Bezoek de homepage van onze internetsite!
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 6 maart 2014

(Klik op de naam van de activiteit of de bijbehorende afbeelding wanneer je meer wilt weten)

Meer weten over deze film

Film op vrijdag:

Albert Nobbs (2011)

Film met lesbisch thema

 

Vrijdag 7 maart 2014: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig door naar COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

vrouwendag

Vrouwen-Vertel-Festival

vanwege Intenationale Vrouwendag

 

Zaterdag 8 maart: vanaf 10.30 uur in en rond 'De Fermerie' (Muggeplein 9 te Deventer)

Op zaterdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag . In ‘De Fermerie’ aan het Muggeplein in Deventer wordt daarom een groots VrouwenVertelFestival georganiseerd. De meeste activiteiten vinden plaats in ´De Fermerie´ zelf, maar ook in diverse huiskamers in het Noordenbergkwartier. Het aanbod is niet alleen voor vrouwen; ook mannen zijn van harte welkom.

Wandeling  maart

Vrouwenwandelgroep Second Sunday 

Zondag 9 maart: Trekvogelpad

Zondag 9 maart organiseert Second Sunday een lijnwandeling voor vrouwen. Er wordt vertrokken om 11.50 uur (en dat is later dan normaal) vanaf NS station Brummen (verzamelen in de Stationshal). Eindpunt is Vorden. Deelnamekosten bedragen € 1,00.

Let op: de stoptrein (NS-sprinter) gaat maar één keer per uur en alleen die stopt in Brummen!

Meer informatie bij Els (06-22616727) of Jetty (06-34701941)

Cursiefjes

Cursiefjes in de Kroeg

Zes auteurs in zes verschillende café's

 

Zondag 9 maart: 14.30 uur in o.a. COC-café Face It (Brink 64a te Deventer)

Op zondag 9 maart zullen zes auteurs in zes verschillende café´s in het centrum van Deventer acte de présence geven. Abdel Kader Benali is één van de schrijvers die op deze zondagmiddag samen met vijf collega’s van café naar café trekt. Waar? Op de Brink het grote plein in het centrum van Deventer. Iedereen is van harte welkom! Kies voor jouw favoriete café en geniet! Ieder half uur zie je een nieuwe schrijver of columnist.

Wie doen er dit jaar mee? Dat zijn Abdelkader Benali, Arjen Lubach, Wim Daniels, Ernest van der Kwast, Rosita Steenbeek en Karin Amatmoekrim. Start is om 14.30 uur en de toegang is gratis. Deze activiteit wordt vanwege de Deventer Boekenweek georganiseerd.

film 16-3

Classic Sunday Filmmiddag:

Better Than Chocolate (1999)

Middagfilm met lesbisch thema 

 

Zondag 16 maart: 15.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

Derde zondag van de maand in het winterseizoen (t/m april), dus een film met een roze thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 15.00 uur; café geopend vanaf 16.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Zondagmiddagsalon

Zondagmiddagsalon

Singletjes met DJ-Bert

 

Zondag 16 maart: 16.00 uur in COC-café Face It (Brink 64a te Deventer)

Vandaag draait DJ-Bert weer oude singletjes op verzoek; zoek in de bakken met vinyl naar je favoriete singletje uit de jaren ’60, ’70 en ’80. De ZondagMiddagSalon wordt iedere derde zondag gehouden en iedereen die houdt van gemoedelijke sfeer zonder harde muziek is van harte welkom. Het COC-café is geopend vanaf 16.00 en blijft doorlopend open tot ‘s avonds het Zondagcafé begint. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom.

Tom

Literaire Middag met Tom Lanoye

Vanwege Boekenweek

 

Zondag 23 maart 2014: vanaf 15.00 uur

Openbare Bibliotheek (Brink 70 te Deventer)

Kaarten kosten € 5,00 en zijn vanaf 1 maart verkrijgbaar bij het COC (Brink 64A) en Antiquariaat Jos Wijnhoven (Walstraat 30)

De Vlaamse schrijver Tom Lanoye (Sint-Niklaas, 27 augustus 1958) geeft op zondag 23 maart een lezing in de Centrale Bibliotheek (Brink 70 te Deventer). Hij is romanschrijver, dichter, columnist, scenarist en theaterauteur. Lanoye woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad en is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van zijn taalgebied. Zijn literaire werk is in meer dan tien talen gepubliceerd of opgevoerd. Hij debuteerde begin jaren tachtig met de surrealistisch getinte verhalenbundel Een slagerszoon met een brilletje. Bij het grote publiek brak hij door met romans als Kartonnen dozen, Het goddelijke monster en Sprakeloos en met toneelstukken als Ten oorlog, Fort Europa en De Russen!
Gelukkige slaven (2013) is zijn meest recente roman. De Volkskrant: “Een meeslepende, amusante en prikkelende roman die ook nog eens complexer is dan je zou vermoeden.” Als Lanoye voorleest uit eigen werk is zijn optreden meer een onemanshow van een cabaretier, dan een lezing. Deze zondag leest hij voor uit Gelukkige slaven.

Hors les murs

Film op vrijdag:

Hors Les Murs (2012)

Film met homo-thema

 

Vrijdag 28 maart: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homo-thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig door naar COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Wall of Fame

Face It heeft eigen 'Wall of Fame'

Stemmen kan nog tot 17 maart

 

Met het opknappen van het COC-café-interieur is deze week ook een nieuw project gerealiseerd. Uit een breed scala van allerlei roze helden en heldinnen is een heuse ‘Wall of Fame’ samengesteld, bestaande uit ruim zestig portretten van mannen, vrouwen en al wat daar tussen zit. Het is de eerste fase van deze ‘foto-muur’, want er is ruimte voor nog meer portretten. Tot 17 maart kunnen bezoekers van het COC-café via een invullijst ook hun voorkeur bekend maken en eventueel eigen suggesties doen. De personen met de meeste stemmen worden daarna toegevoegd aan de ‘Wall of Fame’.

Naast bovengenoemd project is ook het nodige schilderwerk verricht, de verlichting aangepakt en nieuw meubilair toegevoegd. Bezoek het COC-café en kijk wat er allemaal veranderd is!

Meer weten over de IJssel Dykes?

Sporten met de IJssel Dykes

Iedere donderdag van 19.45 tot 21.00 uur

Gymzaal 'De Duivengang' - Broederenstraat 1 te Deventer

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer; een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, voetbalt of volleybalt in het centrum van Deventer. We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar drinken na afloop van de training. Daarna gezellige nazit in het vertrouwde COC-café!!

Zet ook deze activiteit alvast in je agenda!

Info over vrouwenfeest

Swingend Vrouwenfeest 

Optredens van Zangtrio Kamikaze, Vocalgroup No Nuts en Afterparty in de danskelder met DJ-Ilja

 

Vrijdag 4 april: 21.30 uur in COC-café Face It (Brink 64a te Deventer)

Op vrijdagavond 4 april staat Café Face It op z’n kop met een swingend vrouwenfeest. Ben je hetero, bi of lesbisch noteer deze avond in je agenda! Voor de liefhebbers is er om 20.00 uur de film Cloudburst in de filmzaal van de Openbare Bibliotheek. Daarna kun je vanaf 21.30 uur terecht in het café van COC Deventer en genieten van optredens van zangtrio Kamikaze en de vocalgroup No Nuts uit Zutphen. Swingende songs en ontroerende ballads. In de kelder gaat DJ Ilja rond middernacht los met heerlijke dansmuziek, van de seventies tot nu. De entree voor COC-leden is € 3,00, voor niet-leden € 5,00.

Meer weten ver deze Men-Meet-Men-avond?

Men Meet Men: 'Black & White'  

Speciaal voor homo- en bimannen (18+)

 

Maandag 7 april: 20.00 uur in COC-café Face It (Brink 64a te Deventer)

Op maandagavond 7 april 2014 wordt in café Face It (Brink 64a te Deventer) weer een avond speciaal voor homo- en bi- jongens en mannen vanaf 18 jaar en ouder georganiseerd. Deze Men’s-Only-Avond is getiteld ‘Men Meet Men’ en het thema is deze keer ‘Black and White’.

Het café op de begane grond heeft een gemoedelijke sfeer en beneden in de kelder is het wat intiemer en mag er gerookt worden. De dress-code is niet verplicht, maar het zo leuk zijn wanneer men zich in het thema uit dost!