Bezoek de homepage van onze internetsite!
---
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 27 augustus 2014

(Klik op de bijbehorende afbeelding van de activiteit wanneer je meer wilt weten)

Reguliere openingstijden COC-café Face It:

Donderdagavond van 21.00 tot 24.00 uur

Vrijdagavond van 21.00 tot 24.00 uur

Zaterdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur

Zaterdagavond van 22.00 tot 02.00 uur

Iedere 3e zondagmiddag van 16.00 tot 19.00 uur (ZondagMiddagSalon)

---
IJssel Dykes

Nieuw seizoen IJssel Dykes

Sporten met andere vrouwen

 

Iedere donderdagavond: 19.45 uur in Gymzaal 'De Duivengang' 

Na het speciale zomerprogramma zijn de IJssel Dykes weer begonnen aan een nieuw seizoen sporten voor vrouwen! IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). Dat staat voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar drinken na afloop van de training.

Nieuwe sportieve en enthousiaste vrouwen zijn altijd welkom! Kom je meetrainen? Graag even aanmelden via het e-mailadres van de IJssel Dykes.

---
Film 29-8

Film op Vrijdag

Gerontophilia (homo-thema)

Vrijdag 29 augustus: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

 

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homo-thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig door naar COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis. 

---
Thema-avond

Houdt God van Vrouwen?

Thema-avond met Documentaire en Gesprek

 

Donderdag 4 september: 20.00 uur in 'Penninckshuis' (Brink 89 te Deventer)

Op donderdag 4 september is de documentaire Houdt God van vrouwen? te zien in het Penninckshuis in Deventer. Deze ingrijpende documentaire gaat over de rol van de vrouw en over homoseksualiteit binnen behoudende kerkgenootschappen. De regisseur van de film, Emile van Rouveroy van Nieuwaal en de hoofdpersonen mevrouw Kok en haar zoon Willem zullen tijdens deze avond aanwezig zijn. Zij gaan na de film onder leiding van Bep Spa, PvdA-gemeenteraadslid, in gesprek over dit thema. De avond is een initiatief van de Geloofsgemeenschap Penninckshuis in samenwerking met COC Deventer en het Etty Hillesumcentrum.

De vertoning van de documentaire en het aansluitende gesprek vinden plaats in het Penninckshuis, (Brink 89); ontvangst met koffie/thee vanaf 19.30 uur; aanvang 20.00 uur. Toegang € 5.00.

---
Meer weten over deze film

Film op vrijdag

La Vie d'Adèle (lesbisch thema)

 

Vrijdag 5 september 2014: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig door naar COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis. 

---
Maartje Wortel

Literaire Avond

met Maartje Wortel

 

Vrijdag 12 september: 20.00 uur in Centrale Biblotheek (Brink 70 te Deventer)

Op vrijdag 12 september om 20.00 uur komt Maartje Wortel – volgens de Volkskrant het literaire talent van 2014 – naar Deventer. COC Deventer en de Bibliotheek Deventer organiseren samen deze literaire avond, die plaatsvindt in de AMG Schmidtzaal van de bibliotheek. Toegang € 2,50.

---
Wandelgroep

Second Sunday

Wandeling rondom Velp

Zondag 14 september (Wandeling door en alleen voor vrouwen)

NS-station Velp (tevens eindpunt wandeling): start 11.34 uur

Zondag 14 september organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Velp. Er wordt vertrokken om 11.34 uur vanaf NS-station Velp. Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij de startlocatie eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Let op: er is geen horeca onderweg dus neem wat eten en drinken mee. Honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

---
Oude Begraafplaats

Bezoek Oude Begraafplaats

Uniek natuurgebied in Deventer 

 

Zondag 21 september: 14.15 uur - Achterzijde NS-station Deventer

Voorafgaand aan de Zondagmiddagsalon is er een speciaal bezoek aan de Oude Begraafplaats te Deventer met een rondleiding langs speciale items. Deze oase van rust is niet meer als begraafplaats in gebruik en daarom heeft zich een uniek natuurgebied in de stad ontwikkeld. Naast informatie over de geschiedenis van de voormalige begraafplaats wordt er ook stil gestaan bij de bijzondere natuur op deze plek. Aan deze middag zijn geen vaste kosten verbonden, maar de vrijwilligers van de begraafplaats vragen een vrijwillige bijdrage! Opgeven is noodzakelijk (i.v.m. het aantal vrijwilligers voor de rondleiding) en dat doe je via 50plus@cocdeventer.nl of bij Martin van de 50plusgroep vóór dinsdag 16 september! Alle leeftijden welkom.

---
ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Gezellige nazit na de wandeling

 

Zondag 21 september 2014: 16.00 uur in COC-café 'Face It' (Brink 64a te Deventer)

De ZondagMiddagSalon wordt iedere derde zondag gehouden en iedereen die houdt van gemoedelijke sfeer zonder harde muziek is van harte welkom. Het COC-café is geopend vanaf 16.00. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom.

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Land of Storms

Film op Vrijdag

Land of Storms (homo-thema)

Vrijdag 26 september: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

 

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homo-thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig door naar COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Normal Heart

'The Normal Heart'

met o.a. Frederik Brom, Thijs Römer, Henriëtte Tol en Freek Bartels

 

Zaterdag 27 september: 20.00 uur in Deventer Schouwburg (Leeuwenbrug 2 in Deventer)

The Normal Heart is een aangrijpend en waargebeurd verhaal over de opkomst van de aidsepidemie in New York in de jaren ‘80. Het onthutsende en ontroerende maar ook met veel humor vertelde verhaal gaat over een hechte vriendengroep in het gevecht tegen politici, artsen en media die de waarheid willen verdoezelen over de nieuwe ziekte die de homowereld teistert. Kaarten vanaf € 26,50.

Ladies Lounge

Ladies Lounge

'Terug van Vakantie'

 

Zondag 28 september 2014: 16.00 uur in COC-café 'Face It' (Brink 64a te Deventer)

Zondag 28 september is er vanaf 16.00 uur in COC-café Face It een speciale MiddagSalon door en alleen toegankelijk voor vrouwen. Het thema is ‘Terug van Vakantie’ met een gemoedelijke sfeer en hapjes uit diverse vakantielanden. Voor de liefhebbers kan er nog gedanst worden op lekkere zomerhits. Al met al een fijne cafésfeer, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen.

gay film night

Gay Film Night

In Filmhuis de Keizer

 

Iedere laatste dinsdag in september, oktober en november:

20.30 uur in 'Filmhuis de Keizer' (Keizerstraat te Deventer)

Filmhuis de Keizer blijft op de laatste dinsdag van de maand een Gay Film Night organiseren. In de maanden september, oktober en november staan drie recente roze films op de agenda en op dinsdag 30 september is dat Rosie’s Son (Zwitserland 2013). COC-leden kunnen op vertoon van hun geldige COC-pas €2,00 korting ontvangen op de entreeprijs (niet in combinatie met de Filmhuispas).

Cupcakes

Film op vrijdag

Cupcakes (lesbisch thema)

 

Vrijdag 3 oktober 2014: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig door naar COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Men meet Men

Men Meet Men

Thema 'Go Wild!'

 

Maandag 6 oktober 2014: 20.00 uur in COC-café 'Face It' (Brink 64a te Deventer)

Op maandagavond 6 oktober 2014 wordt in café Face It (Brink 64a te Deventer) een avond speciaal voor homo- en bi-jongens en mannen vanaf 18 jaar en ouder georganiseerd. Deze Men’s-Only-Avond is getiteld ‘Men Meet Men’ en het thema is deze keer ’Go Wild!’ (dresscode: ‘Wildseizoen’). Deze speciale avond is geopend van 20.00 tot 01.00 uur (na 24.00 uur geen toegang meer!). De entreeprijs bedraagt € 2,00. COC-leden hebben vrije toegang op vertoon van hun geldige lidmaatschapskaart.