Bezoek de homepage van onze internetsite!
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 15 januari 2014

(Klik op de naam van de activiteit of de bijbehorende afbeelding wanneer je meer wilt weten)

Film 19-01-2014

Classic Filmmiddag

Klassieke Roze film

'Nina's Heavenly Delights'

Zondag 19 januari: 15.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

Derde zondag van de maand in het winterseizoen (oktober t/m maart), dus een film met een roze thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 15.00 uur; café geopend vanaf 16.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

ZondagMiddagSalon

Gezellige Wintersfeer met DJ-Charles

Zondag 19 januari: 16.00 uur in COC-café Face It (Brink 64a te Deventer)

Vandaag draait DJ-Charles lekkere gezellige muziek. Vanwege het seizon is het thema ‘Wintesfeerrrrr’. De ZondagMiddagSalon wordt iedere derde zondag gehouden en iedereen die houdt van gemoedelijke sfeer zonder harde muziek is van harte welkom. Het COC-café is geopend vanaf 16.00 en blijft doorlopend open tot ‘s avonds het Zondagcafé begint. Deze middag wordt georganiseerd soor de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom!

Opknapbeurt

Opknapbeurt COC-café Face It

Suggesties voor roze 'Hall of Fame' of lekker meeverven

Het interieur van café Face It krijgt een opknapbeurtje. Voor één onderdeel daarvan heeft de bar-coördinator jullie inspiratie nodig. Er komt een prominente plek in het café waarop lijstjes in allerlei maten komen. In die lijstjes willen we graag foto’s van meer of minder bekende, minder of meer spraakmakende gays (man, vrouw, transgender). Mensen aan wie je een voorbeeld ontleend, voor wie je diep respect hebt, iemand van wie je houdt om wat hij/zij doet, een foto die gewoon leuk is om naar te kijken, die ontroerend is, of juist erg om te lachen.

Dat kan dus gaan van Jos Brink tot Frédérique Spigt, van de naaktsessie van Daniel Radcliffe (Harry Potter), tot over het randje foto’s van lekkere mannen of vrouwen en van Anita Witzier tot de filmposters van ‘Behind the Candelebra’ of een foto uit de serie ‘The L-word’.

Kom maar op met je ideeën of suggesties! Mensen die het leuk vinden om te helpen de lijstjes te vullen met de foto’s en de muur te verven zijn ook van harte welkom! Meld je aan voor 20 januari via barcoordinator@cocdeventer.nl.

Ladies Lounge

Ladies Lounge - jaren '70 

Gemoedelijk Middagcafé voor vrouwen

Zondag 26 januari: 16.00 uur in COC-café Face It (Brink 64a te Deventer)

Zondag 26 januari is er vanaf 16.00 uur in COC-café Face It een speciale MiddagSalon door en alleen toegankelijk voor vrouwen. De DJ draait lekkere muziek uit de jaren ’70, dus liefhebbers kunnen oo de dansvloer op! Een gemoedelijke sfeer met lekker hapjes erbij zorgen voor een fijne cafésfeer, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen.

Meer weten over deze film?

Film op vrijdag:

Behind the Candelabra (2013)

Laatste vrijdag van de maand

Vrijdag 31 januari: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homo-thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig door naar COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Meer weten ver deze Men-Meet-Men-avond?

Men Meet Men: '1001 Nights'  

Met 'Jongenssprookjes'; verteld door schrijver Eric Kollen

Speciaal voor homo- en bimannen (18+)

Maandag 3 februari: 20.00 uur in COC-café Face It (Brink 64a te Deventer) 

Op maandagavond 3 februari 2014 wordt in café Face It (Brink 64a te Deventer) weer een avond speciaal voor homo- en bi- jongens en mannen vanaf 18 jaar en ouder georganiseerd. Deze Men’s-Only-Avond is getiteld ‘Men Meet Men’ en het thema is deze keer ’1001 Nights’.

Vanwege het thema is de bekende schrijver Eric Kollen uitgenodigd. Hij zal om 21.00 uur vertellen uit zijn boekenreeks ‘Jongenssprookjes’. Tussen de fragmenten door vertelt hij over zijn drive om dit soort teksten te schrijven en over de reacties die hij krijgt. Van ‘Jongenssprookjes’ zijn inmiddels twee delen verschenen. Deze buitensporige homo-erotische verhalen hebben de liefhebbers van het genre overweldigd. De combinatie van rauwe seksuele energie, spanning, humor en een verbluffende eerlijkheid heeft al duizenden lezers in het hart geraakt. En niet alleen in het hart…

Meer weten over deze film

Film op vrijdag:

El Último Verano de la Boyita

Film met lesbisch thema

Vrijdag 7 febrari 2014: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig door naar COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Celtic Wind

'Celtic Wind' (Irish Pub Festival)

Live Ierse muziek in COC-café Face It

Vrijdag 7 februari: 21.00 uur in COC-café Face It (Brink 64a te Deventer)

Traditioneel is de eerste vrijdag van februari Irish Pub Festival in de Deventer binnenstad. In COC-café Face It zal net als vorig jaar de band ‘Celtic Wind’ optreden. De groep Celtic Wind komt uit de Liemers (Didam e.o.) en is geïnspireerd door de vele stijlen van de Ierse muziek. De groep is sinds 2000 succesvol met optredens in horecagelegenheden, bij party’s en tijdens openluchtsessies. Gratis toegang tot 00.30 uur; bar blijft open tot 01.00 uur.

Vrouwen

Vrouwen gezocht voor organiseren Vrouwenfeest

Gepland voor begin april 2014

Er is al een hele tijd geen knallend vrouwenfeest meer georganiseerd in het COC. Het is dus de hoogste tijd om daar verandering in te brengen, maar dat gaat niet zonder hulp van enthousiaste meiden en vrouwen. Ben jij die vrouw die weet hoe ze een feestje moet bouwen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Meld je nu aan voor de organisatie van een hip vrouwenfeest in COC-café Face It en stuur een bericht naar ons via dit mailadres!.

Meer weten over de IJssel Dykes?

Sporten met de IJssel Dykes

Iedere donderdag van 19.45 tot 21.00 uur

Gymzaal 'De Duivengang' - Broederenstraat 1 te Deventer

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer; een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, voetbalt of volleybalt in het centrum van Deventer. We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar drinken na afloop van de training. Daarna gezellige nazit in het vertrouwde COC-café!!

Zet ook deze activiteit alvast in je agenda!

Wandeling  februari

Vrouwenwandelgroep Second Sunday 

Zondag 9 februari: Deventer

Zondag 9 februari organiseert Second Sunday een rondwandeling voor vrouwen door Deventer. Er wordt vertrokken om 11.30 uur vanaf NS station Deventer (verzamelen in de Stationshal). Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij nt startpunt eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Let op: er is geen horeca onderweg (dus neem wat te drinken en te eten mee) en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 1,00.

Meer informatie bij Anka (06-18663983)

Documentairemiddag

Documentairemiddag:

Drie Roze documentaires

Zondag 16 februari 2014: in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

13.00 uur: The Celluloid Closet

15.00 uur: Silent Stories

16.30 uur: We Were Here

Derde zondag van de maand in het winterseizoen (oktober t/m maart) is Classic Fim Sunday, met deze keer drie interessante documentaires met een roze thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang eerste documentaire om 13.00 uur, maar het is niet noodzakelijk om alle documentaires te zien. Entree is gratis, maar wees er op tijd bij want vol is vol. COC-café geopend vanaf 16.00 uur. De filmmiddagen zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Meer weten over deze film?

Korting voor COC-leden bij prémière Filmhuis De Keizer

Film: L'inconnu du Lac' 

Première van de film “L’Inconnu du Lac” welke vorig jaar een Roze Palm in Cannes gewonnen heeft. COC-leden krijgen (alleen op donderdag 20 februari) op vertoon van hun COC-ledenpas € 2,00 korting op de entreeprijs. De film draait van donderdag 20 februari tot en met woensdag 5 maart.