Zondag 19 januari 2020 – vanaf 16.00 uur

De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer – Entree € 2,00

Op zondag 19 januari 2020 is er weer Ladies Lounge; een speciaal middagcafé voor vrouwen. Als gast-DJ zal MissLiz zorgen voor lekkere muziek. Natuurlijk ontbreken bij deze wintereditie ook de leuke sfeer en lekkere hapjes niet. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom.
Entree voor deze middag is € 2,00.

De volgende Ladies Lounge vindt plaats op zondag 29 maart.

Ladies Lounge is op zoek naar enthousiaste vrijwilligsters die mee willen helpen met het organiseren van onze activiteiten. Lijkt je dit wat; stuur dan een mailtje naar info@cocdeventer.nl o.v.v ‘Ladies Lounge’.

Etty Hillesum Centrum – Roggestraat 3 te Deventer
Kunstwerk te zien van 22 januari t/m 2 februari tussen 19.00 en 22.00 uur. Voorlezen van de namen op maandag 27 januari vanaf 19.30 uur – Toegang gratis

Van 22 januari tot 2 februari zal ‘s avonds tussen 19.00-22.00 uur op het pleintje in de Roggestraat bij het EHC Levenslicht te zien zijn. Levenslicht is een kunstwerk dat is ontwikkeld door Daan Roosegaarde en zijn team. Met 104.000 lichtgevende herdenkingsstenen (gelijk aan het aantal slachtoffers uit Nederland) staat het kunstwerk symbool voor de impact van de Holocaust.

Na een landelijke onthulling wordt in elke betrokken gemeente een deel van de stenen tentoongesteld. In het donker ‘ademen’ de stenen in licht en symboliseren daarmee dat de herinnering aan de slachtoffers in leven moet blijven. Daan Roosegaarde: “Het is geen traditioneel statisch monument waarin de mens puur een observant is. Dit tijdelijke kunstwerk vraagt om participatie: jij bent onderdeel van het verhaal.” Meer info vind je hier.

Op maandag 27 januari worden vanaf 19.30 uur in het Etty Hillesum Centrum de 400 namen voorgelezen van de uit de gemeente Deventer omgekomen joden. Meer dan 20 Deventenaren, waaronder de burgemeester, maar ook leerlingen en betrokkenen zijn gevraagd om deze namen te lezen. Ook zal het Jiddisch koor Lechayim uit Deventer drie liederen ten gehore brengen. Toegang is gratis. Meer info vind je hier.

Aanmelden via administratie@ettyhillesumcentrum.nl

Meer informatie over deze avond is te vinden via de website van het EHC.

COC Deventer organiseert zondagmiddag 26 januari voorafgaand aan de Zondagmiddagsalon in de Vrijmetselaarsloge (Rijkmansstraat 10 te Deventer) een tweede informatiebijeenkomst over “Support Your Chosen Family” (SYCF).

Het initiatief SYCF richt zich op (oudere) lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) die bijvoorbeeld weinig familie in de buurt hebben of die niet zo veel contacten hebben in hun directe woonomgeving. Juist met het ouder worden komen dan vragen als: met wie kan ik leuke dingen doen, eens samen naar de film, een wandeling maken, samen eten. Wie kan ik dingen toevertrouwen? Wie kan er even sinaasappels voor me kopen als ik met griep in bed lig?

Voor dat soort dingen heb je een netwerk van fijne mensen nodig. Mensen die over en weer voor elkaar klaar staan. Een soort familie, maar dan met familieleden die je zelf kiest, een ‘chosen family’! Vraag is dan ook niet, wie er geen ‘gekozen family’ wil, eerder hoe je die leuke mensen ontmoet nu je nog actief en mobiel bent.

SYCF is geen initiatief van alleen COC Deventer, maar wordt landelijk opgezet. Ben jij ook op zoek naar een ‘gekozen familie’-groep, kom dan op 26 januari naar onze bijeenkomst. Ook kan je altijd mailen naar: 50plus@cocdeventer.nl

Hopelijk zien we je op 26 januari,

De initiatiefgroep SYCF

Lucas Geerling, Germaine van Riggelen, Sienie Musters, Charles Felix

Omdat veel mensen een fout beeld hebben over Aseksualiteit is er een speciale flyer gemaakt met meer informatie over hardnekkige mythes en daartegenover de juiste achtergronden.

Deze flyer is tot stand gekomen omdat de maker vindt dat er tegenwoordig veel “labels” zijn, maar weinig begrip. Ook worden veel Aseksuelen belachelijk gemaakt en vinden mensen het raar wanneer iemand zich niet seksueel aangetrokken voelt. Of men vindt Aseksuelen moeilijk te begrijpen en ziet hen als zielig of lozers.

Meer weten? Lees de flyer of neem contact op met AVEN; een website waar je informatie kan vinden over aseksualiteit, maar waar ook een hele community op zit. Zo leer je misschien andere Aseksuelen kennen.

Of ga naar The Ace Mind; een website waar je je vraag kunt achterlaten.

Na de succesvol verlopen optredens van het derde theaterstuk ‘Hemels Verlangen’ van Vrouwen Van Bet is er volop energie om te gaan werken aan een vierde productie. Theatergezelschap Vrouwen van Bet zoekt dus weer vrouwen uit Deventer en omgeving die willen meespelen in dit nieuwe theaterstuk, dat waarschijnlijk eind 2020 zal worden opgevoerd.

Ben jij een vrouw die zin heeft om haar medewerking te verlenen aan het opstarten van en het meespelen in deze vierde productie van Vrouwen Van Bet? Geef je dan op via vrouwenvanbet@gmail.com.

Tags: ,