Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 16 maart 2017

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
bouwkunde

The Shakespeare Club

Paleisdrama en Queer Comedy

Vrijdag 17 maart 2017 - Aanvang 20.30 uur 

Theatercafé Bouwkunde - Klooster 2-4 te Deventer

Entree € 16,00 - COC-leden €1,50 korting op vertoon geldige ledenpas!

Nog enkele kaarten verkrijgbaar!

De Shakespeare Club was in de jaren ‘40 en ’50 van de vorige eeuw de voorloper van het COC. Deze (met tegenzin door de overheid gedoogde) club voor mensen die ‘anders’ waren inspireert De Gemeenschap tot het maken van De Shakespeare Club. Een stuk over verbondenheid en het verborgene, over het bevechten van een identiteit, over solidariteit, conventies en afwijking.

---
boeken

Deventer Boekenweek 

Veel Roze in het Programma

In Boekenstad Deventer is het feest! Van 25 maart t/m 2 april vieren wij de Boekenweek. Een dikke week vol met schrijvers en columnisten in cafés, bibliotheek, synagoge en boekhandel. 

Het thema is Verboden Vruchten en daarom zijn er ook veel roze activiteiten in het programma opgenomen. COC Deventer werkt maar liefst mee aan vier activiteiten, waaronder lezingen van Boris Dittrich, Xandra Schutte en Ted van Lieshout en deelname van Joost de Vries tijdens Cursiefjes in de Kroeg. Ook tijdens de Feestelijke Opening zal COC Deventer vertegenwoordigd zijn.

Hieronder een overzicht van de Roze Krenten uit het programma (klik op de naam van de activiteit voor meer informatie). Deel het en kom genieten! COC-leden hebben vaak vrij entree op vertoon van hun geldige ledenpas!!

Zaterdag 25 maart: Feestelijke opening Deventer Boekenweek 
Bibliotheek Centrum (Brink 70 te Deventer) vanaf 16.00 uur. Entree gratis!

Zondag 26 maart: Cursiefjes in de Kroeg 
Deelnemende schrijvers en columnisten: Heleen van RoyenRenske de GreefHenk van StratenJoost de Vries en Walter van den Berg
Diverse Kroegen aan de Brink te Deventer – Vanaf 14.30 uur. Entree gratis!

Dinsdag 28 maart: Lezing Boris Dittrich over zijn thriller W.O.L.F. en LHBT-rechten
DAVO Bieren Stadsbrouwerij & Proeflokaal (Sluisstraat 6 te Deventer) vanaf 20.00 uur. Entree COC-leden gratis!

Woensdag 29 maart: Lezing Xandra Schutte over Doeschka Meijsing 
Bibliotheek Centrum (Brink 70 te Deventer) vanaf 20.00 uur. Entree COC-leden gratis!

Zaterdag 1 april: Lezing Ted van Lieshout over vervolg van ´Mijn Meneer´
Bibliotheek Centrum (Brink 70 te Deventer) van 11.00 tot 16.00 uur. Entree COC-leden gratis!

Meer informatie over alle activiteiten is te vinden via de website van Deventer Boekenweek.

---
ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Rob de Wit op accordeon

Zondag 26 maart 2017: 16.00 - 19.00 uur

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) - Entree gratis

Zondag 26 maart is het weer ZondagMiddagSalon! Vanaf 16.00 uur begint de ZondagMiddagSalon. Gezellig bijkletsen met oude bekenden of nieuwe gezichten leren kennen in een gemoedelijke sfeer. Tijdens deze middag zal Rob de Wit een optreden verzorgen met accordeon. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

---
Sporten

IJssel Dykes 

Zaalsporten en Wandelen

Op donderdagavond wordt gesport en gewandeld door de IJssel Dykes. Voor vrouwen die niet in staat zijn om in de zaal te sporten of het gewoon leuk vinden om met elkaar te wandelen. De aanvangsttijd en startplaats is gelijk aan het sporten in de zaal en dus om 19.45 uur in de sportzaal aan de Duivengangspassage. We lopen ongeveer een uur en eindigen bij de zaal of voor de nazit in het Burgerweeshuis.

Van 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---
tip

Roze Theatertip -

Frans Mulder

Leest voor uit Eigen Werk

vrijdag 17 maart 2017

Theater Orpheus – Churchillplein 1 te Apeldoorn

Hanoszaal – Aanvang 20.00 uur – Entree €18,00

Frans Mulder kent u wellicht van theatergroep Purper. Daarnaast schrijft hij liedjes. Honderden. Voor theatershows van tal van grote theaternamen zoals Angela Groothuizen en Karin Bloemen.

In Frans Mulder leest voor uit eigen werk leest hij een aantal van zijn beste teksten voor. Bovendien weet hij daar heel geestig en onthutsend eerlijk over te vertellen. Het is een voorstelling over zijn eigen ervaringen als speler en zanger. Hij speelde in musicals zoals Sonneveld, Follies en Sister Act. Boek uw ticket(s) en leer Frans Mulder van de liedjes kennen. Bij ons in Theater Orpheus komt Frans Mulder voorlezen uit zijn eigen werk.

Meer weten over deze voorstelling of kaarten bestellen? Dat kan via de website van Theater Orpheus.

---
jong

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-jongeren t/m 18 jaar

Zaterdag 18 maart 2017: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid – Gasthuisplein 11 in Zwolle

In Zwolle is er elke derde zaterdagmiddag van de maand een activiteit voor LHBT-jongeren. Jong&Out is het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

---
Feestweekend

Roze Hemelvaartweekend

Jubileumfestival COC Deventer 45 jaar

Dauwtrapwandeling - Theater - Film - Mannenavond - Meet & Greet - Fabulous Ascension Party - Roze Wandeling - Stijldansmiddag - Documentaire - Expositie - Queer Bijbel Lezen - Roze Camping 

donderdag 25 t/m zondag 28 mei 2017

Diverse locaties in en rond Deventer

Programma-overzicht (voorlopig)

Vanwege het 45-jarig bestaan van COC Deventer wordt in het weekend na Hemelvaart een Roze Festival in Deventer georganiseerd. Hoogtepunt is de ‘Fabulous Ascension Party’ op zaterdag 27 mei in Dok-H2O, maar ook diverse andere activiteiten worden van 25 t/m 28 mei georganiseerd. Het Programma-overzicht biedt de komende periode een steeds uitgebreider overzicht van die activiteiten. Er wordt momenteel flink voorbereid, dus specifiekere informatie zal worden toegevoegd zodra deze bekend is.

---
film

Roze Filmtip: Moonlight

Te zien in Apeldoorn en Deventer

Filmtheater Gigant – Nieuwstraat 377 te Apeldoorn
Filmhuis De Keizer – Keizerstraat 78 te Deventer

Apeldoorn: Info over draaidagen, tijden en kaartverkoop via deze link.

Deventer: Info over draaidagen, tijden en kaartverkoop via deze link.

Moonlight (VS 2016)

Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een arme buurt in Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn plaats in de wereld. Moonlight won (na enige verwarring) de Oscar voor Beste Film.

Moonlight is een volstrekt unieke, zinderende film die zijn weerga niet kent. De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney. Moonlight is lovend onthaald door de internationale pers. De film won ook al de Golden Globe voor beste dramafilm. 

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

feest

Jubileumfeest COC Deventer

'Fabulous Ascension' op 27 mei!

DokH2O – Scheepvaartstraat 12 te Deventer

Zaterdag 27 mei vanaf 21.00 uur

Tijdens het weekend volgend op Hemelvaart (25 mei) viert COC Deventer het 45-jarig bestaan met allerlei activiteiten. Bijvoorbeeld een Roze Wandeling door de Deventer binnenstad, een Regenboogtent bij Camping de Worp, lezingen, exposities, etc. De verschillende werkgroepen van COC Deventer broeden momenteel hun plannen uit. In ieder geval is op zaterdag 27 mei een groot feest gepland in DOK-H2O met de naam ‘FABULOUS Ascension!’. Houd die datum dus alvast vrij in je agenda! Meer informatie volgt binnenkort op deze site en de Facebook-pagina van COC Deventer.

Wil je ook een activiteit organiseren of wil je deel uitmaken van het gastteam op zaterdag 27 mei; stuur dan een mailtje naar COC Deventer!

Meer informatie over ‘Fabulous Ascension’ is te vinden via de Facebook-pagina van dit event.

Roze Theatertip -

Blauwe Maandag

Rent A Person

Coffee Together – Lange Bisschopstraat 40 te Deventer
Open vanaf 19.30 uur – Aanvang 20.30 uur
Speeldata: vrijdag 24 maart, zaterdag 25 maart, vrijdag 31 maart, zaterdag 1 april

Coffee Together is een klein, goed lopend familiebedrijf. Overdag wordt er koffie en thee geschonken, en monchou taart met amandel-Bastognebodem geserveerd. Na sluitingstijd veranderen de werkzaamheden. Dan laten de familieleden zich inhuren als verloofde op een reünie, of als dienstmeisje op een familiefeest. Klant is koning en konings wil is wet.

Transgender-café (Nijmegen)

Iedere vierde vrijdag van de maand

Vrijdag 24 maart 2017 - Inloop vanaf 19.30 tot 24.00 uur

Roze Huis – St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen

Of je nu transseksueel bent, travestiet of genderqueer, mensen ontmoeten met vergelijkbare ervaringen is voor velen belangrijk en ook gewoon leuk. Daarom komen wij maandelijks samen. Iedere tweede donderdag van de maand komen we vanaf half 8 samen in café Van Deelen (voorheen bekend als café Meermin) aan de Bloemerstraat 2 in Nijmegen. Vanaf 2017 iedere vierde vrijdag van de maand komen we vanaf half 8 samen in het Roze Huis, St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen.

Roze Theatertip -

Salaam Jeruzalem

Ode aan Jacob Israël de Haan

vrijdag 24 maart 2017

Theatercafé Bouwkunde, Klooster 2-4 Deventer: 20.30 uur

Entreeprijs € 17,50 (Vrienden en CJP/Student € 16,00)

Jacob Israël de Haan. Begenadigd schrijver en dichter. Rusteloos in zijn verlangen naar harmonie, tegelijkertijd een rebel in hart en nieren, oproerkraaier van het eerste uur. Het spanningsveld tussen tegenstellingen was telkens weer zijn strijdtoneel, niet voor één waarheid te vangen, zette hij de heersende moraal voortdurend op scherp. Zo werd hij verliefd op een Palestijn. Ook in deze openlijke verkondiging van zijn homoseksualiteit, schuilde dat dualisme. Hij voelde zich uitverkoren en verstoten, vervuld van trots en diepe schaamte.

Club-T (COC-Zwolle)

Transmannen en -vrouwen

Stichting Focus – Zerboltstraat 63 te Zwolle
Bijeenkomst van 14.00 tot 18.00 uur

Op zaterdag 25 maart 2017 is er een nieuwe editie van Club-T, bedoeld voor transmannen en transvrouwen en diegenen die nog zoeken naar hun genderidentiteit.

Club-T biedt een veilige omgeving waar je jezelf kunt zijn en waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten. Hoe fijn is het om jezelf te vinden en uiteindelijk jezelf te kunnen zijn. Leuke contacten in een gezellige omgeving kunnen je daarbij helpen.

De toegang is gratis. Je drankjes zijn uiteraard voor eigen rekening. Van 14:00 tot 18:00 uur ben je welkom bij stichting Focus. Adres: Zerboltstraat 63 Zwolle.

Meer informatie? Stuur een mailtje via clubt@coczwolle.nl.

Meer informatie over Club T is te vinden via de website van COC Zwolle.

Ontmoetingsmiddag Roze Senioren

In Doetinchem

Het Senioren Ontmoetingspunt in ’t Brewinc – IJsselkade 13 te Doetinchem
Bijeenkomst van 15.00 tot 18.00 uur

Op zaterdag 25 maart wordt, in samenwerking met plaatselijke COC-verenigingen, een groepsactiviteit georganiseerd waar roze ouderen elkaar kunnen ontmoeten in een gezellige en veilige omgeving. In ’t Brewinc in Doetinchem is deze middag een optreden van Homomannenkoor Shansons uit Doetinchem. De toegang is gratis.

film

Gay Film Night

Un Bacio (Italië 2016)

Dinsdag 28 maart 2017

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat 78 te Deventer

Aanvang 20.30 uur - Korting op vertoon geldige COC-ledenpas

Filmhuis de Keizer organiseert op dinsdag 28 maart weer een Gay Film Night. Deze keer wordt de Italiaanse film ´Un Bacio´ uit 2016 vertoond. Entree is € 9,00 (op vertoon geldige COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 7,00).

De leerlingen van een middelbare school kijken vreemd op als een nieuwe leerling het schoolplein opkomt. Lorenzo, die door pleegouders uit een tehuis is gehaald, maakt er geen geheim van dat hij homo is.

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 1 april: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

Roze Cabarettip - Sara Kroos

Doorgefokt

donderdag 6 april 2017

Theater Orpheus – Churchillplein 1 te Apeldoorn

Rabobankzaal – Aanvang 20.00 uur – Entree €22,50

Doorgefokt is de nieuwe hilarische voorstelling van Sara Kroos. Sara is in Doorgefokt zoals we haar kennen: lekker grof, voor 12 jaar en ouder, net op het randje of liever nog eroverheen. Genoeg scherpe randjes dus, maar ook veel zachte liedjes die onverwachts weten te raken en te ontroeren.

ANBO

Apeldoorn Roze 50plus

ANBO - Ontmoetingsmiddag

Vrijdag 7 april: vanaf 14.30 uur

De Kap – Regentesselaan 2a te Apeldoorn

ANBO Roze Apeldoorn komt iedere eerste vrijdag van de maand bijeen. We beginnen om 14.30 uur met wat er zoal ter tafel komt; aan gespreksstof geen gebrek. Daarna is er een discussie-onderwerp of we kijken naar een DVD.

Conferentie Coming-In

Empowerment Bi-culturele LHBT´s

vrijdag 7 april 2017

De Eenhoorn – Barchman Wuytierslaan 2 te Amersfoort

Vrijdag 7 april 2017 van 9.00 – 17.00. De toegang is gratis!
Afsluitend optreden van Shary-An (Ambassadeur Respect2Love)

Biculturele LHBT’s vormen een diverse groep. Uitkomen voor LHBT-gevoelens is niet altijd makkelijk, zeker wanneer de omgeving dit niet altijd accepteert. Wat heeft deze groep nodig? Wat is de invloed van religie en cultuur? Hoe organiseer je goede zorg en ondersteuning op lokaal niveau voor biculturele LHBT’s? Tijdens deze conferentie krijg je aan de hand van goede voorbeelden, het antwoord. Schrijf je snel in want vol = vol.

Roze Muziektip - Mathilde Santing

De Uitdaging

zaterdag 8 april 2017

Theatercafé Bouwkunde, Klooster 2-4 Deventer: 20.30 uur

Entreeprijs € 16,00 (Vrienden en CJP/Student € 14,50)

Grenzen verleggen. Uit je hok. Buiten je comfortzone. Dat is Thijs Borsten Daagt Uit. Gastheer pianist Thijs Borsten daagt gelauwerde artiesten uit de confrontatie aan te gaan. Met elkaar en met zichzelf. Voor deze editie zijn Mathilde Santing en Neco Novellas uitgenodigd. Mathilde is volgens Thijs de beste Nederlandstalige zangeres die dit land rijk is. Neco (de Afrikaanse Bobby Mcferrin) is een ritmische stemtovenaar met zijn diepe stem met een bereik van wel vijf octaven. Deze unieke ontmoeting van deze twee uitzonderlijke stemmen is alleen te vinden in Thijs Borsten Daagt Uit.

Second Sunday

Second Sunday - Deventer  

Speciale wandeling voor vrouwen

zondag 9 april 2017

Startlocatie en -tijd: NS-station Deventer om 11.30 uur

Zondag 9 april 2017 organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen nabij Deventer. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Deventer. Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling bij station Deventer eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn aangelijnd toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50. Deze wandeling is georganiseerd door Jetty (06-34701941).

Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 11 april 2017

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

Orpheus wil de problematiek van homo-/biseksualiteit in man-vrouwrelaties bespreekbaar maken en richt zich op mensen in een man-vrouwrelatie zoals huwelijk, man-vrouwpartnerschap of samenwonen van een man en een vrouw, maar ook op hen die dit overwegen en op alle anderen die zich verwant voelen met deze problematiek.

MMM

Men's Club Men Meet Men

in Kelderbar Rijkmanstraat

Vrijdag 14 april 2017 - Aanvang 20.00 uur - Entree € 2,00

Kelderbar Vrijmetselaarsloge - Rijkmanstraat 10 – 7411 GB Deventer 

Toegang tot 24.00 uur - Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Op vrijdag 14 april 2017 is er weer een bijeenkomst van Men’s Club Men Meet Men. Opnieuw op de nieuwe locatie, namelijk in de kelderbar aan de Rijkmanstraat 10 te Deventer. Via de zij-ingang kan men naar binnen van 20.00 tot 24.00 uur. Net zoals voorheen zorgt de organisatie voor een gezellige en gemoedelijke avond, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00.

ladies

Ladies Lounge

Lente-editie

zondag 30 april 2017 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Ladies Lounge vanaf 16.00 uur

Op zondag 30 april 2017 is er weer Ladies Lounge; een speciaal middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk zorgen we ook bij deze lente-editie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom. Voor de hapjes is iedere vrije gift welkom in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

COC

Roze Vriendendienst 50plus

Maatjes voor oudere LHBT'ers

Eenzaamheid kan op de loer liggen bij roze ouderen. Uit landelijk onderzoek blijkt dat met name roze ouderen die in een afhankelijkheidssituatie zijn terecht gekomen, bijvoorbeeld in verzorgingshuizen, kampen met een isolement en terugkeren in de kast. In deze situatie kan het fijn zijn als er een regelmatig contact is met iemand uit de doelgroep. Een maatje, die weet van je situatie en met wie je af en toe iets kunt ondernemen of voor zo maar een gesprek bij een kopje koffie.

Wil je een maatje, neem dan contact met ons op via vriendendienst@cocdeventer.nl. Dan helpen wij zoeken.

Wil je maatje worden, meld je aan via hetzelfde adres vriendendienst@cocdeventer.nl!

Werkgroep 50plus COC Deventer

maatjes

Oproep Maatjes

voor LHBT-Asielzoekers

Het COC Deventer is een jaar geleden gestart met Cocktail, een maatjesproject waar LHBT-ers worden gekoppeld aan LHBT-asielzoekers in Deventer e.o. Inmiddels hebben we al gesprekken gevoerd met 30 asielzoekers en zijn er matches gerealiseerd.

Doel is om de asielzoeker uit zijn/haar isolement te halen en samen leuke dingen te ondernemen. Ook zijn er landelijk gezamenlijke bijeenkomsten waar ze andere LHBT-asielzoekers kunnen ontmoeten.

Lijkt je dit zinvol en leuk om te doen? Stuur een mail naar cocktail@cocdeventer.nl

PS: we zijn vooral op zoek naar jongere maatjes (meeste asielzoekers zijn tussen 18-30 jaar) en vrouwen die Frans spreken.

tip

Roze Reistip - Berlijn & Polen

Op reis met andere LHBT´ers

Zesdaagse reis naar Berlijn en Polen
Reistijd van 23 tot en met 28 juli 2017
Reis voor LHBT’ers van 20 tot 35 jaar

Out Away is een reis speciaal opgezet voor LHBT+ers (of mensen die daarover twijfelen) tussen de 20 en 35 jaar! Out Away biedt je de mogelijkheid om de wereld en anderen beter te leren kennen tijdens een zesdaagse reis naar Berlijn en Polen. Er kunnen zestien mensen mee en vol is vol, dus wacht niet te lang met inschrijven! Out Away vindt plaats van 23 t/m 28 juli 2017.

cartoon

Cartoon van de Week - ReinArt 

Lijsttrekkers tekenen Roze Stembusakkoord

 

---