10 Golstraat 12 - Gaycafé De Écurie

Loop terug naar de Brink, houdt rechts aan, ga langs de voormalige Luxorbioscoop en ga daar de Golstraat in. Stop bij nummer 12.

De ‘Paardenstal’
In 2004 werd Deventer verrijkt met het commerciële Gay-café ‘De Écurie’, o.a. gestart door voormalig COC café-coördinator Martin. De Franse naam, welke ‘paardenstal’ betekend, was een verwijzing naar de vroegere functie van het gebouw waar het café in gevestigd was. In het begin waren er zeer goede contacten met het café en bezoekers bezochten over en weer het COC-café en ‘De Écurie’.

Na een half jaar echter stapte één van de eigenaren er uit en werd het team met nieuwe mensen aangevuld. Verschil in inzicht over de toekomst zorgde echter niet voor rust in de tent. Ook de heropening van het COC-café na de grote verbouwing in september 2005 en de daardoor toelopende concurrentie tussen de twee zaken deed het café aan de Golstraat geen goed. Begin 2006 moest ‘De Écurie’ helaas haar deuren sluiten, tot verdriet van veel bezoekers die het een fijne aanvulling vonden in het roze uitgaansaanbod in Deventer.

Ga naar de volgende locatie.

Ga naar de plattegrond