Homepagina COC Deventer
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 28 juli 2017

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Roze Activiteiten
---
ladies

Ladies Lounge

DJ-Leidy & Hapjesbuffet 

zondag 30 juli 2017 in De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

Ladies Lounge vanaf 16.00 uur

Zondag 30 juli is er weer een Ladies Lounge. Dit keer laat DJ Leidy je swingen op de dansvloer en wordt er een speciaal hapjesbuffet georganiseerd. Vanaf 16.00 uur ben je van harte welkom in de Fermerie te Deventer. De entree is dit keer gratis.

Natuurlijk zorgen we ook bij deze zomer-editie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak…

Vanaf 16.00 uur ben je welkom. De entree is gratis, maar iedere vrije gift is welkom in de daarvoor bestemde blikken op de bar.

---

IJssel Dykes Zomerprogramma 

Noten Schieten, Kanovaren, Softbal, Stevige Wandeling en Barbecue

Zomerprogramma op initiatief van IJssel Dykes en andere COC-meiden. Alle vrouwen zijn welkom wanneer ze nieuwsgierig zijn naar de sporten uit ons zomerprogramma en graag kennis willen maken met onze sportieve IJsseldykessportclub. Alle vrouwen (lesbisch, bi of hetero) zijn welkom!!

Net als voorgaande jaren organiseren de IJssel Dykes op vijf zomerse donderdagavonden speciale activitieten. Naast het samen kijken op donderdag 27 juli naar de EK-wedstrijd Schotland-Spanje in De Adelaarshorst in Deventer staan er Noten Schioeten, Softbal, Kanovaren (of Sjoelen) en Wandelen op het menu. Op donderdag 31 augustus wordt het Zomerprogramma afgesloten met een gezellige Barbecue.

Noten Schieten

3 Augustus vanaf 19.45 uur

Waterzuivering Platvoet (waar de Rembrandtkade overgaat naar de Roland Holstlaan)
Graag vooraf aanmelden vóór 2 augustus voor deze activiteit

Op donderdag 3 augustus gaan we Noten Schieten; dit is een oud volksgebruik in Drenthe en Groningen rondom Pasen. Verzamelplaats is de parkeerplaats bij de Waterzuivering (waar de Rembrandtkade overgaat naar de Roland Holstlaan). Starttijd is 19.45 uur. Graag meenemen: een pond walnoten, muntjes van 10 en 5 cent en eventueel stoeltje voor de nazit. Er zijn geen deelnamekosten aan deze activiteit verboden.

Kanovaren (of Sjoelen)

10 Augustus vanaf 19.15 uur

Verzamelplaats: De Lepelaar – Boxbergerweg 31 te Olst
Graag vooraf aanmelden vóór 9 augustus voor deze activiteit

Op donderdag 10 augustus zullen we gaan Kanovaren vanaf De Lepelaar (Boxbergerweg 31 te Olst). In geval van slecht weer wordt als alternatieve activiteit gesjoeld. Starttijd is 19.15 uur. Deelnamekosten voor deze activiteit bedragen € 12,50 per kano en kunnen bij de locatie aan de organisatie worden voldaan. Nazit is bij De Lepelaar.

zomer

Softbal

17 Augustus vanaf 19.30 uur

Softbalvereniging The Eagles (Colmschaterstraatweg 3 te Schalkhaar)
Graag vooraf aanmelden vóór 16 augustus voor deze activiteit

Op donderdag 17 augustus staat er Softbal op het menu en dat vindt plaats bij Softbalvereniging The Eagles (Colmschaterstraatweg 3 te Schalkhaar). Starttijd is 19.30 uur. Deelnamekosten voor deze activiteit zijn nog niet bekend en kunnen bij de locatie aan de organisatie worden voldaan.

Stevige Wandeling

24 Augustus vanaf 19.15 uur

Verzamelplaats: De Zevensprong, Dortherdijk 6 te Joppe
Graag vooraf aanmelden vóór 23 augustus voor deze activiteit

Op donderdag 24 augustus is er Stevige Wandeling vanaf De Zevensprong (Dortherdijk 6 te Joppe). De wandeling is bedoeld om het uithoudingsvermogen te vergroten en onderweg worden diverse spieroefeningen gedaan onder leiding van trainster Bianca. Benodigdheden zijn wandel- of sportschoenen, met als opmerking dat sportschoenen fijner zijn, want wandelschoenen zijn stugger om oefeningen te doen. Starttijd is 19.15 uur. Deelnamekosten voor deze activiteit bedragen € 5,00 en kunnen bij de locatie aan de organisatie worden voldaan.

zomer

Barbecue (afsluiting)

31 Augustus vanaf 18.00 uur

Graag aanmelden vóór 25 augustus voor deze activiteit

Locatie: Rozenstraat 63 te Deventer

Op donderdag 31 augustus is er een afsluitende Barbecue aan de Rozenstraat 63 te Deventer (Worp). Opgave noodzakelijk i.v.m. aanschaf vlees etc. Graag bij aanmelding aangeven of je een speciaal dieet volgt of een allergie hebt. Starttijd is 18.00 uur. Deelnamekosten voor deze activiteit bedragen € 7,50 en kunnen bij de locatie aan de organisatie worden voldaan. Er is koffie, thee en water, maar overige drankjes graag zelf meenemen. Natuurlijk wordt tijdens deze activiteit onder genot van een drankje het voorbije Zomerprogramma van de IJssel Dykes besproken.

---

EK Voetbal voor Vrouwen

Deventer één van de Speelsteden

De Adelaarshorst – Vetkampstraat 1 te Deventer

Kwartfinale op zondag 30 juli

Het Europoees kampioenschap Voetbal voor Vrouwen wordt in 2017 georganiseerd in Nederland. Deventer is daarbij, naast Breda, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht, één van de speelsteden. Het toernooi duurt van zondag 16 juli tot en met zondag 6 augustus.

De kwartfinale is op zondag 30 juli 2017. Voor een overzicht van alle wedstrijden, zie het wedstrijdschema.

Meer informatie over het EK Vrouwenvoetbal in Deventer is te vinden via de website van EK Speelstad Deventer.

---
ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Gezellig middagcafé

Zondag 27 augustus 2017: De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer

ZondagMiddagSalon vanaf 16.00 uur

Vanaf 16.00 uur begint de ZondagMiddagSalon. Gezellig bijkletsen met oude bekenden of nieuwe gezichten leren kennen in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

---

Expositietip - Pablo Rueda Lara

Verlengd tot 27 augustus!!

Expositie in Brink 16 – Entree € 5,00

Wegens succes verlengd tot en met 27 augustus

Open van 11.00 tot 17.00 uur – Maandag en Dinsdag gesloten

Pablo Rueda Lara (1945-1993) was een Spaanse keramiek-kunstenaar die tijdens het Franco-regima naar Nederland is gevlucht (1969) omdat zijn leven en werk in Spanje hem onmogelijk werd gemaakt vanwege zijn geaardheid. Nu is er een expositie van zijn werk in Deventer te zien.

Keramist Pablo Rueda Lara (1945-1993) werd geboren in het Spaanse dorpje Castillo de Locubín in Andalusië. In 1969 vertrok hij naar Nederland. Hij studeerde Monumentale Vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. In de slechts 17 jaar dat Pablo als kunstenaar heeft kunnen werken, heeft hij naar schatting tussen de 500 en 600 werken gemaakt. Deze zijn verspreid over diverse musea, galeries en privéverzamelaars in Nederland, Ierland en Spanje. De tentoonstelling Pablo! in Deventer is de eerste keer dat zoveel van zijn werken bijeen zijn gebracht.

---

Netwerkborrel AutiRoze

COC Midden Gelderland

zondag 13 augustus 2017 - Bijeenkomst van 16.00 tot 18.30 uur

COC café De Roze Bunker – St. Catharinaplaats 10 in Arnhem

De netwerkborrel van AutiRoze is er voor mensen met autisme. We organiseren regelmatig ontmoetingsactiviteiten en werken aan het bespreekbaar en zichtbaar maken van autisme. Onze netwerkborrel heeft een informeel karakter en is gericht op ontmoeten, gezelligheid en ruimte voor een goed gesprek. Daarnaast zullen we zo nu en dan ook uitjes organiseren.

We organiseren de netwerkborrel elke tweede zondag van de maand vanaf 16.00 uur in ons eigen café St. Catharinaplaats 10 in Arnhem.

Iedereen is welkom, maar AutiRoze is er primair voor LHBT volwassenen (18 jaar en ouder) met autisme die gemiddeld of hoog functioneren. Het gaat dan zowel om mensen die een officiële diagnose hebben als mensen die vermoeden dat ze autisme hebben.
De activiteiten zijn ingericht op mensen die zelfstandig kunnen functioneren. De eerste keer mag je een begeleider meenemen, maar liever niet steeds.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

oke

Café Oké (COC Zwolle)

Voor LHBT-met een beperking

Zaterdag 2 september: van 14.00 tot 17.00 uur

Wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67 te Zwolle)

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

MMM

Men's Club Men Meet Men

voor homo- en bi-mannen

Vrijdag 8 september 2017 - Aanvang 20.00 uur - Entree € 2,00

Kelderbar Vrijmetselaarsloge - Rijkmanstraat 10 – 7411 GB Deventer 

Toegang tot 24.00 uur - Speciaal voor homo- en bi-mannen vanaf 18 jaar

Op vrijdag 8 september 2017 is de eerste bijeenkomst van een nieuwe seizoen Men’s Club Men Meet Men. Opnieuw in de gezellige kelderbar aan de Rijkmanstraat 10 te Deventer. Via de zij-ingang kan men naar binnen van 20.00 tot 24.00 uur. Net zoals voorheen zorgt de organisatie voor een gezellige en gemoedelijke avond, dus kom en beleef het mee!! De entree is voor iedereen € 2,00.

Second Sunday

Second Sunday - Groesbeek-Nijmegen

Speciale wandeling voor vrouwen

zondag 10 september 2017

Startlocatie en -tijd: NS-station Nijmegen om 11.30 uur (bus naar Groesbeek)

Zondag 10 september organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen van Groesbeek naar Nijmegen. Er wordt vertrokken om 11.30 uur vanaf NS station Nijmegen (verzamelen bij de bus naar Groesbeek). Het is een lijnwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling in Nijmegen eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

Meer informatie bij Evelien (06-24187348).

Orpheus

Bijeenkomst Orpheus

Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen

dinsdag 12 september 2017

Café De Hip – Brink 21 te Deventer Bijeenkomst vanaf 20.00 uur

De Open Avond van de Orpheus-werkgroep Regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen wordt iedere tweede dinsdag van de maand gehouden (met uitzondering van juli en augustus). De avonden starten om 20:00 uur.

Orpheus wil de problematiek van homo-/biseksualiteit in man-vrouwrelaties bespreekbaar maken en richt zich op mensen in een man-vrouwrelatie zoals huwelijk, man-vrouwpartnerschap of samenwonen van een man en een vrouw, maar ook op hen die dit overwegen en op alle anderen die zich verwant voelen met deze problematiek.

jong

Jong & Out (COC Zwolle)

LHBT-jongeren t/m 18 jaar

Zaterdag 16 september 2017: van 13.00 tot 17.00 uur

Café De Gezelligheid – Gasthuisplein 11 in Zwolle

In Zwolle is er elke derde zaterdagmiddag van de maand een activiteit voor LHBT-jongeren. Jong&Out is het label van COC Nederland voor jongeren tot en met 18 jaar. De werkgroep ontstond in de aanloop naar de 16-min boot tijdens de Gay Pride van 2005 in Amsterdam. Het uitgangspunt van de werkgroep is: ‘van, voor en door jongeren’. Inmiddels zijn er in zestien steden in Nederland dergelijke activiteiten.

Transgender-café (Nijmegen)

Iedere vierde vrijdag van de maand

Vrijdag 22 september 2017 - Inloop vanaf 19.30 tot 24.00 uur

Roze Huis – St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen

Of je nu transseksueel bent, travestiet of genderqueer, mensen ontmoeten met vergelijkbare ervaringen is voor velen belangrijk en ook gewoon leuk. Daarom komen wij maandelijks samen. Iedere tweede donderdag van de maand komen we vanaf half 8 samen in café Van Deelen (voorheen bekend als café Meermin) aan de Bloemerstraat 2 in Nijmegen. Vanaf 2017 iedere vierde vrijdag van de maand komen we vanaf half 8 samen in het Roze Huis, St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen.

Club-T (COC-Zwolle)

Transmannen en -vrouwen

Stichting Focus – Zerboltstraat 63 te Zwolle
Zaterdag 30 september van 14.00 tot 18.00 uur

Op zaterdag 30 september 2017 begint het nieuwe seizoen van Club-T, bedoeld voor transmannen en transvrouwen en diegenen die nog zoeken naar hun genderidentiteit.

Club-T biedt een veilige omgeving waar je jezelf kunt zijn en waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten. Hoe fijn is het om jezelf te vinden en uiteindelijk jezelf te kunnen zijn. Leuke contacten in een gezellige omgeving kunnen je daarbij helpen.

De toegang is gratis. Je drankjes zijn uiteraard voor eigen rekening. Van 14.00 tot 18.00 uur ben je welkom bij stichting Focus. Adres: Zerboltstraat 63 Zwolle.

Meer informatie? Stuur een mailtje via clubt@coczwolle.nl.

Meer informatie over Club T is te vinden via de website van COC Zwolle.

---

Cartoon van de Week - ReinArt

Leider Tsjetsjenië ontkent bestaan homo´s 

---