Het Oud- en Nieuwfeest dat COC Deventer organiseert met de Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer) gaat langer door! Tot 03.00 uur draaien onze DJ’s muziek om in 2018 meteen lekker uit je bol te gaan. De aanvangstijd is daarmee ook later geworden; het feest begint nu om 23.00 uur. Gezellig aftellen tot ‘Happy New Year’ (voor champagne en hapjes wordt gezorgd) en natuurlijk volop de dansvloer op. Entree is € 5,00 voor COC-leden en € 7,50 voor niet-leden (te betalen bij binnenkomst bij de Fermerie). Aanmelden voor het feest kan tot 29 december via info@fermerie.nl onder vermelding van de namen van de bezoekers en COC-ledennummer (indien van toepassing). Er is ruimte voor maximaal 140 feestvierders, dus meld je op tijd aan!!

31 december 2017 – 1 januari 2018 – De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer
Oud en Nieuwfeest met DJ’s van 23.00 tot 03.00 uur
Aanmelden via info@fermerie.nl

Meer informatie over de Fermerie en haar diverse activiteiten is te vinden via de website van de Fermerie.

Tags: , ,

Tijdens het Nationaal COC Songfestival dat op zaterdag 2 december in Groningen werd gehouden heeft COC Deventer e.o. een fraaie tweede plaats behaald. Onze deelnemers Mrs. Bo Rizz & the Pianoman (Anja Dalhuizen en Kees Kuiper) moesten het in de puntentelling afleggen tegen COC Amsterdam, dat dus het Roze Liedjesfestival uiteindelijk won. Dana Petlan kreeg met het lied De Tijd de meeste punten van de jury en ontving daarvoor de hoofdprijs van juryvoorzitter Jacques d’Ancona.

De avond was een titanenstrijd van uitstekende deelnemers en liedjes die vanuit het hele land naar het Grand Theatre in Groningen waren gekomen om hun COC-vereniging te vertegenwoordigen.

Juryleden Marga Bult, Maggie MacNeal, Dolly Bellefleur en Jacques d’Ancona waren kritisch maar regelmatig vol lof over de inzendingen. Het festival is met deze editie weer een aantal prachtige liedjes met roze rand rijker.

Na de zinderende puntentelling nam Dana Petlan trots de wisselbeker in ontvangst uit handen van de juryvoorzitter Jacques d’Ancona om deze volgend jaar bij de 24ste editie te mogen overhandigen. COC Amsterdam mag nu het Nationaal COC Songfestival 2018 gaan organiseren.

De Top 3 zag er als volgt uit:
• COC Amsterdam – Dana Petlan met ‘De Tijd’ – 199 punten
• COC Deventer e.o. – Mrs. Bo Rizz & The Pianoman met ‘Onder de Regenboog’ – 160 punten
• COC Groningen & Drenthe – Vivian Majoor met ‘Daughters of Bilitis’ – 132 punten

Felicitaties aan COC Amsterdam, maar natuurlijk ook aan Anja en Kees die COC Deventer e.o. zo geweldig hebben vertegenwoordigd!

Bron: COC Songfestival

Mrs. Bo Rizz (zangeres Anja Dalhuizen)


The Pianoman (Kees Kuiper, tevens tekstschrijver en componist)


Presentator Koos van Plateringen met Mrs. Bo Rizz na het optreden


Jurylid van COC Deventer e.o. Ojon van Strijland (met rode jasje)

Tags:

Boerderij de Diek’n – Dijkumerweg 2 te Zeerijp
Van 28 december 2017 t/m 1 januari 2018 – Diverse arrangementen en prijzen

Midwinter Arrangement voor Vrouwen
Inclusief Oud en Nieuw Feest op het Groninger platteland!

Kom een lang weekend naar het Groninger Hoogeland en geniet van lekker eten, gezelligheid en een knallend Oudjaars-feest.

Je bent van harte welkom om donderdag 28 december 2017 t/m 1 januari 2018 op Boerderij de Diek’n door te brengen. Kom ontspannen en actief zijn. Kijk over het uitgestrekte Groninger land en daarna lekker bij de kachel glühwein drinken. Een echt idyllisch plaatje dat op Boerderij de Diek’n werkelijkheid wordt.
We hebben weer een leuk, gevarieerd en boordevol programma met voor ieder wat wils.

Meer weten over dit arrangement, het programma en bijhorende prijzen? Dat kan via de website van Boerderij de Diek´n.

Tags: ,

Op woensdag 11 oktober was het Internationale Coming Out Dag. Voor Zutphen betekende dat een roze feestje, want de torenstad ondertekende het convenant waarmee het de 47e regenbooggemeente wordt. Bij verschillende instanties en winkels hing daarom de regenboogvlag uit.

In Deventer werd op het stadhuis de regenboogvlag gehesen en werd door de 50plusgroep de nieuwe folder overhandigd aan gemeenteraadslid Bep Spa. Met een bijeenkomst over de positie van roze ouderen en een gezellige naborrel werd ook hier stil gestaan bij Coming Out Dag.

In de gemeente Rijssen-Holten was het CDA-wethouder Cornelissen die in zijn eigen tuin de regenboogvlag hees. Ook op scholengemeenschap De Waerdenborch werd door directeur en leerlingen de vlag gehesen. Dit in contrast met de gemeente zelf, die weigerde het symbool van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders als vaandel te voeren. Meer info via dit artikel in De Stentor.

Roze Huis – St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen
Marcus Antonius – St. Anthoniusplaats 15 in Nijmegen
Zaterdag 14 oktober – Inloop vanaf 10.30 tot 24.00 uur

De Transgendergroep Nijmegen organiseert op zaterdag 14 oktober de Buiten de Binary Dag in het Roze Huis en café Marcus Antonius. De dag is een festival met lezingen, workshops, panels en discussies over niet reguliere vormen van geslacht, gender, relaties en seksualiteit. Na drie
succesvolle edities wordt het festival dit jaar nog groter, met een bekende transgender schrijfster uit Canada Sophie Labelle, diverse gerenommeerde sprekers en livemuziek.

Duidelijkheid is vaak best wel lekker. Om te weten of je in de trein of de bus moet stappen bijvoorbeeld, naar Nijmegen of Arnhem. Maar mensen zijn zelden zo duidelijk, en als we mensen in duidelijke hokjes proberen te duwen gaat er veel verloren. Tussen man en vrouw, tussen hetero en homo, tussen seksueel en aseksueel, tussen alle hokjes zit ook nog wat, de ruimte van… nou ja, van al het andere.

Om die ruimte te verkennen zijn er op Buiten de Binary meer dan 15 activiteiten, variërend van lezingen door academici tot doe-het-zelfworkshops. De onderwerpen lopen uiteen van kinderen opvoeden tot de gender van je hersenen en tot seks, drugs en rock en roll. Zoals op
de website staat: “Kom langs en ontdek de veelzijdigheid en veranderlijkheid van seksualiteit, gender, verlangen, fantasie, uiterlijk, innerlijk, lichaam, identiteit en de rest. En breng je eigen veelzijdigheid mee natuurlijk!”

Er is aanbod in het Nederlands en Engels en alle items zijn gratis toegankelijk.
Meer informatie over deze en andere activiteiten is te vinden via de website van Transgendergroep Nijmegen.
Vragen of suggesties kun je sturen naar mailadres info@transgendernijmegen.nl!