Vrijdag 1 november – De Fermerie (Try-out) – 20.00 uur – Entree € 10,00 – Met maaltijd € 22,50 (18.00 uur in De Fermerie)

Zaterdag 2 november – Dorpskerk Diepenveen (Première) – 20.00 uur – Entree € 12,50 – Met maaltijd € 25,00 (18.00 uur in Hof van Salland)
Zondag 10 november – Dorpskerk Diepenveen (Matinee) – 16.30 uur – Entree € 12,50 – Met maaltijd € 25,00 (18.00 uur in Hof van Salland)

Klik op de datum voor ticketverkoop van die dag. Bij elke voorstelling is het ook mogelijk om deel te nemen aan een maaltijd.

Voor de derde keer presenteren de Vrouwen van Bet een theaterstuk. Op 1, 2 en 10 november is ‘Hemels Verlangen’ te bekijken; eerst de try-out in De Fermerie en op zaterdag 2 en zondag 10 november in de Dorpskerk van Diepenveen.

In de kapel van het vroegere vrouwenklooster, de Dorpskerk nu van Diepenveen, op de plek waar het allemaal in de 15e eeuw echt gebeurde, kijken we hoe wij nu als zusters met elkaar leven. Wat betekenen de begrippen van de Moderne Devotie eenvoud, zuiverheid en gehoorzaamheid voor ons?

Misschien doen we maar wat: we zijn met onszelf bezig en met elkaar en de wereld. En we werken. Dan gebeurt het: het wordt theater.

Kathenka Woudenberg regisseert. Als actrice werkte ze bij veel verschillende gezelschappen met diverse regisseurs. Ze laat zich inspireren door Elike Roovers, Milo Rau en Gerardjan Rijnders. De laatste dacht mee bij Mary, je bent van mij!, de eerste voorstelling van Vrouwen van Bet.

Meer informatie over deze voorstelling is te vinden via de website van Vrouwen Van Bet.

COC Deventer organiseert zondagmiddag 27 oktober om 15.00 uur (een uur voor de Zondagmiddagsalon) in de Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) een informatiebijeenkomst over “Support Your Chosen Family” (SYCF).

Het initiatief SYCF richt zich op (oudere) lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) die bijvoorbeeld weinig familie in de buurt hebben of die niet zo veel contacten hebben in hun directe woonomgeving. Juist met het ouder worden komen dan vragen als: met wie kan ik leuke dingen doen, eens samen naar de film, een wandeling maken, samen eten. Wie kan ik dingen toevertrouwen? Wie kan er even sinaasappels voor me kopen als ik met griep in bed lig?

Voor dat soort dingen heb je een netwerk van fijne mensen nodig. Mensen die over en weer voor elkaar klaar staan. Een soort familie, maar dan met familieleden die je zelf kiest, een ‘chosen family’! Vraag is dan ook niet, wie er geen ‘gekozen family’ wil, eerder hoe je die leuke mensen ontmoet nu je nog actief en mobiel bent.

SYCF is geen initiatief van alleen COC Deventer, maar wordt landelijk opgezet. Andrea Drost (ondersteuner van de Roze 50+regiogroepen Noord en Oost) is daar landelijk bijbetrokken en is daarom zondag 27oktober om 15 uur ook aanwezig om het project SYCF nader toe te lichten.

Ben jij ook op zoek naar een ‘gekozen familie’-groep, kom dan op 27 oktober naar onze bijeenkomst. Ook kan je altijd mailen naar: 50plus@cocdeventer.nl

Hopelijk zien we je op 27 oktober,

De initiatiefgroep SYCF

Lucas Geerling, Yvonne Jongejans, Sienie Musters, Charles Felix

De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer
Zaterdag 23 november van 20.00 tot 24.00 uur – Entree €5,00

Op 23 november  2019 is er een speciale Ladies Lounge, namelijk op zaterdagavond. Deze editie is er een speciaal optreden van de band Two Dollar Tuesday. Natuurlijk wordt ook bij deze speciale avond gezorgd voor een leuke sfeer en hapjes. Al met al een spetterend feest, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen en helemaal uit hun dak kunnen gaan.

Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 20.00 uur ben je welkom. Entree voor deze Ladies Lounge is € 5,00.

Two Dollar Tuesday speelt muziek vanaf de 80-er jaren tot muziek van nu. Namen als AC/DC, The Cure, Status Quo, Bon Jovi, Journey, ze passeren allemaal de revue tijdens een optreden van deze dynamische allchickband. De combinatie van gitaar, basgitaar en drums zorgen voor een solide basis voor de prachtige samenzang van deze vier dames. Van 80’s Rock tot heden-POP, het repertoire van Two dollar Tuesday neemt je mee langs mooie luisterliedjes tot het punt waar het dak geen andere keuze meer heeft dan er, vol enthousiasme, af te vliegen.

Meer informatie over de band is te vinden via de Facebookpagina van Two Dollar Tuesday.

De volgende Ladies Lounge is op zondag 19 januari in De Fermerie vanaf 16.00 uur!

Zondag 27 oktober van 14.00 tot 21.00 uur

Oude Mariakerk – Nieuwe Markt 35 te Deventer

Kaarten in voorverkoop vanaf € 27,50

Op 27 oktober organiseert Curieuxx een event voor LHBTI+ en iedereen die zichzelf wil zijn of er nieuwsgierig naar is.

Het event heeft een ’open minded’ karakter en is uniek in zijn soort. de organisatie heeft een prachtige locatie uitgezocht, de oude Mariakerk in Deventer . Het karakter van het feest wordt getypeerd door een ‘classy’ sfeer en dito muziek inclusief verrassende live optredens die je niet mag missen. De belangstelling is groot blijkt uit de vele reacties na de eerste aankondiging begin augustus.

Op een prachtige locatie in Deventer zal dit event nooit meer vergeten worden. Dans, muziek, eten, luxe en stijl en dat voor iedereen die nieuwsgierig is.

Om in de sfeer van CurieuxX te blijven wordt enkel een tipje van de sluier gegeven wat zich plaats zou vinden tijdens CurieuxX:

– Verschillende acts
– DJ’s
– Dragqueens
– VIP tafels ( all-in-arrangement ) 

In de de lijn van CurieuxX zal hoe dichter bij de datum hoe meer info bekend gemaakt gaan worden. En nieuwsgierigheid word beloond. Hoe eerder je jouw ticket bemachtigt hoe goedkoper jouw entree.

Tickets zijn in de voorverkoop te bestellen via Yourticketprivider of de
Facebook pagina “Curieuxx”

Vrouw uit de kast is het netwerk voor vrouwen met lesbische en biseksuele gevoelens in een heterorelatie én voor vrouwen die om andere redenen worstelen met hun geaardheid. 

De drijvende kracht achter Vrouw uit de kast is Diana Arkeveld. Op haar 20werd zij verliefd op Anna, een prachtige vrouw. Niet snel daarna trouwde Diana met een man. In haar tweede heterohuwelijken kwam ze er achter dat zij, op deze manier, nooit echt gelukkig kon worden. Het inspirerende verhaal van Diana is hier te lezen. Ze schrijft over haar twaalf jaar in de kast, haar coming out en de periode hierna. Vrouw uit de kast is een veilige plek waar vrouwen gratis de blogs kunnen lezen en steun en herkenning kunnen vinden.

Vrouw uit de kast coacht vrouwen met lesbische of biseksuele gevoelens in een heterorelatie. Ze coacht vrouwen die ineens verliefd worden op een vrouw, vrouwen die zijn gaan twijfelen over hun geaardheid (ben ik hetero, biseksueel of lesbisch) en vrouwen die op een andere manier worstelen met hun geaardheid.

De coaching is gericht op het bieden van een luisterend oor (dit kan ook anoniem), het duidelijk krijgen van de denkbeelden en patronen en (praktische) ondersteuning tijdens het proces. Door het in kaart brengen van de denkbeelden en patronen ontdekken vrouwen waarom ze zo lang in de kast hebben gezeten of nog zitten. Door hiermee aan de slag te gaan ontdekken de vrouwen wie zij nu precies zijn en hoe zij hun leven (verder) willen indelen. Ze kunnen na de begeleiding met liefde en met minder oordeel naar zichzelf en hun gedachten en verlangens kijken.

Diana wordt geregeld als spreker geboekt. Zij geeft lezingen waarin haar verhaal is gekoppeld aan de thema’s onafhankelijkheid, (ver)oordelen, anders zijn, vertrouwen en je hart durven volgen.

Ook zorgt zij voor bewustwording bij zorgprofessionals zoals huisartsen, psychologen, praktijkondersteuner en coaches door het geven van verdiepingslessen omtrent coming out in een heterorelatie.