Special: Veertig jaar COC in Deventer dankzij de vrijwilligers

Op 8 maart 2012 is het precies veertig jaar geleden dat het COC (toen nog een werkgroep) haar activiteiten in Deventer is begonnen. Het hele jaar blikten we terug op de vele ontwikkelingen en activiteiten die tussen 1972 en nu plaatsvonden. Iedere week was dit te volgen op deze internetpagina en hier volgt de allerlaatste aflevering.

Geen roze activiteiten zonder onschatbare hulp van heel veel handen

De Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit had haar veertigjarig bestaan in Deventer nooit kunnen volhouden zonder de onverwoestbare kracht van veel, héél veel vrijwilligers. Daarom in deze allerlaatste aflevering van ‘Veertig jaar COC in Deventer’ een ongelooflijk dankjewel aan:

Aaltje (T.), Ab (K.), Ad (K.), Ada (B.), Aldert (F.), Alex (H.), Alex (R.), Alexander (v.d.A.), Alice (W.), Alys (d.V.), An (v.D.), André (M.), André (V.), Angel (N.), Angelique (D.), Aniel (K.), Anja (d.C.), Anja (K.), Anja (S.), Anjo (H.), Ank (B.), Anke (v.d.M.), Ankie (E.), Ankie (O.), Anna (K.), Anneke (W.), Annelies (H.), Annemarie (B.), Annemarie (F.), Annette (D.), Annie (H.), Annika (P.), Anouk (K.), Ans (d.B.), Antoinette (O.B.), Anton (B.), Ardan (B.), Arian (B.), Arie (d.B.), Arjan (G.), Arnoud (D.), Astrid (B.), Astrid (S.), Auli (S.)
Barry (G.), Barry (O.), Bas (A.), Basje (R.), Ben (B.), Ben (H.), Ben (S.), Bep (S.), Berdien (L.), Bernard (D.), Berry (H.), Bert (v.B.), Bert (D.), Bert (v.G.), Bert (J.), Bert (L.), Bert (R.), Bert (T.), Bertine (C.), Bert-Jan (W.), Bert(us) (H.), Bob (S.), Boy (F.)
Cas (v.M.), Caspar (d.G.), Casper (d.B.), Carla (v.d.W.), Caro (v.E.), Catharinus (B.), Cees (v.R.), Cees (Z.), Ceres (R.), Charel (v.D.), Charles (F.), Chris (B.), Chris (H.), Chris (T.), Christiaan (D.), Cindy (v.R.), Claudia (O.M.), Co (v.d.H.), Cor (S.)
Daniël (B.), Daniëlle (F.), Danny (H.), Danny (R.), Denise (d.H.), Dennis (D.), Dennis (M.), Dick (D.), Dik (W.), Dirk (W.), Dirk-Jan (L.), Dirkje (v.B.), Douwe (D.), Duk (v.D.)
Ed (R.), Edwin (D.-D.), Eef (E.), Egbert (B.), Elia (B.), Elisa (S.), Elizabeth M.t.O.), Els (K.), Els (d.K.), Els (V.), Emiel (R.), Emy (W.), Eric (K.), Erik (B.), Erik (G.), Erik (N.), Erik (W.), Erna (t.S.), Erwin (B.), Esmé (S.), Esther (B.), Esther (F.), Esther (T.), Eva (d.L.), Evelien (d.H.), Evert (v.d.L.)
Feibe (Z.), Felix (D.), Ferdinand (v.K.), Fons (L.)Frank (F.), Frank (v.G.), Frank (O.), Fred (T.)
Geerlof (V.), Geert (P.), Geert (v.Z.), Geertje (v.A.), Geke (K.), Gerard (N.), Gerard (P.), Gerard (t.R.), Gerard (S.), Gerda (v.d.H.), Gerdien (M.), Gerhard (B.), Gerrie (V.), Gerrit (B.), Gerrit (E.), Gerrit (I.), Gerrit (K.), Gerrit (Sch.), Gerrit (Si.), Gert (B.), Gert (v.B.), Gerwin (v.d.B.), Gijs (M.), Gijsbert (S.), Greet (B.)
Han (Z.), Hanneke (C.), Hanneke (Sl.), Hanneke (Sch.), Hanneke (W.), Hans (Bla.), Hans (Ble.), Hans (J.), Hans (L.), Hans (R.), Hans (v.R.), Harrie (B.), Harry (B.), Harry (G.), Harry (M.), Harry (P.), Harry (W.), Hedwig (d.G.), Heleen (W.), Helga (B.), Hellen (v.K.), Henk (L.), Henk (v.d.M.), Henk (v.R.), Hennie (O.), Henny (K.), Henny (d.R.), Herald (H.), Herbert (S.), Herman (E.), Herman (K.), Herman (v.d.O.), Herman (R.), Hessel (M.), Hetty (G.), Hilda (D.), Hinke (v.d.H.)
Ilse (B.), Ineke (W.), Inge (O.), Ingrid (v.E.), Ingrid (R.), Iris (W.), Iwan (T.)
Jaap (d.G.), Jaap (v.K.), Jaap (W.), Jac (V.), Jack (B.), Jacomine (V.), Jan (B.), Jan (v.D.), Jan (G.), Jan (t.H.), Jan (K.), Jan (v.L.), Jan (M.), Jan (P.), Janman (M.), Jannie (N.), Jan-Peter (J.), Jan-Willem (B.), Jan Wolter (W.), Jarko (P.), Jeannette (F.), Jelle (M.), Jeroen (O.), Jeroen (V.), Jesper (G.), Jet (v.d.V.), Job (d.V.), Jochem (V.), Johan (v.d.N.), Johan (v.S.), Johan (T.), John (S.), John (v.d.W.), John Pierre (C.), Joke (v.d.P.), Joke (v.S.), Joke (t.T.), Joop (v.d.B.), Joop (K.), Jos (B.), Jos (H.), Jos (R.), Jos (S.), Jos (W.), José (P.), Josee (K.), Judith (J.), Julia (K.)
Karel (W.), Karel (v.d.W.), Karin (v.D.), Katinka (G.), Kees (M.), Kerrie (de hond), Kim (E.), Kirsten (L.), Koert (V.), Korine (L.)
Lambert (M.), Larssander (K.), Laszlo (T.), Leen (K.), Leidy (H.), Lemoiro (H.), Leo (D.), Leo (H.), Leo (K.), Leo (d.K.), Leo (v.S.), Leroy (C.), Lex (R.), Lida (T.), Lidi (P.), Lieneke (H.), Lies (d.V.), Liesbeth (B.), Lisa (S.), Lizzy (B.), Lizzy (L.), Loes (D.), Louis (H.), Lucien (v.B.)
Maaike (J.), Maarten (K.), Maarten (P.), Maarten (S.), Mannes (W.), Marc (J.), Marcel (D.), Marcel (K.), Marcel (T.), Marcel (d.V.), Marcella (H.), Marco (Ha.), Marco (Hu.), Marco (d.K.), Marco (M.), Marga (S.), Margaret (v.d.E.), Margot (R.), Maria T. (P.), Maria (V.), Marian (v.d.V.), Marianne (V.), Marieke (T.), Marije (B.), Marijke (S.), Mariken (v.S.), Marina (Z.), Mario (C.), Mario (P.), Marion (D.), Marion (F.), Marjan (B.), Marjo (v.d.H.), Mark (D.), Mark (H.), Mark (v.d.W.), Marleen (v.d.B.), Marlie (K.), Marlies (B.), Marloes (D.), Marten (V.), Martin (B.), Martin (L.), Martin (Sche.), Martin (Schi.), Mary (t.V.), Mathijs (D.), Mathijs (P.), Matthew (W.), Max (de hond), Micha (S.), Michaël (t.H.), Michael (S.), Michèl (B.), Michèl (S.), Michèle (J.), Mieke (v.I.), Mieke (R.), Miosotis (P.), Miranda (S.), Miriam (H.), Mirjam (A.), Mirjam (v.E.), Monique (B.), Monique (K.), Monique (V.)
Nathalie (F.), Nick (S.), Nico (H.), Niels (H.), Ninke (B.)
Ojon (v.S.), Olaf (O.)
Patrick (K.), Patrick (S.), Patrick (v.Z.), Paul (D.), Paul (v.E.), Paul (S.), Peter (A.), Peter (v.A.), Peter (d.B.), Peter (D.), Peter (Kn.), Peter (Ko.), Peter (v.M.), Peter (R.), Peter (Sch.), Peter (St.), Peter (v.Z.), Piet (d.F.), Pieter (H.), Pieter (V.), Priscilla (B.)
Rafaël (S.), Ralph (K.), Ramon (v.B.), Reindert (M.), Reint (H.), Remco (B.), Remco (L.), Remco (S.), Remmelt (d.K.), René (D.), René (H.), René (d.K.), Rens (M.), Reza (v.B.), Ria (v.A.), Ria (D.O.W.), Ricardo (T.), Richard (B.), Richard (K.), Riet (R.), Rik (G.), Rita (A.), Rob (N.), Rob (P.), Robert (v.K.), Robert (S.), Robert (T.), Robert (Z.), Robert Jan (V.), Robin (R.), Rommie (H.), Ron (B.), Ron (H.), Ronald (V.), Ronald (v.V.), Ronald (d.W.), Rose (M.), Roy (D.), Ruben (J.), Rudi (M.), Ruud (S.)
Sabine (v.d. A.), Samuel (S.N.), Sander (H.), Sandra (D.), Sandra (d.J.), Sarinna (F.), Saskia (v.d.G.), Sekai (M.), Sergio (C.), Sharena (M.), Sharona (K.), Siefko (J.), Sienie (M.), Simon (V.), Sjors (B.), Steffan (O.), Steph (N.), Sylvia (H.)
Taede (Theo) (D.), Tanja (H.), Tara (N.), Teun (J.), Theo (D.), Theo (G.), Theo (K.), Theo (R.), Theo (S.), Tiny (D.), Titus (v.R.), Toine (K.), Tom (d.B.), Tom (L.), Tom (N.), Ton (B.), Ton (Do.), Ton (Dr.), Tonny (S.), Torunn (D.), Trees (K.)
Vegter (L.), Vincent (N.), Vincent (S.)
Walter (H.), Wichert (A.), Wikke (J.), Wilco (v.d.L.), Willem (v.d.B.), Willem (D.), Willy (L.), Wilma (H.), Wilma (M.), Wim (Do.), Wim (Dw.), Wim (S.), Woltera (K.), Wouter (H.)
Yt (B.), Yvonne (J.)

en verder Agnes, Allard, Alex, Anke, Anneke, Annet, Astrid, Bastiaan, Bep, Christiaan, Cora, Corien, Francis, Frank, Gé, Gerard, Gerardo, Gerbram, Gerrie, Gijs, Hanneke, Heinz, Hennie, Henny, Hilde, Ineke, Ingrid, Irene, Jan, Jannet, Jetty, Jill, Jip, Joan, Joke, Jorrit, Jos, Judith, Jul, Kees, Margje, Margreet, Marianne, Marjan, Mieke, Nancy, Nora, Pascal, Patrick, Pia, Raymond, Richard, Ronnie, Sacha, Sandra, Simone, Wil, Wilma en iedereen waarvan de achternaam niet vermeld stond.

(Omwille van de internet-privacy zijn in bovenstaande lijst alleen de voornamen gegeven. Voor (oud-)vrijwilligers en betrokkenen is bij COC Deventer de volledige lijst in te zien.)

Er zullen vast wel mensen vergeten zijn; bovenstaande namen komen uit de vele jaargangen Flipo, agenda’s, verslagen, nieuwsbrieven en andere stukken die gebruikt zijn om de geschiedenis van onze vereniging weer te geven. Ik ben er begin dit jaar mee begonnen om iedere week een stukje van de COC-historie op onze internetpagina te presenteren. Hoewel het me veel genoegen deed om te grasduinen in het archief van COC Deventer ben ik blij dat het proces nu afgerond is. Daarom ook een schouderklopje voor mezelf als samensteller van deze reeks; hopelijk hebben jullie het met evenveel plezier gevolgd.

Reindert Meutstege
Samensteller historisch overzicht ’40 jaar COC in Deventer’

Deze serie historische overzichten is ‘a work in progress’. Wanneer lezers aanvullingen of verbeterpunten willen aanleveren kunnen ze contact opnemen met de samensteller van deze reeks.

Dit was de laatste episode uit de reeks ’40 jaar COC in Deventer’

Tags: ,