In Zutphen zijn sinds dit voorjaar maandelijks bijeenkomsten voor LHBTI+ jongeren onder de noemer Your Pride Zutphen. In september was de groep te gast in de sportschool Protect & Defend voor een gastles zelfverdediging.

Iris noemt zich zelf bi-seksueel; ze kan verliefd worden op jongens, maar ook op meisjes. Ze vertelt over hoe dat is voor haar en tegen welke vooroordelen ze aanloopt.

Radioprogramma de Roze Golf maakte een item van Your Pride Zutphen. De uitzending van zondagavond 12 september van de Roze Golf is hier terug te beluisteren.

Zondag 26 september – Van 13.00 tot 17.00 uur

Jongerencentrum Walhalla – Achter de Muren Zandpoort 20 te Deventer 

Vragen of meer info; neem dan contact op met jongenout@cocdeventer.nl

Na een jaar van coronamaatregelen kunnen we als Jong&Out Deventer​  ein-d​e-lijk een meeting organiseren! En natuurlijk d​oen we d​at d​oor mid​d​el van een gezellige spelletjesmid​d​ag! Heb je nog spelletjes thuisliggen d​ie ied​ereen gespeeld​ ​moet​ hebben? Neem ze d​an lekker mee! Wij regelen het d​rinken en d​e snacks wel.

Geef je snel op, want het maximum aantal bezoekers is 25. Heb je vragen of wil je je afmeld​en? Mail d​an gerust naar jongenout@cocd​eventer.nl  of d​oe een berichtje via d​e Jong&Out app!

Tags:

Van 27 september tot 1 oktober 2021

GGD Deventer – Schurenstraat 8a te Deventer

Ben je een man en heb je seks met mannen?  Bescherm je dan tegen Hepatitis B  en laat je gratis vaccineren. De GGD-en in Overijssel en Gelderland zetten in de laatste week van september hun agenda’s extra open.

Meer informatie over Hepatitis B vind je via deze link, ook kan je dan direct een afspraak maken bij een GGD in de buurt.

Vindt meer informatie over GGD IJsselland

Tags:

COC Deventer kan altijd enthousiaste vrijwilligers gebruiken. Daarom wordt iedere week een vacature speciaal belicht en onder de aandacht gebracht. Meer info over deze en andere vacatures zijn te vinden via deze link.

Onze huidige webmaster heeft aangekondigd met deze functie te willen stoppen. Dus de werkgroep Communicatie komt graag in contact met een kandidaat die deze functie binnen COC Deventer wil vervullen. Als webmaster maak je deel uit van onze werkgroep Communicatie die alle communicatie van onze vereniging verzorgt. De huidige webmaster zal zorgen voor een goede overdracht.

COC Deventer wil als vereniging een uitstraling hebben die open is, trots, actief en betrouwbaar. Dit betekent dat we actief willen communiceren, zichtbaar willen zijn, actief mensen tot gesprek willen uitnodigen en uiteenlopende activiteiten organiseren. Daar hoort goede communicatie bij; naar onze leden, naar organisaties in de regio, naar iedereen die geïnteresseerd is onze activiteiten. Dit doen we via onze website, op Facebook, onze nieuwsbrief, brochures, posters en persberichten. De werkgroep Communicatie verzorgt deze communicatiemiddelen en ondersteunt de andere werkgroepen. Verder onderhouden de vrijwilligers van deze groep contacten met de pers en zorgen zij voor goede zichtbaarheid van onze vereniging in de media.

Wat doet de webmaster?

 • Je beheert en onderhoudt de website www.cocdeventer.nl en zorgt voor een goede kwaliteit;
 • Je onderhoudt op een proactieve manier contact met het bestuur en de verschillende werkgroepen;
 • Je bewaakt een correcte hantering van de huisstijl;
 • Je ontwikkelt samen met de groep een communicatiestrategie aan de hand waarvan we het werk van het COC onder de aandacht kunnen brengen van onze doelgroepen;
 • Je onderhoudt contact met onze hostingpartij;

Wat vragen wij van de webmaster (vrijwilligersfunctie)?

 • Je onderschrijft de doelstelling van COC Deventer en bent open-minded.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het beheren van websites.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Je werkt zelfstandig en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je kunt goed luisteren naar de vragen van het bestuur en de werkgroepen en je kunt deze van advies voorzien.
 • Ervaring met WordPress of ander soort webdesign is handig.

Wanneer jij ons team versterkt doe je dat met commitment, motivatie, inzet en drive. We doen het allemaal op vrijwillige basis.

Hoeveel tijd kost het?
2 à 3 uur per week

Heb je interesse?
Laat het ons dan weten. Stuur een mail aan info@cocdeventer.nl. Dan nemen we contact met je op.

Tags:

Etty Hillesum Centrum – Roggestraat 3 te Deventer

Vanaf zaterdag 28 augustus – Open 13.00 tot 16.00 uur (op zaterdag en zondag) – Entree € 3,00

Bezoek op afspraak op een ander tijdstip is mogelijk via administratie@ettyhillesumcentrum.nl

Dit project is een initiatief van COC Zwolle, COC Deventer, COC Twente Achterhoek, 113 Zelfmoordpreventie, GGD IJsselland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel. Deze tentoonstelling in het Etty Hillesum Centrum is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Gemeente Deventer.

 QUEER! ‘Voor mij hoeft het niet meer’

Aan de slag met zelfmoordpreventie onder lhbti-ers

QUEER! Overijssel en Noord- en Oost Gelderland laat de prachtige portretten en indringende interviews zien van onder andere Hung, Charlie, Arian en Burchak. Want hoe is het om in de huidige maatschappij uit de kast te komen? Hoe is het om erachter te komen dat je lesbisch, homo, biseksueel, trans, intersekse of queer bent? Wat maakte je mee en dacht je wel eens: ‘ik zie het niet meer zitten?’

Nederland mag dan misschien wel een van de meest LHBTIQ+ tolerante landen zijn, de kans op mentale struggles – zoals eenzaamheid en depressie – is een stuk groter als je queer bent.

Wist je dat de groep LHBTIQ+’ers vijf keer vaker dan anderen aan zelfmoord denkt en ook vier keer vaker een poging doet? Onder trans- en intersekse personen ligt dat aantal nog hoger. 

De foto expositie is een samenwerking tussen 113 zelfmoordpreventie, GGD’s, onderwijsinstellingen & de regionale COC’s. Bij de expositie hoort een boekje met alle portretten en verhalen. Daarin lees je de persoonlijke verhalen van onder meer Bernard, Dilara, Lesley, Charlie en Burchak. We vroegen hen hoe zij omgaan met de eenzame en depressieve momenten in hun leven en ook wat hun boodschap of tip is voor jou.

Alle portretten en interviews vind je in dit informatieboekje.

Met dank aan het Etty Hillesum Centrum voor de medewerking.

Tags: