Homepagina COC Deventer
---
Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 24 september 2015

(Klik op de bijbehorende afbeelding of naam van de activiteit voor meer info)

Doe mee aan de speciale Poll of

bekijk de vacatures op onze website!!

Roze Activiteiten
---
Film op vrijdag

Film op Vrijdag

The Normal Heart (VS 2014)

Vrijdag 25 september: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

COC-leden ontvangen gratis koffie/thee bij Koek&Boek in de Openbare Bibliotheek

The Normal Heart (VS 2014)
Verhaal gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk over de paniek rondom het nieuws van de HIV-AIDS uitbraak in New York in de jaren 80. Hoewel de bestuurders het nieuws zoveel mogelijk in de doofpot trachtten te stoppen, vochten homo-activisten en de medische wereld al snel om het bespreekbaar te maken en de ziekte zo snel mogelijk een halt toe te brengen.
(Drama: 132 minuten)

---
ZondagMiddagSalon

ZondagMiddagSalon

Singletjesdag met DJ-Bert

Zondag 27 september 2015: 16.00 uur in 'De Fermerie' (Muggeplein 9 te Deventer)

Op onze nieuwe locatie lekkers ouderwets bijkletsen met elkaar in een gemoedelijke sfeer. DJ-Bert draait singletjes op verzoek, dus zoek in de bakken naar nostalgisch vinyl. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!!

De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) blijkt een goede keuze te zijn voor het continueren van de activiteiten van de COC-ZondagMiddagSalon. Verder biedt de Fermerie ook mogelijkheden om andere dingen te organiseren. Daarom een oproep: zijn er onder ons mensen die bijvoorbeeld iets creatiefs gericht op de 50plus-doelgroep kunnen presenteren? Er is een ruimte náást de bar waar het één en ander mogelijk is? Heb je een idee of weet je wat; meld je aan bij de werkgroep via 50plus@cocdeventer.nl. Wij houden ons ten zeerste aanbevolen.

De werkgroep 50plus richt de activiteiten op een ouder publiek, maar iedereen is en blijft van harte welkom!

---
Festival

Ook COC Zwolle stopt met café

Laatste avond zaterdag 26 september

Café De Garage (COC Zwolle) - Kamperstraat 17 in Zwolle (22.00 - 03.00 uur)

Nadat COC Deventer niet langer een eigen café meer heeft moet ook COC Zwolle binnenkort stoppen met het uitbaten van De Garage; het COC-café aan de Kamperstraat 17 in Zwolle. Het café kreeg begin 2015 nog een facelift, maar lijdt teveel verlies.

Met de sluiting komt helaas een eind aan tientallen jaren uitgaan in een COC-gelegenheid op drie achtereenvolgende plekken in de Zwolse binnenstad. Voorzitter Ilja De Jong: “Het is erg jammer en doet pijn, merken we ook aan reacties. Maar de vereniging gaat door met haar belangrijke werk voor acceptatie van homoseksualiteit in de samenleving, maar dus zonder eigen horecagelegenheid.” Op zaterdag 26 september is het grote afscheidsfeest.

Op zaterdag 26 september kun je helemaal uit je panty bij Café De Garage bij COC Zwolle. Dansfeest voor jong en oud, vrienden, buren, familie en collega’s. Het gaat gebeuren: de über-foute “uit je panty party”. De schuiven gaan open open voor heerlijke vergeten hits van toen. Foute nummers, eendagsvliegen, volledig vergeten hits en heel veel fantastische o-ja-ik-weet-het-nog-wel momenten…

---
theatertip

Theatertip - Seizoensopening

Feestavond met o.a. Shirma Rouse

Zaterdag 26 september - Deventer Schouwburg vanaf 20.00 uur

Diverse optredens - kaarten € 15,00 (inclusief garderobe en drankje)

 

---
Roze filmtip

Roze Filmtip: The Imitation Game

Film over Alan Turing

Dinsdag 29 september - 20.00 uur - Filmhuis Lochem (Oosterwal 22)

Film over het levensverhaal van Alan Turing, een Britse wiskundige en informaticus. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij voor de Britse crypto-analytische dienst, die als doel had onderschepte gecodeerde berichten van de Duitsers te ontcijferen. Turings grootste verwezelijking bestond erin om als één van de eersten de Duitse Enigma-codes te breken waardoor de Geallieerden de controle over de Atlantische Oceaan kregen en uiteindelijk de oorlog zouden winnen.
(Drama/Thriller: 114 minuten)

Film night

Gay Film Night in Filmhuis de Keizer

L'Art de la Fugue (Frankrijk 2014)

Dinsdag 29 september: 20.30 uur in Filmhuis 'De Keizer' (Keizerstraat 70 te Deventer)

Drie volwassen broers worstelen met hun leven en hun bemoeizieke ouders. Antoine is de middelste van drie broers. Hij werkt in de kunstsector en met zijn collega deelt hij al zijn geheimpjes.

Dat het de laatste tijd wat stroef gaat in zijn tienjarige relatie met Adar weet zij wel maar durft hij zelf niet te bespreken. Adar wil juist met hem een huis kopen buiten de stad. Antoine houdt zich daarom maar bezig met de beslommeringen van zijn broers. Hun bemoeizieke ouders die denken te weten wat goed is voor hun zonen maken het niet makkelijker. Na een confrontatie met zijn moeder neemt Antoine een drastisch besluit. Naar de roman van Stephen McCauley. (Drama; 98 minuten)

---
Film op Vrijdag

Film op Vrijdag

The Hot Flashes (VS 2013)

Vrijdag 2 oktober: 20.00 uur in 'De Kleine Keizerin' (Brink 70 te Deventer)

Van oktober tot april ook weer iedere eerste vrijdag een Roze Film (dus twee keer per maand)

COC-leden ontvangen gratis koffie/thee bij Koek&Boek in de Openbare Bibliotheek

Vijf vrouwen van middelbare leeftijd besluiten een basketbalteam te beginnen in Texas. Allemaal zijn ze voormalig schoolkampioenen en ze bereiden zich voor om het op te kunnen nemen tegen het huidige team kampioenen, om geld in te zamelen voor borstkankerpreventie. Het team van buitenbeentjes bewijst zich zowel op als naast het veld en wordt een ware mediasensatie.
(Komedie: 105 minuten)

---
Men's Club

Men Meet Men on Sunday

Speciaal voor homo- en bi-mannen

Zondag 4 oktober 2015: 16.00 uur in Café 'De Hip' (Brink 21 te Deventer) 

Op zondagmiddag 4 oktober 2015 wordt op de tweede etage van Café de Hip (Brink 21 te Deventer) een speciale Mannenmiddag voor homo- en bi-jongens en -mannen vanaf 18 jaar en ouder georganiseerd. Deze Men’s-Only-Activiteit is getiteld ‘Men Meet Men’. De trap naar boven is achterin het café; op weg naar de toiletruimten/De Hip Shop en dan rechts. Er is ook een zij-ingang via de Roggestraat (en via de Hipshop). In het pand zit geen lift, dus de ruimte is helaas niet toegankelijk voor minder-validen.

---
Sporten

IJssel Dykes - Sportavond

in Gymzaal 'De Duivengang'

Iedere donderdag: 19.45 - 21.00 uur - Broederenstraat 1 te Deventer

Nazit vanaf ± 21.15 in Burgerweeshuiscafé - Bagijnenstraat 9 te Deventer

Aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar te drinken na afloop van de training.

Zet ook deze activiteiten alvast in je agenda!

Lezing

Lezing over Roze Oma's en Opa's

door Eveline van de Putte

Kinderboekenweek - Opa en Oma Dag - Centrale Bibliotheek Deventer

Aanvang lezing 12.00 uur - Entree gratis

Zaterdag 10 oktober wordt een speciale Opa en Oma Dag georganiseerd van 12.00 tot 17.00 uur. Er zijn diverse activiteiten waaronder een lezing door Eveline van de Putte naar aanleiding van haar boek 'Stormachtig Stil' over Roze ouderen. Deze lezing start om 12.00 uur in de Annie M.G.Schmidtzaal (achter in de Centrale Bibliotheek) en is gratis toegankelijk. Deze lezing wordt mede georganiseerd door de werkgroep 50plus van COC Deventer.

 

Second Sunday

Second Sunday: Ooijpolder bij Nijmegen

Damespad - Wandeling voor vrouwen

Zondag 11 oktober 2015. Ontvangst met koffie/Thee vanaf 10.30 uur – ca 12.00 uur bij Restaurant In-Credible, Hertogstraat 1 6511 RV Nijmegen

Meer info via deze website.

 

roze tip

Roze Voorleestip: Sipkema leest 'Joep!'

Kinderboekenweek - Mark Haayema

Zondag 11 oktober: 11.45 en 12.45 uur - Deventer Schouwburg

Sipke Jan Bousema leest uit 'Joep!'; een boek van Mark Haayema. Toegang gratis.

Joep het schaap stottert, vooral als hij zich druk maakt, en dat is best lastig als je iets heel belangrijks wilt vertellen.

thema-avond

Thema-avond 'Vroom en Vrolijk'

Over religie en seksuele diversiteit

Donderdag 15 oktober - Grote of Lebuïnuskerk te Deventer (ingang toren).

Broodbuffet vanaf 18.00 uur (€ 10,00 inclusief koffie/thee)

Thema-avond van 19.15 tot 22.00 uur (koffie of thee € 1,50)

Graag opgeven voor 12 oktober (o.v.v. wel of geen broodbuffet)

Donderdag 15 oktober wordt een speciale avond georganiseerd met het thema ‘Vroom en Vrolijk’. Hoe gaat men om met binnen de grote religieuze stromingen met seksuele diversiteit? In het Christendom, Jodendom en de Islam is het onderwerp seksualiteit nog vaak een taboe. Heteroseksualiteit is voor velen nog steeds de norm.

Vele onderwerpen komen aan bod tijdens de ‘Vroom en Vrolijkavond’ in de Grote of Lebuïnuskerk. Deze avond, die voor iedereen toegankelijk is, wordt georganiseerd door Geloofsgemeenschap Het Penninckshuis, de Protestantse Gemeente Deventer en het COC Deventer.

Na een broodbuffet en de officiële opening door Keklik Yücel, Deventer Tweede Kamerlid voor de PvdA, heeft ieder de keuze mee te doen aan twee workshops. De avond wordt afgesloten met een forumgesprek.