Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2 februari 2017

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
MMM

Men's Club Men Meet Men

Opnieuw in gezellige Kelderbar!

Vrijdag 10 februari 2017 - Aanvang 20.00 uur - Entree € 2,00

Kelderbar Vrijmetselaarsloge - Rijkmanstraat 10 – 7411 GB Deventer 

Toegang tot 24.00 uur - Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Na de geslaagde eerste avond in de nieuwe locatie is er op vrijdag 10 februari 2017 opnieuw een bijeenkomst van Men’s Club Men Meet Men in de Kelderbar aan de Rijkmanstraat te Deventer. In deze kelderbar mogen onze eigen mensen de bar beheren, dus dat zijn vertrouwde gezichten. Ook wordt er gezorgd voor hapjes en lekkere muziek. Gelegenheid om bij te praten met oude bekenden of nieuwe gezichten te leren kennen. Via de zij-ingang kan men naar binnen van 20.00 tot 24.00 uur. Net zoals voorheen zorgt de organisatie voor een gezellige en gemoedelijke avond, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00.

---
feest

Jubileumfeest COC Deventer

'Fabulous Ascension' op 27 mei!

DokH2O – Scheepvaartstraat 12 te Deventer

Zaterdag 27 mei vanaf 21.00 uur

Tijdens het weekend volgend op Hemelvaart (25 mei) viert COC Deventer het 45-jarig bestaan met allerlei activiteiten. Bijvoorbeeld een Roze Wandeling door de Deventer binnenstad, een Regenboogtent bij Camping de Worp, lezingen, exposities, etc. De verschillende werkgroepen van COC Deventer broeden momenteel hun plannen uit. In ieder geval is op zaterdag 27 mei een groot feest gepland in DOK-H2O met de naam ‘FABULOUS Ascension!’. Houd die datum dus alvast vrij in je agenda! Meer informatie volgt binnenkort op deze site en de Facebook-pagina van COC Deventer.

Wil je ook een activiteit organiseren of wil je deel uitmaken van het gastteam op zaterdag 27 mei; stuur dan een mailtje naar COC Deventer!

Meer informatie over ‘Fabulous Ascension’ is te vinden via de Facebook-pagina van dit event.

---
winq

Gezocht: getrouwde homostellen

Voor een artikel in WinQ

Voor een artikel in homomagazine Winq is journalist Maarten Dallinga op zoek naar homomannen die tien jaar of langer met elkaar zijn getrouwd. Hij zou graag een aantal mannen portretteren. Wat is het geheim van hun relatie? Voldoen jullie aan het profiel of ken je een stelletje dat heel geschikt zou kunnen zijn? Neem dan snel vrijblijvend contact op: maarten@startmail.com. Natuurlijk kan de tekst voorafgaand aan publicatie gecontroleerd worden op feitelijke onjuistheden. Van ieder duo wordt ook een mooie foto gemaakt.

Maarten Dallinga Telefoon via (06 1922 4325) Email via maarten@startmail.com Meer informatie via de website van Maarten Dallinga.

---
film

Roze Filmtip: Moonlight

Tweede Week - Genomineerd voor 8 Oscars

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat 78 te Deventer

Entree € 9,00 (op vertoon Filmhuis-kaart € 7,00)

Donderdag 2 februari 2017 – 20.30 uur
Vrijdag 3 februari 2017 – 16.45 uur
Vrijdag 3 februari 2017 – 21.45 uur
Zaterdag 4 februari 2017 – 19.30 uur
Zondag 5 februari 2017 – 20.30 uur
Maandag 6 februari 2017 – 20.30 uur
Dinsdag 7 februari 2017 – 20.00 uur
Woensdag 8 februari 2017 – 20.00 uur

Tijden worden per week aangepast (zie website Filmhuis)

Moonlight (VS 2016 - 111 minuten)

Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een arme buurt in Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn plaats in de wereld. Moonlight is genomineerd voor acht Oscars, onder andere voor beste film en beste regisseur.

Chiron groeit in de jaren tachtig op in een arme buurt in Miami. Op school heeft hij het zwaar en thuis is het niet veel beter. Alles wijst erop dat zijn lot hetzelfde zal zijn als dat van veel van zijn buurtgenoten; een leven aan de zelfkant van de maatschappij. Maar Chiron is een overlever. Bovendien blijkt als hij ouder wordt, dat zijn grootste gevecht niet op de straat kan worden uitgevochten.

Moonlight is een volstrekt unieke, zinderende film die zijn weerga niet kent. De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney. Moonlight is lovend onthaald door de internationale pers en wordt gezien als dé grote kanshebber voor de komende Oscars. De film won de Golden Globe voor beste dramafilm. 

Het is mogelijk kaarten te kopen en te reserveren via deze link. Hier is ook een overzicht van de draaidagen en -tijden te vinden.

---
Sporten

IJssel Dykes 

Zaalsporten en Wandelen

Op donderdagavond wordt gesport en gewandeld door de IJssel Dykes. Voor vrouwen die niet in staat zijn om in de zaal te sporten of het gewoon leuk vinden om met elkaar te wandelen. De aanvangsttijd en startplaats is gelijk aan het sporten in de zaal en dus om 19.45 uur in de sportzaal aan de Duivengangspassage. We lopen ongeveer een uur en eindigen bij de zaal of voor de nazit in het Burgerweeshuis.

Van 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---

Transgendermaand in Nijmegen

Diverse activiteiten in Februari

In februari 2017 zal er in Nijmegen een groot aantal evenementen plaatsvinden over, voor en door transgenders. De maand staat in het teken van een decennium lang transgender zelforganisatie aan de Waal. De in 2007 opgerichte Transgendergroep Nijmegen viert haar 10-jarig jubileum en doet dit in de stijl die de stad inmiddels van haar gewend is: met een groot aantal inhoudelijke en verbindende activiteiten.

---
oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 4 februari: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

---

LHBTI-enquête

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen en het NIVEL zijn een nieuw onderzoek gestart naar psychosociaal welbevinden onder LHBTI’ers. De onderzoekers willen graag weten hoe het met LHBTI’ers in Nederland gaat. Indien dat nodig is, kunnen er met de uitkomsten van dit onderzoek maatregelen worden genomen om het psychosociale welbevinden te verbeteren. Het invullen van deze enquête duurt ongeveer 25 minuten. Ter compensatie maken deelnemers kans op 4 cadeaubonnen ter waarde van 50 euro. In de enquête staan onder andere vragen over seksuele voorkeur, genderidentiteit, psychosociaal welzijn (waaronder ook depressie en suïcidaliteit), sociaal netwerk en gezondheid.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit Gent en de University of Glasgow. In België is deze enquête onlangs al afgenomen en naar verwachting zal dit later dit jaar ook in Schotland gebeuren. Uiteindelijk zal het welzijn tussen LHBTI’ers in deze drie landen worden vergeleken en wordt onderzocht of er in deze landen dezelfde aspecten belangrijk zijn voor de gezondheid van LHBTI’ers. De Nederlandse resultaten zullen worden verwerkt tot een wetenschappelijke publicatie. Klik hier en laat je stem horen!

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

COC

Roze Vriendendienst 50plus

Maatjes voor oudere LHBT'ers

Eenzaamheid kan op de loer liggen bij roze ouderen. Uit landelijk onderzoek blijkt dat met name roze ouderen die in een afhankelijkheidssituatie zijn terecht gekomen, bijvoorbeeld in verzorgingshuizen, kampen met een isolement en terugkeren in de kast. In deze situatie kan het fijn zijn als er een regelmatig contact is met iemand uit de doelgroep. Een maatje, die weet van je situatie en met wie je af en toe iets kunt ondernemen of voor zo maar een gesprek bij een kopje koffie.

Wil je een maatje, neem dan contact met ons op via vriendendienst@cocdeventer.nl. Dan helpen wij zoeken.

Wil je maatje worden, meld je aan via hetzelfde adres vriendendienst@cocdeventer.nl!

Werkgroep 50plus COC Deventer

maatjes

Oproep Maatjes

voor LHBT-Asielzoekers

Het COC Deventer is een jaar geleden gestart met Cocktail, een maatjesproject waar LHBT-ers worden gekoppeld aan LHBT-asielzoekers in Deventer e.o. Inmiddels hebben we al gesprekken gevoerd met 30 asielzoekers en zijn er matches gerealiseerd.

Doel is om de asielzoeker uit zijn/haar isolement te halen en samen leuke dingen te ondernemen. Ook zijn er landelijk gezamenlijke bijeenkomsten waar ze andere LHBT-asielzoekers kunnen ontmoeten.

Lijkt je dit zinvol en leuk om te doen? Stuur een mail naar cocktail@cocdeventer.nl

PS: we zijn vooral op zoek naar jongere maatjes (meeste asielzoekers zijn tussen 18-30 jaar) en vrouwen die Frans spreken.

Second Sunday

Second Sunday - Nijmegen

Speciale wandeling voor vrouwen

zondag 12 februari 2017

Startlocatie en -tijd: NS-station Nijmegen om 11.30 uur

Na de wandeling is er gelegenheid om naar de Damessalon in Nijmegen te gaan.

Zondag 12 februari 2017 organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Nijmegen. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Nijmegen. Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Nijmegen eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 14 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn aangelijnd toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50. Deze wandeling is georganiseerd door Evelien (06-24187348)

Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 14 februari 2017

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

Orpheus wil de problematiek van homo-/biseksualiteit in man-vrouwrelaties bespreekbaar maken en richt zich op mensen in een man-vrouwrelatie zoals huwelijk, man-vrouwpartnerschap of samenwonen van een man en een vrouw, maar ook op hen die dit overwegen en op alle anderen die zich verwant voelen met deze problematiek.

jong

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-jongeren t/m 18 jaar

Zaterdag 18 februari 2017: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid – Gasthuisplein 11 in Zwolle

In Zwolle is er elke derde zaterdagmiddag van de maand een activiteit voor LHBT-jongeren. Jong&Out is het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

Transgender-café (Nijmegen)

Iedere vierde vrijdag van de maand

Vrijdag 24 februari 2017 - Inloop vanaf 19.30 tot 24.00 uur

Roze Huis – St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen

Of je nu transseksueel bent, travestiet of genderqueer, mensen ontmoeten met vergelijkbare ervaringen is voor velen belangrijk en ook gewoon leuk. Daarom komen wij maandelijks samen. Iedere tweede donderdag van de maand komen we vanaf half 8 samen in café Van Deelen (voorheen bekend als café Meermin) aan de Bloemerstraat 2 in Nijmegen. Vanaf 2017 iedere vierde vrijdag van de maand komen we vanaf half 8 samen in het Roze Huis, St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen.

ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Iedereen van harte welkom!

Zondag 26 februari 2017: 16.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree gratis

Zondag 26 februari is er vanaf 16.00 uur weer de maandelijkse ZondagMiddagSalon! Deze middag wordt georganiseerd door de 50plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!! De toegang is gratis, maar een vrije bijdrage aan de organisatie wordt op prijs gesteld.

La Pat

Roze muziektip - La Pat

Winter's Choice

zondag 26 februari 2017

Theatercafé Bouwkunde, Klooster 2-4 Deventer: 16.00 uur

Entreeprijs € 17,50 (Vrienden en CJP/Student € 16,00)

La Pat (Patty Trossèl)

Zangeres en componiste La Pat (Patty Trossèl) veroverde in 1991 in één klap de Nederlandse podia met ‘Eine Frau für die Liebe’. Het publiek viel massaal voor haar unieke stemgeluid, verrassende composities en extravagante act. In de loop van haar carrière – die langs Hollywood en India voerde – kiest La Pat voor een steeds soberder koers, die 100% draait om muziek. In ‘Winter’s choice’ laat ze met drie muzikanten haar nieuwste liedjes horen, geïnspireerd op de poëzie van de excentrieke negentiende-eeuwse Engelse dichter John Clare.

bouwkunde

The Shakespeare Club

Paleisdrama en Queer Comedy

Vrijdag 17 maart 2017 - Aanvang 20.30 uur 

Theatercafé Bouwkunde - Klooster 2-4 te Deventer

Entree € 16,00 - COC-leden €1,50 korting op vertoon geldige ledenpas!

De Shakespeare Club was in de jaren ‘40 en ’50 van de vorige eeuw de voorloper van het COC. Deze (met tegenzin door de overheid gedoogde) club voor mensen die ‘anders’ waren inspireert De Gemeenschap tot het maken van De Shakespeare Club. Een stuk over verbondenheid en het verborgene, over het bevechten van een identiteit, over solidariteit, conventies en afwijking.

ladies

Ladies Lounge

Lente-editie

zondag 30 april 2017 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Ladies Lounge vanaf 16.00 uur

Op zondag 30 april 2017 is er weer Ladies Lounge; een speciaal middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk zorgen we ook bij deze lente-editie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de entree is deze keer € 2,-. Daarnaast is voor de hapjes iedere vrije gift welkom in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

cartoon

Cartoon van de Week - ReinArt 

App moet LHBT-vluchtelingen helpen

 

---