De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer
Partytime van 20.00 tot 00.30 uur – Entree €5,00

Op zaterdag 22 februari 2020 wordt weer een groot Fabulous COC-feest gehouden waarbij iedereen welkom is. Muziek wordt verzorgd door DJ MissLiz en natuurlijk zijn er heerlijke hapjes. Al met al een spetterend feest, waarbij het hele LHBTIQ-alfabet uit hun dak kan gaan.

Neem al je vrienden en vriendinnen mee naar de Fermerie. Voor een dansje en een drankje, (ont-)spanning en vermaak… Vanaf 20.00 uur ben je welkom. Entree voor deze avond is € 5,00.

Bibliotheek Deventer Centrum – Stromarkt 18 te Deventer
Bijeenkomst vanaf 20.00 uur (inloop 19.30 uur) – Entree € 7,50
Gastspreker en gespreksleider: Rob Smolders (www.altijdvandaag.nl)
Aanmelden en betaling via Bibliotheek Deventer. Kaarten zijn ook op de avond zelf te koop. Bekijk ook de Flyer van de serie Kunstlezingen

Onder de gezamenlijke naam ‘Beelden van onze tijd’ worden ook in 2020 onder leiding van Rob Smolders weer vier ontmoetingen met kunst en kunstenaars georganiseerd. Op woensdag 19 februari is de eerste lezing, met als thema ‘De Kunstenaar als getuige van de oorlog’. De lezingenreeks wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Deventer en sluit aan bij de maandthema’s. Net als het COC vindt de bibliotheek maatschappelijke bewustwording en emancipatie door middel van debat belangrijk.

U dient zich aan te melden en ook te betalen voor elke lezing afzonderlijk. Meer informatie is te vinden via de website van Bibliotheek Deventer.

De kunstenaar als getuige van de oorlog

Gast: Raafat Ballan (geboren in Syrië, woont in Nederland)

In tijden van oorlog komen veel kunstenaars voor een lastige keuze. Wat is het streven naar schoonheid waard als er mensenlevens op het spel staan? Of als het land waar je opgroeide vervalt in barbarij? Hoe getuig je van je betrokkenheid? Besproken wordt het werk dat Frans Masereel maakte in de Eerste Wereldoorlog, Charlotte Salomons voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog en de recente prenten en schilderijen van de van oorsprong Syrische Raafat Ballan.

Afbeelding: Raafat Ballan

Autiroze is de groep van COC Nederland van, voor en door LHBTI+ met autisme. Door met name ontmoeting en zichtbaarheid zetten we ons in voor onze doelgroep. AutiRoze begon in maart 2015 in Utrecht en zit inmiddels op 9 locaties door het land.

LHBTI+ en autisme

Onderzoek heeft aangetoond dat het aantal lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders onder mensen met autisme groter is dan onder mensen zonder autisme. Hoe dat komt is nog onbekend. Maar…

Wat we wel weten is dat het belangrijk is om beide labels een plek in je leven te geven. Bij de zoektocht naar wat autisme en LHBTI zijn voor jezelf betekent kan herkenning vinden en weten dat je niet de enige bent erg helpen.

Doe je mee in Deventer?

COC Deventer kijkt of het mogelijk is een AutiRoze te starten. Hiervoor zoeken we enthousiaste vrijwilligers, met of zonder autisme. Wil je op de hoogte blijven van onze start in Deventer? Of misschien meehelpen? Stuur dan een mailtje naar info@autiroze.nl

Het programma van de Deventer Boekenweek van zaterdag 7 t/m zondag 15 maart 2020 is bekend. Het landelijke thema staat dit jaar in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers.

Annejet van der Zijl schreef het Boekenweekgeschenk Leon & Juliette en Özcan Akyol het Boekenweekessay Generaal zonder leger. De Boekenweekauteurs trekken het land in om lezers te ontmoeten. Uiteraard komt Özcan Akyol in zijn woonplaats Deventer bij boekhandel Praamstra langs op vrijdag 13 maart.

In Deventer kijken we uit naar negen dagen boekenfeest. De deelnemende culturele instellingen hebben alles wat met literatuur te maken heeft uit de kast gehaald en tal van activiteiten rondom het thema gepland. Zo kan er worden genoten van rebelse verhalen, minicolleges over dwarsdenkers, boekverfilmingen, theater, poëzie, jonge schrijftalenten, lezingen, exposities en zelfs een radio uitzending.

De Stichting Deventer Boekenweek organiseert de feestelijke opening van de Deventer Boekenweek op zaterdag 7 maart in Bibliotheek Centrum, de Boekenweek Pubquiz op woensdag 11 maart in Podium De Hip (teams kunnen zich via de website opgeven) en Cursiefjes in de Kroeg: vijf schrijvers in vijf kroegen op zondag 8 maart in de Deventer binnenstad.

Stadsdichter Robin Bleeker zal worden benoemd als Boekenweekburgemeester en schrijft in die functie een Boekenweekgedicht, dat hij tijdens de opening op 7 maart zal voordragen.

De ‘roze krenten’ in de literaire pap? Tijdens de ‘Cursiefjes in de Kroeg’ op zondag 8 maart treden Marieke Lucas Rijneveld, Nina Wijers en Tim Den Besten op; is er eveneens op zondag 8 maart een optreden van Frédérique Spigt en is op vrijdag 13 maart Eric Kollen te gast bij Men Meet Men.

Kijk voor het volledige programma op www.deventerboekenweek.nl

De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer
ZondagMiddagSalon vanaf 16.00 uur

Zondag 23 februari is het vanaf 16.00 uur weer ZondagMiddagSalon in De Fermerie (Muggeplein 9 te Deventer)! Dat houdt in gezellig bijkletsen met oude bekenden of nieuwe gezichten leren kennen in een gemoedelijke sfeer. Deze middag wordt georganiseerd door de 50Plusgroep van COC Deventer, maar iedereen is van harte welkom. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!

Alle mensen die houden van een gemoedelijke sfeer en een gezellig praatje zonder harde muziek zijn van harte welkom!

Het volgende ZondagMiddagSalon is op zondag 22 maart 2020 in De Fermerie vanaf 16.00 uur!