Donderdag 29 augustus (Symposium – Opening – Kick-Off-Party)

Vrijdag 30 augustus (ExpositieMiss Travestie Overijssel 2019)

Zaterdag 31 augustus (Pride ParadeMarktPride Mainstage)

Zondag 1 september (Transgender Rendez-Vous)

Voor de eerste keer organiseert Zwolle op 31 augustus 2019 een heuse Pride. De dagen voorafgaand zijn er ook diverse activiteiten in de stad. Op de website over Zwolle Pride zijn alle activiteiten en locaties te vinden.

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. Zwolle Pride wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en emancipatie van LHBTI’ers in het bijzonder, waar ook ter wereld. Zwolle Pride moet een groots feest worden en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi! 

In lijn der verwachtingen komen duizenden bezoekers naar Zwolle om het 3 dagen durende evenement bij te wonen. Een evenement waar een scala aan kleine, en grote evenementen georganiseerd zullen worden op het gebied van kunst, cultuur, sport, religie, educatie, voorlichting, dans, theater en uiteraard uitgaan.

Het hoogtepunt zal zijn, de City Parade dwars door de historische binnenstad van Zwolle heen, waar amusement en inhoud samenkomen tot een bruisend en kleurrijk spektakel.

Wij als organisatie hopen jullie allemaal in grote getale te mogen ontvangen in onze prachtige stad Zwolle. Zwolle een tolerantie stad, een mooie stad en een stad die iedereen omarmt!

In de jaren ’80 was het traditie om binnen COC Deventer e.o. (toen nog IJsselstreek) het activiteitenjaar af te sluiten met een jaarlijks partijtje voetbal tussen de vrouwen en de mannen. Het leek de IJssel Dykes wel een leuk idee om in 2019 deze traditie binnen hun Zomerprogramma nieuw leven in te blazen. Nadat er bij de overige werkgroepen flink was geronseld bleken er op de avond zelf inderdaad voldoende personen die de sportieve handschoen wel wilden opnemen.

Op donderdagavond 1 augustus verzamelden zo’n twintig fanatieke en kleurrijke voetbalspelers en een schare enthousiaste supporters in het Rijsterborgherpark waar de wedstrijden gespeeld werden. Naast het team van de IJssel Dykes zelf was er een COC-mannenteam (vanuit Men Meet Men) en een team van Cocktail (Asielzoekers en hun maatjes). Een bont gezelschap dat zich warm maakte voor een sportieve strijd om de eer.

Telefoon-contactBinnen de gelederen van de IJssel Dykes en het Cocktail-team kon men tijdens het spel ware voetbaltalenten ontdekken. Het COC-mannenteam bleek minder geroutineerd, maar wel net zo enthousiast. Uiteindelijk werd de competitie met penalty’s beslist in het nipte voordeel van de IJssel Dykes, maar de grote winnaar was het initiatief van deze voetbalavond zelf. De aanwezige spelers en supporters genoten van de onderlinge sfeer en saamhorigheid. Het zou niet verbazen wanneer de oude traditie niet terug in de kast gaat en er in 2020 weer een gezamenlijke COC-voetbalmatch te beleven valt. Genoeg tijd voor het mannenteam om flink te gaan oefenen dus!

Telefoon-contactLees meer over andere sportieve activiteiten uit het verleden van COC in Deventer.

Dit voorjaar hield werkgroep 50plus van COC Deventer een onderzoek onder de doelgroep met als titel ‘Stadsbreed (Deventer) activiteiten voor ‘Roze’ Senioren’. Hieronder volgt een korte samenvatting van de resultaten.

Het onderzoek werd door 27 mensen ingevuld, waarvan twee personen niet alle vragen beantwoorden. De maandelijke 50plus-ontmoetingsmiddag bij de Fermerie is bij ruim 92 % van de deelnemers bekend en wordt ook door hen bezocht.

De meeste deelnemers aan het onderzoek zou best vaker een dergelijke ontmoetingsgelegenheid willen bezoeken, ook op andere locaties. Daarvan zou 12 % een wekelijkse ontmoeting willen; 28 % een twee-wekelijke bijeenkomst en 32 % wil graag een maandelijkse activiteit. De overige 28 % heeft geen behoefte aan een extra ontmoetingsmiddag.

De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is 66 jaar, waarbij de ingevulde leeftijd varieert van 52 tot 86 jaar. Ruim een kwart van hen heeft aangegeven om eventueel als vrijwilliger actief de extra activiteiten te willen ondersteunen.

In september zal, na overleg met gemeente, de werkgroep 50plus verder gaan met de uitkomsten van dit onderzoek.

In verband met de nieuwe wet op de Privacy is onze verzendlijst voor de wekelijkse nieuwsbrief opgeschoond. Mocht je vergeten zijn om je voor deze nieuwe lijst aan te melden, maar je wilt toch onze digitale nieuwsbrief blijven ontvangen dan kun je dit alsnog via onderstaand invulformulier aangeven. Ook nieuwe abonnee’s kunnen zich gratis aanmelden op de wekelijkse nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van de berichtgevingen van COC Deventer en het Roze Uitgaansnieuws vanuit de regio.

velden met een sterretje zijn verplicht

naam*

e-mailadres*

JA, ik wil graag de Nieuwsbrief van COC Deventer e.o. ontvangen
NEE, ik wil de Nieuwsbrief van COC Deventer e.o. niet ontvangen

eventuele opmerkingen

Tags:

Gigant Podium & Filmtheater – Nieuwstraat 377 te Apeldoorn
Reserveren via tel: 055 521 63 46

Nog tot eind juli te zien – diverse aanvangstijden

Rocketman (VK 2019)
Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service, Sing) is Elton John in de nieuwe bioscoopfilm Rocketman, een musical fantasie gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière. In de film komen de meest geliefde nummers van Elton John voorbij die worden gezongen door hoofdrolspeler Taron Egerton. Rocketman vertelt het inspirerende verhaal over een small-town boy die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur. Verder o.a. met Jamie Bell (Billy Elliot, King Kong) als tekstschrijver en schrijfpartner Bernie Taupin, Richard Madden (Game of Thrones) als John Reid, Eltons eerste manager en Bryce Dallas Howard (Jurassic World: Fallen Kingdom) als Eltons moeder Sheila Farebrother.
(Biopic; 120 minuten)

Meer informatie over Gigant Podium & Filmtheater is te vinden via de website van Gigant Podium & Filmtheater.

Tags: