Bezoek de homepage van onze internetsite!
---
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 30 juli 2014

(Klik op de bijbehorende afbeelding van de activiteit wanneer je meer wilt weten)

---

Wijziging openingstijden

Vanaf juli is het COC-café op de zondagavonden gesloten. De vrijdagavonden zijn dan echter wel weer iedere week geopend van 21.00 tot 24.00 uur (voorheen waren dat alleen de eerste en laatste vrijdagavond na de film).

---
IJssel Dykes

Zomerprogramma van de IJssel Dykes

Iedere donderdagavond tot en met 14 augustus

Het Zomerprogramma van IJssel Dykes is bekend en het beloofd weer een afwisselende sportzomer voor alle vrouwen te worden. Tot en met donderdag 14 augustus 2014 organiseert de vrouwensportgroep IJssel Dykes van COC Deventer een speciaal zomerprogramma. Vrouwen, jong en oud, lesbisch, bi- of heteroseksueel, kunnen nog meedoen aan afwisselende activiteiten: een clinic Thai Boksen, Hockey in het park en wandelen. Er zijn diverse verzamelpunten en aanvangstijden, dus kijk op de agenda voor de specifieke tijd en locatie. Mocht de afstand het toelaten dan kan er na de activiteit nog gezellig nagedronken worden in COC-café Face It.

Alle vrouwen zijn welkom wanneer ze nieuwsgierig zijn naar de sporten uit ons zomerprogramma en graag kennis willen maken met onze sportieve IJsseldykesportclub. Deelnamekosten bedragen € 3,00 per activiteit. Om een inschatting te hebben hoeveel vrouwen per activiteit gaan deelnemen is het verzoek om je vooraf aan te melden via ijsseldykes-secretaris@cocdeventer.nl (ook voor vragen en meer informatie). IJssel Dykes is de vrouwensportgroep van COC Deventer; zij organiseert activiteiten voor vrouwen van alle leeftijden.

Wat gaan we deze zomer nog doen (klik op de naam van de activiteit voor meer informatie): 

31 juli

Hockey In het parkRijsterborgherpark, Deventer

7 augustus

Clinic Thai boksenChok Dee, Deventer

14 augustus

WandelenVerzamellocatie volgt
---
Meer weten over deze film

Film op vrijdag

'Tipping The Velvet' (lesbisch thema)

 

Vrijdag 1 augustus 2014: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig door naar COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis. 

---
Boekenmarkt

Face It Boekenmarktcafé 

Met appelgebak en tosti's

Zondag 3 augustus: 11.00 uur in COC-café Face It (Brink 64a te Deventer)

Zondag 3 augustus is het de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt. Café Face It is dan weer eerder geopend vanaf 11.00 uur. Onze specialiteiten deze dag zijn eigengemaakte Appeltaart en krokante Tosti’s (zolang de voorraad strekt).

Gezellige sfeer met gemoedelijke muziek om de gekochte boeken rustig te kunnen bekijken onder het genot van koffie en wat lekkers. Het café blijft doorlopend open tot 19.00 uur.

---
Meer weten over deze Men-Meet-Men-avond?

Men Meet Men:

'Korte Broekenmarkt' 

Speciaal voor homo- en bimannen (18+)

Maandag 4 augustus: 20.00 uur in COC-café Face It (Brink 64a te Deventer)

Op maandagavond 4 augustus 2014 wordt in café Face It (Brink 64a te Deventer) weer een avond speciaal voor homo- en bi- jongens en mannen vanaf 18 jaar en ouder georganiseerd. Deze Men’s-Only-Avond is getiteld ‘Men Meet Men’ en het thema is deze keer ‘Korte Broekenmarkt’.

Het café op de begane grond heeft een gemoedelijke sfeer. Via een spannende “cruising”area kom je “Down Under” met een lounge-ruimte. De dresscode voor Down Under is “shorts”; kom in je mooiste of spannendste outfit (kleedruimte is aanwezig). De dress-code is niet verplicht, maar het zo leuk zijn wanneer men zich in het thema uit dost!

---
film festival

Gay and Lesbian Summer Film Festival 2014

 

Ook in Filmhuis de Keizer

Iedere dinsdag in juli en augustus: 20.30 uur in 'Filmhuis de Keizer' (Keizerstraat te Deventer)

Deze zomer worden in 14 steden (waaronder Deventer) speciale Roze Films vertoond in het kader van het Gay and Lesbian Summer Film Festival 2014. Acht nieuwe films met een homoseksueel of lesbisch thema uit diverse landen, zoals Canada, Brazilië en Hongarije. Deze speciale Filmavonden vinden in Devener plaats op de dindagavonden in de maanden juli en augustus; aanvangstijd telkens om 20.30 uur.

Hieronder is een overzicht van het programma in Filmhuis De Keizer; meer informatie over de films is te vinden door op de naam van de film te klikken:

5 augustus: Land of Storms (homo-thema)

12 augustus: Zwei Mütter (lesbisch thema)

19 augustus: Test (homo-thema)

26 augustus: Sarah Prefers to Run (lesbisch thema)

.

---
Second Sunday

Vrouwenwandelgroep

Second Sunday  

 

Zondag 10 augustus: Ruurlo  

 

Zondag 10 augustus organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Ruurlo. Er wordt vertrokken om 11.30 uur vanaf NS-station Ruurlo. Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij de startlocatie eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 17 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

Meer informatie bij Els (06-22616727)

---
ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

'Summertime'

Zomerse muziek en hapjes

 

Zondag 17 augustus 2014: 16.00 uur in COC-café 'Face It' (Brink 64a te Deventer)

Vanwege de vakantie speciale zomerse muziek en hapjes. De ZondagMiddagSalon wordt iedere derde zondag gehouden en iedereen die houdt van gemoedelijke sfeer zonder harde muziek is van harte welkom. Het COC-café is geopend vanaf 16.00. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom.

---
DJ-Birdie

Face It's Saturdance met DJ-Birdie

Uit je dak op de dansvloer

na 'Tour de Terras' 

 

Zaterdag 23 augustus: 22.00 uur in COC-café Face It (Brink 64a te Deventer)

Zaterdag 23 augustus is het 'Tour de Terras' met optredens vanaf diverse kleine podia in de Deventer binnenstad. Zaterdag is ook uit-je-dak-gaan op de dansvloer; DJ-Birdie zorgt voor lekkere swingende muziek op de dansvloer boven. Beneden in de loungekelder is de sfeer wat intiemer en je kunt er ook genieten van je sigaretje. Toegang tot 02.00 uur; het café blijft open tot 02.30 uur. 

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Film 29-8

Film op Vrijdag

Gerontophilia (homo-thema)

Vrijdag 29 augustus: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

 

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homo-thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig door naar COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

 

Thema-avond

Houdt God van Vrouwen?

Thema-avond met Documentaire en Gesprek

 

Donderdag 4 september: 20.00 uur in 'Penninckshuis' (Brink 89 te Deventer)

Op donderdag 4 september is de documentaire Houdt God van vrouwen? te zien in het Penninckshuis in Deventer. Deze ingrijpende documentaire gaat over de rol van de vrouw en over homoseksualiteit binnen behoudende kerkgenootschappen. De regisseur van de film, Emile van Rouveroy van Nieuwaal en de hoofdpersonen mevrouw Kok en haar zoon Willem zullen tijdens deze avond aanwezig zijn. Zij gaan na de film onder leiding van Bep Spa, PvdA-gemeenteraadslid, in gesprek over dit thema. De avond is een initiatief van de Geloofsgemeenschap Penninckshuis in samenwerking met COC Deventer en het Etty Hillesumcentrum.

De vertoning van de documentaire en het aansluitende gesprek vinden plaats in het Penninckshuis, (Brink 89); ontvangst met koffie/thee vanaf 19.30 uur; aanvang 20.00 uur. Toegang € 5.00.

Maartje Wortel

Literaire Avond

met Maartje Wortel

 

Vrijdag 12 september: 20.00 uur in Centrale Biblotheek (Brink 70 te Deventer)

Op vrijdag 12 september om 20.00 uur komt Maartje Wortel – volgens de Volkskrant het literaire talent van 2014 – naar Deventer. COC Deventer en de Bibliotheek Deventer organiseren samen deze literaire avond, die plaatsvindt in de AMG Schmidtzaal van de bibliotheek. Toegang € 2,50.

Normal Heart

'The Normal Heart'

met o.a. Frederik Brom, Thijs Römer, Henriëtte Tol en Freek Bartels

 

Zaterdag 27 september: 20.00 uur in Deventer Schouwburg (Leeuwenbrug 2 in Deventer)

The Normal Heart is een aangrijpend en waargebeurd verhaal over de opkomst van de aidsepidemie in New York in de jaren ‘80. Het onthutsende en ontroerende maar ook met veel humor vertelde verhaal gaat over een hechte vriendengroep in het gevecht tegen politici, artsen en media die de waarheid willen verdoezelen over de nieuwe ziekte die de homowereld teistert. Kaarten vanaf € 26,50.

---