11 Hoek Keizerstraat-Pikeursbaan - Gedempte Gracht urinoir

Loop de Golstraat verder uit, sla linksaf en steek de Walstraat over. Ga de overdekte steeg in gelijk rechts en ga via de trap naar beneden*.

Loop het paadje door en ga rechts de Geert Grootestraat in. Sla aan het einde linksaf de Pikeursbaan in. Stop aan het einde bij de kruising met de Keizerstraat.

* Alternatief voor mensen die moeite hebben met deze route vanwege de trap: loop de Walstraat uit richting Brink en ga dan rechts de hoek om bij Boekhandel Praamstra de Keizerstraat in. Loop door tot het kruispunt met de Pikeursbaan aan de rechterzijde.

Homo-Ontmoetingsplaatsen
Op deze hoek waar nu het roodstenen gebouw te zien is stond jarenlang een bakstenen urinoir tegen een parkeerterrein aan. Daar waren vroeger de paardenstallen van de Boreelkazerne. Dit was in de jaren ’60 en ’70 een populaire homo-ontmoetingsplaats.

Meer informatie over Homo-Ontmoetingsplaatsen

Ga naar de volgende locatie.

Ga naar de plattegrond