De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer
ZondagMiddagSalon vanaf 16.00 uur

Zondag 25 februari is het weer ZondagMiddagSalon! Gezellig bijkletsen met oude bekenden of nieuwe gezichten leren kennen in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!

Alle mensen die houden van een gemoedelijke sfeer en een gezellig praatje zonder harde muziek zijn van harte welkom!

Let op! De volgende ZondagMiddagSalon is op zondag 25 maart in De Fermerie vanaf 16.00 uur!

Tags: ,

Al meer dan tweehonderd politieke partijen uit ruim honderd gemeenten presenteren hun LHBTI-standpunten en kandidaten op Rainbowvote.NU. Rainbowvote.NU is COC’s kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

De partijen beschrijven op Rainbowvote.NU wat ze de komende jaren in hun gemeente voor LHBTI’s willen doen en wat ze de afgelopen jaren hebben bereikt. Ook presenteren ze hun regenboogkandidaten: LHBTI’s en mensen die zich in de gemeenteraad voor LHBTI’s willen inzetten.

Aan de hand van een veertigtal stellingen geven partijen op de website hun standpunten over zaken als veiligheid, acceptatie op school en zichtbaarheid. Van politie-inzet tot mannenontmoetingsplaats, van voorlichting op school tot asielzoekers en van regenboogzebrapad tot genderinclusieve toiletten: op Rainbowvote.NU lees je hoe partijen er over denken.

Rainbowvote.NU kwam tot stand door samenwerking tussen COC-lidverenigingen, COC Nederland en kenniscentrum Movisie. COC-voorzitter Tanja Ineke lanceerde de kieswijzer op 28 januari 2018 tijdens COC’s True Colors in een uitverkocht Paradiso Amsterdam.

Politieke partijen die willen meedoen aan Rainbowvote.NU kunnen zich nog aanmelden; stuur een e-mail naar info@rainbowvote.nu.

In de regio Deventer e.o. zijn de partijen vertegenwoordigd:

Apeldoorn: (Partij voor de Dieren
Deventer: (GroenLinks, PvdA, VVD)
Raalte: (GroenLinks, Raalte Natuurlijk)

Vanuit de gemeenten Lochem, Olst-Wijhe, Rijssen-Holten, Voorst en Zutphen zijn er (nog) geen politieke partijen aangemeld.

Tags:

Omroep Gelderland organiseert een onderzoek dat verspreid wordt in samenwerking met belangenorganisaties COC Deventer, COC Midden Gelderland, COC Regio Nijmegen, COC Twente-Achterhoek, Dito! (Nijmegen), SHOUT Wageningen en Roze in Blauw Oost Nederland.

Doel van dit onderzoek is beter zicht te krijgen op de ervaringen van Gelderse LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, bi’s, transgender personen en mensen met een intersekse conditie) op het gebied van acceptatie en veiligheid.

Het invullen van de enquête duurt vijf tot tien minuten. De ingevulde gegevens worden vertrouwelijk behandeld en deelt Omroep Gelderland enkel met de genoemde belangenorganisaties. Omroep Gelderland zal over de resultaten publiceren. In de publicaties zullen ook verschillende toelichtingen van deelnemers worden verwerkt. Aan het einde van de enquête kunt u eventueel aangeven welke persoonlijke gegevens – zoals leeftijd of woonplaats – niet openbaar gemaakt mogen worden.

De enquête is in te vullen via deze link.

Tags:

Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2 in Deventer – 20.30 uur
Kleine Zaal – Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 17,50

Nick Teunissen & Combo – Enkeltje Holandija
Persoonlijk verhaal over grote en kleine oorlogen

Met: Nick Teunissen (tekst & spel), Alwin Kluit (piano), Frank Buers (gitaar & percussie) en Theo van Halen (klarinettist)

Sarajevo 1994. Een stad in oorlog. Onophoudelijk bestookt. Alles en iedereen geïsoleerd van de buitenwereld. Maar onder de luchthaven is een kleine tunnel gegraven. Die dunne levensader krijgt de naam: tunnel van hoop.

Sneuvelen of overleven. Dat was zijn keuze. Op een koude novemberavond nam hij hartverscheurend afscheid van zijn familie. Een twintigjarige jongen kroop met zijn koffer door die nauwe ader, een onbekende toekomst tegemoet. Het werd Nederland.

“Ik ben Nick Teunissen, theatermaker. In datzelfde jaar zong ik mijn allereerste liedje. Over Kinderen die vluchtten uit oorlogsstad Sarajevo. Wist ik veel. Ik was een kind van twaalf. Opgegroeid in een land dat destijds al bijna vijftig jaar vrede kende. De gevluchte jongen van toen is mijn grote liefde nu. Al tien jaar. Begonnen in een bijna zaligmakende onwetendheid. Maar nu weet ik beter. Geen mens komt ongeschonden uit een oorlogsgebied. Hoe zijn of haar tunnel er ook heeft uitgezien. Hevig verliefd een verleden wegwuiven. Dat kan voor even. Weet ik nu. Daarom speel ik mijn voorstelling ‘Enkeltje Holandija’. Over aantrekken en afstoten op zoek naar de waarheid.

Op het toneel staat een koffer. Zijn koffer, ooit meegenomen en daarna ver weggestopt, omdat de inhoud, zijn verleden, te pijnlijk is. Ik kan niet anders. Ik moet hem openen. Wat voor gevolgen dat ook heeft….. “

Meer informatie over deze voorstelling is te vinden via de website van de Deventer Schouwburg.

Via deze link kan je een aflevering terugkijken van ‘De Roze Golf’ op RTV Oost waarin Nick Teunissen vertelt over de voorstelling.

Bekijk de trailer van de voorstelling via deze link!

Tags:

De Radboud Universiteit Nijmegen doet tot en met 2021 onderzoek naar de zorgbehoeften van roze 65+’ers. Met de resultaten van dit onderzoek hopen wij de ouderenzorg homo- en transvriendelijker te maken. Onderdeel van het onderzoek is een vragenlijst voor roze 65+’ers die regelmatig gebruik maken van zorg en ondersteuning. Wij hopen een doelgroep te bereiken die gemiddeld iets ouder is en meer zorg nodig heeft dan deelnemers aan eerder onderzoek.

Wij vragen uw hulp voor het bereiken van deze doelgroep. Concreet vragen wij of u uw netwerk wilt inzetten om tussen de vijf en tien mensen (of meer!) te vinden die in aanmerking komen om de vragenlijst in te vullen. Het liefst ook mensen die minder actief in de roze beweging, minder zichtbaar en/of minder open zijn.
Via deze link kunt u een interactieve pdf-versie van de vragenlijst downloaden. Deze versie kan op een computer of laptop worden ingevuld en per mail worden teruggestuurd. Daarnaast kunnen wij u geprinte vragenlijsten en antwoordenveloppen toesturen. Er is ook een webpagina met beknopte informatie: rozeouderenzorg.wordpress.com

U heeft heel 2018 de tijd om deelnemers te vinden. Als dank voor uw tijd en inzet bieden wij u graag een VVV cadeaukaart ter waarde van 25 euro aan, die u bij een groot aantal winkels en webshops kunt besteden.
Natuurlijk kunt u in plaats van uzelf ook iemand anders uit uw stad of regio die enthousiast is om mensen te vinden bij ons aandragen. Als u vragenlijsten wilt ontvangen, behoefte heeft aan meer informatie, of iemand anders wilt aandragen, dan kunt u contact opnemen met:

Roos Pijpers (024-3616123 / 06-25545015) of email: r.pijpers@fm.ru.nl

of Krystel Honsbeek (024-3612740 / 06-14751022) of email: k.honsbeek@fm.ru.nl

Vragenlijst Zorg voor Roze 65+’ers

Tags: ,