zaterdag 24 augustus 2019

ClubZo van Stadscafé Blij – Grote Markt 13A te Zwolle
Van 20.00 tot 03.00 uur – Entree vrij

‘Maandelijkse café avond waar je kan zijn wie je bent en iedereen zich welkom voelt, LHBTI of nie…’ Vanaf januari 2019 op de zaterdagavond!!

Op zaterdag 24 augustus is er weer een Blije Borrel in De Danskamer van Stadscafé Blij in Zwolle.
De Blije Borrel is een maandelijkse café-avond waar je kan zijn wie je bent en iedereen zich welkom voelt, LHBTI of nie. Elke vierde zaterdag van de maand is er een Blije Borrel, een gezellige café-avond waarop iedereen welkom is. Ontmoeten, bijkletsen, borrelen en dansen… Vanaf 20.00 uur zijn de deuren geopend. Tot 22.00 uur is de muziek op de achtergrond zodat er juist voor het bijkletsen veel ruimte is en daarna maken we er tot 3.00 uur samen een feestje van. De locatie is De Danskamer van Stadscafé Blij.

De Blije Borrel is een initiatief van COC Zwolle in samenwerking met Stadscafé Blij. Op al onze activiteiten is onze code goed gedrag van toepassing.

Op de zaterdagen dat er geen Blije Borrel is, kun je tussen 22.00 en 3.00 uur in De Danskamer terecht voor Be You, de inclusieve dansavond gericht op lhbti+ publiek.

De Blije Borrel is voor iedereen, LHBTI of nie!

Meer informatie over COC Zwolle en haar diverse activiteiten is te vinden via de website van COC Zwolle.

Tags: ,
zaterdag 31 augustus 2019

Donderdag 29 augustus (Symposium – Opening – Kick-Off-Party)

Vrijdag 30 augustus (ExpositieMiss Travestie Overijssel 2019)

Zaterdag 31 augustus (Pride ParadeMarktPride Mainstage)

Zondag 1 september (Transgender Rendez-Vous)

Voor de eerste keer organiseert Zwolle op 31 augustus 2019 een heuse Pride. De dagen voorafgaand zijn er ook diverse activiteiten in de stad. Op de website over Zwolle Pride zijn alle activiteiten en locaties te vinden.

Voor het eerst in de geschiedenis van onze mooie historische Hanzestad Zwolle (tevens ook hoofdstad van onze prachtige Provincie Overijssel) zal er een Pride Parade gehouden worden. Een parade waar inhoud en amusement samenkomen tot een bruisend en kleurrijk spektakel, maar wat tevens ook een krachtig pleidooi moet worden voor de emancipatie en acceptatie van de LHBTI-community waar ook ter wereld!

Stichting Zwolle Pride nodigt samen met haar Pride Partners iedereen uit om zich aan te sluiten bij de Pride Parade, hoe klein of groot je boodschap ook is! Of je nu bedrijfsmatig meedoet of als individu, iedereen is welkom! Wij hopen door de laagdrempeligheid van de Pride Parade ook kleine LHBTI gerelateerde initiatieven en organisaties een podium te mogen bieden en zo zichtbaar te zijn voor de duizenden bezoekers! 

zondag 1 september 2019

Kleine Keizerin (Bibliotheek Centrum) – Stromarkt 18 te Deventer
Film vanaf 14.30 (inloop 14.15 uur) – Vrije bijdrage

Op verzoek worden er weer LHBT-themafilms vertoond in de nieuwe huiskamerbioscoop De Kleine Keizerin van Bibliotheek Centrum. Deze filmmiddagen, onder de naam Regenboogfilm op Zondag zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Bibliotheek Deventer Centrum. Een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.

Get Real (Verenigd Koninkrijk 1998)

De zestienjarige Steven heeft alleen nog maar aan zijn buurmeisje Linda durven vertellen dat hij op jongens valt. Net als alle meisjes op zijn school is Steven stevig onder de indruk van de knappe John Dixon, de populairste jongen van de school en een kampioen op de atletiekbaan. Hij zal zeker, net als zijn vader, in Oxford gaan studeren en heeft verkering met het plaatselijke supermodel Christina. Groot is dan ook Stevens verbazing als hij John in het park tegenkomt op een plek waar homo’s elkaar ontmoeten. En nog groter als blijkt dat John ook best oog heeft voor Steven! Maar ondanks al zijn spieren is John zwakker dan Steven als het erop aankomt de waarheid onder ogen te zien en uit te komen voor wat hij werkelijk is.

(Romantiek/Drama, 108 minuten)

Meer informatie over films, boeken en andere culturele activiteiten? Stuur dan een mailtje naar cultuur@cocdeventer.nl

Meer informatie over Bibliotheek Deventer Centrum is te vinden via deze link.

Tags:

zondag 1 september 2019

De Statenzaal – Diezerstraat 80 te Zwolle
Zondag 1 september van 13.00 tot 16.30 uur

Club T en Zwolle Pride organiseren samen een heerlijke en leerzame middag dat plaats gaat vinden in de prachtige Statenzaal in de Diezerstraat in hartje Zwolle. Een middag waar ervaringen uitgewisseld kunnen worden, maar waar ook zeker gelachen kan worden met een hapjes en een drankje.

Tijdens deze middag zullen Society Queen: Loena Maas en Realty-koppel Louisa Janssen & Rowan te gast zijn en zullen onder leiding van moderator Gaetana Ferla hun ervaringen delen, hun problemen uitdagingen bespreken en uiteraard al jullie vragen te beantwoorden.

[BUT WAIT, THERE IS MORE]
De lieve mensen van MAC Cosmetics Netherlands i.s.m. Parfumerie Douglas Nederland zullen tips & trics geven op het gebied van visagie én het geweldige team van Hair Plaza o.l.v. international hairstylist Huub Eysink zal i.s.m. Davines Nederland die de ins & outs gaat verklappen van de perfecte coupé! #makeoverbaby#ditgaatgezelligworden

Ook zal er muziek zijn, en dit zal gedaan worden door de getalenteerde Kayden van den Meerendonk, bekend van “Holland’s Got Talent” waar hij de harten stal van heel Nederland.

Meer informatie over deze middag is te vinden op Facebook; info over Club T is te vinden via de website van COC Zwolle.

zondag 1 september 2019

Wijkcentrum Bestevaer – Trompstraat 10b te Zwolle
Het 40+ Café begint om 14:30 uur en eindigt rond 17.00 uur
Bus 1 richting ISALA ziekenhuis, halte Ruyterplein (100 meter)
Bijdrage: € 2,00 per middag

Op zondagmiddag 1 september organiseert Roze Ouderen-Zwolle een 40+ Café in wijkcentrum Bestevaer in Zwolle. De gastvrouwen en gastheren van Roze Ouderen-Zwolle organiseren regelmatig activiteiten. Bijvoorbeeld een wijnproeverij of een optreden van muziek. Dus houd vooral een plekje open in je agenda voor het 40plus Café. Iedereen van harte welkom!

Meer informatie over deze activiteit is te vinden via de website van COC Zwolle.

Tags: ,