dinsdag 13 oktober 2020

Wandelen (± 1 uur) start 19.45 uur bij Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer)

Update – De binnenactiviteiten van de IJssel Dykes zullen in ieder geval tot 10 november worden gestaakt. Wandelen kan doorgaan in groepjes van vier; graag vooraf aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl

IJssel Dykes; sporten, wandelen, gezelligheid

De IJssel Dykes, een initiatief van COC Deventer, bestaat uit een groep vrouwen die iedere donderdagavond sport of wandelt. Om 19.45 komen wij samen in de sportzaal aan de Duivengang, Broederenstraat 1 Deventer. De wandeldames vertrekken hier vandaan voor een wandeling van ruim een uur door Deventer en langs de IJssel.

Kom je meewandelen? Graag even aanmelden via het e-mailadres van de IJssel Dykes.

Tags: ,

De in Deventer woonachtige kunstschilder Peter Munnik doet een bijzondere donatie aan Aidsfonds. In het najaar van 2020 worden zijn werken geveild op Catawiki, de opbrengst gaat naar de aidsbestrijding. Peter: “In Nederland hebben we het goed voor elkaar; wij krijgen gewoon onze medicijnen. Maar elders in de wereld gebeurt dat niet. Dat vind ik heel erg.” 

Momenteel leven 38 miljoen mensen met hiv en overlijden er zo’n 690.000 . Mensen in de bloei van hun leven. Aidsfonds financiert onderzoek naar een geneesmiddel of vaccin. Steun de strijd tegen aids en doe een bod op een van de werken van Peter Munnik.

Twee jaar geleden overleed de vriend van Peter, geheel onverwacht. “Daardoor besloot ik zelf het één en ander te gaan regelen,” zegt hij. “Ik wil voor mijn nabestaanden alles goed op orde hebben. Ik heb toen ook een testament opgesteld, en wilde mijn werken aan het Aidsfonds schenken. Maar vervolgens dacht ik: ze kunnen deze gift nu eigenlijk veel beter gebruiken dan over twintig jaar, als ik dood ben. Daarom veil ik nu mijn werk.” 

De online veiling vindt van 16 tot 23 oktober plaats op Catawiki.nl.

Bekijk hier de website over de Kunstveiling.

Bekijk hier de website van het Aidsfonds.

Bekijk hier de website van Peter Munnik.

Bij COC Deventer e.o. is een nieuwe werkgroep opgericht, namelijk de werkgroep Biseksualiteit. De bedoeling van deze werkgroep is om de belangen van biseksuelen te gaan behartigen. En om dat te kunnen realiseren zoekt de werkgroep nog uitbreiding. Een ieder die hieraan een bijdrage wil leveren is van harte uitgenodigd om zich hiervoor aan te melden. De uitnodiging geldt zowel voor mannen als vrouwen. Tot nu toe zijn vrouwen namelijk nog ondervertegenwoordigd en daarom extra welkom in de werkgroep. 

Men kan zich hier aanmelden: biseksualiteit@cocdeventer.nl

Tags:

De huidige activiteiten van COC Deventer e.o. spelen zich grotendeels in Deventer zelf af en het COC zou graag ook meer de regio bestrijken. In Zutphen/Warnsveld zijn momenteel twee ambassadeurs actief die, in samenwerking met de gemeente en andere instanties, allerlei activiteiten voor de LHBTI-doelgroep realiseren. Het zou fijn zijn wanneer dat ook in de omliggende gemeenten Apeldoorn, Holten/Rijssen, Lochem, Olst/Wijhe, Raalte en Voorst zou plaatsvinden en dat begint met contactpersonen die de ogen en oren van onze vereniging willen worden. Zij kennen meer de mogelijkheden en netwerken binnen hun gemeente. Met hun hulp kunnen er dan ook in de regio wellicht meer roze activiteiten worden opgezet.

Het bestuur van COC Deventer e.o. is dan ook op zoek naar mensen die in regio-ambassadeur willen worden. Met hun hulp kan er wellicht een opstart worden gemaakt voor meer activiteiten en de betreffende gemeente. Vaak werkt een persoonlijke benadering beter dan oproepen in nieuwsbrieven en sociale media. Iemand die meer op de hoogte is van lokale organisaties en netwerken kan daarbij dus zeer behulpzaam zijn.
Heb je eventueel interesse – of wil je iemand onder de aandacht brengen – laat het dan weten via info@cocdeventer@cocdeventer.nl . Het bestuur neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Iedere vrijdagavond (vanaf vrijdag 16 oktober) – Binnenstad Deventer

Exacte locatie en aanvangstijd wordt bekend gemaakt na aanmelding:

Aanmelden voor vrijdag 16 oktober

Aanmelden voor vrijdag 23 oktober

Aanmelden voor vrijdag 30 oktober

Wie houdt er nu niet van een leuk spelletje tijdens de lange winteravonden? Vanaf vrijdag 16 oktober is het de bedoeling om iedere vrijdagavond een kaartje te leggen of een bordspel te doen met mannen vanaf 18 jaar. Hiervoor moet men zich minstens één week van te voren opgeven. Dit is omdat een beperkt aantal mensen kan deelnemen vanwege de geldende coronamaatregelen.

Als kaartspel is er bijvoorbeeld… Boerenbridge! Dit is een avondvullend spel voor drie of vier personen; wanneer men de waarde van de kaarten kent en weet wat een troef is kun iedereen dit zo meespelen (kortom: het is snel geleerd). Andere mogelijke kaartspellen zijn Klaverjassen (vier personen) of Jokeren (drie of vier personen).                                                                            

Bij bordspel kan men denken aan Barricade, het Deventerspel,  Risk etc. Ook deze spellen zijn voor drie of vier personen, waardoor de coronaregels per tafel kunnen worden aangehouden.

Per avond wordt er één soort kaart- of bordspel gespeeld. De locatie is in de Deventer binnenstad (exacte gegevens volgen na aanmelding). Bij grote belangstelling kan uitgeweken worden naar een grotere ruimte; dan is het mogelijk om per avond meerdere kaart- of bordspellen te spelen.

Heb je zelf nog een idee; laat het ons weten!

Tags: