zaterdag 25 januari 2020

Stichting Focus – Zerboltstraat 63a te Zwolle
Bijeenkomst van 14.00 tot 18.00 uur

Op zaterdag 25 januari 2020 is er een nieuwe editie van Club-T, bedoeld voor transmannen en transvrouwen en diegenen die nog zoeken naar hun genderidentiteit.

Club-T biedt een veilige omgeving waar je jezelf kunt zijn en waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten. Hoe fijn is het om jezelf te vinden en uiteindelijk jezelf te kunnen zijn. Leuke contacten in een gezellige omgeving kunnen je daarbij helpen.

De toegang is gratis. Je drankjes zijn uiteraard voor eigen rekening. Van 14.00 tot 18.00 uur ben je welkom bij stichting Focus. Adres: Zerboltstraat 63 Zwolle.

Meer informatie? Stuur een mailtje via clubt@coczwolle.nl.

Meer informatie over Club T is te vinden via de website van COC Zwolle.

Tags: ,

zaterdag 25 januari 2020

ClubZo van Stadscafé Blij – Grote Markt 13A te Zwolle
Van 20.00 tot 03.00 uur – Entree vrij

‘Maandelijkse café avond waar je kan zijn wie je bent en iedereen zich welkom voelt, LHBTI of nie…’ 

Op zaterdag 25 januari is er weer een Blije Borrel  in De Danskamer van Stadscafé Blij in Zwolle.
De Blije Borrel is een maandelijkse café-avond waar je kan zijn wie je bent en iedereen zich welkom voelt, LHBTI of nie. Elke vierde zaterdag van de maand is er een Blije Borrel, een gezellige café-avond waarop iedereen welkom is. Ontmoeten, bijkletsen, borrelen en dansen… Vanaf 20.00 uur zijn de deuren geopend. Tot 22.00 uur is de muziek op de achtergrond zodat er juist voor het bijkletsen veel ruimte is en daarna maken we er tot 3.00 uur samen een feestje van. De locatie is De Danskamer van Stadscafé Blij.

De Blije Borrel is een initiatief van COC Zwolle in samenwerking met Stadscafé Blij. Op al onze activiteiten is onze code goed gedrag van toepassing.

Op de zaterdagen dat er geen Blije Borrel is, kun je tussen 22.00 en 3.00 uur in De Danskamer terecht voor Be You, de inclusieve dansavond gericht op lhbti+ publiek.

De Blije Borrel is voor iedereen, LHBTI of nie!

Meer informatie over COC Zwolle en haar diverse activiteiten is te vinden via de website van COC Zwolle.

zondag 26 januari 2020

Filmtheater en Muziekcafé Gigant – Nieuwsstraat 377 te Apeldoorn

Documentaire Galore (Filmzaal) – start 14.30 uur

Divan & the House of Quoi (Café) – aanvang 16.15 uur

Na bijna tien jaar op het podium is Lady Galore niet meer weg te denken uit de Nederlandse dragscene. Binnen de Europese dragcommunity heeft ze zich door haar jarenlange inzet voor zichtbaarheid en saamhorigheid onmisbaar gemaakt. Maar de toewijding van Sander de Baas, de man achter Lady Galore, eist zijn tol. Zijn overgewicht maakt Lady Galore tot een unieke verschijning, maar Sander kampt met serieuze gezondheidsproblemen. Een maagverkleining moet ervoor zorgen dat hij snel een gezond gewicht bereikt. Maar wat blijft over van Lady Galore?

Na afloop van de documentaire is er de mogelijkheid om de hoofdpersoon “Lady Galore”, enkele vragen te stellen. Vanaf 16:15 is er live-muziek in ons gratis te bezoeken muziekcafé, geheel in stijl van deze docu met Divan and the House of Quoi.

Dit film- & muziekprogramma wordt aangeboden i.s.m. CODA museum, ter ere van de expositie ‘Drag Power – Gender, pride & glamour’, die t/m 1 maart te bezoeken is in CODA museum. 
Meer info over de tentoonstelling op de website van CODA

Divan & the House of Quoi is het nieuwe project van Hermitage-zanger Divan. De optredens in Gent en Berlijn, alsook de goed ontvangen singles zijn een voorbode van de in 2020 te verschijnen debuutplaat ‘The Gay Tapes’, een conceptalbum dat al enkele jaren op de wishlist van deze Vlaamse songwriter stond. Met een pak eigen songs en enkele eigenzinnige covers verpakt Divan & the House of Quoi queer life in een electro-akoestisch popjasje. Live bijgestaan door Achilles De Raedt en Iskander Moens van de ban HYPER! staat Divan & the House of Quoi als een… euhm… huis. Kom je verwarmen aan en inspireren door dit deels emotioneel en deels activistisch project.

zondag 26 januari 2020

Vrijmetselaarsloge – Rijkmansstraat 10 te Deventer
Bijeenkomst SYCF vanaf 15.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur) – ZondagMiddagSalon vanaf 16.00 uur

Zondag 26 januari is het vanaf 16.00 uur weer ZondagMiddagSalon! Deze keer op een andere locatie, namelijk de Vrijmetselaarsloge aan de Rijkmansstraat 10 te Deventer. Voorafgaand is er vanaf 15.00 uur een bijeenkomst over ‘Support Your Chosen Family’, waarbij de groepen worden gevormd van een netwerk voor LHBT-ouderen. Meer info via deze link.

Vanaf 16.00 uur begint de ZondagMiddagSalon. Gezellig bijkletsen met oude bekenden of nieuwe gezichten leren kennen in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!

Alle mensen die houden van een gemoedelijke sfeer en een gezellig praatje zonder harde muziek zijn van harte welkom!

De volgende ZondagMiddagSalon is op zondag 23 februari 2020 in De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) vanaf 16.00 uur!

Tags: , ,

dinsdag 28 januari 2020

Filmhuis de Keizer – Keizerstraat 78 te Deventer

Dinsdag 28 januari – aanvang 20.30 uur

Meer informatie en kaartverkoop via Filmhuis De Keizer

Filmhuis de Keizer vertoond twee-maandelijks op de laatste dinsdag van de maand de Gay Film Special. Entree is € 9,50 (op vertoon geldige COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 7,50).

Monstri. (2019 – Roemenië)

Dana en Arthur zijn al bijna tien jaar samen. Voor de buitenwereld lijkt het een gelukkig stel, maar ze zijn in de loop der jaren uit elkaar gegroeid. Dana zoekt het in vluchtige ontmoetingen met vreemden en Arthur is druk met daten op zijn Grindr App. In drie vernuftige hoofdstukken wordt toegewerkt naar de beslissing of loslaten niet het grootste bewijs van hun liefde is. 

Het eerste deel volgt Dana die in Boekarest aankomt van een reis. Ze draalt met naar huis gaan. Komt dit doordat ze net een nieuw appartement hebben en hun oude appartement ook nog bezitten, of omdat ze geen zin heeft naar huis te gaan? In het tweede deel gaat het om Arthur die op zoek is naar zijn seksuele identiteit. Als Dana op reis is, houdt hij zich vooral bezig met daten op zijn Grindr App. In het derde deel zijn ze samen en wordt duidelijk of er nog toekomst in hun relatie zit…  (Drama; 116 minuten)