In verband met de corona-epidemie is besloten om alle COC-activiteiten in ieder geval voorlopig NIET door te laten gaan. Het betreft de Men Meet Men (12 juni), de ZondagMiddagSalon (24 mei), de Transgender-bijeenkomst van donderdag 26 maart, de Ladies Lounge van zondag 29 maart en de Regenboogfilm (1 juni). Ook de sportavonden van de IJssel Dykes zijn in ieder geval tot 1 juni afgelast. Het is niet duidelijk wanneer de activiteiten weer kunnen worden hervat. Houdt deze website in de gaten voor de meest recente berichtgeving en volg de aanwijzingen van het RIVM.

Barre tijden.

Nog nooit hebben we zoiets meegemaakt in Nederland als deze situatie waar we nu inzitten. Ook hebben we geen idee hoelang dit gaat duren. Hanteer zoveel mogelijk de richtlijnen van het RIVM.
Zoals vermeld op deze site van COC Deventer en omstreken zijn alle activiteiten tot 1 juni geannuleerd; kijk voor actuele informatie regelmatig op deze website.
Zorg goed voor jezelf en denk ook aan mensen die tot de risicogroepen behoren en probeer daar waar nodig te helpen, bijvoorbeeld boodschappen doen of per mail of telefoon af en toe eens informeren.
Als er iemand is die tot een risicogroep behoort en behoefte heeft aan hulp of een praatje, dan kan die persoon altijd contact opnemen met COC Deventer en omstreken via het mailadres: info@cocdeventer.nl , dan kijken we in overleg wat we kunnen doen.
Blijf gezond, help elkaar, samen sterk!

Met groet, Ojon van Strijland (voorzitter COC Deventer e.o.)

Aan alle leden van COC Deventer e.o. en belangstellenden,

Door de beperkingen die nu gelden door COVID-19 kunnen we helaas geen ALV houden voor 1 juni en het jaarverslag 2019 laten goedkeuren. Een goedkeuring kan alleen plaats vinden tijdens een ALV. Wel kunnen we het Jaarverslag 2019 vast online zetten, zodat iedereen deze kan downloaden, lezen en er vragen over kan stellen.

Zodra de maatregelen zijn opgeheven en er een mogelijkheid is om  een ALV te organiseren, dan zullen we jullie daar nader over berichten.

De vergaderstukken zijn via deze link te downloaden via deze webite. Wil je het Jaarverslag opvragen of heb je vragen over het jaarverslag, stuur dan een mail naar info@cocdeventer.nl

Met vriendelijke groet,

Ojon van Strijland (voorzitter)

Leidy Huijsmans (penningmeester)

Tracey Schouten doet voor GGD Twente onderzoek naar mannen die seks hebben met mannen. Het onderzoek wordt uitgevoerd als afstudeeronderzoek van de masteropleiding psychologie aan de Universiteit van Twente. Het doel van het onderzoek is om de seksuele gezondheid in kaart te brengen van mannen die seks hebben met mannen in Nederland. Hierbij wordt er onderzocht of er verschillen zijn tussen mannen die woonachtig zijn in een dorp of stad.

De seksuele gezondheid wordt onderzocht aan de hand van een online vragenlijst, die anoniem is. Deze vragenlijst bestaat uit diverse thema’s zoals condoomgebruik, soa’s, vaccineren en PrEP. Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 10-15 minuten duren.

Deze vragenlijst is te vinden via deze link naar de website van GGD Twente. Mocht u nog andere vragen hebben over dit onderzoek kunt u altijd contact opnemen met de onderzoekster via email . Namens Tracey Schouten alvast hartelijk dank voor uw reactie!

Bij oorlogsmonumenten in Deventer en in de kernen rondom Deventer, werden maandag 4 mei de oorlogsslachtoffers herdacht. Vanwege de corona-maatregelen gebeurde dat zonder publiek. Op plekken waar anders een herdenking zou plaatsvinden, werd namens alle burgers een krans gelegd.

Waar COC Deventer e.o. andere jaren actief deelnam aan de kranslegging werd nu door de gemeente een boeket bloemen bij het Verzetsmonument op het Grote Kerkhof gelegd. Foto’s en registraties van de herdenking zijn via de website van 4 mei Deventer te bekijken.


Met gepaste afstand door de stad of veilig thuis in je woonkamer; verken het roze verleden van de Deventer binnenstad. De boekjes uit 2017 zijn inmiddels niet meer voorradig, maar met deze digitale versie kan men ook aardig uit de voeten.

In het kader van het 45-jarig bestaan van COC Deventer e.o. in 2017 is een roze wandelroute opgezet met plekken waar LHBT’s in Deventer zichtbaar waren of waarover iets te vertellen valt. De wandeling is zelfstandig te lopen aan de hand van het speciale wandelboekje of met behulp van de digitale versie op deze website.

De wandelroute vanaf de Wilhelminafontein op de Brink (startpunt) wordt aangegeven met roze voetstapjes.

Wanneer er extra informatie is wordt dit aangegeven met een roze uitroepteken.

Klik hier voor het starten van de Roze Wandeling.

Plattegrond Roze Wandeling Deventer

Het boekje van de ´Roze Wandeling Deventer´ ligt ook bij het VVV Deventer (Brink 89) en bij de Roze Kast in de Bibliotheek (Brink 70 te Deventer). Tevens verkrijgbaar tijdens de komende activiteiten van COC Deventer.