Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 23 februari 2017

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Singetjesdag met DJ-Bert

Zondag 26 februari 2017: 16.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree gratis

Zondag 26 februari is het weer ZondagMiddagSalon! Vanaf 16.00 uur begint de ZondagMiddagSalon. Gezellig bijkletsen met oude bekenden of nieuwe gezichten leren kennen in een gemoedelijke sfeer. Bovendien zal DJ-Bert singletjes draaien op verzoek, dus zoek uit de bakken je favoriete vinylschijf uit de jaren ’60, ’70 en ’80 maar uit. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

---
boeken

Deventer Boekenweek 

Veel Roze in het Programma

In Boekenstad Deventer is het feest! Van 25 maart t/m 2 april vieren wij de Boekenweek. Een dikke week vol met schrijvers en columnisten in cafés, bibliotheek, synagoge en boekhandel. 

Het thema is Verboden Vruchten en daarom zijn er ook veel roze activiteiten in het programma opgenomen. COC Deventer werkt maar liefst mee aan vier activiteiten, waaronder lezingen van Boris Dittrich, Xandra Schutte en Ted van Lieshout en deelname van Joost de Vries tijdens Cursiefjes in de Kroeg. Ook tijdens de Feestelijke Opening zal COC Deventer vertegenwoordigd zijn.

Hieronder een overzicht van de Roze Krenten uit het programma (klik op de naam van de activiteit voor meer informatie). Deel het en kom genieten! COC-leden hebben vaak vrij entree op vertoon van hun geldige ledenpas!!

Zaterdag 25 maart: Feestelijke opening Deventer Boekenweek 
Bibliotheek Centrum (Brink 70 te Deventer) vanaf 16.00 uur. Entree gratis!

Zondag 26 maart: Cursiefjes in de Kroeg 
Deelnemende schrijvers en columnisten: Heleen van RoyenRenske de GreefHenk van StratenJoost de Vries en Walter van den Berg
Diverse Kroegen aan de Brink te Deventer – Vanaf 14.30 uur. Entree gratis!

Dinsdag 28 maart: Lezing Boris Dittrich over zijn thriller W.O.L.F. en LHBT-rechten
DAVO Bieren Stadsbrouwerij & Proeflokaal (Sluisstraat 6 te Deventer) vanaf 20.00 uur. Entree COC-leden gratis!

Woensdag 29 maart: Lezing Xandra Schutte over Doeschka Meijsing 
Bibliotheek Centrum (Brink 70 te Deventer) vanaf 20.00 uur. Entree COC-leden gratis!

Zaterdag 1 april: Lezing Ted van Lieshout over vervolg van ´Mijn Meneer´
Bibliotheek Centrum (Brink 70 te Deventer) van 11.00 tot 16.00 uur. Entree COC-leden gratis!

Meer informatie over alle activiteiten is te vinden via de website van Deventer Boekenweek.

---
Sporten

IJssel Dykes 

Zaalsporten en Wandelen

Op donderdagavond wordt gesport en gewandeld door de IJssel Dykes. Voor vrouwen die niet in staat zijn om in de zaal te sporten of het gewoon leuk vinden om met elkaar te wandelen. De aanvangsttijd en startplaats is gelijk aan het sporten in de zaal en dus om 19.45 uur in de sportzaal aan de Duivengangspassage. We lopen ongeveer een uur en eindigen bij de zaal of voor de nazit in het Burgerweeshuis.

Van 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---

Transgender-café (Nijmegen)

Iedere vierde vrijdag van de maand

Vrijdag 24 februari 2017 - Inloop vanaf 19.30 tot 24.00 uur

Roze Huis – St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen

Of je nu transseksueel bent, travestiet of genderqueer, mensen ontmoeten met vergelijkbare ervaringen is voor velen belangrijk en ook gewoon leuk. Daarom komen wij maandelijks samen. Iedere tweede donderdag van de maand komen we vanaf half 8 samen in café Van Deelen (voorheen bekend als café Meermin) aan de Bloemerstraat 2 in Nijmegen. Vanaf 2017 iedere vierde vrijdag van de maand komen we vanaf half 8 samen in het Roze Huis, St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen.

---

Club-T (COC-Zwolle)

Transmannen en -vrouwen

Stichting Focus – Zerboltstraat 63 te Zwolle
Bijeenkomst van 14.00 tot 18.00 uur

Op zaterdag 25 februari 2017 is er een nieuwe editie van Club-T, bedoeld voor transmannen en transvrouwen en diegenen die nog zoeken naar hun genderidentiteit.

Club-T biedt een veilige omgeving waar je jezelf kunt zijn en waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten. Hoe fijn is het om jezelf te vinden en uiteindelijk jezelf te kunnen zijn. Leuke contacten in een gezellige omgeving kunnen je daarbij helpen.

De toegang is gratis. Je drankjes zijn uiteraard voor eigen rekening. Van 14:00 tot 18:00 uur ben je welkom bij stichting Focus. Adres: Zerboltstraat 63 Zwolle.

Meer informatie? Stuur een mailtje via clubt@coczwolle.nl.

Meer informatie over Club T is te vinden via de website van COC Zwolle.

---
film

Roze Filmtip: Moonlight

Te zien in Apeldoorn en Deventer

Filmtheater Gigant – Nieuwstraat 377 te Apeldoorn
Filmhuis De Keizer – Keizerstraat 78 te Deventer

Apeldoorn: Info over draaidagen, tijden en kaartverkoop via deze link.

Deventer: Info over draaidagen, tijden en kaartverkoop via deze link.

Moonlight (VS 2016)

Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een arme buurt in Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn plaats in de wereld. Moonlight is genomineerd voor acht Oscars, onder andere voor beste film en beste regisseur.

Moonlight is een volstrekt unieke, zinderende film die zijn weerga niet kent. De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney. Moonlight is lovend onthaald door de internationale pers en wordt gezien als dé grote kanshebber voor de komende Oscars. De film won de Golden Globe voor beste dramafilm. 

---
La Pat

Roze muziektip - La Pat

Winter's Choice

zondag 26 februari 2017

Theatercafé Bouwkunde, Klooster 2-4 Deventer: 16.00 uur

Entreeprijs € 17,50 (Vrienden en CJP/Student € 16,00)

La Pat (Patty Trossèl)

Zangeres en componiste La Pat (Patty Trossèl) veroverde in 1991 in één klap de Nederlandse podia met ‘Eine Frau für die Liebe’. Het publiek viel massaal voor haar unieke stemgeluid, verrassende composities en extravagante act. In de loop van haar carrière – die langs Hollywood en India voerde – kiest La Pat voor een steeds soberder koers, die 100% draait om muziek. In ‘Winter’s choice’ laat ze met drie muzikanten haar nieuwste liedjes horen, geïnspireerd op de poëzie van de excentrieke negentiende-eeuwse Engelse dichter John Clare.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

feest

Jubileumfeest COC Deventer

'Fabulous Ascension' op 27 mei!

DokH2O – Scheepvaartstraat 12 te Deventer

Zaterdag 27 mei vanaf 21.00 uur

Tijdens het weekend volgend op Hemelvaart (25 mei) viert COC Deventer het 45-jarig bestaan met allerlei activiteiten. Bijvoorbeeld een Roze Wandeling door de Deventer binnenstad, een Regenboogtent bij Camping de Worp, lezingen, exposities, etc. De verschillende werkgroepen van COC Deventer broeden momenteel hun plannen uit. In ieder geval is op zaterdag 27 mei een groot feest gepland in DOK-H2O met de naam ‘FABULOUS Ascension!’. Houd die datum dus alvast vrij in je agenda! Meer informatie volgt binnenkort op deze site en de Facebook-pagina van COC Deventer.

Wil je ook een activiteit organiseren of wil je deel uitmaken van het gastteam op zaterdag 27 mei; stuur dan een mailtje naar COC Deventer!

Meer informatie over ‘Fabulous Ascension’ is te vinden via de Facebook-pagina van dit event.

Concert- & Danstip

Shaza Hayek en Ahmad Joudeh

Vrijdag 3 maart – Zaal open 19.30 uur; aanvang 20.00 uur
De Grote Synagoge – Golstraat 23 te Deventer
€12,50 (inclusief toegangskaart Palmyra-tentoonstelling en een drankje)

Ter afsluiting van de tentoonstelling ‘Palmyra. Stad van Duizend Zuilen in Deventer’ geven de Syrische zangeres Shaza Hayek en R-chestra op 3 maart een concert in de Grote Synagoge. Als voorprogramma zal de Syrische danser Ahmad Joudeh een voor deze gelegenheid gemaakte choreografie dansen. Ook zal stadsdichter Johanneke ter Stege een speciaal gedicht over de tentoonstelling voordragen.

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 4 maart: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

tip

Roze Theatertip - Twee Vrouwen

Mulisch spannende liefdesdrama

Zondag 5 maart 2017

Schouwburg Lochem - Oosterwal 22 te Lochem

Rabobank Theaterzaal - 20.00 uur – Vanaf € 29,00

Renee Soutendijk, Chris Tates (‘Liefde levenslang’, ‘Ventoux’) en Roos van Erkel (‘Het meisje met het rode haar’- de musical, ‘De Batavia’) spelen in de allereerste toneelbewerking van deze roman.

MMM

Men's Club Men Meet Men

Artistieke Mannenfilms (kort)

Vrijdag 10 maart 2017 - Aanvang 20.00 uur - Entree € 2,00

Kelderbar Vrijmetselaarsloge - Rijkmanstraat 10 – 7411 GB Deventer 

Toegang tot 24.00 uur - Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Op vrijdag 10 maart 2017 is er weer een bijeenkomst van Men’s Club Men Meet Men. Deze avond zal GGD IJsselland aanwezig zijn; het is dan mogelijk een gratis SOA-test te laten doen. De mensen van de GGD zijn vanaf 20.00 uur aanwezig,
Verder zal Ids Zandleven tijdens deze avond een serie kunstzinnige video’s met homo-thema’s vertonen. Een kaleidoscopische montage van twee korte video’s en een korte speelfilm. De vertoning zal plaatsvinden in de rookruimte naast het keldercafé, van 21.00-21.30 uur. Bij voldoende belangstelling zal er een herhaling zijn van 22.00-22.30 uur.

Opnieuw op de nieuwe locatie, namelijk in de kelderbar aan de Rijkmanstraat 10 te Deventer. Via de zij-ingang kan men naar binnen van 20.00 tot 24.00 uur. Net zoals voorheen zorgt de organisatie voor een gezellige en gemoedelijke avond, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00.

Roze Cabarettip - Marc-Marie Huybregts

Getekend

zaterdag 11 maart 2017

Theater Orpheus – Churchillplein 1 te Apeldoorn

Koning Willem-Alexanderzaal – Aanvang 20.00 uur – Entree €22,50

Er zijn weinig entertainers zoals Marc-Marie Huijbregts. Hij ondergraaft zijn eigen stellingen en beheerst de kunst van het improviseren. Marc-Marie toont volgens het Dagblad van het Noorden een grillige combinatie van vakmanschap en automatisme. Die combinatie gebruikt hij om een bijzonder zelfportret op te richten waar zijn publiek moeiteloos in meegaat.

Meer weten over deze voorstelling of kaarten bestellen? Dat kan via de website van Theater Orpheus.

Second Sunday

Second Sunday -

Rheden naar Dieren 

Speciale wandeling voor vrouwen

zondag 12 maart 2017

Startlocatie en -tijd: NS-station Rheden om 11.30 uur

Zondag 12 maart 2017 organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen van Rheden naar Dieren. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Rheden. Het is een lijnwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling bij station Dieren eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn aangelijnd toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50. Deze wandeling is georganiseerd door Sanne (06-14425470)

Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 14 maart 2017

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

Orpheus wil de problematiek van homo-/biseksualiteit in man-vrouwrelaties bespreekbaar maken en richt zich op mensen in een man-vrouwrelatie zoals huwelijk, man-vrouwpartnerschap of samenwonen van een man en een vrouw, maar ook op hen die dit overwegen en op alle anderen die zich verwant voelen met deze problematiek.

bouwkunde

The Shakespeare Club

Paleisdrama en Queer Comedy

Vrijdag 17 maart 2017 - Aanvang 20.30 uur 

Theatercafé Bouwkunde - Klooster 2-4 te Deventer

Entree € 16,00 - COC-leden €1,50 korting op vertoon geldige ledenpas!

De Shakespeare Club was in de jaren ‘40 en ’50 van de vorige eeuw de voorloper van het COC. Deze (met tegenzin door de overheid gedoogde) club voor mensen die ‘anders’ waren inspireert De Gemeenschap tot het maken van De Shakespeare Club. Een stuk over verbondenheid en het verborgene, over het bevechten van een identiteit, over solidariteit, conventies en afwijking.

tip

Roze Theatertip -

Frans Mulder

Leest voor uit Eigen Werk

vrijdag 17 maart 2017

Theater Orpheus – Churchillplein 1 te Apeldoorn

Hanoszaal – Aanvang 20.00 uur – Entree €18,00

Frans Mulder kent u wellicht van theatergroep Purper. Daarnaast schrijft hij liedjes. Honderden. Voor theatershows van tal van grote theaternamen zoals Angela Groothuizen en Karin Bloemen.

In Frans Mulder leest voor uit eigen werk leest hij een aantal van zijn beste teksten voor. Bovendien weet hij daar heel geestig en onthutsend eerlijk over te vertellen. Het is een voorstelling over zijn eigen ervaringen als speler en zanger. Hij speelde in musicals zoals Sonneveld, Follies en Sister Act. Boek uw ticket(s) en leer Frans Mulder van de liedjes kennen. Bij ons in Theater Orpheus komt Frans Mulder voorlezen uit zijn eigen werk.

Meer weten over deze voorstelling of kaarten bestellen? Dat kan via de website van Theater Orpheus.

jong

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-jongeren t/m 18 jaar

Zaterdag 18 maart 2017: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid – Gasthuisplein 11 in Zwolle

In Zwolle is er elke derde zaterdagmiddag van de maand een activiteit voor LHBT-jongeren. Jong&Out is het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

Roze Theatertip -

Blauwe Maandag

Rent A Person

Coffee Together – Lange Bisschopstraat 40 te Deventer
Open vanaf 19.30 uur – Aanvang 20.30 uur
Speeldata: vrijdag 24 maart, zaterdag 25 maart, vrijdag 31 maart, zaterdag 1 april

Coffee Together is een klein, goed lopend familiebedrijf. Overdag wordt er koffie en thee geschonken, en monchou taart met amandel-Bastognebodem geserveerd. Na sluitingstijd veranderen de werkzaamheden. Dan laten de familieleden zich inhuren als verloofde op een reünie, of als dienstmeisje op een familiefeest. Klant is koning en konings wil is wet.

Roze Theatertip -

Salaam Jeruzalem

Ode aan Jacob Israël de Haan

vrijdag 24 maart 2017

Theatercafé Bouwkunde, Klooster 2-4 Deventer: 20.30 uur

Entreeprijs € 17,50 (Vrienden en CJP/Student € 16,00)

Jacob Israël de Haan. Begenadigd schrijver en dichter. Rusteloos in zijn verlangen naar harmonie, tegelijkertijd een rebel in hart en nieren, oproerkraaier van het eerste uur. Het spanningsveld tussen tegenstellingen was telkens weer zijn strijdtoneel, niet voor één waarheid te vangen, zette hij de heersende moraal voortdurend op scherp. Zo werd hij verliefd op een Palestijn. Ook in deze openlijke verkondiging van zijn homoseksualiteit, schuilde dat dualisme. Hij voelde zich uitverkoren en verstoten, vervuld van trots en diepe schaamte.

ladies

Ladies Lounge

Lente-editie

zondag 30 april 2017 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Ladies Lounge vanaf 16.00 uur

Op zondag 30 april 2017 is er weer Ladies Lounge; een speciaal middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk zorgen we ook bij deze lente-editie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom en de entree is deze keer € 2,-. Daarnaast is voor de hapjes iedere vrije gift welkom in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

COC

Roze Vriendendienst 50plus

Maatjes voor oudere LHBT'ers

Eenzaamheid kan op de loer liggen bij roze ouderen. Uit landelijk onderzoek blijkt dat met name roze ouderen die in een afhankelijkheidssituatie zijn terecht gekomen, bijvoorbeeld in verzorgingshuizen, kampen met een isolement en terugkeren in de kast. In deze situatie kan het fijn zijn als er een regelmatig contact is met iemand uit de doelgroep. Een maatje, die weet van je situatie en met wie je af en toe iets kunt ondernemen of voor zo maar een gesprek bij een kopje koffie.

Wil je een maatje, neem dan contact met ons op via vriendendienst@cocdeventer.nl. Dan helpen wij zoeken.

Wil je maatje worden, meld je aan via hetzelfde adres vriendendienst@cocdeventer.nl!

Werkgroep 50plus COC Deventer

maatjes

Oproep Maatjes

voor LHBT-Asielzoekers

Het COC Deventer is een jaar geleden gestart met Cocktail, een maatjesproject waar LHBT-ers worden gekoppeld aan LHBT-asielzoekers in Deventer e.o. Inmiddels hebben we al gesprekken gevoerd met 30 asielzoekers en zijn er matches gerealiseerd.

Doel is om de asielzoeker uit zijn/haar isolement te halen en samen leuke dingen te ondernemen. Ook zijn er landelijk gezamenlijke bijeenkomsten waar ze andere LHBT-asielzoekers kunnen ontmoeten.

Lijkt je dit zinvol en leuk om te doen? Stuur een mail naar cocktail@cocdeventer.nl

PS: we zijn vooral op zoek naar jongere maatjes (meeste asielzoekers zijn tussen 18-30 jaar) en vrouwen die Frans spreken.

cartoon

Cartoon van de Week - ReinArt 

Kieswijzer voor LHBTI´s gelanceerd

 

---