Homepagina COC Deventer
---
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 10 september 2015

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Doe mee aan de speciale Poll of

bekijk de vacatures op onze website!!

---
Roze Activiteiten
---
CvGD

Ambassadeurs en Bestuurders gezocht

Commissie van Goede Diensten

Deze zomer is een zogenaamde ‘Commissie van Goede Diensten’ in het leven geroepen, bestaande uit Henk van Rossum, Hilda Dun, Charles Felix, Evert van der Lee en Reindert Meutstege. Op verzoek van het bestuur gaan zij de komende periode langs persoonlijke kanalen en diverse netwerken op zoek naar mensen die in het bestuur plaats willen nemen of regio-ambassadeur willen worden. Vaak werkt een persoonlijke benadering beter dan oproepen in nieuwsbrieven en sociale media.

Heb je eventueel interesse – of wil je iemand onder de aandacht brengen van de commissie – laat het dan weten via hamvanrossum@gmail.com. De commissie neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie op de website van COC Deventer

---
verslag

Wandeling, Salon en oproep!

Verslag activiteiten op zondag 23 augustus

Voorafgaand aan de ZondagMiddagSalon van 23 augustus organiseerde Martin Braakhekke een wandeling over de buitenplaats Nieuwe Rande en door de uiterwaarden van de IJssel. Hij maakte hierbij gebruik van de ‘Kunst-Wandel-Route: Om even bij stil te staan’. Er liepen zo’n vijftien deelnemers mee en iedereen was bijzonder enthousiast over de wandeling en de kunstvoorwerpen die we tegen kwamen. Heel leuk en ook nog geweldig weer!

De meeste wandelaars gingen daarna naar de ZondagMiddagSalon, die inmiddels voor de derde keer in de Fermerie gehouden werd. De vorige twee keren waren al een succes, zo nu ook weer. Deze zondag was de setting een beetje afwijkend; er was namelijk ook een verjaardagsfeest van iemand anders ingepland. Dit vormde echter geen enkel bezwaar voor de aanwezige bezoekers om gezellig samen te zijn en elkaar te ontmoeten. In een opperbeste sfeer zaten we buiten aan een lange tafel in de namiddag- en nazomerzon. Daarnaast werden we gefêteerd op kaassoufflés, alsmede gehakt- en bitterballen.

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) blijkt een goede keuze te zijn voor het continueren van de activiteiten van de COC-ZondagMiddagSalon. Verder biedt de Fermerie ook mogelijkheden om andere dingen te organiseren. Daarom een oproep: zijn er onder ons mensen die bijvoorbeeld iets creatiefs gericht op de 50plus-doelgroep kunnen presenteren? Er is een ruimte náást de bar waar het één en ander mogelijk is? Heb je een idee of weet je wat; meld je aan bij de werkgroep via 50plus@cocdeventer.nl. Wij houden ons ten zeerste aanbevolen.

De werkgroep 50plus richt de activiteiten op een ouder publiek, maar iedereen is en blijft van harte welkom!

---
Second Sunday

Second Sunday: Rondwandeling Deventer

Wandeling voor vrouwen

Zondag 13 september 2015: start 11.30 uur bij NS-station Deventer

Zondag 13 september organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Deventer. Er wordt vertrokken om 11.30 uur vanaf NS-station Deventer. Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij dit station eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 14 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

Meer informatie: Gerda (06-42177736)

---
filmtip

Roze Filmtip: Dior and I (Frankrijk 2014)

Filmtheater Gigant - Apeldoorn

Van vrijdag 11 t/m zondag 13 september: diverse aanvangstijden

Dior and I (Frankrijk 2014)
Belgisch ontwerper Raf Simons moet als nieuw artistiek directeur van Dior zijn eerste haute couture-collectie creëeren. De verwachtingen van de buitenwereld zijn hooggespannen. Van de eerste ideeën tot de uiteindelijke modeshow zien we hoe de onverstoorbare Simons en zijn toegewijde, charmante en vaak humoristische medewerkers energiek en liefdevol te werk gaan. Een elegante en muzikaal prachtig omlijste documentaire die een uniek inkijkje geeft in de dagelijkse druk in het modehuis en een hommage brengt aan de coupeuses in het atelier.
(Documentaire; 89 minuten)

---
Sporten

IJssel Dykes Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Iedere donderdag: 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

---

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Film op vrijdag

Film op Vrijdag

The Normal Heart (VS 2014)

Vrijdag 25 september: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

COC-leden ontvangen gratis koffie/thee bij Koek&Boek in de Openbare Bibliotheek

Festival

COC Zwolle: Uit Je Panty Party

Zaterdag 26 september

Café De Garage (COC Zwolle) - Kamperstraat 17 in Zwolle (22.00 - 03.00 uur)

Op zaterdag 26 september kun je helemaal uit je panty bij Café De Garage bij COC Zwolle. Dansfeest voor jong en oud, vrienden, buren, familie en collega’s. Het gaat gebeuren: de über-foute “uit je panty party”. De schuiven gaan open open voor heerlijke vergeten hits van toen. Foute nummers, eendagsvliegen, volledig vergeten hits en heel veel fantastische o-ja-ik-weet-het-nog-wel momenten…

theatertip

Theatertip - Seizoensopening

Feestavond met o.a. Shirma Rouse

Zaterdag 26 september - Deventer Schouwburg vanaf 20.00 uur

Diverse optredens - kaarten € 15,00 (inclusief garderobe en drankje)

 

ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Singletjesdag met DJ-Bert

Zondag 27 september 2015: 16.00 uur in 'De Fermerie' (Muggeplein 9 te Deventer)

Op onze nieuwe locatie lekkers ouderwets bijkletsen met elkaar in een gemoedelijke sfeer. DJ-Bert draait singletjes op verzoek, dus zoek in de bakken naar nostalgisch vinyl. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

Film night

Gay Film Night in Filmhuis de Keizer

L'Art de la Fugue (Frankrijk 2014)

Dinsdag 29 september: 20.30 uur in Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer)

 

Roze filmtip

Roze Filmtip: The Imitation Game

Film over Alan Turing

Dinsdag 29 september - 20.00 uur - Filmhuis Lochem (Oosterwal 22)

Men's Club

Men Meet Men on Sunday

Speciaal voor homo- en bi-mannen

Zondag 4 oktober 2015: 16.00 uur in Café 'De Hip' (Brink 21 te Deventer) 

---