Kunsthal KunstaanZ – Brink 16 te Deventer
Tentoonstelling van 20 juli t/m 2 september
Entree € 3,00 – Pinnen bij kassa mogelijk

Hieronder de openingstijden:
Woensdag van 11.00 tot 17.00 uur
Donderdag van 11.00 tot 21.00 uur
Vrijdag van 11.00 tot 21.00 uur
Zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zondag van 11.00 tot 17.00 uur

DE MAN; Mannelijk naakt in vele gedaanten
Samengesteld door Rob Smolders in opdracht van COC Deventer

In de komende zomer staat de man centraal in een gevarieerde expositie van beelden, schilderijen, tekeningen en foto’s. De samenstellers beogen daarmee belangstelling te wekken voor kunst waarin het mannelijk lichaam wordt getoond in verschillende rollen en ensceneringen. Als model, sportman, danser, heilige, held of hypocriet. Of gewoon als mens, jong, oud, poserend als zichzelf of een ander, op de vlucht, in opgewonden staat of in rust.

Over de Tentoonstelling en de curator Rob Smolders

Rob Smolders is werkzaam als kunstcriticus, schrijver en tentoonstellingsmaker. Als directeur van Museum De Wieger in Deurne organiseerde hij in 1994 de tentoonstelling Het naakt in de Nederlandse schilderkunst van de twintigste eeuw, in 1995 (met Regnerus Steensma) Jezus is boos. Het beeld van Christus in de hedendaagse kunst. Voor COC Deventer e.o. stelt hij de Tentoonstelling ‘De Man’ samen in de zomer van 2018. Lees via deze link meer de projectbeschrijving van curator Rob Smolders over deze Tentoonstelling.

Hieronder een paar citaten uit gastenboek:

 • De man uit zich in veelzijdigheid.
 • Vernieuwend! Heel veel moois.
 • Experiment geslaagd!
 • Wat een geweldig goed georganiseerde expo. Petje af. Mooi!!
 • Prachtig! Mooi om de man eens ten toon te stellen in zijn diversiteit.
 • Mooie tentoonstelling. Aantal werken ontroerend mooi.
 • Wow, heel mooi!
 • Wat een supergave expositie op een indrukwekkende locatie! Erg genoten!
 • Geweldig initiatief
 • Prachtige tentoonstelling in sublieme ruimte.
 • Super tentoonstelling, prachtig.
 • Prachtige tentoonstelling! Ik vind echt bijzonder. Alle schilderijen zien er perfect uit.
 • Prachtig ….. Ik kom nog eens terug voor september.
 • Goed om gezien te hebben!
 • Een bijzondere expositie!! Vooral de abstracten van Niels van Burgst
 • Indrukwekkend en interessant. Prachtige locatie.

Bezoek de Facebookpagina van Tentoonstelling DE MAN!

Radioprogramma De Roze Golf besteedde op zondag 12 augustus aandacht aan tentoonstelling DE MAN. DE uitzending is terug te beluisteren via deze link.


Locatie Kunsthal KunstaanZ – Brink 16 te Deventer

Onze Sponsors:

 • Stichting KunstaanZ
 • VVV Deventer
 • Stichting Erven Witteveen
 • Gemeente Deventer
 • Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel
 • Het Mondriaanfonds
 • Deventer Cultuur Club
 • Tags: ,

  De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer
  ZondagMiddagSalon vanaf 16.00 uur
  Voor maaltijd van tevoren opgeven via deze link

  Zondag 26 augustus is het weer ZondagMiddagSalon! Vanaf 16.00 uur begint de ZondagMiddagSalon. Gezellig bijkletsen met oude bekenden of nieuwe gezichten leren kennen in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!

  Ook is er na deze ZondagMiddagSalon weer de mogelijkheid om in De Fermerie na afloop met elkaar te eten! Dit tweegangenmenu kost € 12,50 per persoon. Degene die mee wil eten moet zich wel van tevoren opgeven via deze link. Je kunt hierbij ook eventuele dieetwensen vermelden (bijv. vegetarisch, geen vlees/vis). Deze maaltijd gaat door bij aanmelding van minimaal 10 personen.

  Alle mensen die houden van een gemoedelijke sfeer en een gezellig praatje zonder harde muziek zijn van harte welkom!

  Let op! De volgende ZondagMiddagSalon is op zondag 23 september 2017 in De Fermerie vanaf 16.00 uur!

  Tags: ,

  Zomerprogramma op initiatief van IJssel Dykes. Alle vrouwen zijn welkom wanneer ze nieuwsgierig zijn naar de sporten uit ons zomerprogramma en graag kennis willen maken met onze sportieve IJsseldykessportclub. Alle vrouwen (lesbisch, bi of hetero) zijn welkom!!

  Net als voorgaande jaren organiseren de IJssel Dykes op vijf zomerse donderdagavonden speciale activitieten. Dit seizoen staan Softbal, Wandel-puzzeltocht, Cricket, Voetgolf en Hockey op het menu. Op donderdag 30 augustus wordt het Zomerprogramma afgesloten met een gezellige Barbecue.

  Hieronder is het overzicht van het IJssel Dykes Zomerprogramma deze zomer
  Klik op de naam van de activiteit of het bijbehorende plaatje voor meer informatie:

  Donderdag 26 juli: Softbal
  Update: Vanwege de te verwachten hitte (boven de 30 graden nog ’s avonds) gaat de eerste sportavond van het zomerprogramma op donderdag 26 juli NIET door!!

  Donderdag 2 augustus: Wandel-puzzeltocht

  Donderdag 9 augustus: Cricket

  Donderdag 16 augustus: Voetgolf

  Donderdag 23 augustus: Hockey

  Donderdag 30 augustus: Barbecue

  Tags: ,

  Maastricht University
  Start hier de vragenlijst!

  Transgender personen ondervinden op de werkvloer in vergelijking met cis-gender (niet transgender) personen veel problemen. De werkomgeving van transgender personen is verre van optimaal. Hier moet iets veranderen!

  Onder begeleiding van Sarah Stutterheim voert de Maastricht University een onderzoek uit aan de Faculty of Psychology and Neuroscience. Dit onderzoek heeft als onderwerp transgender op de werkvloer en mens daarvoor op zoek naar transgender personen werkend in contact met cis-gender collega’s. Het is van belang dat deze personen Nederlandssprekend zijn en wonen en werken in Nederland of België. Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst en zal ongeveer 20 minuten tijd in beslag nemen.

  Bent u zelf of kent u een transgender persoon die voldoet aan de bovenstaande criteria? Via deze link is de vragenlijst van de Maastricht University te starten. Namens de onderzoekers alvast bedankt voor de mederwerking.

  Tags:

  De werkgroep Cocktail van COC Deventer e.o., een maatjesproject waar LHBT-ers worden gekoppeld aan LHBT-asielzoekers in de regio Stedendriehoek IJsselstreek, blijft voortdurend zoeken naar nieuwe vrijwilligers. Met name vrouwen zijn welkom, aangezien er momenteel enkele dames vanuit AZC Zutphen zich bij het project hebben aangemeld.

  Lijkt je dit zinvol en leuk om te doen? Stuur een mail naar cocktail@cocdeventer.nl.

  Doel is om de asielzoeker uit zijn/haar isolement te halen en samen leuke dingen te ondernemen. Ook zijn er landelijk gezamenlijke bijeenkomsten waar ze andere LHBT-asielzoekers kunnen ontmoeten.

  PS We zijn vooral op zoek naar jongere maatjes (meeste asielzoekers zijn tussen 18-30 jaar) en vrouwen die Frans spreken.

  Meer informatie over Maatjesproject Cocktail is ook te vinden via de landelijke website van COC Nederland.

  Tags: , ,