Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 1 juni 2017

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---

Voorjaars-Ledenvergadering

Concept Nieuwe Statuten

Dinsdag 6 juni – 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Annie MG Schmidtzaal (Bibliotheek Centrum – Brink 70 te Deventer)

Tijdens deze Ledenvergadering moeten de nieuwe statuten van N.V.I.H. COC Deventer en omstreken door de aanwezige leden worden bekrachtigd. Het concept van deze statuten is te downloaden via deze link naar het pdf-bestand.

De notulen van de Ledenvergadering van 15 november 2016 worden besproken tijdens de Voorjaarsledenvergadering van COC Deventer. Ook het Financieel Overzicht van 2016 komt aan bod. Verder kunnen leden en belangstellenden meepraten over het beleid van de vereniging voor de toekomst. Let wel; alleen leden van COC Deventer hebben stemrecht, dus denk aan de lidmaatschapskaart!

Om 20.00 uur begint de vergadering (bibliotheek is geopend aan de hoofdingang) en duurt tot 22.00 uur. Daarna is er gelegenheid om nog wat na te discussiëren of gezellig een drankje te nemen. Koffie en thee is gratis voorafgaand en tijdens de vergadering.

Downloaden van de Notulen van 15-11-2016 via deze link naar het pdf-bestand.

Downloaden van het Financieel Verslag van 2016 via deze link naar het pdf-bestand.

---

Roze Wandeling Deventer

met speciaal wandelgidsje

Verkrijgbaar bij VVV Deventer (Brink 89), Roze Kast in Centrumbibliotheek (Brink70) of tijdens COC activiteiten.

Tijdens het succesvol verlopen jubileumweekend van COC Deventer werd het allereerste exemplaar van het boekje ´Roze Wandeling Deventer´ uitgereikt aan oud-wethouder Bernard Duimel. Ook alle aanwezigen ontvingen daarna een gratis exemplaar. 

COC-leden en belangstellenden kunnen ook een gratis boekje halen bij het VVV of de Roze Kast in de bibliotheek. Via de website van COC Deventer is de Roze Wandeling ook digitaal te vinden, zodat met met behulp van mobiele telefoon de wandeling zelfstandig kan lopen. Naast informatie over de locaties zijn er ook achtergrondverhalen in opgenomen. Ook foto´s en overzichtstekeningen van de verschillende COC panden zijn er te zien. De digitale versie is via deze link te vinden. 

---
MMM

Men's Club Men Meet Men

in Kelderbar Rijkmanstraat

Vrijdag 9 juni 2017 - Aanvang 20.00 uur - Entree € 2,00

Kelderbar Vrijmetselaarsloge - Rijkmanstraat 10 – 7411 GB Deventer 

Toegang tot 24.00 uur - Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Kermisvrijdag, dus vuurwerk aan de Welle om 23.00 uur

Op vrijdag 9 juni 2017 is er weer een bijeenkomst van Men’s Club Men Meet Men. Opnieuw op de nieuwe locatie, namelijk in de kelderbar aan de Rijkmanstraat 10 te Deventer. Via de zij-ingang kan men naar binnen van 20.00 tot 24.00 uur. Net zoals voorheen zorgt de organisatie voor een gezellige en gemoedelijke avond, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00.

---
feest

HoJoKamp 2.0

Dit Pinksterweekend!

Stichting Outway, dat zich in 2017 al 15 jaar inzet voor LHBT-jongeren, organiseert dit Pinksterweekend de vijfde editie van het Hojokamp 2.0; de vervolgversie van het inmiddels landelijk bekende Hojokamp.

Deelnemers hebben bij hun aanmelding kunnen aangeven waarover ze meer willen weten en leren tijdens Hojokamp 2.0, wat dit jaar vanaf 2 tot en met 5 juni plaatsvindt. Zodoende is er een programma samengesteld dat aansluit bij de deelnemers en waarin workshops, ontspanning en leuke activiteiten elkaar afwisselen.
Dit jaar staat Hojokamp 2.0 in het teken van ‘Let your colors shine!’, want Hojokamp 2.0 is de plek voor álle kleuren van de regenboog. Met een enthousiast team aan vrijwilligers, en met 60 andere LHBT-jongeren tot en met 30 jaar, maak je een te gek weekend mee!

---
Sporten

IJssel Dykes 

Sporten en Wandelen

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

Naast het sporten in de zaal is de donderdagavond uitgebreid met een wandelgroep; voor vrouwen die niet in staat zijn om in de zaal te sporten of gewoon willen wandelen. De aanvangstijd en startplaats is gelijk aan het sporten in de zaal en dus om 19.45 uur in de sportzaal aan de Duivengangspassage. We lopen ongeveer een uur en eindigen bij de zaal of voor de nazit in het Burgerweeshuis.

---
ANBO

Apeldoorn Roze 50plus

ANBO - Ontmoetingsmiddag

Vrijdag 2 juni: vanaf 14.30 uur

De Kap – Regentesselaan 2a te Apeldoorn

ANBO Roze Apeldoorn komt iedere eerste vrijdag van de maand bijeen. We beginnen om 14.30 uur met wat er zoal ter tafel komt; aan gespreksstof geen gebrek. Daarna is er een discussie-onderwerp of we kijken naar een DVD.

---
oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 3 juni: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Expositietip - Pablo Rueda Lara

Spaanse Keramiek

Expositie in Brink 16 (6 april t/m 25 juni)

Pablo Rueda Lara (1945-1993) was een Spaanse keramiek-kunstenaar die tijdens het Franco-regima naar Nederland is gevlucht (1969) omdat zijn leven en werk in Spanje hem onmogelijk werd gemaakt vanwege zijn geaardheid. Nu is er een expositie van zijn werk in Deventer te zien.

Second Sunday

Second Sunday - Nijmegen naar Lent

Speciale wandeling voor vrouwen

zondag 11 juni 2017

Startlocatie en -tijd: NS-station Nijmegen om 11.30 uur

Zondag 11 juni 2017 organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen van Nijmegen naar Lent, via Oosterhout. Er wordt verzameld om 11.30 uur vanaf NS-station Nijmegen. Het is een lijnwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling bij station Lent eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn aangelijnd toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50. Deze wandeling is georganiseerd door Evelien (06-24187348).

Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 13 juni 2017

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

Orpheus wil de problematiek van homo-/biseksualiteit in man-vrouwrelaties bespreekbaar maken en richt zich op mensen in een man-vrouwrelatie zoals huwelijk, man-vrouwpartnerschap of samenwonen van een man en een vrouw, maar ook op hen die dit overwegen en op alle anderen die zich verwant voelen met deze problematiek.

Club-T met speciale BBQ (COC-Zwolle)

Transmannen en -vrouwen

Stichting Focus – Zerboltstraat 63 te Zwolle
Zaterdag 17 juni van 16.00 tot 20.00 uur

Op zaterdag 17 juni 2017 is de seizoensafsluiting van Club-T, bedoeld voor transmannen en transvrouwen en diegenen die nog zoeken naar hun genderidentiteit.

Na een geweldig jaar Club-T wil de organisatie graag het seizoen afsluiten met een barbecue op zaterdag 17 juni. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om vegetarisch te eten. Om deel te nemen aan deze BBQ wordt een eigen bijdrage van € 6,50 gevraagd. Aanmelden via deze link.

Club-T biedt een veilige omgeving waar je jezelf kunt zijn en waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten. Hoe fijn is het om jezelf te vinden en uiteindelijk jezelf te kunnen zijn. Leuke contacten in een gezellige omgeving kunnen je daarbij helpen.

De toegang is gratis. Je drankjes zijn uiteraard voor eigen rekening. Van 16:00 tot 20:00 uur ben je welkom bij stichting Focus. Adres: Zerboltstraat 63 Zwolle.

Meer informatie? Stuur een mailtje via clubt@coczwolle.nl.

Meer informatie over Club T is te vinden via de website van COC Zwolle.

jong

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-jongeren t/m 18 jaar

Zaterdag 17 juni 2017: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid – Gasthuisplein 11 in Zwolle

In Zwolle is er elke derde zaterdagmiddag van de maand een activiteit voor LHBT-jongeren. Jong&Out is het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

Transgender-café (Nijmegen)

Iedere vierde vrijdag van de maand

Vrijdag 23 juni 2017 - Inloop vanaf 19.30 tot 24.00 uur

Roze Huis – St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen

Of je nu transseksueel bent, travestiet of genderqueer, mensen ontmoeten met vergelijkbare ervaringen is voor velen belangrijk en ook gewoon leuk. Daarom komen wij maandelijks samen. Iedere tweede donderdag van de maand komen we vanaf half 8 samen in café Van Deelen (voorheen bekend als café Meermin) aan de Bloemerstraat 2 in Nijmegen. Vanaf 2017 iedere vierde vrijdag van de maand komen we vanaf half 8 samen in het Roze Huis, St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen.

ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Gericht op 50plussers

Zondag 25 juni 2017: 

De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer
ZondagMiddagSalon vanaf 16.00 uur

Vanaf 16.00 uur begint de ZondagMiddagSalon. Gezellig bijkletsen met oude bekenden of nieuwe gezichten leren kennen in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

 

ladies

Ladies Lounge

Zomer-editie 

zondag 30 juli 2017 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Ladies Lounge vanaf 16.00 uur

Op zondag 30 juli 2017 is er weer Ladies Lounge; een speciaal middagcafé voor vrouwen. Natuurlijk zorgen we ook bij deze zomer-editie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen.

Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom. Voor de hapjes is iedere vrije gift welkom in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

---