woensdag 26 juni 2019

Recreatiezaal Ludgerus – Karel de Grotelaan 1 te Deventer. Woensdag 26 juni vanaf 19.30 uur (Zaal open 19.00 uur). Toegang gratis!

Serviceflat Ludgerus en 50Plus van COC Deventer e.o. werken samen aan een sprankelende en veelkleurige samenleving waarin plek is voor iedereen. En daarom organiseren zij op woensdagavond 26 juni een muzikale avond over diversiteit. Iedereen is van harte welkom!

Voor deze gelegenheid komt zanger/entertainer Harald Veenstra met zijn voorstelling Allemaal anders! naar Ludgerus. Hierbij presenteert hij zijn liedjesprogramma waarin het gaat om de eigenheid van mensen op allerlei gebied. Hij zingt onder andere liedjes uit het repertoire van Wim Sonneveld, Willem Nijholt, Dorus, Johnny Jordaan en vele anderen.

Meer over Harald Veenstra

Al vele jaren maakt Harald Veenstra geweldig herkenbare, professionele cabareteske liedjesprogramma’s voor senioren.

Beroemde liedjes, maar ook juist soms de wat minder bekende pareltjes uit het repertoire van de beste Nederlandse artiesten worden opnieuw in herinnering geroepen.

Een echte theatersfeer met het mooiste repertoire van o.a. Wim Sonneveld, Toon Hermans, Dorus, Paul van Vliet, Conny Vandenbos en Louis Davids.

Bezoek ook de website van Harald Veenstra via deze link!

donderdag 27 juni 2019

Zaalsport in Gymzaal De Duivengang; vanaf 19.45 uur
Wandelen (± 1 uur) start 19.45 uur bij Gymzaal De Duivengang
Nazit in Burgerweeshuiscafé; vanaf 21.15 uur

IJssel Dykes is een initiatief van COC Deventer: een sportieve groep vrouwen die iedere donderdagavond in wisselende samenstelling basketbalt, volleybalt of voetbalt. Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (m.u.v. vakanties) in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer). We staan voor enthousiast en ontspannen sporten, anderen ontmoeten en gezellig wat met elkaar drinken na afloop van de training. Deze nazit is vanaf ± 21.15 uur in het café van het Burgerweeshuis (Bagijnenstraat 9 te Deventer); drankjes voor eigen rekening.

Nieuw! Wandelen naast het zaalsporten
Ook in dit seizoen wordt, naast het sporten in de zaal, de donderdagavond uitgebreid met een wandelgroep; voor vrouwen die niet in staat zijn om in de zaal te sporten of gewoon willen wandelen. De aanvangstijd en startplaats is gelijk aan het sporten in de zaal en dus om 19.45 uur in de sportzaal aan de Duivengangspassage. We lopen ongeveer een uur en eindigen bij de zaal of voor de nazit in het Burgerweeshuis.

Kom je meetrainen of meewandelen? Graag even aanmelden via het e-mailadres van de IJssel Dykes.

Tags: ,

vrijdag 28 juni 2019

Roze Huis – St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen
Vrijdag 28 juni – Inloop vanaf 19.30 tot 24.00 uur

De transgendergroep Nijmegen is een gezellige en diverse groep voor transgenders, transmannen, transvrouwen, travestieten, genderqueers, en iedereen die zich om wat voor reden dan ook verbonden voelt met de transgendergemeenschap.

Sinds februari 2007 komen wij samen en werken wij in samenwerking met het COC Regio Nijmegen aan het creëren van grotere zichtbaarheid voor transgenders in de maatschappij. Sinds 2012 organiseren wij naast een café avond regelmatig lezingen, workshops, films en sociale activiteiten. Wil je meer weten over wat transgender zijn inhoud of informatie over de aankomende activiteiten die wij organiseren, surf dan naar de website van Transgender Nijmegen.

Iedereen is welkom bij onze meetings. Wat je draagt en of je je in een bepaald hokje thuis voelt of niet, maakt niks uit. Iedere tweede donderdag van de maand komen we vanaf 20.00 uur samen bij bar Thomtom aan de Van Welderenstraat 65 in Nijmegen. En iedere vierde vrijdag van de maand komen we vanaf 19.30 uur samen in café Marcus Antonius (St. Anthoniusplaats 15).

Iedereen is welkom bij onze meetings. Wat je draagt en of je je in een bepaald hokje thuis voelt of niet, maakt niks uit. Iedere tweede donderdag van de maand komen we vanaf 20.oo uur samen in café ThomTom aan de Van Welderenstraat 65 in Nijmegen. Iedere vierde vrijdag van de maand komen we vanaf 19.30 uur samen in café Marcus Antonius, St. Anthoniusplaats 15 in Nijmegen.

Meer informatie over deze en andere activiteiten is te vinden via de website van COC Regio Nijmegen.
Vragen of suggesties kun je sturen naar mailadres trans@cocregionijmegen.nl!

Tags:

zaterdag 29 juni 2019

Zaterdag 29 juni van 12.00 tot 17.30 uur

Etty Hillesum Centrum – Roggestraat 3 te Deventer


Op zaterdag 29 juni  2019 organiseert  het Etty Hillesum Centrum (EHC) samen met de Surinaamse vereniging Tai Hori, een Keti Koti viering. .Keti Koti betekent letterlijk de kettingen doorbreken. 
Op 1 juli wordt de afschaffing van de slavernij in 1863 gevierd. In Amsterdam is dit  inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement dat groots gevierd wordt en waar landelijk aandacht voor is
.

Voor Deventer is dit de eerste openbare Keti Koti viering en het is de bedoeling deze dag jaarlijks aandacht te geven.

Op 29 juni is er een feestelijke en afwisselende viering met een interactieve tentoonstelling, verschillende lezingen, een panelgesprek, een performance , een ketikoti tafel, muziek en eten en drinken. 
Gasten zijn o.a. Richard Kofi, Nancy Jouwen, Farida Nabibaks, het Trio Bungu Bungu met Frank Ong-Alok. 
Er zijn hapjes van Surifoods uit Apeldoorn.

Toegang is € 10,00 en u kunt reserveren via administratie@ettyhillesumcentrum.nl . Voor meer informatie kunt u de website van het Etty Hillesum Centrum bezoeken.

zaterdag 29 juni 2019

Stichting Focus – Zerboltstraat 63 te Zwolle
Bijeenkomst van 14.00 tot 18.00 uur

Op zaterdag 29 juni 2019 is er een nieuwe editie van Club-T, bedoeld voor transmannen en transvrouwen en diegenen die nog zoeken naar hun genderidentiteit.

Club-T biedt een veilige omgeving waar je jezelf kunt zijn en waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten. Hoe fijn is het om jezelf te vinden en uiteindelijk jezelf te kunnen zijn. Leuke contacten in een gezellige omgeving kunnen je daarbij helpen.

De toegang is gratis. Je drankjes zijn uiteraard voor eigen rekening. Van 14.00 tot 18.00 uur ben je welkom bij stichting Focus. Adres: Zerboltstraat 63 Zwolle.

Meer informatie? Stuur een mailtje via clubt@coczwolle.nl.

Meer informatie over Club T is te vinden via de website van COC Zwolle.

Tags: ,