05 Assenstraat 151 – De Blauwe Steen

COC in de jaren 1984 – 2005

Loop nu dezelfde route terug, de Zandpoort weer in, en ga dan de eerste straat in links, de Boterstraat. Loop aan het einde rechtdoor de Assenstraat in, tot het eerste pand rechts, bij de deur naast de brievenbussen van 143 t/m 147. Dit was indertijd de ingang van Assenstraat 151.

Vanwege het geschil met de huurbaas was ‘De Bokking’ niet langer als locatie te gebruiken, maar gelukkig had een actief lid een paar panden op de hoek van de Brink en de Assenstraat gekocht. Daarom was het mogelijk dat COC Deventer op deze locatie vanaf 1984 een nieuw pand kon betrekken.

De oorspronkelijke naam van het pand was ‘De Blauwe Steen’ en was voorheen als Gemeentespaarbank in gebruik. De nog aanwezige kluizen konden mooi voor opslag worden gebruikt. Men heeft diverse namen gesuggereerd, maar ‘De Blauwe Steen’ bleef toch het meest gebruikt.

COC Deventer heeft dit pand als locatie gebruikt tot 2005, daarna werd de Assenstraatzijde afgestoten en werd tijdens een grote interne verbouwing de ingang verplaatst naar de Brinkzijde (nummer 64a).

Meer informatie over het COC in de jaren 1984-2005

Loop een klein stukje de Assenstraat in tot het poortje naast nummer 117. Hierboven is een gevelsteen te zien met daarop links toenmalig wethouder Bernard Duimel. Zijn naam zal nog terugkeren tijdens deze wandeling.

Meer informatie over Bernard Duimel

Ga naar de volgende locatie.

Bekijk de plattegrond