Café De Herberg (vide) – Polstraat 62 te Deventer – Entree vrij
Aanvang 20.00 uur – Boven (vide) Men Meet Men – Begane grond vaste gasten 

Tweede Vrijdag Van De Maand!

Helaas is de vertrouwde kelderbar deze keer niet beschikbaar, maar de organisatie heeft een andere locatie kunnen vinden voor de Men Meet Men-avond van vrijdag 13 december. Deze keer is men welkom in café De Herberg aan de Polstraat 62 te Deventer. De vide op de eerste etage is voor bezoekers van de Men Meet Men; op de begane grond zijn de vaste bezoekers van De Herberg te vinden. Vanaf 20.00 is de deur open en het café is geopend tot 24.00 uur. Omdat het geen besloten avond is vervalt deze keer de entree!

De organisatie is op zoek naar mannen die tijdens de Men Meet Men avonden een vrijwillige dienst willen draaien (deel van de avond). Dit kan zijn als barman, portier of verzorgen van de hapjes. Contact via dit mailadres.

De volgende Men Meet Men is op vrijdag 10 januari 2019 weer in de vertrouwde Kelderbar Vrijmetselaarsloge (Rijkmanstraat 10 – 7411 GB Deventer) vanaf 20.00 uur.

Café De Herberg is te vinden halverwege de Polstraat in de bocht. Meer info over deze locatie via de website van De Herberg.

De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer
ZondagMiddagSalon vanaf 16.00 uur

Na afloop van deze salon kunnen de mensen die zich hiervoor hebben opgegeven gaan eten in De Zevende Hemel.

Zondag 22 december is het weer ZondagMiddagSalon! Vanaf 16.00 uur begint de ZondagMiddagSalon. Gezellig bijkletsen met oude bekenden of nieuwe gezichten leren kennen in een gemoedelijke kerstsfeer.

Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!

Na de Zondagmiddagsalon is er gelegenheid om met een aantal mensen uit eten te gaan. Vanaf 18.30 uur is men welkom in de bovenzaal (met trap) van eetcafé “De 7e Hemel” (Grote Kerkhof 28) .

Alle mensen die houden van een gemoedelijke sfeer en een gezellig praatje zonder harde muziek zijn van harte welkom!

De volgende ZondagMiddagSalon is op zondag 26 januari 2020 in De Fermerie vanaf 16.00 uur!

Omdat veel mensen een fout beeld hebben over Aseksualiteit is er een speciale flyer gemaakt met meer informatie over hardnekkige mythes en daartegenover de juiste achtergronden.

Deze flyer is tot stand gekomen omdat de maker vindt dat er tegenwoordig veel “labels” zijn, maar weinig begrip. Ook worden veel Aseksuelen belachelijk gemaakt en vinden mensen het raar wanneer iemand zich niet seksueel aangetrokken voelt. Of men vindt Aseksuelen moeilijk te begrijpen en ziet hen als zielig of lozers.

Meer weten? Lees de flyer of neem contact op met AVEN; een website waar je informatie kan vinden over aseksualiteit, maar waar ook een hele community op zit. Zo leer je misschien andere Aseksuelen kennen.

Of ga naar The Ace Mind; een website waar je je vraag kunt achterlaten.

Van 5 tot en met 10 december 2019 – Diverse locaties in Deventer (zie programma)

Het Bertolt Brechtfestival Deventer is een vijfdaagse manifestatie van theatergroepen, productiehuizen, koren en singer-songwriters, die met podiumkunsten maatschappelijke en politieke thema’s aan de orde stellen.
Het is een democratiseringsfestival en sluit aan op de Internationale Dag van de Mensenrechten (10 december). Het programma richt zich vooral op jongeren, vrouwen, LHBT’is en mensen met twee thuislanden. Het thema is: elan, strijd en vooruitgang.

Op het programma staan de volgende activiteiten (klik op de naam voor een pdf-bestand met meer informatie):

Theatergroep Jan Vos en het Noord Nederlands Toneel met ‘Gas’ (6/12/2019 Schouwburg).
Muziektheater De Kift (6/12/2019 Schouwburg).
Mounier Samuel met En toen schiep God Mounier’ (10/12/2019 Bouwkunde).

Theatergroep Matroze over strijd om de Zuiderzee. (6/12/2019 Het Vlier).
Cabaretiere Yora Riemstra met PAAZ2 (7/12/2019 Schouwburg). 
Drie Stuivers Werkdag (7/12/2019 Etty Hillesum centrum) 
Amy Egbers zingt Kurt Weill (7/12/2019 Etty Hillesum centrum)

Hanneke Evink zingt Eisler (7/12/2019 EH Centrum).  
*Singer-songwriters-avond over millenials en burn-out.Jan Terlouw Junior, De Reisgenoot Maarten van Veen, Roos Blufpand, Robin Bleeker en Merel. (7/12/2019 EH Centrum). 

* Verteltheater Kees Posthumus met Bijbelverhalen en Mensenrechten (8/12/2019 EH Centrum).

Regenboogmiddag over jezelf- zijn en erbij-horen.(8/12/2019 Schouwburg).
Wereldkoor Deventer Internationaal (07-12-2019 Synagoge).
Nico van Riessen met ‘Mozes’ (08-12-2019 Etty Hiilesum Centrum).

Filosofie café Deventer (05-12-2019 Fermerie, Muggeplein 9).

Het festival is een manifestatie van vrijdenkers en dwarsliggers, die – geheel indachtig Bertolt Brecht – niet alleen de kunsten, maar ook de wereld willen veranderen. Podiumkunsten zijn een maatschappelijke factor van belang geworden. Kunstenaars drukken steeds meer hun stempel op het publieke debat over discriminatie, ontheemding en integratie, identiteit, ongelijkheid van inkomen en uitputting van mens en natuur. 
De toenemende belangstelling voor kunst en politiek kunsten kun je ook aflezen aan het thema van het Nederlands Theater Festival september 2019 (maatschappelijk engagement), het Democratiseringsfestival Nijmegen september 2019 en het thema van de Boekenweek maart 2020 (rebellen en dwarsdenkers).

Bertolt Brecht (1889-1956) hoort bij de meest gespeelde theatermakers aller tijden en is één van de eerste podiumkunstenaars, die zich met politiek bezig hield. Hij begon zijn carrière als protestzanger in kroegen en op markten, was actief betrokken bij de arbeidersbeweging en keerde zich tegen het fascisme en het militarisme van Hitler-Duitsland. 
Brecht is de grondlegger van het Europese Muziektheater. Zijn meest bekende werk heeft hij samen met de componisten Kurt Weill en Hanns Eisler gemaakt.

De organisatie van het festival is in handen van de Stichting Met Man en Muis. De Stichting organiseert het Brechtfestival nu voor de zevende keer en onderhoudt een netwerk met theatermakers, verenigingen en bewegingen, die bezig zijn met maatschappelijke en politieke thema’s.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 19 november 2019 heeft Rob Philip de voorzittershamer overgedragen aan Ojon van Strijland. Rob is vier jaar lang voorzitter geweest van COC Deventer en omstreken en wist in die periode een stabiele koers uit te zetten na het wegvallen van het eigen COC-café.

Doordat er geen energie en menskracht nodig was om die eigen plek te realiseren kon er meer samengewerkt worden met COC-verenigingen in Oost-Nederland. Ook contact met andere instanties en het organiseren van de COC-activiteiten op diverse locaties wierp vruchten af. De doelgroep blijkt de ZondagMiddagSalon, de Men Meet Men, de Ladies Lounge, de Cocktailgroep en de IJssel Dykes te vinden en te waarderen. Nieuwe initiatieven voor jongeren, biseksuelen en transgenders zijn inmiddels gaande of worden in 2020 gestart.

Rob Philip heeft in zijn bestuursperiode altijd oor gehad voor initiatieven vanuit de verschillende doelgroep. Van belang is dat de mensen zelf aangeven wat ze georganiseerd willen zien en daarbij ook actief deelnemen; het COC is daarbij ondersteunend waar nodig.

Ojon van Strijland heeft in het verleden als penningmeester in het COC-bestuur zitting gehad. Daarna is hij vooral actief binnen de werkgroep Cultuur en het ondersteunen van de nieuwe Jongerengroep. Tijdens de Ledenvergadering is hij unaniem gekozen als voorzitter van COC Deventer e.o. waaruit het vertrouwen in hem blijkt vanuit de aanwezige leden.

Een hartelijke dank aan Rob Philip, die zich vier jaar lang een betrokken en professioneel voorzitter heeft betoond. En veel succes aan Ojon van Strijland om de koers van COC Deventer e.o. de komende jaren uit te zetten en, met ondersteuning van de werkgroepen, te realiseren.