Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 27 april 2017

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
ladies

Ladies Lounge

Optreden Two Dollar Tuesday 

zondag 30 april 2017 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Ladies Lounge vanaf 16.00 uur

Op zondag 30 april 2017 is er weer Ladies Lounge; een speciaal middagcafé voor vrouwen. Deze middag is er een speciaal optreden van de band Two Dollar Tuesday. Natuurlijk zorgen we ook bij deze lente-editie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen.

Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom. Entree voor deze middag is € 5,00. Voor de hapjes is iedere vrije gift welkom in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

---

Herdenking & Kranslegging

Dodenherdenking 2017 

donderdag 4 mei 2017

Herdenking en Kranslegging op Grote Kerkhof: 19.55 uur

Na afloop nagesprek en gezamenlijke koffie in het Stadhuis

Op donderdag 4 mei is in Deventer de jaarlijkse herdenking om 20.00 uur op het Grote Kerkhof, gevolgd door de Twee-minuten-stilte en de Kranslegging. Ook vanuit COC Deventer zal een delegatie aanwezig zijn om een krans te leggen.

Vanaf 19.00 uur is een herdenkingsmoment bij de volgende monumenten: Twentol monument (Snipperlingsdijk), Etty Hillesum monument (Kapjeswelle), Verzetsmonument (Verzetslaan) en vanaf 19.10 bij het Indië monument (Grote Kerkhof). Bij ieder monument wordt een krans gelegd en een toespraak gehouden. Daarna volgt een Stille Tocht naar het Grote Kerkhof, waar de gezamenlijke herdenking plaatsvindt.
Om 19.55 uur legt burgemeester Heidema een krans. Hierna volgt de twee minuten stilte. Aansluitend zijn er verschillende muziekuitvoeringen en voordrachten. Namens N.V.I.H. COC Deventer zal het bestuur een krans leggen bij het Verzetsmonument op het Grote Kerkhof.
Iedereen is na afloop van harte welkom in het stadhuis voor een nagesprek en gezamenlijke koffie.

---
Feestweekend

Roze Hemelvaartweekend

Jubileumfestival

COC Deventer 45 jaar

woensdag 24 mei t/m woensdag 31 mei

Om te vieren dat het COC 45 jaar actief is in Deventer wordt er in de week rond Hemelvaart een bonte stoet aan activiteiten georganiseerd. Feest, Film, Theater, Lezing, Wandelen, etc. Kortom voor elk wat wils. Hieronder het overzicht (klik op de activiteit voor meer informatie).

Queer Bijbel Lezen

Vrouwen Wandeling Hemelvaartsdag

Theaterproject ´Mary, Je Bent Van Mij!´

Vrouwenfilm ´And Then Came Lola´

Mannen Film ´Theo & Hugo´& Café

Receptie COC Deventer

Maatjesproject ´Meet & Greet´

Fabulous Ascension Party

Roze Wandeling door Deventer

ZondagMiddagSalon

Expositie Roze Cartoons

Documentaire ´Salem Reed´

Gay Film Night

Kamperen op de Worp

tijdens het Jubileumweekend

Stadscamping de Worp – Worp 12 te Deventer
Met het pontje in vijf minuten in het centrum!

Op Stadscamping de Worp is een gedeelte gereserveerd voor Roze Kampeerders gedurende het COC Jubileumweekend (vanaf woensdag 24 mei tot zondag 28 mei). Reserveringen voor ‘Roze Campingdeel’ op camping De Worp tijdens jubileum het gehele of een deel van het Hemelvaartweekend doorgeven voor 1 mei via info@cocdeventer.nl.

---
feest

Jubileumfeest COC Deventer

Kaartverkoop is begonnen!

DokH2O – Scheepvaartstraat 12 te Deventer

Kaarten à € 10,00 via de website van Ticketpunk

Alice Wessels Live van 21.00 tot 22.00 uur

DJ-Ilja met Rainbow Golden Oldies van 22.00 tot 24.00 uur

DJ met hedendaagse dancemusic van 24.00 tot 02.00 uur

Op zaterdag 27 mei wordt vanwege het 45-jarig bestaan van COC Deventer een groot feest gehouden in DOK-H2O met de naam ‘FABULOUS Ascension!’. Het feest bestaat uit twee locaties: een loungeruimte waar je gezellig kan bijkletsen met oude bekenden en een dansruimte waar je compleet uit je dak kan gaan met livemuziek van Alice Wessels en twee DJ’s. Het feest begint om 21.00 uur en zal doorgaan tot 02.00 uur. Kaarten kosten € 10,00 en zijn te bestellen via de website van Ticketpunk.

Meer informatie over ‘Fabulous Ascension’ is te vinden via de Facebook-pagina van dit event.

---
onderzoek

Onderzoek naar Online Dating

Mannen van 16 t/m 25 jaar

Rutgers doet een onderzoek naar ervaringen van online dating en is op zoek naar deelnemers (in heel Nederland) voor een interview. Als dank krijg je een bol.com cadeaubon van €10 en maak je ook nog eens kans op 1 van de 5 bioscoopbonnen ter waarde van €20. Meer info of aanmelden? Mail naar onderzoekonlinedating@rutgers.nl.

Wij zoeken:

• Mannen tussen de 16 en 25 jaar.

• Het maakt niet uit of je homo, hetero of bi bent.

• Je moet minimaal 1 keer in de laatste 12 maanden via online dating seks hebben gehad met een andere man.

Een interview duurt 1 tot 1,5 uur en vindt plaats op een plek die jij kiest. Meedoen is anoniem.

Een interview duurt 1 tot 1,5 uur en vindt plaats op een plek die jij kiest. Meedoen is anoniem.

Rutgers, kenniscentrum seksualiteit, doet dit onderzoek om te kijken of betere voorlichting nodig is over online dating. Wie zijn de interviewers? Sven Oostrik & Emiel Maliepaard. Meer info via deze website.

---
Sporten

IJssel Dykes 

Zaalsporten en Wandelen

Op donderdagavond wordt gesport en gewandeld door de IJssel Dykes. Voor vrouwen die niet in staat zijn om in de zaal te sporten of het gewoon leuk vinden om met elkaar te wandelen. De aanvangsttijd en startplaats is gelijk aan het sporten in de zaal en dus om 19.45 uur in de sportzaal aan de Duivengangspassage. We lopen ongeveer een uur en eindigen bij de zaal of voor de nazit in het Burgerweeshuis.

Van 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---

Transgender-café (Nijmegen)

Iedere vierde vrijdag van de maand

Vrijdag 28 april 2017 - Inloop vanaf 19.30 tot 24.00 uur

Roze Huis – St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen

Of je nu transseksueel bent, travestiet of genderqueer, mensen ontmoeten met vergelijkbare ervaringen is voor velen belangrijk en ook gewoon leuk. Daarom komen wij maandelijks samen. Iedere tweede donderdag van de maand komen we vanaf half 8 samen in café Van Deelen (voorheen bekend als café Meermin) aan de Bloemerstraat 2 in Nijmegen. Vanaf 2017 iedere vierde vrijdag van de maand komen we vanaf half 8 samen in het Roze Huis, St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen.

Club-T (COC-Zwolle)

Transmannen en -vrouwen

Stichting Focus – Zerboltstraat 63 te Zwolle
Bijeenkomst van 14.00 tot 18.00 uur

Op zaterdag 29 april 2017 is er een nieuwe editie van Club-T, bedoeld voor transmannen en transvrouwen en diegenen die nog zoeken naar hun genderidentiteit.

Club-T biedt een veilige omgeving waar je jezelf kunt zijn en waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten. Hoe fijn is het om jezelf te vinden en uiteindelijk jezelf te kunnen zijn. Leuke contacten in een gezellige omgeving kunnen je daarbij helpen.

De toegang is gratis. Je drankjes zijn uiteraard voor eigen rekening. Van 14:00 tot 18:00 uur ben je welkom bij stichting Focus. Adres: Zerboltstraat 63 Zwolle.

Meer informatie? Stuur een mailtje via clubt@coczwolle.nl.

Meer informatie over Club T is te vinden via de website van COC Zwolle.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Expositietip - Pablo Rueda Lara

Spaanse Keramiek

Expositie in Brink 16 (6 april t/m 25 juni)

Pablo Rueda Lara (1945-1993) was een Spaanse keramiek-kunstenaar die tijdens het Franco-regima naar Nederland is gevlucht (1969) omdat zijn leven en werk in Spanje hem onmogelijk werd gemaakt vanwege zijn geaardheid. Nu is er een expositie van zijn werk in Deventer te zien.

ANBO

Apeldoorn Roze 50plus

ANBO - Ontmoetingsmiddag

Vrijdag 5 mei: vanaf 14.30 uur

De Kap – Regentesselaan 2a te Apeldoorn

ANBO Roze Apeldoorn komt iedere eerste vrijdag van de maand bijeen. We beginnen om 14.30 uur met wat er zoal ter tafel komt; aan gespreksstof geen gebrek. Daarna is er een discussie-onderwerp of we kijken naar een DVD.

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 6 mei: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

Roze Cabarettip - Sara Kroos

Doorgefokt

zaterdag 6 mei 2017

Schouwburg Lochem – Oosterwal 22 te Lochem

Rabobank Theaterzaal – 20.00 uur – Vanaf € 24,50

´Doorgefokt´ is de nieuwe, hilarische voorstelling van Sara Kroos, waarin ze het ene moment tot het randje gaat of erover, en het andere moment weet te ontroeren. Kroos is een echte publiekslieveling, ze staat dan ook al vijftien jaar voor volle, enthousiaste zalen. Met recht één van de grappigste vrouwen van het land!

Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 9 mei 2017

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

Orpheus wil de problematiek van homo-/biseksualiteit in man-vrouwrelaties bespreekbaar maken en richt zich op mensen in een man-vrouwrelatie zoals huwelijk, man-vrouwpartnerschap of samenwonen van een man en een vrouw, maar ook op hen die dit overwegen en op alle anderen die zich verwant voelen met deze problematiek.

MMM

Men's Club Men Meet Men

in Kelderbar Rijkmanstraat

Vrijdag 12 mei 2017 - Aanvang 20.00 uur - Entree € 2,00

Kelderbar Vrijmetselaarsloge - Rijkmanstraat 10 – 7411 GB Deventer 

Toegang tot 24.00 uur - Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Op vrijdag 12 mei 2017 is er weer een bijeenkomst van Men’s Club Men Meet Men. Opnieuw op de nieuwe locatie, namelijk in de kelderbar aan de Rijkmanstraat 10 te Deventer. Via de zij-ingang kan men naar binnen van 20.00 tot 24.00 uur. Net zoals voorheen zorgt de organisatie voor een gezellige en gemoedelijke avond, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00.

Second Sunday

Second Sunday - Ede-Wageningen  

Speciale wandeling voor vrouwen

zondag 14 mei 2017

Startlocatie en -tijd: NS-station Ede-Wageningen om 11.30 uur

Zondag 14 mei 2017 organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rond Ede-Wageningen. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Ede-Wageningen. Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Ede-Wageningen eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn aangelijnd toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50. Deze wandeling is georganiseerd door Evelien (06-24187348).

jong

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-jongeren t/m 18 jaar

Zaterdag 20 mei 2017: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid – Gasthuisplein 11 in Zwolle

In Zwolle is er elke derde zaterdagmiddag van de maand een activiteit voor LHBT-jongeren. Jong&Out is het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

Ontmoetingsmiddag Roze Senioren

In Doetinchem

Het Senioren Ontmoetingspunt in ’t Brewinc – IJsselkade 13 te Doetinchem
Bijeenkomst van 15.00 tot 18.00 uur

Op zaterdag 27 mei wordt, in samenwerking met plaatselijke COC-verenigingen, een groepsactiviteit georganiseerd waar roze ouderen elkaar kunnen ontmoeten in een gezellige en veilige omgeving. In ’t Brewinc in Doetinchem is deze middag een optreden van Homomannenkoor Shansons uit Doetinchem. De toegang is gratis.

ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Jubileumweekend!!

Zondag 28 mei 2017: 

De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer
ZondagMiddagSalon vanaf 16.00 uur

Zondag 28 mei is het weer ZondagMiddagSalon! Deze keer is er vanwege het COC-jubileumweekend een bijzondere Roze Wandeling door Deventer (deze zal om 16.00 uur eindigen bij de Fermerie). Ook is er in De Fermerie een selectie uit de LHBT-cartoons van ReinArt te bekijken die eerder op de website van COC Deventer zijn verschenen.

Vanaf 16.00 uur begint de ZondagMiddagSalon. Gezellig bijkletsen met oude bekenden of nieuwe gezichten leren kennen in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

 

film

Gay Film Night

Jonathan (Duitsland 2016)

Dinsdag 30 mei 2017

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat 78 te Deventer

Aanvang 20.30 uur - Korting op vertoon geldige COC-ledenpas

Filmhuis de Keizer organiseert op dinsdag 30 mei weer een Gay Film Night. Deze keer wordt de Duitse film ´Jonathan´ uit 2016 vertoond. Entree is € 9,00 (op vertoon geldige COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 7,00).

De aantrekkelijke 23-jarige Jonathan woont samen met zijn vader Burghardt en tante Martha op hun prachtige familieboerderij op het Duitse platteland. 

Zijn vader is terminaal ziek en Jonathan zorgt al een tijd voor hem, maar zijn conditie gaat sterk achteruit. Jonathan is daardoor vastbesloten achter een familiegeheim te komen wat al jaren tussen zijn tante en zijn vader hangt. Met de komst van Ron, een oude vriend van zijn vader wordt langzaam ontrafelt wat er zich heeft afgespeeld.

cartoon

Cartoon van de Week - ReinArt 

LHBTI´s passen gedrag op straat aan

---