04 Bokkingshang 19 - Trefcentrum 'De Bokking'

Ga terug naar de Brink via de Rijkmanstraat en sla linksaf. Dit is de Zandpoort. Loop verder richting IJssel en ga links om de hoek bij het Indiaas restaurant. U loopt nu de Bokkingshang in (met de bekende dames). Stop bij nummer 19.

Het COC in de jaren 1974-1983
Na het gebruik van het pand aan de Menstraat kon het toenmalige COC (dat in 1973 was omgedoopt tot kernafdeling IJsselstedendriehoek) eindelijk een eigen pand huren aan de Bokkingshang. In 1974 werd de officiële opening verricht door burgemeester Bolkestein (burgemeester van Deventer van 1957 tot 1975). Tot 1977 werd het pand gedeeld met de NVSH, die erboven ook haar bibliotheek had. Vanwege een onlogische indeling werd een schuine houten wand tijdens een tussentijdse verbouwing in 1977 verwijderd om meer ruimte te creëren. Ook de bar en draaitafel werden om die reden verplaatst.
Tot 1983 vonden hier de COC-activiteiten plaats en werd de bar-dancing goed bezocht. Onvrede met de huurbaas (die verderop ook een seksshop had met dezelfde naam ‘De Bokking’) leidde echter tot het vertrek naar een nieuwe locatie in 1984.

Het pand is in 2009 gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Het was natuurlijk een bijzondere plek in deze bijzondere straat, midden tussen de prostituees die daar achter de ramen zitten. Deze dames kwamen na hun werk regelmatig een borrel drinken en vrijwilligers van het COC leenden er wel eens suiker en koffie als ze bij de “Bokking” niet genoeg hadden.

Meer informatie over het COC in De Bokking

Ga naar de volgende locatie.

Ga naar de plattegrond