Ronald Plasterks speeddate (met tv-reportage)

Op zaterdag 27 februari organiseerde het COC een zeer geslaagde speeddate met voormalig minister Ronald Plasterk en organisaties, die zich inspannen voor het homobeleid in Deventer. Op uitnodiging van de PvdA Deventer liet Plasterk zich daarnaast uitgebreid informeren over de uitvoering van het homobeleid in de gemeente Deventer.

Ronald Plasterk en de PvdA-prominenten werden muzikaal onthaald door de akoestische band Maxwell Street. Zij speelde een nummer van de lievelings-band van de minister: Crosby, Stills & Nash. Na een welkomstwoord door bestuurslid Charles Felix lichtte de voormalig minister zijn homobeleid toe en hield hij een warm pleidooi dat het nog steeds hard nodig is dat er extra aandacht wordt besteed aan de integratie van homoseksualiteit in onze samenleving.

En toen was het tijd voor speeddaten. Hilda Dun beet namens COC Deventer het spits af. Ze prees Plasterk voor het feit dat hij al in november 2007 zijn flirt met het COC was begonnen door het aanbieden van de nota “Gewoon homo zijn” aan de Tweede Kamer. Daarnaast spraken zij en de voormalig bewindsman over de samenwerking tussen het COC en de gemeente bij het schrijven en de uitvoering van de plan van aanpak van de gemeente Deventer en de vruchtbare samenwerking met andere vrijwilligersorganisaties.

De tweede speeddate was met Corrie Folkertsma van Bibliotheek Deventer. Ronald en zij spraken over de goede samenwerking van bibliotheek en het COC. De bibliotheek stelt sinds enkele maanden een ruimte beschikbaar om iedere maand een mannenfilm en een vrouwenfilm te vertonen en er zijn plannen om samen te werken aan het zichtbaar worden van het thema homoseksualiteit in openbare ruimtes en om meer boeken over het onderwerp homoseksualiteit uit te lenen. Daarna was het de beurt aan Lex Rutgers van het Etty Hillesum Centrum, die liet de aanwezigen zien dat in de vaste tentoonstelling die gebruikt wordt bij voorlichtingen aandacht is voor homoseksualiteit. De laatste date was met Hogeschool Saxion: Esdert Jan Doddema, Inge Wichink Kruit en drie studenten. Zij spraken met Plasterk over de plannen voor samenwerking met het COC bij voorlichting, zoals het doen van onderzoek en het opstellen van een programma. Ronald Plasterk genoot zichtbaar van de open gesprekken en kreeg als herinnering een cartoon van Reindert Meutstege aangeboden. Onder het genot van een hapje en een drankje werd nog gezellig nagepraat.

Tags: