Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 26 januari 2017

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
ladies

Ladies Lounge

Optreden van Los Pajaritos

zondag 29 januari 2017 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Ladies Lounge vanaf 16.00 uur - Optreden Los Pajaritos rond 17.00 uur

Op zondag 29 januari 2017 is er weer Ladies Lounge; een speciaal middagcafé voor vrouwen. Deze middag een optreden van “Los Pajaritos”; dit is een 6-vrouws flamencoformatie uit Deventer. Is het een koor? Is het een band? Nee… het zijn Los Pajaritos! Niet te vangen in een kooitje.

Natuurlijk zorgen we ook bij deze winter-editie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de entree is deze keer € 5,-. Daarnaast is voor de hapjes iedere vrije gift welkom in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

Meer informatie over dit optreden is te vinden via de website van Los Pajaritos.

---
feest

Jubileumfeest COC Deventer

'Fabulous Ascension' op 27 mei!

DokH2O – Scheepvaartstraat 12 te Deventer

Zaterdag 27 mei vanaf 21.00 uur

Tijdens het weekend volgend op Hemelvaart (25 mei) viert COC Deventer het 45-jarig bestaan met allerlei activiteiten. Bijvoorbeeld een Roze Wandeling door de Deventer binnenstad, een Regenboogtent bij Camping de Worp, lezingen, exposities, etc. De verschillende werkgroepen van COC Deventer broeden momenteel hun plannen uit. In ieder geval is op zaterdag 27 mei een groot feest gepland in DOK-H2O met de naam ‘FABULOUS Ascension!’. Houd die datum dus alvast vrij in je agenda! Meer informatie volgt binnenkort op deze site en de Facebook-pagina van COC Deventer.

Wil je ook een activiteit organiseren of wil je deel uitmaken van het gastteam op zaterdag 27 mei; stuur dan een mailtje naar COC Deventer!

Meer informatie over ‘Fabulous Ascension’ is te vinden via de Facebook-pagina van dit event.

---
film

Roze Filmtip: Moonlight

Dinsdag 31 januari geen Gay Film Night

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat 78 te Deventer

Entree € 9,00 (op vertoon Filmhuis-kaart € 7,00)

Vanaf donderdag 26 januari 2017 – Diverse tijden (zie website Filmhuis)

De film wordt ook op zondag 29 januari om 11.00 uur vertoond in Filmtheater Gigant in Apeldoorn (Nieuwstraat 377). Meer info via de website van Gigant.

Normaal vertoond Filmhuis de Keizer op de laatste dinsdag van de maand een Gay Film Night. Echter is er op dinsdag 31 januari geen Gay Film Night gepland. Onze suggestie is om op deze avond naar Moonlight te gaan.

Moonlight (VS 2016 - 111 minuten)

Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een arme buurt in Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn plaats in de wereld. Moonlight is genomineerd voor acht Oscars, onder andere voor beste film en beste regisseur.

Chiron groeit in de jaren tachtig op in een arme buurt in Miami. Op school heeft hij het zwaar en thuis is het niet veel beter. Alles wijst erop dat zijn lot hetzelfde zal zijn als dat van veel van zijn buurtgenoten; een leven aan de zelfkant van de maatschappij. Maar Chiron is een overlever. Bovendien blijkt als hij ouder wordt, dat zijn grootste gevecht niet op de straat kan worden uitgevochten.

Moonlight is een volstrekt unieke, zinderende film die zijn weerga niet kent. De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney. Moonlight is lovend onthaald door de internationale pers en wordt gezien als dé grote kanshebber voor de komende Oscars. De film won de Golden Globe voor beste dramafilm. 

Het is mogelijk kaarten te kopen en te reserveren via deze link. Hier is ook een overzicht van de draaidagen en -tijden te vinden.

---
Sporten

IJssel Dykes 

Zaalsporten en Wandelen

Op donderdagavond wordt gesport en gewandeld door de IJssel Dykes. Voor vrouwen die niet in staat zijn om in de zaal te sporten of het gewoon leuk vinden om met elkaar te wandelen. De aanvangsttijd en startplaats is gelijk aan het sporten in de zaal en dus om 19.45 uur in de sportzaal aan de Duivengangspassage. We lopen ongeveer een uur en eindigen bij de zaal of voor de nazit in het Burgerweeshuis.

Van 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---

Transgender-café (Nijmegen)

Iedere vierde vrijdag van de maand

Vrijdag 27 januari 2017 - Inloop vanaf 19.30 tot 24.00 uur

Roze Huis – St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen

Of je nu transseksueel bent, travestiet of genderqueer, mensen ontmoeten met vergelijkbare ervaringen is voor velen belangrijk en ook gewoon leuk. Daarom komen wij maandelijks samen. Iedere tweede donderdag van de maand komen we vanaf half 8 samen in café Van Deelen (voorheen bekend als café Meermin) aan de Bloemerstraat 2 in Nijmegen. Vanaf 2017 iedere vierde vrijdag van de maand komen we vanaf half 8 samen in het Roze Huis, St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen.

Transgendermaand in Nijmegen

Diverse activiteiten in Februari

In februari 2017 zal er in Nijmegen een groot aantal evenementen plaatsvinden over, voor en door transgenders. De maand staat in het teken van een decennium lang transgender zelforganisatie aan de Waal. De in 2007 opgerichte Transgendergroep Nijmegen viert haar 10-jarig jubileum en doet dit in de stijl die de stad inmiddels van haar gewend is: met een groot aantal inhoudelijke en verbindende activiteiten.

---

Brievenproject van EHC

Jongeren schrijven met LHBT´ers

Het Etty Hillesum Centrum organiseert dit jaar weer een brievenproject! Ze gaan in februari beginnen met dit brievenproject in een 1e klas MBO-4 Sociaal Werk op Aventus te Zutphen. Daarin zitten twintig studenten die in een tweetallen drie keer een brief over en weer gaan schrijven met een LHBT-er. Dus er zijn tien LHBT-ers nodig hiervoor.

De scholieren krijgen volgende week een gastles om het project te introduceren. Op dit moment zijn we nog op zoek naar vier LHBT-ers die hieraan mee willen doen. Hoe gaat het in zijn werk? Leerlingen/studenten schrijven in tweetallen met LHBT’ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) die in onze omgeving wonen. In drie brieven, die per email verzonden worden, vertellen ze elkaar over hun leven, hun eigen voorkeuren, ervaringen met mensen die “anders” zijn. Daarna maken ze “live” met elkaar kennis en gaan ze met elkaar koken om gezamenlijk een maaltijd te nuttigen.

De brieven gaan per mail rechtstreeks naar de mentor, die voor verspreiding zorgt. De brieven blijven persoonlijk gericht aan de schrijvers waarvan alleen de voornaam bekend blijft.

Heb je interesse? Je kunt je opgeven bij Lex Rutgers via cocktail@cocdeventer.nl
of via info@ettyhillesumcentrum.nl.

---
COC

Roze Vriendendienst 50plus

Maatjes voor oudere LHBT'ers

Eenzaamheid kan op de loer liggen bij roze ouderen. Uit landelijk onderzoek blijkt dat met name roze ouderen die in een afhankelijkheidssituatie zijn terecht gekomen, bijvoorbeeld in verzorgingshuizen, kampen met een isolement en terugkeren in de kast. In deze situatie kan het fijn zijn als er een regelmatig contact is met iemand uit de doelgroep. Een maatje, die weet van je situatie en met wie je af en toe iets kunt ondernemen of voor zo maar een gesprek bij een kopje koffie.

Wil je een maatje, neem dan contact met ons op via vriendendienst@cocdeventer.nl. Dan helpen wij zoeken.

Wil je maatje worden, meld je aan via hetzelfde adres vriendendienst@cocdeventer.nl!

Werkgroep 50plus COC Deventer

maatjes

Oproep Maatjes

voor LHBT-Asielzoekers

Het COC Deventer is een jaar geleden gestart met Cocktail, een maatjesproject waar LHBT-ers worden gekoppeld aan LHBT-asielzoekers in Deventer e.o. Inmiddels hebben we al gesprekken gevoerd met 30 asielzoekers en zijn er matches gerealiseerd.

Doel is om de asielzoeker uit zijn/haar isolement te halen en samen leuke dingen te ondernemen. Ook zijn er landelijk gezamenlijke bijeenkomsten waar ze andere LHBT-asielzoekers kunnen ontmoeten.

Lijkt je dit zinvol en leuk om te doen? Stuur een mail naar cocktail@cocdeventer.nl

PS: we zijn vooral op zoek naar jongere maatjes (meeste asielzoekers zijn tussen 18-30 jaar) en vrouwen die Frans spreken.

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 4 februari: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

MMM

Men's Club Men Meet Men

Nieuwe locatie!!

Vrijdag 10 februari 2017 - Aanvang 20.00 uur - Entree € 2,00

Kelderbar Vrijmetselaarsloge - Rijkmanstraat 10 – 7411 GB Deventer 

Toegang tot 24.00 uur - Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Op vrijdag 10 februari 2017 is er dus weer een bijeenkomst van Men’s Club Men Meet Men. Deze keer op een nieuwe locatie, namelijk de kelderbar van de Vrijmetselaarsloge aan de Rijkmanstraat 10 te Deventer. In deze kelderbar mogen onze eigen mensen de bar beheren, dus dat zijn vertrouwde gezichten. Ook wordt er gezorgd voor hapjes en lekkere muziek. Gelegenheid om bij te praten met oude bekenden of nieuwe gezichten te leren kennen. Via de zij-ingang kan men naar binnen van 20.00 tot 24.00 uur. Net zoals voorheen zorgt de organisatie voor een gezellige en gemoedelijke avond, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00.

Second Sunday

Second Sunday - Nijmegen

Speciale wandeling voor vrouwen

zondag 12 februari 2017

Startlocatie en -tijd: NS-station Nijmegen om 11.30 uur

Zondag 12 februari 2017 organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Nijmegen. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Nijmegen. Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Nijmegen eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn aangelijnd toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50. Deze wandeling is georganiseerd door Evelien (06-24187348)

Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 14 februari 2017

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

Orpheus wil de problematiek van homo-/biseksualiteit in man-vrouwrelaties bespreekbaar maken en richt zich op mensen in een man-vrouwrelatie zoals huwelijk, man-vrouwpartnerschap of samenwonen van een man en een vrouw, maar ook op hen die dit overwegen en op alle anderen die zich verwant voelen met deze problematiek.

jong

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-jongeren t/m 18 jaar

Zaterdag 18 februari 2017: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid – Gasthuisplein 11 in Zwolle

In Zwolle is er elke derde zaterdagmiddag van de maand een activiteit voor LHBT-jongeren. Jong&Out is het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Iedereen van harte welkom!

Zondag 26 februari 2017: 16.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree gratis

Zondag 26 februari is er vanaf 16.00 uur weer de maandelijkse ZondagMiddagSalon! Deze middag wordt georganiseerd door de 50plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!! De toegang is gratis, maar een vrije bijdrage aan de organisatie wordt op prijs gesteld.

La Pat

Roze muziektip - La Pat

Winter's Choice

zondag 26 februari 2017

Theatercafé Bouwkunde, Klooster 2-4 Deventer: 16.00 uur

Entreeprijs € 17,50 (Vrienden en CJP/Student € 16,00)

La Pat (Patty Trossèl)

Zangeres en componiste La Pat (Patty Trossèl) veroverde in 1991 in één klap de Nederlandse podia met ‘Eine Frau für die Liebe’. Het publiek viel massaal voor haar unieke stemgeluid, verrassende composities en extravagante act. In de loop van haar carrière – die langs Hollywood en India voerde – kiest La Pat voor een steeds soberder koers, die 100% draait om muziek. In ‘Winter’s choice’ laat ze met drie muzikanten haar nieuwste liedjes horen, geïnspireerd op de poëzie van de excentrieke negentiende-eeuwse Engelse dichter John Clare.

bouwkunde

The Shakespeare Club

Paleisdrama en Queer Comedy

Vrijdag 17 maart 2017 - Aanvang 20.30 uur - Entree € 2,00

Theatercafé Bouwkunde - Klooster 2-4 te Deventer

Entree € 16,00 - COC-leden €1,50 korting op vertoon geldige ledenpas!

De Shakespeare Club was in de jaren ‘40 en ’50 van de vorige eeuw de voorloper van het COC. Deze (met tegenzin door de overheid gedoogde) club voor mensen die ‘anders’ waren inspireert De Gemeenschap tot het maken van De Shakespeare Club. Een stuk over verbondenheid en het verborgene, over het bevechten van een identiteit, over solidariteit, conventies en afwijking.

---
cartoon

Cartoon van de Week - ReinArt 

Homogemeenschap vreest Donald Trump

 

---