09 Bergstraat 19 – Huis De Papegaai

Steek de Brink over richting de Wilhelminafontein en ga vervolgens de Bergstraat in. Stop bij het pand aan de linkerkant met de houtgesneden papegaai boven de deur.

De ‘Sinterklaasmoord’
Onder was de woning van Hugo Bootsma, een oud-topman van uitzendketen Randstad. In Deventer was deze alleenstaande 46-jarige man een graag geziene gast in het uitgaansleven. Hij was pas laat “uit de kast” gekomen en bezocht daarna regelmatig het COC, gaycafé’s en homo-ontmoetingsplaatsen. Het was bekend dat hij jongens voor geld meenam naar huis.

Op de avond van 4 december 1995 zag een bezorger hem in een slip en T-shirt half wankelend in de deuropening staan en op hetzelfde moment rende een jongeman de deur uit. Hugo zat onder de steekwonden en stierf voor zijn huis. Ondanks grote aandacht in de pers en een beloning is de dader nooit gevonden. Dit is bekend geworden als de ‘Sinterklaasmoord’.

Ga naar de volgende locatie.

Ga naar de plattegrond