zaterdag 7 december 2019

Wijkcentrum De Enk – Enkstraat 67 in ZwolleGeopend van 14.00 tot 17.00 uur

Iedere eerste zaterdag van de maand is er Café Oké bij COC Zwolle. Deze activiteit is voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

Café Oké biedt hen een gezellige plek waar ze zichzelf kunnen zijn en elkaar kunnen ontmoeten. Bijna de helft van de vrijwilligers van Café Oké behoort zelf tot de doelgroep. Ook mensen zonder lichamelijke of verstandelijke beperking zijn welkom bij Café Oké, mits ze zich open stellen naar de doelgroep van deze activiteit. Café Oké duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over Café Oké is te vinden via de website van COC Zwolle.

Tags: ,

zondag 8 december 2019

Zondag 8 december van 15.00 tot 17.30 uurDeventer Schouwburg – Kleine Zaal (Leeuwenbrug 2 te Deventer)

Entree: € 12 p/p (exclusief boekingskosten) – Reserveren via website Deventer Schouwburg of telefonisch via 0900-3000200

Er zijn vijf vrijkaarten voor mensen die in travestie naar deze middag willen komen. De eerste vijf personen die zich via uitdekastindeventer@hotmail.com aanmelden hebben gratis toegang!!

De Regenboogmiddag is een middag, waarop anders-zijn gewoon is. Het programma bestaat uit optredens van 15 minuten in een als theatercafé ingerichte schouwburgzaal. Er kan worden gedanst op dertiger jaren muziek en er wordt genderneutrale kleding geshowd. Gaan mannen in de komende jaren rokken dragen? De Regenboogmiddag is onderdeel van het Brechtfestival dat in Deventer van 5 t/m 8 december plaats zal vinden.

• Ludique, twee androgyne theatermakers met de Berlijn-Jaren Dertig-show ‘From Berlin with love.’

• Kiki Vanhautem zingt met het Brechttrio liederen, waarmee Bertolt Brecht de man-vrouw-verhouding belicht.

• Yael Korse over een identiteitscrisis van een jonge vrouw: ‘Liever gek!’

• Danscollectief Arnhemse Meisjes met ‘See me notice you’ over het verlangen naar fysiek contact in een wereld waarin alles online gebeurd.

• Marjan Berk vertelt over het accepteren en het overbruggen van de verschillen tussen man en vrouw. Zijn de verschillen eigenlijk nog wel zo groot?

Diversiteit is een kracht van de samenleving, maar brengt ook spanningen met zich mee. Hoe hou je je als LHBTI-er, als jongere, als vrouw staande? Waar hoor je bij? Kun je jezelf zijn? Moet je niet meer voor jezelf opkomen? De verhouding tussen man en vrouw is in 2019 niet slechter geworden, maar wel gecompliceerder: er zijn mannelijke vrouwen en vrouwelijke mannen, transgenders, travestie, man-vrouw transities; tegelijkertijd wordt het een na het ander genderneutraal gemaakt.

Zowel in de politieke actie als in de podiumkunsten is sprake van een opmars van jonge vrouwen. Girl power. ‘De linkse held van nu is jong, vrouw en activistisch!’ schrijft de NRC op 19 augustus 2019.

Laura van Dolron houdt in haar speech bij de opening van het Nederlands Theaterfestival september 2019 een pleidooi voor vrouwkracht in de kunsten. Er moet op de podia plaats worden gemaakt voor jonge vrouwen. Waarvan acte!

zondag 8 december 2019

NS-station Vorden (Arriva): 11.30 uur

Zondag 8 december organiseert Second Sunday een wandeling voor vrouwen rondom Vorden. Er wordt vertrokken om 11.30 uur vanaf NS-station Vorden (Arriva). Het is een rondwandeling, dus uiteindelijk zal de wandeling weer bij station Vorden eindigen. De wandeling heeft een lengte van zo’n 16 kilometer. Er is horeca onderweg en honden zijn toegestaan. Deelnamekosten bedragen € 0,50.

Meer informatie: Jetty (06-14534108)

Zondag 8 december wandelen we in de omgeving van Vorden. We verzamelen in het restaurant tegen over  het station van Vorden. We wandelen over verharde- en zandwegen deels door bos naar Wichmond. Daar houden we pauze in een oude school (Chocolaterie Magdalena). Daarna lopen we via kasteel Hackfort langs de watermolen terug naar Vorden. In Vorden eten we met wie dat wil bij de Chinees.

Over Second Sunday:
Welkom bij Second Sunday, de vrouwenwandelgroep waarbij je hond mag mee wandelen. We verzamelen om 11.30 uur aan de voorzijde van het genoemde NS Station , tenzij anders is aangegeven. Wandelingen gaan altijd door, aan- of afmelden is niet nodig. Neem voor de lunchstop wat eten en drinken mee, ook als er horeca (h) onderweg is. Een OV kaart is soms nodig voor de bus. Er zijn RONDwandelingen (start en eindpunt zelfde) of LIJNwandelingen (van A naar B). Bij elke wandeling staan naam en telefoonnummer van degene die de wandeling heeft voorgelopen. Voor gemaakte voorbereidingskosten vragen we een kleine vergoeding. Na het wandelen is het gezellig om met elkaar uit eten te gaan, halverwege de wandeling kun je je hiervoor opgeven.

Het mailadres voor meer informatie is lesbischactief2@hotmail.com.

Tags: ,

zondag 8 december 2019

COC café De Roze Bunker – St. Catharinaplaats 10 in Arnhem
Bijeenkomst van 16.00 tot 18.30 uur

De netwerkborrel van AutiRoze is er voor mensen met autisme. We organiseren regelmatig ontmoetingsactiviteiten en werken aan het bespreekbaar en zichtbaar maken van autisme. Onze netwerkborrel heeft een informeel karakter en is gericht op ontmoeten, gezelligheid en ruimte voor een goed gesprek. Daarnaast zullen we zo nu en dan ook uitjes organiseren.

We organiseren de netwerkborrel elke tweede zondag van de maand vanaf 16.00 uur in ons eigen café St. Catharinaplaats 10 in Arnhem.

Iedereen is welkom, maar AutiRoze is er primair voor LHBT volwassenen (18 jaar en ouder) met autisme die gemiddeld of hoog functioneren. Het gaat dan zowel om mensen die een officiële diagnose hebben als mensen die vermoeden dat ze autisme hebben.
De activiteiten zijn ingericht op mensen die zelfstandig kunnen functioneren. De eerste keer mag je een begeleider meenemen, maar liever niet steeds.

Als je voor de eerste keer AutiRoze wilt bezoeken, maar je voelt je wat onzeker, maak dan van tevoren een afspraak met de teamleider van AutiRoze, zodat je niet als onbekende alleen naar binnen hoeft te komen. Dit kan per:
E-mail: info@cocmiddengelderland.nl
Telefoon: (026) 442 31 61

Meer informatie over AutiRoze en andere activiteiten is te vinden via de website van COC Midden Gelderland.

Tags: ,

zondag 8 december 2019

Luxor Filmtheater Zutphen – Houtmarkt 64 te Zutphen

Zondag 8 december – 20.00 uur

Dinsdag 10 december – 20.00 uur

Dinsdag 17 december – 20.00 uur

Portrait de la Jeune Fille en Feu is de nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood). Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde. 

Portrait de la Jeune Fille en Feu (Frankrijk, 2019)

Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt schilder Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt. (Drama; 119 minuten)

Deze film draait op 8 december. Het is mogelijk kaarten te kopen en te reserveren via deze link.