De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer
ZondagMiddagSalon vanaf 16.00 uur

Zondag 24 februari 2019 is het vanaf 16.00 uur weer ZondagMiddagSalon! Dat houdt in gezellig bijkletsen met oude bekenden of nieuwe gezichten leren kennen in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!

Alle mensen die houden van een gemoedelijke sfeer en een gezellig praatje zonder harde muziek zijn van harte welkom!

Het volgende ZondagMiddagSalon is op zondag 24 maart 2019 in De Fermerie vanaf 16.00 uur!

Bibliotheek Centrum – Stromarkt 18 te Deventer
Diverse locaties en aanvangstijden
Met o.a. Cursiefjes in de Kroeg op zondag 24 maart

Deventer Boekenweek 2019
Het programma is bijna rond! Van 23 T/M 31 MAART vieren wij de Boekenweek in Deventer! Hier de eerste activiteiten. We houden je o.a. via facebook op de hoogte!

Een dikke week vol met schrijvers, columnisten in caf├ęs, theater en boekhandel. En natuurlijk ook films, beeldende kunst, muziek, theater en wetenschap met De Moeder de vrouw als thema! Wat een feest In Boekenstad Deventer!

Op zondag 24 maart is het weer Cursiefjes in de Kroeg met o.a. Bart Moeyaert en Tim den Besten.
Meer informatie is te vinden via de website van Deventer Boekenweek.

Tags: ,

Kleine Keizerin (Bibliotheek Centrum) – Stromarkt 18 te Deventer
Film vanaf 15.00 (inloop 14.45 uur) – Vrije bijdrage

Op veler verzoek worden er weer LHBT-themafilms vertoond in de nieuwe huiskamerbioscoop De Kleine Keizerin van Bibliotheek Centrum. Deze filmmiddagen, onder de naam Regenboogfilm op Zondag zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer. Een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.

120 BPM (Frankrijk 2017)
120 BPM vertelt een aangrijpend verhaal over liefde en vriendschap tegen de achtergrond van de strijd tegen AIDS in Parijs aan het begin van de jaren negentig.

Terwijl AIDS al 10 jaar slachtoffers maakte, werden in navolging van New York ook in Europa afdelingen van ACT UP (AIDS Coalition to Unleash Power) opgericht om aandacht voor medicijnen en voorlichting af te dwingen.

In 120 BPM sluit Nathan zich aan bij de activisten van ACT UP Parijs, waar hij Sean leert kennen. Samen voeren ze actie tegen de maatschappelijke en politieke onverschilligheid rond AIDS. De sterke en levendige persoonlijkheid van Sean laat Nathan niet onberoerd, maar al snel wordt hun liefde overschaduwd door de acties en de ziekte.
(Drama; 140 minuten)

Meer informatie over films, boeken en andere culturele activiteiten? Stuur dan een mailtje naar cultuur@cocdeventer.nl

Meer informatie over Bibliotheek Deventer is te vinden via deze link.

Sinds 2018 kan de Deventer Wilhelminabrug over de IJssel dankzij de nieuwe ledverlichting verkleuren bij speciale gelegenheden. Op Valentijnsdag werd de karakteristieke brug omgetoverd in een regenboog en toonde Deventer zich een ware regenboogstad. De boodschap: op de dag van de liefde mag iedereen houden van wie men wil.

Meer lezen over deze Regenboogbrug? Dat kan via de website van de Stentor.

Foto Hissink

In verband met de nieuwe wet op de Privacy is onze verzendlijst voor de wekelijkse nieuwsbrief opgeschoond. Mocht je vergeten zijn om je voor deze nieuwe lijst aan te melden, maar je wilt toch onze digitale nieuwsbrief blijven ontvangen dan kun je dit alsnog via onderstaand invulformulier aangeven. Ook nieuwe abonnee’s kunnen zich gratis aanmelden op de wekelijkse nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van de berichtgevingen van COC Deventer en het Roze Uitgaansnieuws vanuit de regio.

velden met een sterretje zijn verplicht

naam*

e-mailadres*

JA, ik wil graag de Nieuwsbrief van COC Deventer e.o. ontvangen
NEE, ik wil de Nieuwsbrief van COC Deventer e.o. niet ontvangen

eventuele opmerkingen

Tags: