08 Brink 89 – Het Penninckshuis

Vervolg de wandeling door de Brink aan uw linkerhand te volgen. Voorbij het Deventer Koekhuisje gaat u linksaf en zo loopt u tegen het Penninckshuis aan op nummer 89.

De ‘Coming Out Church’
Achter deze gevel bevindt zich nu de VVV en de Remonstrantse Geloofsgemeenschap. In 1974 werden in dit gebouw de toespraken gehouden die hoorden bij de opening van het COC-NVSH Trefcentrum De Bokking. Na de toespraken gingen alle gasten in optocht naar het nieuwe pand aan de Bokkingshang.
Door sommigen wordt dit ook wel ‘Coming Out Church’ genoemd. In 2007 werd hier een kind gedoopt van een lesbisch echtpaar. Sinds 2005 verzorgt de vrouwelijke dominee een cursus ‘Queer de Bijbel lezen’, waarbij tijdens twee sessies eerst het Oude en later het Nieuwe Testament met een roze bril worden bekeken.

Ga naar de volgende locatie.

Ga naar de plattegrond