Bezoek de homepage van onze internetsite!
---
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 12 augustus 2014

(Klik op de bijbehorende afbeelding van de activiteit wanneer je meer wilt weten)

---

Reguliere openingstijden COC-café Face It:

Donderdagavond van 21.00 tot 24.00 uur

Vrijdagavond van 21.00 tot 24.00 uur

Zaterdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur

Zaterdagavond van 22.00 tot 02.00 uur

Iedere 3e zondagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur (ZondagMiddagSalon)

---
IJssel Dykes

Wandelen met de IJssel Dykes

Donderdagavond 14 augustus vanaf 19.30 uur

Geb & Gaia (Huize Nieuw Rande) Schapenzandweg 3 te Diepenveen

Zomerprogramma op initiatief van IJssel Dykes en andere COC-meiden. Alle vrouwen (lesbisch, bi of hetero) zijn welkom!! Op donderdag 14 augustus gaan we vanaf 19.30 uur een mooie wandeling maken van ongeveer anderhalf uur. Het startpunt (en tevens verzamellocatie) is Geb & Gaia (Huize Nieuw Rande) Schapenzandweg 3 te Diepenveen. Na de activiteit kan er eventueel nog gezellig nagedronken worden in COC-café Face It.

Alle vrouwen zijn welkom wanneer ze nieuwsgierig zijn naar de sporten uit ons zomerprogramma en graag kennis willen maken met onze sportieve IJsseldykesportclub. Deelnamekosten bedragen € 3,00 per activiteit. Om een inschatting te hebben hoeveel vrouwen per activiteit gaan deelnemen is het verzoek om je vooraf aan te melden via ijsseldykes-secretaris@cocdeventer.nl (ook voor vragen en meer informatie). IJssel Dykes is de vrouwensportgroep van COC Deventer; zij organiseert activiteiten voor vrouwen van alle leeftijden.

Vanaf donderdag 21 augustus beginnen de sportavonden in Gymzaal De Duivengang weer (Broederenstraat 1 te Deventer)!!

   
   
   
---
film festival

Gay and Lesbian Summer Film Festival 2014

 

Ook in Filmhuis de Keizer

Iedere dinsdag in juli en augustus: 20.30 uur in 'Filmhuis de Keizer' (Keizerstraat te Deventer)

Deze zomer worden in 14 steden (waaronder Deventer) speciale Roze Films vertoond in het kader van het Gay and Lesbian Summer Film Festival 2014. Acht nieuwe films met een homoseksueel of lesbisch thema uit diverse landen, zoals Canada, Brazilië en Hongarije. Deze speciale Filmavonden vinden in Devener plaats op de dindagavonden in de maanden juli en augustus; aanvangstijd telkens om 20.30 uur.

Hieronder is een overzicht van de films die nog in Filmhuis De Keizer vertoond gaan worden; meer informatie over de films is te vinden door op de naam van de film te klikken:

19 augustus: Test (homo-thema)

26 augustus: Sarah Prefers to Run (lesbisch thema)

---
ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

'Summertime'

Zomerse muziek en hapjes

 

Zondag 17 augustus 2014: 16.00 uur in COC-café 'Face It' (Brink 64a te Deventer)

Vanwege de vakantie speciale zomerse muziek en hapjes. De ZondagMiddagSalon wordt iedere derde zondag gehouden en iedereen die houdt van gemoedelijke sfeer zonder harde muziek is van harte welkom. Het COC-café is geopend vanaf 16.00. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom.

---
DJ-Birdie

Face It's Saturdance met DJ-Birdie

Uit je dak op de dansvloer na 'Tour de Terras' 

 

Zaterdag 23 augustus: 22.00 uur in COC-café Face It (Brink 64a te Deventer)

Zaterdag 23 augustus is het 'Tour de Terras' met optredens vanaf diverse kleine podia in de Deventer binnenstad. Zaterdag is ook uit-je-dak-gaan op de dansvloer; DJ-Birdie zorgt voor lekkere swingende muziek op de dansvloer boven. Beneden in de loungekelder is de sfeer wat intiemer en je kunt er ook genieten van je sigaretje. Toegang tot 02.00 uur; het café blijft open tot 02.30 uur. 

---
Film 29-8

Film op Vrijdag

Gerontophilia (homo-thema)

Vrijdag 29 augustus: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

 

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homo-thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig door naar COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis. 

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Thema-avond

Houdt God van Vrouwen?

Thema-avond met Documentaire en Gesprek

 

Donderdag 4 september: 20.00 uur in 'Penninckshuis' (Brink 89 te Deventer)

Op donderdag 4 september is de documentaire Houdt God van vrouwen? te zien in het Penninckshuis in Deventer. Deze ingrijpende documentaire gaat over de rol van de vrouw en over homoseksualiteit binnen behoudende kerkgenootschappen. De regisseur van de film, Emile van Rouveroy van Nieuwaal en de hoofdpersonen mevrouw Kok en haar zoon Willem zullen tijdens deze avond aanwezig zijn. Zij gaan na de film onder leiding van Bep Spa, PvdA-gemeenteraadslid, in gesprek over dit thema. De avond is een initiatief van de Geloofsgemeenschap Penninckshuis in samenwerking met COC Deventer en het Etty Hillesumcentrum.

De vertoning van de documentaire en het aansluitende gesprek vinden plaats in het Penninckshuis, (Brink 89); ontvangst met koffie/thee vanaf 19.30 uur; aanvang 20.00 uur. Toegang € 5.00.

Meer weten over deze film

Film op vrijdag

Lesbisch thema

 

Vrijdag 5 september 2014: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig door naar COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis. 

Maartje Wortel

Literaire Avond

met Maartje Wortel

 

Vrijdag 12 september: 20.00 uur in Centrale Biblotheek (Brink 70 te Deventer)

Op vrijdag 12 september om 20.00 uur komt Maartje Wortel – volgens de Volkskrant het literaire talent van 2014 – naar Deventer. COC Deventer en de Bibliotheek Deventer organiseren samen deze literaire avond, die plaatsvindt in de AMG Schmidtzaal van de bibliotheek. Toegang € 2,50.

Normal Heart

'The Normal Heart'

met o.a. Frederik Brom, Thijs Römer, Henriëtte Tol en Freek Bartels

 

Zaterdag 27 september: 20.00 uur in Deventer Schouwburg (Leeuwenbrug 2 in Deventer)

The Normal Heart is een aangrijpend en waargebeurd verhaal over de opkomst van de aidsepidemie in New York in de jaren ‘80. Het onthutsende en ontroerende maar ook met veel humor vertelde verhaal gaat over een hechte vriendengroep in het gevecht tegen politici, artsen en media die de waarheid willen verdoezelen over de nieuwe ziekte die de homowereld teistert. Kaarten vanaf € 26,50.

---