Op donderdagavond 1 augustus wil het vrouwenteam van de IJssel Dykes graag voetballen tegen een mannenteam vanuit COC Deventer e.o. Dus kom op mannen; pak deze sportieve handschoen op en meld je aan via het mailadres van de IJssel Dykes!

In het verleden was zo’n onderlinge voetbalmatch de traditionele afsluiting van het seizoen. Wil je hier meer over lezen; ga dan naar het historisch overzicht van COC Deventer e.o.!

De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer
Ladies Lounge vanaf 16.00 uur – Entree € 2,00
Met als gast-DJ Flow-Mo (uit Deventer)

Op zondag 30 juni 2019 is er weer Ladies Lounge; een speciaal middagcafé voor vrouwen. Deze keer zal DJ Flow-Mo zorgen dat de dansvloer gevuld raakt met swingende vrouwen. Natuurlijk ontbreken bij deze zomereditie ook de leuke sfeer en lekkere hapjes niet. Al met al een fijne cafémiddag, waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 16.00 uur ben je welkom.
Entree voor deze middag is € 2,00.

De volgende Ladies Lounge vindt plaats op zondag 29 september.


DJ-Flow-Mo

Tags: ,

Café Inclusief vindt plaats op zondag 30 juni in de Borrozaal van het Genietcafé aan het Oude Bornhof 57 in Zutphen. Inloop 14.30, aanvang 15.00 uur.

Café Inclusief is een initiatief van De initiatiefgroep LHBTI+ Zutphen in samenwerking met PrideLAB

Het plan van aanpak wordt ingeleid door Antje van Dijk, voorzitter van de Initiatiegroep LHBTI+.  Daarna is er gelegenheid hierover van gedachten te wisselen.

Natuurlijk is er achteraf in het Genietcafé ruimte en tijd voor persoonlijke ontmoetingen.

Het is alweer drie jaar geleden dat de Gemeenteraad van Zutphen discussieerde over het idee van een Regenboog zebrapad op het Stationsplein. Dat idee werd niet omarmd, maar er werd wel geconcludeerd dat Zutphen een actief LHBTI beleid zou moeten voeren. D66, GroenLinks en de VVD trokken zich die boodschap aan en gingen samen met twee ambassadeurs van het COC aan de slag in de Initiatiefgroep LHBTI+. Ook de wethouder die het sociaal domein onder haar hoede had, schoof aan.

De Initiatiefgroep richtte zich allereerst op een drietal speerpunten: het voortgezet onderwijs, de ouderenzorg en het ambtelijk apparaat van de gemeente Zutphen. Na de unanieme goedkeuring van de gemeenteraad ondertekende het college van burgemeester en wethouders op Coming out day van 11 oktober  2017 de intentieverklaring die maakte dat Zutphen/Warnsveld zich als nummer 47 kon aansluiten bij Nederlandse Regenbooggemeenten.

We zijn nu anderhalf jaar verder.  Waar heeft de Initiatiefgroep LHBTI+ zich in Zutphen Regenbooggemeente mee bezig gehouden en, zeker niet onbelangrijk, wat zijn de plannen voor de nabije toekomst.

Op zondag 30 juni a.s. wordt er in het tweede Café Inclusief  ingegaan op ‘Het plan van aanpak LHBTI+ 2019-2020’ dat binnenkort in de gemeenteraad wordt besproken. Daar aan voorafgaand horen we graag jullie ervaringen en wensen zodat we die naast de toekomstvisie van de Initiatiefgroep kunnen leggen.

Kom er bij en praat mee!

In verband met de nieuwe wet op de Privacy is onze verzendlijst voor de wekelijkse nieuwsbrief opgeschoond. Mocht je vergeten zijn om je voor deze nieuwe lijst aan te melden, maar je wilt toch onze digitale nieuwsbrief blijven ontvangen dan kun je dit alsnog via onderstaand invulformulier aangeven. Ook nieuwe abonnee’s kunnen zich gratis aanmelden op de wekelijkse nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van de berichtgevingen van COC Deventer en het Roze Uitgaansnieuws vanuit de regio.

velden met een sterretje zijn verplicht

naam*

e-mailadres*

JA, ik wil graag de Nieuwsbrief van COC Deventer e.o. ontvangen
NEE, ik wil de Nieuwsbrief van COC Deventer e.o. niet ontvangen

eventuele opmerkingen

Tags:

Kleine Keizerin (Bibliotheek Centrum) – Stromarkt 18 te Deventer
Film vanaf 14.30 (inloop 14.15 uur) – Vrije bijdrage

Iedere eerste zondag van de maand worden er weer LHBT-themafilms vertoond in de nieuwe huiskamerbioscoop De Kleine Keizerin van Bibliotheek Centrum. Deze filmmiddagen, onder de naam Regenboogfilm op Zondag zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Bibliotheek Deventer Centrum. Een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.

Op zondag 7 juli wordt de film Moonlight vertoond (Verenigde Staten, 2016).

Jaren 80, Miami. Dit verhaal focust zich in drie hoofdstukken op de jeugd, puberteit en volwassenheid van een Afro-Amerikaanse man die zich in de turbulente stad Miami probeert staande te houden. Hij wordt gepest op school en thuis is het leven hard voor hem. Hij probeert zichzelf te ontdekken en liefde te vinden ondanks zijn worstelingen met zijn achtergrond en seksualiteit.

(Biografie/Drama, 111 minuten)

Meer informatie over films, boeken en andere culturele activiteiten? Stuur dan een mailtje naar cultuur@cocdeventer.nl

Meer informatie over Bibliotheek Deventer Centrum is te vinden via deze link.