De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer
Ladies Lounge vanaf 16.00 uur – entree € 5,00
Met een live optreden van Sjaan Jordaan!

Op zondag 29 april 2018 is er weer Ladies Lounge; een speciaal middagcafé voor vrouwen. Deze keer is Sjaan Jordaan onze gastvrouw; zij bezingt het leven met een lach en een traan en begeleidt zichzelf daarbij op accordeon. Van vrolijke meezingers tot ongekende smart, met haar muziek en gezelligheid voorziet zij iedereen van vertier en plezier.

Natuurlijk zorgen we ook bij deze lente-editie voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom.
Entree voor deze middag is € 5,00.

De volgende Ladies Lounge vindt plaats op zondag 29 juli met waarschijnlijk een zomers thema.

Tags: ,

Bibliotheek Centrum (Brink 70 te Deventer)
Aanvang 20.00 uur (koffie en thee staan klaar vanaf 19.30 uur
Jaarverslag 2017

Tijdens de Ledenvergadering van COC Deventer e.o. op dinsdag 8 mei worden het jaarverslag en de jaarrekening van 2017 behandeld. Verder kunnen leden en belangstellenden meepraten over het beleid van de vereniging voor de toekomst. Let wel; alleen leden van COC Deventer e.o. hebben stemrecht, dus denk aan de lidmaatschapskaart!

Om 20.00 uur begint de vergadering (in de bibliotheek in de ruimte vlak bij de hoofdingang) en duurt tot 22.00 uur. Daarna is er gelegenheid om nog wat na te discussiëren of gezellig een drankje te nemen. Koffie en thee is gratis voorafgaand en tijdens de vergadering.

De vergaderstukken zijn te downloaden via deze link naar het pdf-bestand.

Tags: ,

Het programma ‘Hij is een Zij’ (KRO-NCRV) volgt jongeren met genderdysforie tijdens hun transitie. Voor een nieuw seizoen is de redactie van dit programma op zoek naar jongeren die hun verhaal willen vertellen. Door hen te volgen in het dagelijkse leven hoopt het programma een beter inzicht te kunnen geven in hun leefwereld. Hoe ervaar jij het om transgender te zijn.

Je kunt geheel vrijblijvend contact opnemen met de redactie via redactie.transgender@skyhightv.nlredactie.transgender@skyhightv.nl of via 0633591961.

Meer informatie over het programma ‘Hij is een Zij’ is te vinden via de landelijke website van SkyHighTV.

Tags:

NPO 3 – 20.25 uur (herhaling om 01.15 uur)
Woensdagen 28 maart, 4,11,18,25 april en 2 mei

Sofie van den Enk volgt jongeren waarvan één van de ouders na een jarenlang heterohuwelijk uit de kast is gekomen. We horen hun verhaal, maar ook dat van de ouders. Wat betekent het voor de dagelijkse gezinssituatie? Hoe gaan de jongeren om met het feit dat hun vader of moeder ineens een nieuwe partner heeft van dezelfde sekse?

Meer informatie over dit programma via deze link naar NPO 3.

“Wat maakt jou gelukkig? Enkele premaster studenten Algemene Sociale Wetenschappen, onderzoeken factoren die jongeren gelukkiger maken. Daarom doen zj onderzoek naar het welzijn van jongeren van 18-25 jaar. Ze zijn in het bijzonder geïnteresseerd in het welzijn van jongeren die tot een seksuele of gender minderheid behoren. Help hen en vul de enquête in aan de hand van deze link.

Opzet van het onderzoek
Aan de hand van verschillende vragenlijsten zullen ze de gevoelens van jongeren onderzoeken. Kies onderaan voor ‘ik ga akkoord’ om deel te nemen aan deze vragenlijst. Het invullen neemt ongeveer 30 minuten in beslag, dus zorg dat je met een lekker kop thee/koffie of frisdrank klaarzit 🙂 Wanneer je niet akkoord gaat, kom je direct bij het einde van de vragenlijst.

Vertrouwelijkheid van gegevens
Alle antwoorden blijven volstrekt vertrouwelijk en worden anoniem verwerkt. De onderzoeksgegevens worden niet ter beschikking gesteld aan derden zonder je uitdrukkelijke toestemming en alleen in anonieme gecodeerde vorm.

Vrijwilligheid
Als je toestemming hebt gegeven voor deelname aan het onderzoek maar tijdens het onderzoek besluit je medewerking te staken, zal dat op geen enkele wijze gevolg voor je hebben. Tevens kun je je medewerking te allen tijde staken zonder opgave van redenen. In dat geval zullen ze je gegevens uit hun bestanden verwijderen.

Nadere inlichtingen
Dit onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers en studenten van de Universiteit van Utrecht. Mocht je vragen hebben over dit onderzoek, vooraf of achteraf, neem dan contact op met de hoofdonderzoeker: Florien Cramwinckel, Jeugdstudies, Universiteit Utrecht. Mocht je behoefte hebben aan contact met een onafhankelijke onderzoeker dan kun je contact opnemen met Jenneke van Ditzhuijzen, Jeugdstudies, Universiteit Utrecht.

Voor eventuele vragen kun je terecht bij het onderzoeksteam via dit mailadres: info.asw.onderzoek@gmail.com.

Tags: