Bezoek de homepage van onze internetsite!
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 3 september 2014

(Klik op de bijbehorende afbeelding van de activiteit wanneer je meer wilt weten)

Veel activiteiten in september!!

Het nieuwe seizoen is begonnen en er staan veel activiteiten op het menu! Onder de naam Fabulous organiseert het café-team in september o.a. een Fab!Karaoke, een Fab!Quiz en een Fab!Live party. Bovendien veel activiteiten ook buiten de COC-muren, zoals een thema-bijeenkomst, een literaire avond, een rondleiding en natuurlijk de filmavonden. Kortom een bomvol programma om uit te kiezen, vaak met leuke aanbiedingen of kortingen voor COC-leden. En mocht je toch in het COC-café zijn, probeer 'ns één van de nieuw wijnen!

Reguliere openingstijden COC-café Face It:

Donderdagavond van 21.00 tot 24.00 uur

Vrijdagavond van 21.00 tot 24.00 uur

Zaterdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur

Zaterdagavond van 22.00 tot 02.00 uur

Iedere 3e zondagmiddag van 16.00 tot 19.00 uur (ZondagMiddagSalon)

COC-pas

Haal meer uit je COC-ledenpas!

Diverse kortingen en aanbiedingen

Gratis kopje koffie/thee op vrijdagen 5 en 26 september
25 % korting op fris, bier en wijn op vrijdagen 5 en 26 september
Gratis entree Literaire Avond vrijdag 12 september
€2,00 korting Filmhuisfilm dinsdag 30 september

Het COC is bezig met een COC-pasjes actie!

Zo krijg je op vertoon van je geldige COC-pas € 2,00 korting op de filmhuis-film tijdens de Gay Film Night (laatste dinsdag in september, oktober en november). Deze korting komt niet bovenop de normale korting van de filmhuispas.

Ook biedt de pas gratis entree voor de lezing van Maartje Wortel op vrijdag 12 september en ontvang je vanaf 5 september voor aanvang van de Roze film in ‘De Kleine Keizerin’ gratis een kopje koffie of thee bij Koek & Boek in de Bibliotheek.

Bovendien ontvangen COC-leden op vrijdag 5 en vrijdag 26 september (dus na de Roze Film in de Kleine Keizerin) van 21.00 tot 22:30 uur een korting van 25% op fris, bier en wijn. Dat is toch niet te filmen!!!

Meer acties zullen volgen, dus houdt deze websit de komende tijd in de gaten!

---
Wijnen

Nieuwe wijnen in het COC-café

Rode, zoete witte en twee droge wijn

 

Vanaf september zijn er nieuwe wijnen in het COC-café te proeven. Tijdens de onlangs intern gehouden wijnproeverij is er gekozen voor een nieuwe rode, een droge witte en een zoete witte wijn en ook een extra droge witte wijn (chardonnay) wordt uitgeprobeerd. Dus wijnliefhebbers, kom binnenkort het COC bezoeken en probeer ‘ns een nieuwe wijntje.

---
Thema-avond

Houdt God van Vrouwen?

Thema-avond met Documentaire en Gesprek

 

Donderdag 4 september: 20.00 uur in 'Penninckshuis' (Brink 89 te Deventer)

Op donderdag 4 september is de documentaire Houdt God van vrouwen? te zien in het Penninckshuis in Deventer. Deze ingrijpende documentaire gaat over de rol van de vrouw en over homoseksualiteit binnen behoudende kerkgenootschappen. De regisseur van de film, Emile van Rouveroy van Nieuwaal en de hoofdpersonen mevrouw Kok en haar zoon Willem zullen tijdens deze avond aanwezig zijn. Zij gaan na de film onder leiding van Bep Spa, PvdA-gemeenteraadslid, in gesprek over dit thema. De avond is een initiatief van de Geloofsgemeenschap Penninckshuis in samenwerking met COC Deventer en het Etty Hillesumcentrum.

De vertoning van de documentaire en het aansluitende gesprek vinden plaats in het Penninckshuis, (Brink 89); ontvangst met koffie/thee vanaf 19.30 uur; aanvang 20.00 uur. Toegang € 5.00.

---
Meer weten over deze film

Film op vrijdag

La Vie d'Adèle (lesbisch thema)

 

Vrijdag 5 september 2014: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig door naar COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis. 

---
Maartje Wortel

Literaire Avond

met Maartje Wortel

 

Vrijdag 12 september: 20.00 uur in Centrale Biblotheek (Brink 70 te Deventer)

Op vrijdag 12 september om 20.00 uur komt Maartje Wortel – volgens de Volkskrant het literaire talent van 2014 – naar Deventer. COC Deventer en de Bibliotheek Deventer organiseren samen deze literaire avond, die plaatsvindt in de AMG Schmidtzaal van de bibliotheek. Toegang € 2,50 (gratis entree met de COC-ledenpas).

---
karaoke

Fab!Karaoke

Meezingen met bekende hits

 

Zaterdag 13 september 2014: 21.00 uur in COC-café 'Face It' (Brink 64a te Deventer)

Op zaterdag 13 september is het Fab!Karaoke in het COC-café. Ga los op de nummers van ABBA tot de Village People of maak de gemoederen los met de hits van André Hazes tot de Zangeres Zonder Naam. Vanaf 21.00 uur is het café geopend om alvast de keeltjes te smeren. Een hele goede stem is niet vereist; veel enthousiasme wel. Karaoke gaat door tot 24.00 uur; daarna een karaoke-afterparty. Je kunt tot 02.00 uur naar binnen (bar blijft tot 02.30 uur open).

---
Wandelgroep

Second Sunday

Wandeling rondom Velp

Zondag 14 september (Wandeling door en alleen voor vrouwen)

NS-station Velp (tevens eindpunt wandeling): start 11.34 uur

Zondag 14 september organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Velp. Er wordt vertrokken om 11.34 uur vanaf NS-station Velp. Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij de startlocatie eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 15 kilometer. Let op: er is geen horeca onderweg dus neem wat eten en drinken mee. Honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

---
Quiz

Fab!Quiz

Voor bollebozen en betweters

 

Vrijdag 19 september 2014: 21.00 uur in COC-café 'Face It' (Brink 64a te Deventer)

Voor iedereen die denkt veel te weten of gewoon een gezellige avond wil hebben! Deze quiz wordt in teams van 3 á 4 personen gespeeld (kom je alleen of zijn er minder mensen, dan worden er groepen samengesteld). Wil je meedoen? Geef je dan op via: barcoordinator@cocdeventer.nl. Vanaf 21.00 uur begint de quiz (het café is vanaf 20.45 uur geopend om alvast de pennen te scherpen). Je kunt tot 24.00 uur naar binnen (bar blijft tot 00.30 uur open).

---
Oude Begraafplaats

Bezoek Oude Begraafplaats

Uniek natuurgebied in Deventer 

 

Zondag 21 september: 14.15 uur - Achterzijde NS-station Deventer

Voorafgaand aan de Zondagmiddagsalon is er een speciaal bezoek aan de Oude Begraafplaats te Deventer met een rondleiding langs speciale items. Deze oase van rust is niet meer als begraafplaats in gebruik en daarom heeft zich een uniek natuurgebied in de stad ontwikkeld. Naast informatie over de geschiedenis van de voormalige begraafplaats wordt er ook stil gestaan bij de bijzondere natuur op deze plek. Aan deze middag zijn geen vaste kosten verbonden, maar de vrijwilligers van de begraafplaats vragen een vrijwillige bijdrage! Opgeven is noodzakelijk (i.v.m. het aantal vrijwilligers voor de rondleiding) en dat doe je via 50plus@cocdeventer.nl of bij Martin van de 50plusgroep vóór dinsdag 16 september! Alle leeftijden welkom.

ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Gezellige nazit na de wandeling

 

Zondag 21 september 2014: 16.00 uur in COC-café 'Face It' (Brink 64a te Deventer)

De ZondagMiddagSalon wordt iedere derde zondag gehouden en iedereen die houdt van gemoedelijke sfeer zonder harde muziek is van harte welkom. Het COC-café is geopend vanaf 16.00. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom.

---
IJssel Dykes

IJssel Dykes

Sporten met andere vrouwen

 

Iedere donderdagavond: 19.45 uur in Gymzaal 'De Duivengang' 

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). Dat staat voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar drinken na afloop van de training.

Nieuwe sportieve en enthousiaste vrouwen zijn altijd welkom! Kom je meetrainen? Graag even aanmelden via het e-mailadres van de IJssel Dykes.

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Land of Storms

Film op Vrijdag

Land of Storms (homo-thema)

Vrijdag 26 september: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

 

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homo-thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig door naar COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Normal Heart

'The Normal Heart'

met o.a. Frederik Brom, Thijs Römer, Henriëtte Tol en Freek Bartels

 

Zaterdag 27 september: 20.00 uur in Deventer Schouwburg (Leeuwenbrug 2 in Deventer)

The Normal Heart is een aangrijpend en waargebeurd verhaal over de opkomst van de aidsepidemie in New York in de jaren ‘80. Het onthutsende en ontroerende maar ook met veel humor vertelde verhaal gaat over een hechte vriendengroep in het gevecht tegen politici, artsen en media die de waarheid willen verdoezelen over de nieuwe ziekte die de homowereld teistert. Kaarten vanaf € 26,50.

Fab-Live

Fab!Live met 'The Hummingbirds'

Optreden van singer/songwriterduo

 

Zaterdag 27 september 2014: 22.00 uur in COC-café 'Face It' (Brink 64a te Deventer)

Voor iedereen die denkt veel te weten of gewoon een gezellige avond wil hebben! Deze quiz wordt in teams van 3 á 4 personen gespeeld (kom je alleen of zijn er minder mensen, dan worden er groepen samengesteld). Wil je meedoen? Geef je dan op via: barcoordinator@cocdeventer.nl. Vanaf 21.00 uur begint de quiz (het café is vanaf 20.45 uur geopend om alvast de pennen te scherpen). Je kunt tot 24.00 uur naar binnen (bar blijft tot 00.30 uur open).

Ladies Lounge

Ladies Lounge

'Terug van Vakantie'

 

Zondag 28 september 2014: 16.00 uur in COC-café 'Face It' (Brink 64a te Deventer)

Zondag 28 september is er vanaf 16.00 uur in COC-café Face It een speciale MiddagSalon door en alleen toegankelijk voor vrouwen. Het thema is ‘Terug van Vakantie’ met een gemoedelijke sfeer en hapjes uit diverse vakantielanden. Voor de liefhebbers kan er nog gedanst worden op lekkere zomerhits. Al met al een fijne cafésfeer, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen.

gay film night

Gay Film Night

In Filmhuis de Keizer

 

Iedere laatste dinsdag in september, oktober en november:

20.30 uur in 'Filmhuis de Keizer' (Keizerstraat te Deventer)

Filmhuis de Keizer blijft op de laatste dinsdag van de maand een Gay Film Night organiseren. In de maanden september, oktober en november staan drie recente roze films op de agenda en op dinsdag 30 september is dat Rosie’s Son (Zwitserland 2013). COC-leden kunnen op vertoon van hun geldige COC-pas €2,00 korting ontvangen op de entreeprijs (niet in combinatie met de Filmhuispas).

Cupcakes

Film op vrijdag

Cupcakes (lesbisch thema)

 

Vrijdag 3 oktober 2014: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig door naar COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Men meet Men

Men Meet Men

Thema 'Go Wild!'

 

Maandag 6 oktober 2014: 20.00 uur in COC-café 'Face It' (Brink 64a te Deventer)

Op maandagavond 6 oktober 2014 wordt in café Face It (Brink 64a te Deventer) een avond speciaal voor homo- en bi-jongens en mannen vanaf 18 jaar en ouder georganiseerd. Deze Men’s-Only-Avond is getiteld ‘Men Meet Men’ en het thema is deze keer ’Go Wild!’ (dresscode: ‘Wildseizoen’). Deze speciale avond is geopend van 20.00 tot 01.00 uur (na 24.00 uur geen toegang meer!). De entreeprijs bedraagt € 2,00. COC-leden hebben vrije toegang op vertoon van hun geldige lidmaatschapskaart.