 2017

Startlocatie en -tijd: NS-station Arnhem-Presikhaaf om 11.30 uur

Zondag 8 januari 2017 organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Arnhem. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Arnhem-Presikhaaf. Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Arnhem-Presikhaaf eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 14 kilometer. Het is een verrassend groene wandeling buiten de binnenstad van Arnhem. Met klimmen en dalen starten we met een stuk Geitenkamp. Er is voldoende horeca onderweg en honden zijn aangelijnd toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50. Deze wandeling is georganiseerd door Evelien (06-24187348) en Sanne (06-14425470).

---
Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 10 januari 2017

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

Orpheus wil de problematiek van homo-/biseksualiteit in man-vrouwrelaties bespreekbaar maken en richt zich op mensen in een man-vrouwrelatie zoals huwelijk, man-vrouwpartnerschap of samenwonen van een man en een vrouw, maar ook op hen die dit overwegen en op alle anderen die zich verwant voelen met deze problematiek.

---
Sporten

IJssel Dykes 

Zaalsporten en Wandelen

Op donderdagavond wordt gesport en gewandeld door de IJssel Dykes. Voor vrouwen die niet in staat zijn om in de zaal te sporten of het gewoon leuk vinden om met elkaar te wandelen. De aanvangsttijd en startplaats is gelijk aan het sporten in de zaal en dus om 19.45 uur in de sportzaal aan de Duivengangspassage. We lopen ongeveer een uur en eindigen bij de zaal of voor de nazit in het Burgerweeshuis.

Van 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

COC

Roze Vriendendienst 50plus

Maatjes voor oudere LHBT'ers

Eenzaamheid kan op de loer liggen bij roze ouderen. Uit landelijk onderzoek blijkt dat met name roze ouderen die in een afhankelijkheidssituatie zijn terecht gekomen, bijvoorbeeld in verzorgingshuizen, kampen met een isolement en terugkeren in de kast. In deze situatie kan het fijn zijn als er een regelmatig contact is met iemand uit de doelgroep. Een maatje, die weet van je situatie en met wie je af en toe iets kunt ondernemen of voor zo maar een gesprek bij een kopje koffie.

Wil je een maatje, neem dan contact met ons op via vriendendienst@cocdeventer.nl. Dan helpen wij zoeken.

Wil je maatje worden, meld je aan via hetzelfde adres vriendendienst@cocdeventer.nl!

Werkgroep 50plus COC Deventer

maatjes

Oproep Maatjes

voor LHBT-Asielzoekers

Het COC Deventer is een jaar geleden gestart met Cocktail, een maatjesproject waar LHBT-ers worden gekoppeld aan LHBT-asielzoekers in Deventer e.o. Inmiddels hebben we al gesprekken gevoerd met 30 asielzoekers en zijn er matches gerealiseerd.

Doel is om de asielzoeker uit zijn/haar isolement te halen en samen leuke dingen te ondernemen. Ook zijn er landelijk gezamenlijke bijeenkomsten waar ze andere LHBT-asielzoekers kunnen ontmoeten.

Lijkt je dit zinvol en leuk om te doen? Stuur een mail naar cocktail@cocdeventer.nl

PS: we zijn vooral op zoek naar jongere maatjes (meeste asielzoekers zijn tussen 18-30 jaar) en vrouwen die Frans spreken.

MMM

Men's Club Men Meet Men

Nieuwe locatie!!

Vrijdag 13 januari 2017 - Aanvang 20.00 uur - Entree € 2,00

Kelderbar Vrijmetselaarsloge - Rijkmanstraat 10 – 7411 GB Deventer 

Toegang tot 24.00 uur - Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Op vrijdag 13 januari 2017 is er dus weer een bijeenkomst van Men’s Club Men Meet Men. Deze keer op een nieuwe locatie, namelijk de kelderbar van de Vrijmetselaarsloge aan de Rijkmanstraat 10 te Deventer. In deze kelderbar mogen onze eigen mensen de bar beheren, dus dat zijn vertrouwde gezichten. Ook wordt er gezorgd voor hapjes en lekkere muziek. Gelegenheid om bij te praten met oude bekenden of nieuwe gezichten te leren kennen. Via de zij-ingang kan men naar binnen van 20.00 tot 24.00 uur. Net zoals voorheen zorgt de organisatie voor een gezellige en gemoedelijke avond, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00.

jong

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-jongeren t/m 18 jaar

Zaterdag 21 januari 2017: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid – Gasthuisplein 11 in Zwolle

In Zwolle is er elke derde zaterdagmiddag van de maand een activiteit voor LHBT-jongeren. Jong&Out is het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Jaren '70 documentaire

Zondag 22 januari 2017: 16.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree gratis

Zondag 22 januari is er vanaf 16.00 uur weer de maandelijkse ZondagMiddagSalon! Deze middag wordt georganiseerd door de 50plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!! De toegang is gratis, maar een vrije bijdrage aan de organisatie wordt op prijs gesteld.

Zeer aan te bevelen voor iedereen die interesse heeft voor de geschiedenis van de homo-emancipatie is de documentaire die vertoond wordt deze middag. Het betreft een aflevering uit de VARA-documentaire ‘Op Zoek Naar …’ uit 1977. In deze documentaire gaan twee homoseksuale mannen op zoek naar discriminatie in Nederland en Deventer speelt hierin een belangrijke rol. Zo zijn er opnames te zien uit 1976 van ‘De Bokking’ (COC-café in die tijd in Deventer) en vele vrijwilligers die in de jaren ’70 actief waren. Naast een mooi tijdsbeeld dus ook herkenning voor degene die de periode heeft meegemaakt. Chris Breman, die ook in de documentaire is te zien, zal een korte inleiding verzorgen en ook krantenartikelen en brieven ter inzage meenemen.

ladies

Ladies Lounge

Middagcafé voor Vrouwen

zondag 29 januari 2017 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Zaalruimte geopend vanaf 16.00 uur - Entree € 2,00

Op zondag 29 januari is er weer Ladies Lounge; een middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk zorgen we ook bij deze wintereditie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de entree is € 2,-. Daarnaast is voor de hapjes iedere vrije gift welkom in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

---
cartoon

Cartoon van de Week - ReinArt 

Hans van der Togt gestopt met drinken

 

---