IJssel Dykes meest sportieve team

De IJssel Dykes; het lesbische sportteam uit Deventer werd op het voetbaltoernooi in Zwolle uitgeroepen tot meest sportieve team. Daarmee ontving het team haar eerste beker in de korte geschiedenis van haar bestaan. Gefeliciteerd dames en dat er maar vele volgen!

De IJssel Dykes spelen diverse balsporten; iedere donderdag van 20.00 tot 21.00 uur in gymzaal ‘De Duivengang’ te Deventer. Meer info via onderstaande link.

Hier volgt een verslag van het toernooi zoals gepubliceerd in de Steenwijker Courant.

Vrouwenvoetbalclub Zoeffff uit Zwolle hield op zaterdag 2 januari haar eerste Nieuwjaarstoernooi in het Racketcentrum Steenwijk in Tuk. Verrassende winnaar was het gelegenheidsteam van Old Forward uit Steenwijk.

Sandra Lampe verzamelde vier andere oud-zaalvoetbalspeelsters om zich heen. Dat de 30-plussers Therese, Evelien, Wilma, Bianca, Gisa en Sandra het spelletje nog niet verleerd waren, bleek toen zij in de finale de jonkies van De Blesse met 2-1 versloegen. Van de zeven andere teams werd de IJssel Dykes uit Deventer uitgeroepen tot het meest sportieve team. Zij wonnen de Fair Play Cup.

Jan Willem en Ellen Koopman toverden hun tennishal voor deze middag om tot twee zaalvoetbalvelden. De teams, vooral afkomstig uit de regio van Steenwijkerland, speelden allen tenminste vier wedstrijden van elk 20 minuten. De deelnemende teams waren: Olde Veste uit Steenwijk, De Blesse, Steenwijkerwold, Magic 5 uit Steenwijk, De IJssel Dykes uit Deventer, Old Old Forward uit Steenwijk en Zoeffff 1 en 2 uit Zwolle. Het organiserende team Zoeffff kijkt terug op een geslaagd toernooi. Zoeffff-lid Angelica Braam uit Steenwijk kwam op het idee dit toernooi te organiseren. ‘In onze regio worden bijna geen recreatieve toernooien georganiseerd voor vrouwenvoetbalteams, vandaar dat wij daarom dit initiatief genomen hebben.’

Voor het toernooi werd een minuut stilte in acht genomen, omdat Zoeffff op 21 december een lid verloor. Nog dezelfde ochtend woonde een afvaardiging van het team de herdenkingsbijeenkomst van Evelien Achterkamp bij in Usselo. Mede-organisator Hilda Knol uit Steenwijk: ‘We hebben nog getwijfeld of we het toernooi moesten afgelasten, maar hebben het toch door laten gaan om Evelien, die een groot liefhebber van zaalvoetbal was, hiermee te gedenken.’ De beide teams van Zoeffff speelden daarom ook met rouwbanden om.

De organisatoren kregen vanuit de teams meerdere complimenten over het goed en heel sportief verlopen eerste Nieuwjaarstoernooi. Voor hen was het spannend omdat het afwachten was hoe het zou gaan en of er voldoende teams mee zouden willen doen. De teams meldden zich vlot en met acht teams kan dit toernooi zeker succesvol worden genoemd. Zoeffff wil dan ook volgend jaar weer een Nieuwjaarstoernooi gaan organiseren. Old Old Forward zal dan opnieuw haar sportkleren uit de mottenballen moeten halen, want de Cup die zij meekreeg, is een wisselbeker. De dames zullen dan deze beker vast weer met veel inzet verdedigen.

Tags: