Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 11 januari 2017

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
MMM

Mannenavond Men Meet Men

Kelderbar Vrijmetselaarsloge

Rijkmanstraat 10 – 7411 GB Deventer - Vrijdag 13 januari 2017 - Aanvang 20.00 uur

Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar - Lift naar de kelder aanwezig

Heugelijk nieuws voor de bezoekers van de Mannenavond Men Meet Men. Er is een nieuwe locatie gevonden waar op de tweede vrijdag van de maand de bijeenkomst van homo- en bi-seksuele mannen kan plaatsvinden. In het gebouw van de Vrijmetselaarsloge aan de Rijkmanstraat te Deventer is een gezellig kelderbarretje gevestigd. Hier wordt op 13 januari en op 10 februari 2017 de Men’s Club – Men Meet Men gehouden. De gelijkenis met de oude kelderbar in het voormalige COC-café is aanwezig, dus hopelijk voelt het voor menigeen vertrouwd aan. Mocht deze nieuwe locatie bevallen, dan is verlenging na de twee proefmaanden mogelijk. 

Op vrijdag 13 januari 2017 is er dus weer een bijeenkomst van Men’s Club Men Meet Men. In de kelderbar mogen onze eigen mensen de bar beheren, dus dat zijn vertrouwde gezichten. Ook wordt er gezorgd voor hapjes en lekkere muziek. Gelegenheid om bij te praten met oude bekenden of nieuwe gezichten te leren kennen. Via de zij-ingang kan men naar binnen van 20.00 tot 24.00 uur. Net zoals voorheen zorgt de organisatie voor een gezellige en gemoedelijke avond, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00.

---

Brievenproject van EHC

Jongeren schrijven met LHBT´ers

Het Etty Hillesum Centrum organiseert dit jaar weer een brievenproject! Ze gaan in februari beginnen met dit brievenproject in een 1e klas MBO-4 Sociaal Werk op Aventus te Zutphen. Daarin zitten twintig studenten die in een tweetallen drie keer een brief over en weer gaan schrijven met een LHBT-er. Dus er zijn tien LHBT-ers nodig hiervoor.

De scholieren krijgen volgende week een gastles om het project te introduceren. Op dit moment zijn we nog op zoek naar vier LHBT-ers die hieraan mee willen doen. Hoe gaat het in zijn werk? Leerlingen/studenten schrijven in tweetallen met LHBT’ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) die in onze omgeving wonen. In drie brieven, die per email verzonden worden, vertellen ze elkaar over hun leven, hun eigen voorkeuren, ervaringen met mensen die “anders” zijn. Daarna maken ze “live” met elkaar kennis en gaan ze met elkaar koken om gezamenlijk een maaltijd te nuttigen.

De brieven gaan per mail rechtstreeks naar de mentor, die voor verspreiding zorgt. De brieven blijven persoonlijk gericht aan de schrijvers waarvan alleen de voornaam bekend blijft.

Heb je interesse? Je kunt je opgeven bij Lex Rutgers via cocktail@cocdeventer.nl
of via info@ettyhillesumcentrum.nl.

---

Roze Ouderschapsdag

Voor LHBTers met kinderwens

Zaterdag 15 januari – Programma 11.00 – 18.00 uur

Amsterdams Lyceum – Valeriusplein 15 te Amsterdam

Zaal open om 11.00 uur – Einde programma 17.15 uur; daarna borrel
Deelname middag € 15,00 (plus € 1,50 reserveringskosten)

Op zondag 15 januari organiseert Meer dan Gewenst (stichting voor roze ouderschap) een bijzondere Roze Ouderschapsdag. Interessant en leuk voor wensouders, maar ook voor mensen die al een roze gezin hebben!

Eerst wordt de documentaire Gay Babyboom vertoond, vervolgens zal Wilma Eusman (was lid van de staatscommissie Herijking Ouderschap) een toelichting geven op het mooie advies dat deze commissie aan de minister heeft gegeven. Deelname gratis; aanmelden via een mailtje graag!

’s Middags zal er een informatie-bijeenkomst zijn voor LHBT’s met kinderwens. Je kunt alle onderdelen ook apart volgen. Tussendoor is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar kennis te maken. Kortom: een bijzondere dag voor roze (wens)ouders over roze ouderschap! Kosten deelname € 15,00 (plus € 1,50 reserveringskosten).

De activiteiten vinden plaats op zondag 15 januari in Amsterdam tussen 11:00-18:00
Nadere details over aanmelden, aanvangstijden en de inhoud van de diverse onderdelen vind je op de website van Meer Dan Gewenst.

---
borrel

Nieuwjaarsborrel

Proosten op het nieuwe jaar!

zaterdag 21 januari 2017 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Van 17.00 tot 19.00 uur - Iedereen van harte welkom!!

COC Deventer organiseert een nieuwjaarsborrel voor iedereen op zaterdag 21 januari 2017 in De Fermerie te Deventer om het nieuwe jaar in te luiden.

Op zaterdag 21 januari 2017 wordt in De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) van 17.00 tot 19.00 uur de nieuwjaarsborrel van COC Deventer (en omstreken) gehouden. Iedereen die zich betrokken voelt bij deze belangenvereniging voor LHBT-ers is van harte welkom. In het bijzonder de leden en vrijwilligers, zonder wie de diverse activiteiten niet plaats kunnen vinden, zijn hierbij speciaal uitgenodigd. Natuurlijk zal er geproost worden op het nieuwe jaar en alle activiteiten die COC Deventer in 2017 hoopt te organiseren.

Kortom een goede gelegenheid om elkaar bij te spreken en plannen te maken in het nieuwe jaar!

---
ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Jaren '70 documentaire

Zondag 22 januari 2017: 16.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree gratis

Zondag 22 januari is er vanaf 16.00 uur weer de maandelijkse ZondagMiddagSalon! Deze middag wordt georganiseerd door de 50plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!! De toegang is gratis, maar een vrije bijdrage aan de organisatie wordt op prijs gesteld.

Zeer aan te bevelen voor iedereen die interesse heeft voor de geschiedenis van de homo-emancipatie is de documentaire die vertoond wordt deze middag. Het betreft een aflevering uit de VARA-documentaire ‘Op Zoek Naar …’ uit 1977. In deze documentaire gaan twee homoseksuale mannen op zoek naar discriminatie in Nederland en Deventer speelt hierin een belangrijke rol. Zo zijn er opnames te zien uit 1976 van ‘De Bokking’ (COC-café in die tijd in Deventer) en vele vrijwilligers die in de jaren ’70 actief waren. Naast een mooi tijdsbeeld dus ook herkenning voor degene die de periode heeft meegemaakt. Chris Breman, die ook in de documentaire is te zien, zal een korte inleiding verzorgen en ook krantenartikelen en brieven ter inzage meenemen.

---
ladies

Ladies Lounge

Optreden van Los Pajaritos

zondag 29 januari 2017 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Ladies Lounge vanaf 16.00 uur - Optreden Los Pajaritos rond 17.00 uur

Op zondag 29 januari 2017 is er weer Ladies Lounge; een speciaal middagcafé voor vrouwen. Deze middag een optreden van “Los Pajaritos”; dit is een 6-vrouws flamencoformatie uit Deventer. Is het een koor? Is het een band? Nee… het zijn Los Pajaritos! Niet te vangen in een kooitje.

Natuurlijk zorgen we ook bij deze winter-editie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de entree is deze keer € 5,-. Daarnaast is voor de hapjes iedere vrije gift welkom in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

Meer informatie over dit optreden is te vinden via de website van Los Pajaritos.

---
Sporten

IJssel Dykes 

Zaalsporten en Wandelen

Op donderdagavond wordt gesport en gewandeld door de IJssel Dykes. Voor vrouwen die niet in staat zijn om in de zaal te sporten of het gewoon leuk vinden om met elkaar te wandelen. De aanvangsttijd en startplaats is gelijk aan het sporten in de zaal en dus om 19.45 uur in de sportzaal aan de Duivengangspassage. We lopen ongeveer een uur en eindigen bij de zaal of voor de nazit in het Burgerweeshuis.

Van 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

COC

Roze Vriendendienst 50plus

Maatjes voor oudere LHBT'ers

Eenzaamheid kan op de loer liggen bij roze ouderen. Uit landelijk onderzoek blijkt dat met name roze ouderen die in een afhankelijkheidssituatie zijn terecht gekomen, bijvoorbeeld in verzorgingshuizen, kampen met een isolement en terugkeren in de kast. In deze situatie kan het fijn zijn als er een regelmatig contact is met iemand uit de doelgroep. Een maatje, die weet van je situatie en met wie je af en toe iets kunt ondernemen of voor zo maar een gesprek bij een kopje koffie.

Wil je een maatje, neem dan contact met ons op via vriendendienst@cocdeventer.nl. Dan helpen wij zoeken.

Wil je maatje worden, meld je aan via hetzelfde adres vriendendienst@cocdeventer.nl!

Werkgroep 50plus COC Deventer

maatjes

Oproep Maatjes

voor LHBT-Asielzoekers

Het COC Deventer is een jaar geleden gestart met Cocktail, een maatjesproject waar LHBT-ers worden gekoppeld aan LHBT-asielzoekers in Deventer e.o. Inmiddels hebben we al gesprekken gevoerd met 30 asielzoekers en zijn er matches gerealiseerd.

Doel is om de asielzoeker uit zijn/haar isolement te halen en samen leuke dingen te ondernemen. Ook zijn er landelijk gezamenlijke bijeenkomsten waar ze andere LHBT-asielzoekers kunnen ontmoeten.

Lijkt je dit zinvol en leuk om te doen? Stuur een mail naar cocktail@cocdeventer.nl

PS: we zijn vooral op zoek naar jongere maatjes (meeste asielzoekers zijn tussen 18-30 jaar) en vrouwen die Frans spreken.

jong

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-jongeren t/m 18 jaar

Zaterdag 21 januari 2017: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid – Gasthuisplein 11 in Zwolle

In Zwolle is er elke derde zaterdagmiddag van de maand een activiteit voor LHBT-jongeren. Jong&Out is het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

Transgender-café (Nijmegen)

Iedere vierde vrijdag van de maand

Vrijdag 27 januari 2017 - Inloop vanaf 19.30 tot 24.00 uur

Roze Huis – St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen

Of je nu transseksueel bent, travestiet of genderqueer, mensen ontmoeten met vergelijkbare ervaringen is voor velen belangrijk en ook gewoon leuk. Daarom komen wij maandelijks samen. Iedere tweede donderdag van de maand komen we vanaf half 8 samen in café Van Deelen (voorheen bekend als café Meermin) aan de Bloemerstraat 2 in Nijmegen. Vanaf 2017 iedere vierde vrijdag van de maand komen we vanaf half 8 samen in het Roze Huis, St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen.

film

Gay Film Night

Dinsdag 31 januari

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat: 20.30 uur

Gay Film Night - Korting op vertoon geldige COC-ledenpas

Filmhuis de Keizer vertoond op de laatste dinsdag van maand de Gay Film Night. Entree is € 9,00 (op vertoon geldige COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 7,00).

Het is mogelijk kaarten te kopen en te reserveren via deze link.

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 4 februari: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

MMM

Men's Club Men Meet Men

Nieuwe locatie!!

Vrijdag 10 februari 2017 - Aanvang 20.00 uur - Entree € 2,00

Kelderbar Vrijmetselaarsloge - Rijkmanstraat 10 – 7411 GB Deventer 

Toegang tot 24.00 uur - Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Op vrijdag 10 februari 2017 is er dus weer een bijeenkomst van Men’s Club Men Meet Men. Deze keer op een nieuwe locatie, namelijk de kelderbar van de Vrijmetselaarsloge aan de Rijkmanstraat 10 te Deventer. In deze kelderbar mogen onze eigen mensen de bar beheren, dus dat zijn vertrouwde gezichten. Ook wordt er gezorgd voor hapjes en lekkere muziek. Gelegenheid om bij te praten met oude bekenden of nieuwe gezichten te leren kennen. Via de zij-ingang kan men naar binnen van 20.00 tot 24.00 uur. Net zoals voorheen zorgt de organisatie voor een gezellige en gemoedelijke avond, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00.

Second Sunday

Second Sunday - Nijmegen

Speciale wandeling voor vrouwen

zondag 12 februari 2017

Startlocatie en -tijd: NS-station Nijmegen om 11.30 uur

Zondag 12 februari 2017 organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Nijmegen. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Nijmegen. Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Nijmegen eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn aangelijnd toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50. Deze wandeling is georganiseerd door Evelien (06-24187348)

Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 14 februari 2017

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

Orpheus wil de problematiek van homo-/biseksualiteit in man-vrouwrelaties bespreekbaar maken en richt zich op mensen in een man-vrouwrelatie zoals huwelijk, man-vrouwpartnerschap of samenwonen van een man en een vrouw, maar ook op hen die dit overwegen en op alle anderen die zich verwant voelen met deze problematiek.

---
cartoon

Cartoon van de Week - ReinArt 

Krijgt Lemelerveld een eigen Gay Pride?

 

---